Wkanl

Hoe te stoppen met liegen tegen jezelf

Iedereen ligt. U mag niet denken dat je doet, maar zelfs kleine omissies te spreken of voorwenden om iemand te zijn of als deskundig, bekwaam of bereid te zijn zoals we zullen naar verwachting worden zijn allemaal vormen van liegen. Liegen tegen jezelf is een diep verraad wel, alsof je veel tijd doorbrengen overtuigen jezelf je dan wie je werkelijk voelt jezelf te zijn binnen, dan is het leven gaat worden veel harder voor u dan het moet zijn iemand bent. Het stoppen van de leugens om jezelf kan een enorm louterende ervaring zijn als je bereid bent om het een gaan bent.

Soms weet je dat je tegen jezelf te liegen, maar de innerlijke stem die is goading u te misleiden jezelf schreeuwt luider. Gun uzelf de ruimte om ter plaatse de leugens vertel je jezelf door niet slaan jezelf over de ontdekkingen die je zult maken en door het maken van compacts met jezelf aan het ergste van deze gewoonte te overwinnen, zodat u kunt een meer bevredigend leven te leiden.

Stappen

Hoe te stoppen met liegen tegen jezelf. Ophouden te zeggen ja als je echt bedoelt nee.
Hoe te stoppen met liegen tegen jezelf. Ophouden te zeggen ja als je echt bedoelt nee.
 1. 1
  Ophouden te zeggen ja als je echt bedoelt nee. Dit is een van de grootste problemen voor veel mensen die zich verplicht voelen om te zeggen "ja" aan anderen voor allerlei redenen. Als deze redenen niet trouw zijn aan de zorg voor uw eigen behoeften en tijd middelen, dan is het belangrijk om geen plaats te zeggen. 'Nee' zeggen zal, zoals alles, neem praktijk, maar je zult snel leren dat mensen de voorkeur om te weten dat je het meent en dat je niet gaat om hen in de steek gelaten door te zeggen ja, maar nooit doen. Terwijl sommige mensen kunnen lijken beledigd door een "nee" als je zou meestal zeggen ja tegen hen, vaak geeft dit meer over hun eigen behoefte om je te gebruiken, in dat geval is het goed voor hen om te leren dat je voor jezelf opkomen.
 2. 2
  Identificeer je afweermechanismen. Met behulp van defensieve houding, slachtofferschap, woede, intellectualiseer of verontwaardiging als middel om je kwetsbaarheid te beschermen is een vorm van zelfbedrog. Wanneer je op je hoge paard en beweren dat anderen verwonden je dan niet vast te houden aan je standpunt, lieg je tegen jezelf, want je reacties zijn afweermechanismen, geen reflecties van je ware zelf. De echte jij is degene wiens passies, overtuigingen, waarden en voorkeuren van materie, maar moeten worden gevocaliseerde en getoond in meer constructieve manieren die helpen en anderen te verzorgen, hen niet behandelen als barrières in de weg of als bron van confrontatie.
 3. 3
  Erken als je bang bent. Leugens zijn vaak iets wat we zeggen wanneer we willen onszelf te beschermen. De wens om te beschermen is een reactie op iets dat je angst. Hoe meer je erkent je angsten, hoe minder je nodig hebt om te liegen. Wanneer je merkt dat je rationaliseren iets, of je intuïtie triggers wat introspectie, vraag jezelf af: "Wat ben ik bang zou kunnen gebeuren?"
 4. 4
  Maak een bewuste poging om momenten merken gedurende de dag wanneer je probeert om iemand die je niet bent. Hoewel het is geweldig om te leren van anderen en copycat dingen die hebben gewerkt voor hen, die dit te ver en proberen om hen zal resulteren in het verliezen van je gevoel van eigenwaarde en het proberen om iemand die je niet bent. Evenzo contorting jezelf om de verwachtingen van anderen te voldoen zal uw individualiteit eroderen, en breek uw geest. Niet doen of zeggen dingen gewoon omdat een andere persoon doet of verwacht dat u, de bron van de noodzaak om op die manier te gedragen van binnen en als het niet trouw aan jezelf, of doe het niet of kleermaker het volledig aan je eigen zelf weerspiegelen.
 5. 5
  Herkennen wanneer u bent overdrijven je capaciteiten, prestaties en vaardigheden. Dit soort leugens om jezelf zullen u verwarring, frustratie en verlies als je overschatten wat je in staat bent uiteindelijk leiden. Voor sommige mensen kan dit leiden tot vervulling van de "Peter Principle", waar je jezelf toestaat om te worden bevorderd dan uw vaardigheden nog je tijd besteden aan het proberen om tevergeefs te bewijzen dat je in staat bent. Dit kan leiden tot burn-out, een gevoel van falen en zelfs een vermindering van de reputatie als anderen ontdek je niet kan houden op de manier waarop je zei dat je zou doen. Overdrijving van dit soort niet helpen om vooruit te komen en voorkomt dat je trouw aan jezelf.
  • Leren om nederig te zijn.
  • Deel uw kwetsbaarheden met andere mensen. Dit helpt u om beter te verbinden met mensen die dezelfde kwetsbaarheden herkennen bij zichzelf en hij toont ze ook dat je authentiek zijn.
 6. 6
  Wees op uw hoede van wanneer je jezelf vertellen dat dingen gaan veranderen, maar je niets om dit te realiseren doen. Zeggen dat je wilt dingen anders te zijn is een ding. Actie is een andere. Veel mensen liegen om zichzelf te wensen dat ze zou winnen van de loterij, ontvangen een erfenis, vinden de perfecte baan, enz., en dan gewoon verder gaan met alles wat ze niet kunnen staan ​​over hun leven, passief op... wie weet wat er te gebeuren. U zult deze leugen weten als je merkt dat je veel te zeggen: "Als alleen." Als alleen zal geen wijzigingen voor u maken, maar uw actie en vastberadenheid kan dat doen.
 7. 7
  Erken je tunnelvisie. Iedereen heeft het, tot op zekere hoogte. Realiseer je dat jouw waarheid is gewoon dat - je waarheid. Lieg niet tegen jezelf door te denken dat de manier waarop je de wereld is de enige manier om de wereld te zien. Het is dit soort enge benadering die mensen in eindeloze argumenten waaruit ze zullen niet terug naar beneden, als ze proberen om hun werkelijkheid op anderen af ​​te dwingen, het ontkennen van de werkelijkheid van iemand anders krijgt.
 8. 8
  Houd uzelf op een hoog niveau van interne waarheid vertellen. Het zal waarschijnlijk de praktijk maar zodra je alert op de noodzaak om meer zelf-waarheidsgetrouw te zijn, zul je jezelf te vangen wanneer je liegt tegen jezelf en beginnen met het stoppen van het gebeuren. Verbazingwekkende dingen gebeuren zoals je bent meer waarheidsgetrouw aan jezelf - je zult vertrouw jezelf meer, je voelt je eigenwaarde verhogen en u zult uw beperkingen te begrijpen en bij te vertrouwen op anderen in plaats van proberen te "doen het allemaal" jezelf. Je zult meer geneigd zijn om te gaan met dingen in plaats van kniezen of vallen in zichzelf zielig momenten, en je zult meer energie hebben, omdat je niet in het bezit van een front, verhulling je ware aard of zorgen te maken over het verbergen van uw kwetsbaarheden. Uiteindelijk, niet liegen tegen jezelf is een manier van het geven anderen de gave van de echte jij, en op die ze kunnen vertrouwen.

Tips

 • Gedachten over jezelf die donkere, broeierige en negatief zijn, zijn een deel van u, niet het geheel. Sta niet toe deze te bepalen wie je bent, het is een onwaarheid om jezelf als je dat doet. Ieder mens is een contradictie en een mix van licht, schaduw en donker en we elk een levenslange balanceren deze aspecten van onszelf besteden.
 • Kennen het verschil tussen eerlijkheid en tact. Omdat het zo hard voor jezelf dat je krullen in de foetushouding en opgeven is niet constructief en zal alleen zorgen dat je meer pijn. Wees tactvol bij de beoordeling van je zwakkere punten en waar je moet verbeteren en op te lossen om te doen wat je kunt om te verbeteren.
 • Soms irrationele niveaus van zelf kritiek gedachten komen van andere mensen die negatieve invloeden waren in uw leven, vooral in de kindertijd. Denk aan de bron voordat zij hun ideeën zijn een geldig onderdeel van wie je bent. Het duurt introspectie uitzoeken van waardevolle zelf kritiek en vaak duurt het ook over deze gevoelens met vertrouwde vrienden die een gezonde visie. Kijk voor gedachten die volledig in strijd met de werkelijkheid of met uw andere uitzichten in het leven. Bijvoorbeeld: een tiener die hoge cijfers krijgt in eer klassen en steunt altijd anderen 'academische prestaties, elke verbetering in de rangen - die nog steeds denkt dat zijn of haar eigen succes is nauwelijks toereikend als dat. Het kan over van alles.