Wkanl

Hoe om te stoppen met het plukken van uw neus

Heeft u een gewone behoefte aan uw neus plukken, zelfs tot het punt waar u bent begonnen met het doen van het in het openbaar? Het is tijd om dit onhygiënisch en onaangenaam-to-getuige gewoonte stop er nu mee. Lees deze tips om die neus-picking te kicken.

Stappen

Hoe om te stoppen met het plukken van uw neus. Erachter te komen wat triggers uw behoefte om uw neus halen.
Hoe om te stoppen met het plukken van uw neus. Erachter te komen wat triggers uw behoefte om uw neus halen.
 1. 1
  Accepteer dat je een probleem hebt. Als je kiest voor je neus regelmatig, eigen tot het. Een gewoonte is iets dat we de neiging om te stoppen met het opmerken in de tijd en gewoon accepteren als de norm. Neus-picking kan beginnen thuis, maar kruipt al snel in de publieke sfeer, waar u het te rechtvaardigen als 'gewoon een beetje pick "of vertel jezelf dat mensen niet zullen merken. Mensen doen kennisgeving en ze niet waarderen, zeker als goede vrienden zie je het doet constant.
 2. 2
  Erachter te komen wat triggers uw behoefte om uw neus halen. Als het alleen maar een gewoonte, is het waarschijnlijk dat je gewoon geworden comfortabel te doen over de tijd en nu functioneert als een vorm van geruststelling of iets te doen met je handen. Aan de andere kant zijn er legitieme redenen die kunnen leiden u om te beginnen met het plukken van uw neus. Bijvoorbeeld, kan u beschikken over een medische aandoening die wordt veroorzaakt de neusholte te jeuken of gevuld met puin dat je moest gewoon verwijderen om uit te gaan gek geworden. Als het probleem is aan de gang, dan is het tijd om uw medische professional te zien om te zien wat het probleem zou kunnen zijn. Het zou een teken van iets meer serieus vast in je neus dan alleen uw vingers zijn.
 3. 3
  Ruim je neus elke ochtend / avond. Probeer een sinus spoel die gebruik maakt van een zoutoplossing te spoelen de plek in je neus waar het slijm ontstaat. Het wegwerken van de booger bron elimineert booger creatie. Geen snot, geen drang om te plukken.
  • Probeer een elektrische neus tondeuse. Overmatige neus haar kan leiden tot verstopping van de neus en de noodzaak om het te wissen. Ook, uw significante andere en leden van het andere geslacht zal waarderen. Hier krijg je een model dat u kunt afspoelen onder de gootsteen en heeft optimaal een kleine stofzuiger voor het vangen bijgesneden haren.
 4. 4
  Verander je gedrag. Sommigen zeggen gewoonten nemen 21 dagen te breken. Voor de komende 21 dagen heb je een taak om te stoppen met het plukken die neus en om iets anders te doen met je dwalende vingers vinden. Hier zijn een aantal dingen te proberen:
  • Let op de tijden en gelegenheden waarbij je meer kans om je neus te halen. Is het in de voorkant van de tv, als je voelt of verveeld, of wanneer je verdwaald bent in je eigen gedachten tijdens het rijden of in de voorkant van de computer? Let op de tijden en gelegenheden te worden voorbereid.
  • Laat jezelf post-it notes rond de plek om je te herinneren hoe schoon je neus is. Als u niet wil dat mensen weten dat dit is wat je doet, schrijven of tekenen van een code woord of teken. (Dan weer, proberen te stoppen is nauwelijks meer gênant dan doet het in de eerste plaats.)
  • Hebben alternatieven. Geef je vingers iets anders te doen. Lees een boek en houd uw vingers op de pagina's te allen tijde. Eet wat bleekselderij en als je honger hebt. Speel Guitar Hero, Rock Band, PS3, Wii, bordspellen, computerspellen, of geheugen puzzels., Doe de rekeningen, of de tekst een vriend. Omgaan met alle stressoren die leiden tot de neus-picking plaats van het plukken van de neus.
  • Als je merkt dat je in je neus peutert soms kan je er niet druk (zoals het naar bed gaan of wakker worden), probeer dan het dragen van handschoenen. Dit zal helpen stoppen tijdens zwakke momenten wanneer je alleen en zijn niet helder denken.
  • Gebruik een tissue of zakdoek. Verwijder de overtredende nasale object netjes en snel en worden gedaan met het. Snuit je neus voor een goede maatregel.
  • Zet een pleister op uw vinger. Aangezien u waarschijnlijk kies je neus met een bepaalde hand en vinger, zetten een pleister op die vinger voor een paar dagen zal het uit te gaan onbewust in je neus. Als een meer gepast alternatief, bind een touwtje om die vinger. Als iemand vraagt, kunt u ze vertellen dat het om een ​​project of karwei herinneren.
  • Snijden en verwerken hete pepers. Als je probeert om je neus halen met kruiden op je vingers, zult u herinneringen aan waarom moet je nooit in je neus peutert creëren.
  • Als je eet je boogers, breng dan een zenuwslopende remedie om je vingers. Het spul smaakt verschrikkelijk.
 5. 5
  Verander je denkproces. Elke ochtend, middag en nacht, bevestigen dat je stopt. Zeg iets hardop aan jezelf als "Mijn neus is schoon. Ik ben erg druk met mijn hobby / tv-programma / gebit reinigen enz., en mijn neus is prima zoals het is." Dit is een positieve affirmatie. Vermijd negatieve affirmaties ("Til je neus"), omdat het onderbewustzijn geen ontkenning erkennen en zal zich richten op de verboden activiteit, in plaats daarvan, te voorzien van een alternatief nadruk net wat anders je mee bezig bent.
  • Denk na over wat je doet op je neus als je pick it. Onnoemelijk aantal wordt elke keer dat je pick it ingebracht, niet aan andere deeltjes of chemicaliën (vooral als je werkt in dergelijke industrieën zoals verfspuiten, manicure, kapper, drukkerij, gas-pompen, enz.) te vermelden. Als je geld om te gaan, echt twee keer nadenken voordat u uw vinger rechtstreeks van het geld aan de neus...
  • Denk na over wat mensen zien als je in je neus peutert. Ze zien iemand die ongeremd en ongemanierd, niet onderwezen in de wegen van de openbare etiquette, onhygiënisch en luie. Het impliceert genotzucht, kinderachtigheid, en gebrek aan respect voor zichzelf. Als u wilt datum of een baan te krijgen, twee keer nadenken over het plukken.
 6. 6
  Vraag anderen om u te helpen. Kies mensen die u vertrouwt en zijn intieme vrienden en vraag hen om vriendelijk bedwingen je neus-picking gewoonte door elke keer dat ze zien het wijzen zachtjes aan u. Hebben een code woord of signaal, zoals een vinger in hun neus te tikken als een vriendelijke herinnering in plaats van een ongemanierde "Stop picking 'ya neus, wil je?'
 7. 7
  Als je het openbaar moet doen, houd het onopvallend. Als je echt, echt niet kunnen weerstaan, althans doen waar niemand je kan zien, of. Een uitweg om dit te doen is het een punt van het verwijderen van slijm uit de neusgaten elke keer dat je naar toilet te maken. Hoe meer je schoon in gesloten kwartalen, hoe minder je nodig hebt om het publiekelijk te doen.

Tips

 • Bind een elastiekje om je pols. Elke keer dat je de drang om je neus te halen, "snap" jezelf met de rubberen band.
 • Lenen een idee op het veranderen gewoonten van Ben Franklin: het uitvoeren van een klein notitieboekje en geef jezelf een zwarte vlek elke keer dat je betrap je jezelf plukken van uw neus. Controleer de totale elke nacht, en op te lossen elke ochtend te blijven op nul. Gebruik de notebook om uw bewustzijn en wilskracht betrekken. Religieus houden het totaal voor enkele weken, tot je een week of meer kunnen gaan met nul punten.
 • Als je de neiging om voedsel te eten met je vingers, zoals hamburgers, kip of sandwiches veel, kies dan niet op het nagelbijten te verhelpen als je kunt in het eten te proeven.
 • Probeer een klein pakje tissues bij zich houden dus als je het gevoel dat je nodig hebt om in je neus peutert gebruik een tissue!
 • Probeer het maken van jezelf op de hoogte van wanneer uw plukken van uw neus en klap je hand hard, zodat het brandt en dat zal u eraan herinneren om te stoppen met het plukken van uw neus. (Maak je geen pijn te doen).
 • Als je dit allemaal niet kunnen doen in een dag, te beginnen door het kappen van je neus plukken. Probeer en houd uw vingers uit je neus voor het grootste deel van de dag door het volgen van de gids. Houd het kappen van dag tot dag tot je niet plukken je neus helemaal.
 • Hebben iemand neem een ​​foto van je plukken van uw neus. Zet het op uw computer screensaver. Plak het waar je het zien. Plak het helemaal over de plaats als het moet. Het is een herinnering aan wat neus-picking op je gezicht eruit ziet.
 • Probeer het houden van een beloning grafiek, een doelstelling voor een tijd dat je niet wilt dat je nose.Once halen u te voltooien uw doel geef jezelf een traktatie om jezelf te belonen.

Waarschuwingen

 • Zie uw zorgverlener als straight-talking en zelf-redenering niet werken. Je zou kunnen lijden aan dwangmatige neus-picking (rhinotillexomania) en dit kan medische en / of psychologische behandeling en interventie nodig hebben, vooral als het gaat om een ​​traumatische gebeurtenis in je leven.
 • Kan neus-picking leiden tot gevaren voor de gezondheid? Ja. Bijvoorbeeld, kon u te hard halen en zorgen dat uw neus te bloeden. Je zou kunnen vreemde deeltjes te introduceren. Je zou kunnen parasieten te introduceren. Je zou ook kunnen infecteren een neushaar folliculus en ontwikkelen van een lelijk uitziende, pijnlijke neus puistje. Veel ervan is afhankelijk van de reinheid van uw handen en de felheid van je plukken. Maar het eindresultaat is geen grapje uit of je neus-picking leidt tot gezondheidsproblemen.

Dingen die je nodig hebt

 • Zakdoek, (of beter) een tissue voor het wegnemen van die "jeukende stukjes" op een beleefde en eenmalige wijze
 • Alternatieve activiteiten
 • Een band-aid, tekenreeks of hete pepers
 • Anti-nagelbijter oplossing