Wkanl

Hoe maak je een ultimatum te geven

Het geven van een ultimatum aan iemand in je leven is een spel veranderen van strategie, of het nu gegeven aan een echtgenoot, minnaar, kind, ouder, werkgever, medewerker, klant of iemand anders je interactie met. Tegen de tijd dat je dit stadium te bereiken, is het mogelijk dat je al door een hoop trauma en moeilijkheden zijn gegaan als gevolg van een van deze persoon gedrag, acties of commentaar en dus is het waarschijnlijk dat veel emotie up wordt vastgebonden in het ultimatum. Echter, je moet nog steeds duidelijk en rationeel te denken om er zeker van dat dit de enige optie voor u open en wat nog belangrijker is, dat het is iets wat je absoluut betekenen.

Uiteindelijk moet je bereid zijn om door te volgen of lopen weg na een ultimatum, omdat dit... is het!

Stappen

Hoe maak je een ultimatum te geven. Reflecteren over de redenen voor het bereiken van dit punt.
Hoe maak je een ultimatum te geven. Reflecteren over de redenen voor het bereiken van dit punt.
 1. 1
  Reflecteren over de redenen voor het bereiken van dit punt. Het geven van een ultimatum is evenzeer een test van uw overtuigingen want het is een test van de bereidheid van de andere persoon om hun gedrag te veranderen en dat is erg, tenzij je al vrede hebt bereikt met jouw kant van de waarschijnlijke uitkomst. Het kan voelen als de enige aanpak verlaten, maar het is noch gemakkelijk, noch noodzakelijkerwijs de enige manier om een relatie met iemand anders vooruitgang. En het is definitief. Zorg ervoor dat je uitgeput alle andere mogelijkheden te bespreken, vragen, uitleggen van je gevoelens, het aantonen van de, enz., vóór de lancering in een ultimatum.
 2. 2
  Evalueer uw eigen gevoelens. Als je het geven van een ultimatum als gevolg van het niet kunnen om je gevoelens te bevatten, dit is een gevarenzone. Om een ​​ultimatum te geven omdat je gefrustreerd, boos, geërgerd, beu of waarschijnlijk averechts effect op je. Als de persoon niet eens, je bent nog steeds vastzit in je negatieve gevoelens. En zelfs als ze het eens, zou je negatieve gevoelens ertoe leiden dat u het moeilijk of zelfs onmogelijk vinden om te gaan met een van richting veranderd in je relatie. Zorg ervoor dat je al hebt gewerkt door alle problemen met duidelijkheid en die je hebt onderzocht hoe je gevoelens aan het rijden uw reactie. Pas nadat u de mogelijke gevolgen hebben aanvaard en zijn omgegaan met je eigen gevoelens moet je te werk gaan.
 3. 3
  Maak een realistische inschatting van de kans op succes. De kans op een ultimatum werken zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de persoonlijkheid van de persoon die u geeft het ultimatum aan en hun eigen gevoelens of coping-strategieën. Als ze een open persoon met een bereidheid om te luisteren en te leren van objectieve discussie van hun wegen, het ultimatum heeft meer kans om een ​​impact dan op iemand die stoned is alle tijd en niet in staat om een ​​sobere even sparen om te werken door hun zelf hebben -medelijden en verdriet.
  Een ultimatum werkt zelden met iemand wiens eigen faculteiten voor het omgaan met het leven worden uitgeschakeld, drugs-of alcoholmisbruik of andere negatieve coping-strategieën. In dit geval, het vergemakkelijken van de levering van professionele hulp voor hen belangrijker is dan eisen ze veranderen, totdat ze kunnen helder denken, kon ultimatums ze te duwen in de afgrond. De tijden dat een ultimatum zou kunnen werken zijn:
  • Iemand die je hebt dating voor jong en oud, maar niet in staat lijkt te plegen. Als je zeker weet dat ze van je houden ondanks de koude voeten, zou het duwtje door een ultimatum hen te helpen. Aan de andere kant, als je weet diep van binnen dat deze persoon is echt niet verplicht om u, dan is het ultimatum is niet goed werken.
  • Iemand die je zorg over en je weet wie je geeft, maar is nog niet veel tijd doorbrengen met jou of wie te veel afgeleid te focussen op u als gevolg van werk of andere verplichtingen kunnen worden bewogen door een ultimatum om het effect van hun distantie te realiseren.
  • Iemand in je leven nodig heeft om een ​​beslissing te nemen, zodat u wijzigingen kunt aanbrengen om iets, zoals waar je woont of hoe een werk praktijk wordt gevolgd door. Echter, heel voorzichtig zijn dat je niet hun onvermogen of je gebruikt om wijzigingen aan te brengen in jezelf excuus van het vinden van alternatieve en meer constructieve manieren om dingen te veranderen om je leven te beteren.
 4. 4
  Kies een geschikt moment. De persoon die je het geven van een ultimatum aan moeten alert zijn en bereid zijn om samen met jou te zijn, dus kies een moment waarin je hun volle aandacht op jou hebben. Zorg ervoor dat ze niet onder invloed van alcohol of drugs of ze niet afgeleid door iets anders, terwijl je te praten. Je wilt niet dat ze poetsen je af of akkoord te gaan met iets zonder betekenis, want ze willen de vrede te herstellen. Dit zal enige zorgvuldige analyse van het juiste moment te nemen van je, maar het is de moeite waard.
  • Ook kiest u een tijd dat je kalm en beheerst zijn. Het heeft geen zin het aanbieden van een ultimatum in het midden van een schreeuwende wedstrijd of wanneer je bent zo overstuur of boos dat je niet in staat om helder denken bent. Het ultimatum verdient u het zijn op je best, helder denken.
 5. 5
  Wees redelijk. Als je het geven van een ultimatum, maken het een dat de andere persoon daadwerkelijk kan bereiken. Het heeft geen zin te vragen voor de maan wanneer de persoon nauwelijks kunnen planten hun twee voeten op aarde. In het bijzonder, niet iets dat je weet dat streeft naar de persoon te veranderen niet vragen. Er is een fijne lijn tussen te vragen voor bepaalde slechte gewoonten en gedrag te veranderen en verwachten een persoon om te stoppen met zijn wie ze zijn. Help hen om te zien dat slecht gedrag is niet wie ze zijn, met andere woorden, in plaats van ze uit te schelden of te insinueren dat ze defect als persoon, altijd gericht op het gedrag en de gevolgen daarvan voor u.
  • Vraag nooit om een ​​irrationele of onethisch ultimatum van een andere persoon. Bovendien, alles wat je weet gaat tegen hun hart mag geen deel uitmaken van een ultimatum.
 6. 6
  Maak duidelijk wat je verwacht en wat de gevolgen zullen zijn van uw kant moet de dingen die je vraagt ​​om niet gebeuren. Dit zou heel makkelijk moeten zijn, zoals "Als A niet gebeurt, dan doe ik B." Bijvoorbeeld:
  • "Als je niet stopt met groeien Mary Jane in onze achtertuin op volgende week maandag, dan ben ik verhuizen naar ergens waar er geen drugs geteeld in de achtertuin."
  • "We hebben samen al 20 jaar heb ik niet meer zoals deze common law huwelijk arrangement -. Het maakt me het gevoel dat je niet wilt echt committeren aan mij ik wil trouwen en ik moet weten tegen het einde van. deze maand als u akkoord gaat met me trouwen. Indien u niet akkoord gaat, dan ga ik bij je weg. "
  • 'Ik heb je al vijf keer gevraagd om me te helpen beslissen over de school kleine Johnny gaat. Ik heb u de brochures en legde de prijzen en de inschrijfdatum is bijna op. Als u niet akkoord gaat om te bespreken welke school is beste, ik ga hem inschrijven in [insert duurste Basisschool hier] tegen het einde van morgen. "
 7. 7
  Verwacht een negatieve reactie. Bijna niemand houdt van wordt gegeven een ultimatum. Soms kan het net wat de behoeften, maar dat maakt het niet makkelijker om te horen. En voor de persoon die worstelt om het probleem te overwinnen je hebt net de aandacht gevestigd op in niet mis te verstane termen, het is waarschijnlijk dat je een gevoelige snaar heb geraakt. Als zodanig verwachten en mogelijke negatieve resultaten. Bijvoorbeeld, iemand te vragen om een ​​engagement om u te maken kan resulteren in het tegenovergestelde in het geval van een persoon die zich realiseert dat u menens is en dat uw vraag botst met hun wens om te blijven en zin vrij.
  Sinds een ultimatum raakt vaak op de kern van wat iemand anders is het vermijden expliciet verduidelijken voor zichzelf, kunnen zij ervoor kiezen om je te zien als de. Dit is waarom je moet bereid zijn om los te laten als ze niet eens.
  • De persoon kan nare, over u, joelen je uit, gegniffel, negeren of schelden je. Al deze dingen zijn gericht op kleineren u terwijl het vermijden van hun eigen pijn of gebrek aan richting, en zelfs als je in het rechter, moet je beseffen dat het duwen iemand is een gevoelig en mogelijk breken ding om te doen.
 8. 8
  Wees bereid om los te laten. Je moet er absoluut zeker van dat u loopt of beëindigen van een situatie als beschreven in uw ultimatum als de persoon je bluf noemt. Net als bij het onderwijzen van een peuter te gedragen, moet er follow-through die consistent is met de boodschap gegeven. En als je net hebt behandeld die persoon de uiteindelijke boodschap die ze altijd al wilde horen, dan moet je voorbereid zijn op die uitkomst en doen wat je hebt gezegd.

Tips

 • Moeder Teresa zei ooit: "Ik heb de paradox gevonden, dat als je liefde tot het pijn doet, kan er geen pijn meer doen, alleen maar meer liefde." Soms als je roepen een wanhopige behoefte om een ultimatum te geven, de persoon die je echt nodig hebt naar te kijken is jezelf. Bij het verkennen van je eigen triggers (of knoppen) die worden geduwd, kan het zijn dat het echte probleem is dat je moet leren hoe om te gaan met iemand die niet 'zijn' of 'doen' wat je zou willen dat ze te zijn of te doen. En moet je misschien te beseffen dat waarschijnlijk je kunt ze niet dwingen in een richting en dat het is u die nodig heeft om perspectief en aanpak het heel anders te veranderen. Loving meer uitdagende mensen kan veel brengen gekwetst en te offeren, maar op zijn beurt, kan je een veel beter mens door te blijven duwen door je eigen pijn totdat je hoe je weer, houden allemaal zonder toevoeging omstandigheden en uw behoefte om de vergelijking te worden.

Waarschuwingen

 • Ultimatums die worden gegeven zonder na door verdien je de reputatie van een zwak karakter en de mensen zullen beginnen om u te veronderstellen "cry wolf" als je altijd backtrack op een ultimatum.
 • Ultimatums zijn deal breakers, ze relaties eindigen. Je weet dat dit voor het geven van een, dus wees voorbereid op het einde.
 • Sommige mensen, ongeacht de geldigheid van een ultimatum, zal weg te lopen van mensen die hen 100% van de tijd, omdat ze het gevoel dat het een vorm van emotionele chantage.