Wkanl

Hoe maak je een vriendschap detox

Echte vrienden steken je een dolk in de voorste -. Oscar Wilde


Is uw vriendschap elkaar ondersteunen en gezond, of is het een slagveld? Vriendschappen niet altijd lopen qua koers - soms gaat er iets heel erg mis en een vriendschap zuur maakt, om redenen die vaak buiten uw controle. In deze situatie, ontgiften de vriendschap is uiteindelijk een gesprek dat is aan jou, maar als je wilt je best geven, ontgiften een vriendschap gone bad kan zowel het verkrijgen van een gezonder, sterker vriendschap, of u kunt bevrijd worden van het hebben om nog meer tijd doorbrengen met iemand die is je naar beneden te slepen.

Stappen

Hoe maak je een vriendschap detox. Neem even de tijd om na te denken over je.
Hoe maak je een vriendschap detox. Neem even de tijd om na te denken over je.

Tijd voor reflectie

 1. 1
  Neem even de tijd om na te denken over je. Als de vriendschap voelt giftige waar ooit het voelde fantastisch, probeer dan aan te wijzen wat niet goed voelt over het meer. Enkele indicatoren van emotionele "toxiciteit" in een vriendschap zijn:
  • Down voelt of zelfs wanneer je vriend is over.
  • Niet meer opgewonden te raken om je vriend te zien, ze te zien is iets wat je verplicht voelen om te kunnen verduren.
  • Je voelt dat je vriend praat altijd over zichzelf, zelfs wanneer het duidelijk dat je een schouder om op te huilen nodig.
  • Van je vriend set van waarden en hun ambities lijken veel veranderd te zijn van de uwe, in de mate waarin je geen oog meer oog te zien op de meeste dingen.
  • Heb je ontdekt dat je vriend gaf je slecht advies op doel? Het kan net zo slecht zijn als je vriend is altijd met je eens, zonder zorgen te maken over de gevolgen omdat hij of zij niet kan worden gehinderd om je recht te zetten.
  • Het lijkt erop dat je vriend alleen maar "moet" je wanneer hij of zij heeft slecht nieuws te delen.
  • Het voelt alsof je vriend gebruikt u als een middel om zichzelf te maken of zich beter te voelen door kleineren je.
  • Uw vriend heeft genomen om kritiek op u de hele tijd of veroordelend over je keuzes en beslissingen zonder reden.
  • gestart door je vriend (bevestigd door anderen) hebben je oren bereikt.
  • Uw vriend heeft genomen om te laten vallen je in een puinhoop op het laatste moment, belemmeren je vooruitgang, of is echt onbetrouwbaar geworden en zal niet volgen door op beloften aan u, keer op keer.
  • Je voelt je gemanipuleerd, vernederd, vergiftigd, of gebagatelliseerd door je vriend.
  • Bedenk wat andere gedragingen of houdingen je hebt leiden tot zure over uw vriendschap elkaar voelen.
 2. 2
  Het nemen van al je gevoelens in aanmerking genomen, te beslissen hoe je je voelt over een poging om de vriendschap te redden. Het is belangrijk om een ​​besluit te nemen over het al dan niet je bent comfortabel probeert om de vriendschap te ontgiften, of dat een betere inzet zou laten gaan. Zelfs als je dat doet geef ontgiften een kans, zou het eindresultaat zijn dat je nog moet loslaten, dus wees voorbereid voor deze mogelijkheid in alle gebeurtenissen. Bij het overwegen van de waarde van het proberen om je vriendschap te ontgiften, de volgende dingen zijn de moeite waard in gedachten houden:
  • De duur van uw vriendschap elkaar en alle mooie momenten die je hebt gedeeld.
  • Of je moet om verder te gaan het zien van uw vriend in een werk-of sociale context.
  • De openheid van je vriend om het bespreken van gevoelens, gedrag en te accepteren dat hij of zij is niet gelijk de hele tijd. Sommige mensen blijven erbij dat ze gelijk hebben, het maakt niet uit wat je zegt, dat ze kunnen onmogelijk blijken te zijn als het gaat om je hart of redeneren openen met hen.
  • Andere kwesties gaande is in het leven van je vriend, dat kan zijn of haar kijk op het leven hebben beïnvloed.

Nemen van een kans op een vriendschap detox

Indien, na reflectie, je hebt besloten dat het niet de moeite waard verder te gaan met uw vriendschap, slaat u dit gedeelte over en ga naar de volgende "Snijden banden met je vriend". Anders volgt u deze sectie om te proberen.

 1. 1
  Verhogen de problemen in uw vriendschap met je vriend. Als je eenmaal hebt besloten dat het de moeite waard te investeren uw tijd en moeite in het ontgiften van uw vriendschap, is het tijd om aandacht te vragen voor het gedrag van je vriend om te zien of het mogelijk is om de uitdagingen op te lossen. Dit is niet makkelijk zal zijn, maar vermijden het zal je niet helpen;. Niets zal veranderen als je het niet aan te pakken het Wees gevoelig en zacht in de manier waarop u dit gesprek benaderen - u zal worden betreden een fijne lijn tussen aan Enerzijds, je vriend het gevoel dat hij of zij wordt bekritiseerd, schuld, of dat je gewoon oneerlijk en aan de andere kant, je vriend wordt opgelucht dat de klacht is in de open, klaar voor een goede discussie. Enkele manieren om deze aanpak zou zijn te zeggen:
  • "Ik heb het gevoel dat we niet heel dicht de laatste tijd en dat onze vriendschap lijdt als gevolg geweest. Ik hoopte dat je misschien de tijd om te praten over manieren waarop we kunnen de balans opmaken en het vergroten van onze vriendschap opnieuw te hebben."
  • "Ik heb de nabijheid hebben we gebruikt om ervaring als vrienden gemist. Ik weet niet of je dit ook voelt, maar ik zou echt graag willen praten over de manieren waarop we zouden in staat zijn om die intimiteit te herstellen die we vroeger hadden. "
  • "Ik voelde me boos toen ik hoorde je vertellen mijnheer X dat ik niet veel van een vriend om u en het maakte me af waar we heen gaan. Heeft u een moment om te praten?"
 2. 2
  Luisteren. Wees bereid om aandachtig en welwillend luisteren naar wat je vriend zegt. Kunnen er enkele dingen die je niet wilt horen, maar je moet open-minded en klaar om je eigen fouten te erkennen en te blijven. Het is heel goed mogelijk dat je niet bewust van hoe je zou kunnen dragen aan hun gedrag bent.
 3. 3
  Oneens. Als er iets is dat geen van jullie oog in oog kan zien op, alleen oneens over het maar niet te laten die in de weg staan ​​van wat zou een fijne vriendschap. Of probeer een beetje humor. Een tactiek die echt goed kan werken met vrienden die een gevoel van minderwaardigheid is om hun giftige berispingen ontwapenen met dat soort eens met hun verklaring. Bijvoorbeeld:
  • Vriend: "Oh, waar op aarde heb je die jurk uit Het maakt je frumpy kijken?!" U: "Oh ja, ik voelde me als frumping het vanavond, kan niet mijn man denken ik flirten terwijl hij weg!"
 4. 4
  Valideren van de vriendschap. Vermijd verwijten en beschuldigen, in plaats daarvan, houd het valideren van de vriendschap in alles wat je zegt, uit te leggen hoeveel u de waarde van uw vriend en uw vriendschap samen, zodat het duidelijk is dat dit niet om weg te gooien wat echt belangrijk is.
 5. 5
  Houd het gesprek kort en to the point. Niet arbeiden het. En altijd positief eindigen het gesprek, of het nu belooft iets voor je vriend te doen, of het regelen om samen iets te doen, of gewoon hen wat een prachtige persoon die je denkt dat ze zijn te vertellen.
  • Als je vriend gooit een "driftbui", of debatteert fel met u, beleefd laat ze weten dat je neemt je verlof en je zult deze discussie later voortzetten. Er is geen noodzaak voor een argument over je gevoelens.
 6. 6
  Bedenken en dan stel een aantal grote stappen voorwaarts voor je vriendschap. Als je vriend positief heeft gereageerd op uw zorgen en is op zijn minst bereid om dingen uit een ander gaan geven, kan het nuttig zijn om een ​​aantal ideeën van dingen die kunnen helpen om uw vriendschap weer op de rails te krijgen. Enkele ideeën om te overwegen zijn:
  • Een verbod op over elkaar. Dit spreekt vanzelf, maar als het een probleem is geweest, is het best om een ​​lach over het hebben en krijgen in de openbaarheid als een taboe activiteit.
  • De bereidheid en inzet om meer tijd doorbrengen samen, alleen de twee van u, het delen van een gemeenschappelijk belang dat u zowel genieten.
  • Het hebben van een geheim signaal te laten elkaar bij de advisering en ondersteuning is het oversteken van de lijn in bazig, kritiek, of opdringerig. Bij het eerste teken van dit signaal, zal een van jullie weet dat het tijd is om een ​​einde te maken aan wat het gedrag is het probleem veroorzaakt te bellen.
  • Bereiken van een akkoord dat het OK is om te gaan met verstoringen zoals ze zich voordoen in plaats van het verlaten van misverstanden te etteren.
  • Het delen van een wederzijdse waardering ruimte. Het zou een foto bord, een online gedeeld prive-terrein, een wekelijkse praatje te zijn. Wat je ook besluit, ruimte maken voor het vieren van elkaar en elkaars prestaties. Vrienden zijn supporters, niet tegenstanders, en jullie beiden moeten zich veilig voelen in het communiceren van uw winsten en verliezen in het leven.
 7. 7
  Controleer uw vriendschap. Nadat je hart-op-hart, bedenk dan hoe je vriendschap nu staat.
  • Voelt het alsof de twee van u een goed inzicht hebben bereikt, alsof je geweest bent door de oorlogen, maar nu je sterker bent voor?
  • Heb je het gevoel dat je vriend is klaar om er voor u, zodat u het beste wat je kan zijn, en u bereid bent om honderd procent vergelden bent?

Snijden banden met je vriend

Deze sectie is geschikt wanneer u een beslissing dat het niet proberen om je vriendschap detox waard is, of waar u hebt geprobeerd om dit te doen, maar je vriend weigert om de feiten onder ogen en heeft bereikt hebt, inderdaad, erger gemaakt door suggereert u hen beschuldigen of verwijten hen en ze ronduit ronduit weigeren om hun eigen wangedrag te zien.

 1. 1
  Herlees door de indicatoren van toxische persoonlijkheid zoals in de eerste hierboven. Heb je merkt dat je akkoord te gaan met veel van de signalen? Heeft de lijst verlichten uw gevoel van verlies over uw vriendschap? Als dat zo is, en als je voelt dat het niet meer de moeite waard te proberen, is het tijd om de banden door te snijden.
 2. 2
  Los jezelf. Het is tijd om te accepteren dat je deze vriendschap ontgroeid, op dezelfde manier dat je andere aspecten van uw leven te ontgroeien. Als je die stem sommige mensen genieten dravend dat "je moet gewoon blijven proberen" te horen, negeer het dan. Inmiddels is het duidelijk dat je al meer dan genoeg geprobeerd en je vriend kruist de lijn van verdraagzaamheid wanneer hij of zij blijft manipuleren, vernederen, of roddelen over jou. Het is net zo belangrijk als het is om te weten wanneer je moet blijven proberen, en op dit punt, het losmaken van jezelf is gezond en een fase van rijping in je leven.
 3. 3
  Verwijderen van hun informatie uit je leven. Haal je vriend uit facebook, uw mobiele telefoon, uw adresboek, etc. Dr Ray Pahl, een vriendschap deskundige, legt uit dat er te veel vrienden in je leven kan stressvol zijn en onbevredigend toch, dus het is belangrijk om laat je schuldgevoel opzij ook.

Omgaan met een ex-vriend

Tijdens het snijden van de banden en bewegen op een gezonde keuze in een giftige vriendschap, wat doe je als je nog steeds in dezelfde sociale of werk kringen als je vroegere vriend? Het antwoord is om in uw voortdurende relaties vriendelijk, hartelijk en professioneel met hen zijn, alles met behoud van uw afstand.

 1. 1
  Wees vriendelijk en waar je hebt geen andere keuze dan te blijven in contact komt met een vroegere vriend. Als je manieren hebt afscheid met een giftige vriend, maar je bent nog steeds in zijn of haar dagelijkse rondjes voor werk of sociale redenen, is er geen noodzaak om de koude obstructie act doen. Blijven communiceren in een vriendelijke, zorgzame manier die nog steeds onderhoudt uw afstand. 'Hallo' zeggen als je je ex vriend - het maakt niet meer moeten zijn dan dit - maar in ieder geval houden groeten burgerlijke en lopende. Erkennen waard uw vroegere vriend als mens nog steeds zaken. Dit kan een delicaat evenwicht zijn als je niet wilt dat het idee dat je nog steeds vrienden overbrengen.
 2. 2
  Niet ooit worden gevangen zeggen een slecht woord over uw vroegere vriend. Als iemand probeert om u op te tekenen, dit gewoon zeggen: "Ja, we waren vrienden keer, maar het lukte niet. Ze is nog steeds een goed mens, we zijn gewoon niet geschikt als vrienden nu."
 3. 3
  Wees beleefd. Wanneer uw wegen kruisen, als al het andere faalt, kun je, tenminste glimlach. Als je vriend niet heen en weer bewegen, maak je geen zorgen - gewoon blijven deze en andere mensen zullen merken wie is de persoon met de chip op hun schouder doen.
 4. 4
  Houd gesprekken kort en zoet. Als u in een situatie waar je nog nodig hebt om met elkaar te praten, houden aan simpele dingen en excuseer jezelf zodra het is beleefd om dat te doen. Als je wilt praten door dingen te doen met werk en merkt dat je niet eens,, professioneel, en vasthouden aan de feiten.
 5. 5
  Zet uw inspanningen in de resterende vriendschappen. Je echte vrienden zijn een bron van steun en nieuwe energie. Op hen rekenen voor het verbeteren van uw kijk op vriendschap!

Tips

 • Als zij zeggen iets betekenen, vertel hen dat je het niet leuk vind en vergeef hen. Vergeet niet dat het onwaarschijnlijk is dat ze zorg minder als je een wrok te houden, tenzij het dient hun doel van het houden van u in een beheersbare positie. Niet lijden onnodige schade - weigeren te laten komen aan u.
 • Altijd proberen om dingen te zien vanuit zowel uw standpunt en het standpunt van je vriend.
 • Altijd eerlijk met je vriend.
 • Probeer positief te denken van uw giftige vriend. Probeer te denken aan hen als mensen die fouten maken.
 • Voor vrouwen, Susan Shapiro Barash zegt dat er 10 soorten vriendschappen mogelijk. Lees deze te proberen en het identificeren van elk van de meer negatieve types in je vriendschappen, om te zien waar een aantal van uw uitdagingen zou kunnen liggen, of aan het gezonder vriendschappen te identificeren en om dankbaar voor de mooie balans in je leven:
  • De Leader (zij regeert en verwacht haar standpunten te domineren altijd)
  • De Deurmat (ze zal altijd verwachten te worden liep, zal ja om iets te zeggen)
  • De Offeraar (ze zal alles voor je doen op haar eigen kosten)
  • The Misery Lover (ze ziet het slechtste in alles, zonder mankeren)
  • De gebruiker (zij houdt u alleen voor wat u haar kunt geven)
  • Intieme Frenemies (ze doen alsof ze je leuk vindt door die glimlach, maar ze is op het punt om je te saboteren op elke manier ze kan)
  • De Trophy vriend (ze je leuk vindt, omdat een of andere manier u de status en macht, dat ze honger te verstrekken of te bevestigen)
  • De Mirroring Vriend (zij en je opschieten want uw leven en de ervaringen zijn vergelijkbaar en gedeelde)
  • De Sharer (ze is geopend, geeft van zichzelf en is gratis met haar emoties)
  • De Authentic Friend (ze geeft, ontvangt, houdt van je om wie je bent, en zij is de real-deal beste vriend altijd).
 • Hoe giftig bent u als een vriend? Shapiro beveelt aan dat we hier kijken ook naar ons eigen gedrag!