Wkanl

Hoe om geld te lenen aan een vriend

Iedereen heeft te maken gehad met een vriend die zegt: "Kan ik wat geld lenen? Ik beloof dat ik betaal je terug." Of je besluit om het geld te lenen is aan u, maar hier zijn enkele stappen die u zullen helpen terug te krijgen het geld dat u geleend en houd je vriendschap intact.

Stappen

Hoe om geld te lenen aan een vriend. Staat uw terugbetalingsvoorwaarden duidelijk en passen uw voorwaarden, ongeacht het geleende bedrag.
Hoe om geld te lenen aan een vriend. Staat uw terugbetalingsvoorwaarden duidelijk en passen uw voorwaarden, ongeacht het geleende bedrag.
 1. 1
  Bepaal of u het geld wilt lenen. Alleen maar omdat je vriend is vragen om een ​​lening betekent niet dat je hebt om ja te zeggen. Denk goed na over de vraag of dit is iets wat je prettig bij voelt. Aantal dingen die je kunt overwegen:
  • Hoe is je vriend met geld? Als je vriend nooit in financiële problemen is geweest en altijd betaalt rekeningen op tijd, kunt u waarschijnlijk veilig voelen in bruikleen hem of haar wat geld. Maar als dit is een vriend die is voortdurend in de schulden en altijd een paar dollar kort wanneer je naar buiten, wilt u misschien twee keer nadenken over de kredietverlening aan hem of haar.
  • Hoeveel kost je vriend wil? Geld lenen is een risico. Zelfs als je vriend is volledig betrouwbaar en heeft elke intentie van het betalen van je terug op de tijd, zou er iets onverwachts komen. Dus moet je nooit meer geld te lenen dan je kunt veroorloven om te verliezen. Als u niet in staat om uw eigen financiële verplichtingen te voldoen als je vriend niet betaal je op tijd terug zou zijn, dan kun je niet veroorloven om het geld te lenen.
  • Waarom heeft je vriend het geld nodig? U heeft recht op wat informatie over wat dit geld is voor en waarom je vriend is kort op de fondsen. Samen met je vriend; s geschiedenis met geld, zal dit u helpen beslissen of het maken van deze lening is een goed idee. Als je vriend heeft geld nodig om een eenmalige onverwachte noodsituatie te dekken, je weet dat je waarschijnlijk geen zorgen te maken over uw vriend te hoeven weer geld van je lenen. Maar als je vriend gewoon een stelletje geld blies op dure luxe en kunnen niet voor de rekeningen, heb je minder zekerheid dat je vriend niet weer terug in een paar maanden met exact hetzelfde probleem.
 2. 2
  Staat uw terugbetalingsvoorwaarden duidelijk en passen uw voorwaarden, ongeacht het geleende bedrag.
  • Beslissen hoeveel en hoe vaak betalingen moeten worden gedaan, en dan blijven om dat schema.
  • Bespreek wat er gebeurt als een betaling wordt gemist. Terwijl je waarschijnlijk hopen dat u zal worden weer op tijd betaald, is het beter om erachter te komen wat je gaat doen als je vriend een betaling niet kan maken van tevoren dan te proberen om het uit te werken wanneer het gebeurt. Op deze manier zal u beiden duidelijk zijn over wat te doen als er iets voorkomt dat je vriend van het betalen op tijd.
  • Moedig je vriend om u te laten weten of er een probleem is. U kunt zelfs aan te dringen op het - "Als u de betaling niet kan maken, ik wil dat je me te vertellen." Storingen in de communicatie kan zeer schadelijk zijn voor uw vriendschap. Kan je het gevoel alsof je naar "de bad guy," herinnert je vriend dat een betaling is gegaan vervallen, of je zou aannemen dat je vriend is proberen te krijgen van uw overeenkomst zonder te betalen zijn. Realiseer je dat je vriend schamen of beschaamd over het niet kunnen om u terug te betalen op tijd en duidelijk maken dat je wilt meteen te horen als er iets omhoog komt kan voelen.
  • Als je wordt gevraagd om een ​​bedrag groter dan je je kunt veroorloven om te verliezen lenen, zou je kunnen vragen voor een soort van onderpand in ruil voor je ze lenen geld. Dit kan van alles zijn, zoals een iPod, een gitaar, enz. De veiligste manier om dit te doen is aan te geven hoe lang na wanbetaling (default: het niet betalen zoals beloofd) je moet wachten alvorens de verkoop van het onderpand item om de schuld te voldoen. Zet het in het schrijven. Je hebt geen advocaat nodig. Schrijf het gewoon op en u beiden ondertekenen en te dateren.
 3. 3
  Follow-up op een zakelijke manier. Noteer in je eigen agenda naar je vriend voren wanneer de eerste betaling is verschuldigd herinneren een paar dagen. Daarna wachten om te zien of je vriend betaalt op de vervaldag zonder de herinnering. Zo niet, bel hem of haar op de volgende dag en herinner hem / haar dat de vervaldatum is verstreken. Vragen wanneer je zou verwachten betaling, en laat hem / haar uit te leggen de vertraging. Als je eenmaal hebt gehoord van de verklaring, een nieuwe datum voor de betaling.
 4. 4
  Herken de runaround en een einde maken aan het zo snel mogelijk. De menselijke conditie is een van flux - zoals we al eerder zeiden, dingen gebeurt. Een van de leuke dingen over de kredietverlening aan een vriend is dat, hopelijk, kunt u een beetje flexibeler dan een grote, anonieme corporatie. Echter, als je vriend is gebruik te maken van uw goede natuur, wordt u niet hem / haar of je vriendschap helpen door je vriend dia.
  • Jason leent 75€ van u en belooft om het terug te betalen binnen een week. Aan het eind van de week, vertelt hij je dat hij zal nog een week nodig hebben omdat zijn auto kapot. Gaat u ermee akkoord. Een week later, vertelt hij je zijn uren op het werk zijn gesneden en hij kan nog niet betalen. Ondertussen, Jason heeft veel geld voor bier, films en video games. Hij is niet het nemen van de schuld serieus, en is net loopt u rond, en hoe eerder je herkennen, hoe eerder je kunt omgaan met het.
  • Als Jason is gewoon een soort van vrolijk eikel, kunt u het beste af zijn aan te nemen dat geld gebleven en gewoon hervat uw vriendschap, het oplossen nooit naar "lening" Jason geen geld in de toekomst.
  • Als je echt dat geld moet terug, moet u het feit dat u en Jason gaat om een serieuze strijd hebben, of misschien worden niet meer gaan om vrienden te worden zodra u uw geld terug geconfronteerd. Denk goed na over hoe je deze situatie om te gaan.
 5. 5
  GEEN afblazen van een schuld aan u door een vriend die is een goed mens. Zoals vermeld in het bovenstaande voorbeeld, zal je niet je geld of je vriend als je dat doet.
  • U leent Kara 750€ die ze belooft terug te betalen 75€ per maand. Ze betaalt voor een paar maanden, precies op tijd, maar haar baan verliest dan. Je vertelt haar geen zorgen te maken - ze kunnen betalingen hervat toen ze krijgt een nieuwe baan. Het kost haar 4 maanden om een ​​nieuwe baan te vinden, maar wanneer u probeert te bereiken haar uit te werken een nieuwe betalingsregeling, vind je het moeilijk om de bal te onderscheppen. U krijgt voicemail - het is duidelijk dat ze ontwijkt u. De reden dat ze ditching u is dat ze weet dat ze u geld verschuldigd is. Ze voelt zich slecht over. Ze gaat proberen om u te vermijden totdat ze kan betalen - en dat kan een tijdje zijn. Nogmaals, hoeft u niet uw geld of uw vriend.
   • Het verschil hier is dat Kara echt slecht voelen. Ze weet dat ze u geld verschuldigd is. Als je het laat glijden, zal ze je blijven sloot want ze zal blijven slecht te voelen. Sta niet toe dat dit, zelfs als je kunt veroorloven om de schuld te vergeven. In plaats daarvan, bel haar of opdagen op haar huis en confronteren het hoofd-on. "Kara, Ik weet dat je je slecht voelt, maar ik wil niet dat je me sloot. Je bent mijn vriend. Ik leende je dat geld omdat ik het had, en omdat ik vertrouw je. Doe ik nog steeds. Ik weet dat je ' ve had een run van pech, en ik weet ook dat je gaat beginnen met het betalen me terug zodra je weer op je voeten Maak je geen zorgen over het -. Ik geloof in je Pay me als je kan "..
  • Geef Kara 6 maanden - let op haar situatie zorgvuldig. Als ze nog noodlandingen je op dat moment, is het tijd om weer stappen en aandringen op een aantal betalingen. "Als je 75€ niet kunt maken van een maand, dat is oke - hoe over 15€?" Op deze manier, het is een klein genoeg bedrag dat ze het kan maken, en er is geen noodzaak om te blijven ontwijken je. U kunt stoppen intimiderend haar. Ze kunnen stoppen ditching u. Als u wilt gift haar de laatste betaling, dan kunt u dat doen en zij zal zeker waarderen - maar ze weet dat ze heb je vooral terug te betalen op haar eigen. En toen ze maakt de uiteindelijke betaling, zal ze haar gevoel van eigenwaarde rise voelen omdat zij volbracht de taak in het einde. Bottom line is, totdat ze beloont je, zal ze niet in staat zijn om je gezicht eenvoudig, dus laat haar niet van je weg te krijgen - het belangrijkste is dat je uiteindelijk met je vriendschap intact.

Tips

 • Precies weten hoeveel geld je geeft uit.
 • Vergeet nooit wie je welk geldbedrag. Zelfs een paar kwartalen kan beginnen toe te voegen tot een aantal ernstige geld. Maar maak een nikkel-nurser niet - je kunt dingen zeggen als: "Hier, ik zal vandaag koopt, en je kunt de volgende keer kopen, ok?" Zelfs als het niet eens geheel uit, dichtbij genoeg is goed genoeg tussen vrienden.
 • Onderpand dient een onderdeel van iets van gelijke of hogere waarde dan wat je uitgeleend worden
 • Gebruik een soort van dagboek te helpen bijhouden van wie is u wat.
 • Gebruik een derde partij leningenadministratie onderneming om de lening transactie te behandelen. Voor een kleine vergoeding, zullen ze u te voorzien van juiste papier werk en betalingen automatisch langs elektronische weg overdraagt.
 • Bedenk dat als je iemand geld leent en je ze nooit meer ziet, kan het een goede zaak zijn.

Waarschuwingen

 • Het is uw geld dus altijd bewust zijn van de mensen die je de kredietverlening aan.
 • Bedenk dat iemand die je altijd vragen om geld is niet te leren hoe ze hun eigen geld goed te gebruiken en je ziet als een bank. Ze nodig hebben om te groeien en te beheren hun eigen geld beter. Moedig hen aan om een ​​aantal lessen te nemen.
 • In het algemeen is het een slecht idee om geld te lenen aan een vriend. Als de vriend niet terug te betalen het geld, heb je een vriend en geld verloren. Waardoor ze een (klein) deel van het benodigde geld is een goed alternatief voor een lening.
 • Niet stelen het geld terug. Het zal je kijkt als een dief en een vriendschap beschadigd kan raken. Plus dat is passief-agressief. Ofwel vragen om het terug alsof je het meent of het niet van hen verwachten.