Wkanl

Hoe om te stoppen met het geven vreselijke advies

Herkennen wanneer u leveren slecht advies is het halve werk. Terwijl je misschien denken dat uw advies is geluid en dat de ontvanger moet volgen, niet alle adviezen is van toepassing op elke persoon en in elke situatie. Voordat u begint te orakelen over waarom uw beste vriend van haar man moet dumpen / afvallen / anders heffen de kinderen / kies een andere school belangrijk enzovoort, zorgvuldig overwegen wat je zegt en hoe je mening gevolgen kunnen hebben voor het leven van iemand anders.

Stappen

Hoe om te stoppen met het geven vreselijke advies. Spot als je het geven van advies op basis van persoonlijke overtuigingen of meningen.
Hoe om te stoppen met het geven vreselijke advies. Spot als je het geven van advies op basis van persoonlijke overtuigingen of meningen.
 1. 1
  Spot als je het geven van advies op basis van persoonlijke overtuigingen of meningen. Iedereen heeft zijn of haar eigen trouw aan een bepaald geloofssysteem. Of het nu politiek of religieus, is het best die overtuigingen prive en hen niet projecteren op anderen in de vorm van te houden 'advies. "
  • Vermijd suggereert dat mensen vast vraagstukken op basis van uw eigen set van religieuze of politieke overtuigingen. Zowel zeer gevoelige onderwerpen, zelfs mensen die binnen uw zelfde geloofssysteem kunnen verschillen over bepaalde thema's en onderwerpen of de mate waarin deze moeten acties en beslissingen te begeleiden. In plaats van het maken van een algemene verklaring op basis van persoonlijke overtuigingen, stoppen en van mening zijn dat uw vriend of familielid iets heel anders zou kunnen geloven - en streven ernaar om behulpzaam te zijn of haar overtuigingen.
 2. 2
  Bepaal of u bent gewoon iemand vertellen alleen wat hij of zij wil horen. Bent u probeert te "krijgen in goede" met iemand en alleen geeft hen advies op basis van wat je denkt dat ze willen horen? Masseren iemands ego vermomd in de vorm van advies kan gevaarlijk zijn en kan ernstige gevolgen hebben, vooral als je niet echt na te denken door de gevolgen van de overeenkomst. Een andere reden om dit te doen kan zijn dat je gewoon wilt het probleem te zijn achter de rug, zodat je kunt krijgen van daar - dit blijkt ook een gebrek aan gevoeligheid voor de nuances van de materie en de noodzaak om zorgvuldig te beoordelen de situatie.
  • Bent u ondersteunend van iemands slechte beslissingen en / of een back-up met extra suggesties? In het geval van een groot aantal sterfgevallen beroemdheid, mensen zoals Michael Jackson en Anna Nicole Smith verluidt had nauwe vertrouwelingen die, om in de binnenste cirkel te blijven, zou hen helpen stoffen die uiteindelijk hebben bijgedragen aan hun dood te krijgen. Gaan samen met wat iemand verkiest kan eenvoudig worden zodat ze door te gaan met slecht gedrag dat schadelijk voor hen zijn. Soms moet je hard zijn en niet eens, alleen maar om uiteindelijk aardig voor hen zijn.
  • Je zou kunnen vallen voor de schuld spel door mee te gaan met de persoonlijkheid van deze persoon wens om anderen de schuld voor het falen in plaats van hen te vertellen dat ze misschien nodig hebben om verantwoordelijkheid te nemen en daadwerkelijk leren van dit incident hoe te verbeteren? Iemand anders de schuld te geven voor het niet gemakkelijk is en kan u ondersteunende lijkt in eerste instantie omdat het versterkt de woede of frustratie van de persoon die je troost. Echter, daarbij zal alleen voorkomen dat je vriend, familielid of collega uit het vermijden dezelfde fout in de toekomst en het zal niet de aandacht vestigen op hun eigen verantwoordelijkheid voor wat hen is overkomen. Wees erg voorzichtig met deze valkuil van slecht advies, vooral als u gevoelig bent voor het maken van snelle beslissingen en overhaaste conclusies bent.
  • Heb je ooit het gevoel dat je geweest bent in een situatie waar je geweest bent geïntimideerd door de bron op zoek naar uw advies en u de behoefte om informatie te verstrekken op basis van wat je dacht dat ze wilden horen gewoon zo dat je veilig of ongedeerd kon blijven gevoeld? Beruchte leiders, managers, bazen, ouders en zelfs beroemdheden kunnen een krachtige front presenteren aan anderen, dat kan laat wat meelopers voelen geïntimideerd en bang om "vertellen het zoals het is." Dit is de beroemde "yes-man" of "ja-vrouw" probleem, als iemand in een positie van autoriteit is slechts ooit verteld "ja" als ze nodig hebben eerlijk en oprecht advies. Dit als het er met je gebeurd en vast niet om weer in deze val.
  • Bent u het geven van advies op basis van wat je nodig hebt om te zeggen enkel om je werk gedaan te krijgen? Soms, wanneer je stopt zorgen te maken over het werk dat je doet, samen ga je met alles alleen maar omdat je in een sleur ben gevallen en niet meer betrokkenheid met het. In dit geval is uw advies is waarschijnlijk een kruising tussen een ja-persoon en een aanhanger van de ofwel iemand anders de schuld te geven of mee te gaan met "hoe het altijd gedaan", niet de zorg dat de oude manieren niet langer werken. Het is niet nuttig voor iedereen en terwijl je misschien wel spelen op safe genoeg om te blijven onder de radar (tenzij de onderneming failliet gaat), kunt u verblijven in die sleur van en ervaring een zeer onbevredigende carrière.
 3. 3
  Voorkomen adviseren iemand om iets te doen gewoon omdat het voordelen u. Niet oversteken verkopen van een product of dienst gewoon voor persoonlijk of financieel gewin. Dit kan gebeuren met huis verkoop van producten of bedrijf aan huis piramide bedrijven. Bijvoorbeeld, je hebt een vriend die lijdt aan pijnlijke, chronische droge huid. Terwijl misschien een bezoek aan een dermatoloog (een expert) kon fatsoenlijk advies zijn, kunnen mensen die advies op basis van persoonlijk gewin geven hun maatje vertellen om koopt gewoon een potje van speciale crème ze leuren, afgezien van wat er kan eigenlijk worden veroorzaakt huidproblemen van de persoon ( waaronder eventueel een ernstige onderliggende medische aandoening). Hoewel je misschien geloven sterk in het product, kunt u andere motieven (of je het nu beseffen of niet) hebben voor het adviseren van uw vriend in zo'n geval.
  • Het kan leuk zijn om dingen zoals make-up, lingerie en feestartikelen verkopen van huis. Gewoon niet opdringerig - verkopen van de voordelen in het algemeen, niet uw persoonlijke kennis van vrienden en buren niet gebruiken om een ​​beslissing te forceren op hen door advies op maat.
 4. 4
  Vermijd het spreken over onderwerpen die u niets over weet. Sommige mensen geloven dat ze zijn orakels van informatie, het maken van huiduitslag oordelen over bijna elk onderwerp. Anderen zijn zelf-gezalfde leek deskundigen over de rechten, geneeskunde, engineering, you-name-it, belijdende om de antwoorden te weten omdat ze pakte een willekeurig boek en lees het, of keek naar een show over het onderwerp en denken dat ze weten het allemaal. Vergeet niet dat een beetje kennis is een gevaarlijke zaak, vooral als het gaat om professionele informatie - er is een goede reden waarom mensen besteden jaar in opleiding en professioneel opgeleide mensen zijn zich altijd bewust van grijze gebieden, nuances en vallen, die een leek (iemand die niet getraind in het veld) kan eenvoudigweg missen door het hebben van een oppervlakkig begrip.
  • Hoe geloofwaardig is uw advies? Uw advies moet gebaseerd zijn op ervaring en expertise. Als je geen van beide, doe je mond niet open over de zaak.
  • Leest het in een vrouwen of mannen tijdschrift of gezien te hebben op tv maakt het niet een waarheid. Tijdschriften en tv-shows te geven fragmenten van actuele informatie zoals de journalist het interpreteren van de informatie naar eigen goeddunken. Een kavel is weggelaten, wordt veel afgestemd op de ideeën van de dag en veel daarvan wordt sensationalized (nooit laten de waarheid in de weg van een goed verhaal). Morgen de gegevens kunnen verkeerd worden bewezen, maar je zou worden geplakt te geloven wat je leest of zag in 1992 alleen maar omdat je de update niet zag. Laat je niet verleiden tot gepopulariseerd medisch / juridisch / financieel, enz., informatie te zien als een reden om te beginnen met het afgeven van het zelf.
  • Winging advies kunt u vervreemden van anderen, omdat ze zullen snel beseffen dat je stom bent of dat je samen cobbling aantal correcte aannames en veel onjuiste degenen.
  • Riskeert u geloofwaardigheid in de ogen van vrienden of collega's wanneer je speelt "Ik ben een expert" op iets wat je bent duidelijk niet expert bij. Misschien op het eerste mensen zullen je geloven, maar na korte tijd, zal uw dekking worden geblazen wanneer keer op keer je advies wordt weerlegd.
  • Beseffen dat zelfs experts weten wanneer te zeggen: "Ik weet het niet" en de grenzen van hun opining of adviseren erkennen. Als u wilt uw twee centen toe te voegen, een back-up met een disclaimer. Laat mensen weten dat je echt niet weet wat je het over hebt, maar omdat je gevraagd om een advies, dit is waar je staat op basis van wat je wel weet. Zorg ervoor dat mensen begrijpen dat je geen persoonlijke ervaring of opleiding over de zaak, maar dat je spreekt uit je darmen.
 5. 5
  Vermijd acteren almachtig en dringen je een expert bent op een vriend of life familielid. Denk niet dat je weet wat goed is of goed voor hen, zeker niet op basis van slechte ervaringen in je eigen leven (nog erger als je slechte ervaringen hebben geleid tot je niet leven een vervuld leven). Weet het type persoon die zal uitleggen hoe je een peuter ook al heb je er nooit geweest bent of kinderen had, zelfvoldaan te dringen dat de ontvanger van het advies is blind of zelfs saai over iets dat is "zo eenvoudig" disciplineren niet te volbrengen.
  • Trek terug als je denkt dat je ziet een heel duidelijke, eenvoudige oplossing, maar niet gewandeld een dag in de andere persoon te verplaatsen. Het is net als de niet-roker vertelt de roker om "gewoon stoppen met roken!" Je weet niet hoe moeilijk iets is voor een andere persoon, tenzij je ofwel hebt ervaren de volle omvang zelf of je tijd hebt te besteden echt getuige van wat ze doormaakt.
  • Heroverwegen uitdelen "deskundig" advies, tenzij je hebt gevraagd en in exact dezelfde positie zijn geweest. Echter, in plaats van alleen te vertellen de andere persoon de "manier waarop het is", is het veel meer kans te worden van nut zijn voor de andere persoon, indien de adviezen die u geeft is geformuleerd binnen de voorwaarden van uw verhaal. Beginnen met te zeggen dat je inleven in wat de ander te maken heeft en leg uit wat je gedaan hebt in een soortgelijke situatie. Maak duidelijk dat je absoluut geen verwachtingen van hen hetzelfde te doen hoewel, tenzij dat is wat goed voelt voor hen.
  • Als u niet beschikt over een kind hebben, maar je houdt het afgeven advies dat begint met "Toen ik een kind Ik zal niet [insert wat je waarneemt dat de huidige ouder wordt verkeerd]," start dan leren nederigheid. Vraag een willekeurige ouder over hun verwachtingen vooraf en post-kind. Het is als krijt en kaas, als alles wat ze waren zeker over zijn kop gezet door de realiteit! Het is al moeilijk genoeg opvoeden van kinderen zonder het ontvangen van slecht advies - weerhouden jezelf van dit punt op.
 6. 6
  Loopvlak op eieren wanneer de verleiding om relatie advies geven. Het is logisch dat u wilt om de wal van uw vriend of familielid het gevoel van eigenwaarde als relatie ellende raak ze maar heel voorzichtig zijn over hoe ver je over hen te adviseren. Vertellen ze te scheiden of te verlaten iemand is echt zwaar (en ongewenste) advies en het is meestal niet jouw plaats om zo'n levensveranderende suggestie maken. Wees tactvol en vragen stellen over hun geluk, angst, zorgen, gevoel van richting, enz., en luister naar de uitleg plaats te zetten ideeën in hun hoofd. Simpelweg door ze een pratend ruimte om te werken door middel van hun gevoelens hardop zonder oordeel kan de beste manier kunt u een persoon die heeft relatieproblemen te adviseren. En als je niet dit denk, denk terug aan momenten waarop mensen gaf je relatie advies dat je wenste dat je nooit gehoor gegeven - het is het gevoel van het niet bezitten van of het bereiken van je eigen beslissing die de neiging heeft om van te leven en kan heel goed afstand van de beslisser van veilige gevoel over ooit in staat om de juiste keuzes te maken.
 7. 7
  Geef niet ongevraagd advies. Elke situatie houdt geen advies nodig, dus begrijpen dat wanneer iemand niet vragen om uw advies, ze meestal niet willen. Helaas, als je niet kunt onderscheid maken tussen gewoon ondersteunend versus springen in met hordes van advies, omdat u denkt dat de vriend / collega wil dat je zijn / haar probleem op te lossen, overweldigend u het risico hen en vertroebeling van het probleem nog meer.
  • Begrijp dat je niet hoeft te wegen op elke materie en onderwerp rondom uw vrienden, collega of het leven familie. Elke zaak in het leven is niet rijp voor het oordeel, dus begrijpen als een vriend is ontluchting, kan hij of zij alleen maar willen om stoom af te blazen naar een zorgzame vriend en niet horen over hoe op te lossen of het te repareren.
 8. 8
  Zwijgen. Luister, luister, luister. De meeste mensen hebben al ergens diep besloot neer wat ze gaan doen over een bepaalde situatie, probleem of beslissing die ze blijkbaar nu willen advies over, zelfs als ze niet in handen tot dit nog bewust. Je bent een klankbord of een feedback-mechanisme, en gewoon laten luchten hun verhaal of zorgen en luisteren zonder oordeel is vaak de beste manier om te voorkomen dat slecht advies. In veel gevallen zal de persoon maken hun eigen gedachten wat aan, ongeacht uw aanbod te doen. Kortom, de twee eenvoudige manieren om te werken rond de val van slecht advies zijn:
  1. Luisteren en alleen advies indien gevraagd.
  2. Verwacht niet dat uw advies te volgen. Beseffen dat ze zullen beslissen wat ze wel en niet willen doen en als ze willen om dingen te veranderen.

  Tips

  • Vertel nooit iemand dat als ze niet uw advies in te winnen, zullen de dingen niet goed uit te werken voor hen. Zelfs in vergelijkbare situaties, nooit aandringen van de andere persoon te volgen uw plan - ook in situaties die sterk op elkaar lijken, omringende omstandigheden en persoonlijkheidskenmerken kunnen aanzienlijk variëren en je kunt niet voorspellen de uitkomst van veel leven trajecten.
  • Vermijd het geven van advies, dat vraagt ​​om een ​​persoon om onkosten veel middelen, zoals geld, tijd, moeite, etc. tenzij je echt een expert. Wil je echt weten dat die investering is een ding zeker? Bent u absoluut zeker dat een jaar van hard werken op een enkel ding zal resulteren in de uitkomst die persoon zoekt?
  • Dit is een winnende disclaimer. "Ik weet soms als ik advies dat is niet praktisch, een idee dat ik kan gebruiken komt als ik probeer uit te leggen waarom het niet werkte. Ik zal niet beledigd als je afwijzen of alle van mijn suggesties. Dit is slechts een brainstorm. "
  • Praten over zowel de Pro en Con van alles wat je suggereert, dat het advies ontvanger laat een gracieuze manier om te weigeren. Ze kunnen het idee haat en niet kunnen zeggen waarom niet totdat het genoemd.
  • Wees ervan bewust dat wat is makkelijk om je zou moeilijk tot onmogelijk te zijn voor anderen. Wat is betaalbaar voor u kan snijden in hun huur of voedsel budget. Wat is comfortabel voor u misschien angstaanjagend om iemand anders te zijn. Zeg nooit "Iedereen kan het doen." Dat is gewoon niet waar.

  Waarschuwingen

  • Als je een situatie waarin de andere persoon zet zichzelf of anderen in gevaar, krijgen professionele hulp. Ofwel bel 911 of overleggen met medische of psychologische professionals die echt kan omgaan met een zaak van deze omvang.
  • Uiteraard is wat advies gerechtvaardigd, zoals advies over het voorkomen van schade, letsel en overlijden eerder dan advies over leefstijl / relatie of loopbaankeuzes, etc, die niet noodzakelijkerwijs schadelijke gevolgen hebben (hoewel dit soms discutabel). Ook hier echter, kan u adviseren in positieve termen, en geven redenen in plaats van het maken van jezelf klinken autoritair en alwetend, maar weigeren om redenen te geven. En als je geen idee, iemand vinden die dat doet in plaats van te doen alsof je iets weet.
  • Bij het geven van advies over gevaarlijke activiteiten en situaties, denken in termen van "harm reduction" meer dan zwart en wit, absolute, preek-achtige termen. Het is veel effectiever om de realiteit dat zij dit doen en proberen om het te beperken dan te verwachten dat iemand om te reageren op preken met allesbehalve vijandigheid te accepteren. "Als je weet dat je gaat om rond te slapen met dat veel mensen, is het waarschijnlijk een goed idee om condooms handig te houden en na te denken over anticonceptie." "Als je gaat om het weekend drinken te brengen, is het waarschijnlijk een goed idee om een ​​rit te regelen voordat je zo aan de slag, dat je niet probeert te rijden terwijl je gepleisterd bent."
  • Bij het geven van advies over alles, nemen niet voor een antwoord. Wees niet verbaasd als je erachter dat ze al wisten dat kruidensupplement, probeerde het en had een allergische reactie.
  • Weet suggesties die laten de hele tijd in tv-commercials, herhaal artikelen, andere constante openbare bronnen niet te maken. Ze hebben al eerder gehoord, of ze probeerden het of hebben een of andere reden niet aan. Proberen om meer te richten op het geven van mensen nieuwe informatie.