Wkanl

Hoe maak je een pathologische leugenaar te spotten

De term, 'leugenaar, leugenaar broek in brand "krijgt een nieuwe betekenis bij de behandeling van een pathologische leugenaar. Deze persoon kan niet volledig worden verankerd in de werkelijkheid, geloven de leugens vertellen ze, vaak in een poging om laag gevoel van eigenwaarde te herstellen. In tegenstelling tot hier en daar vertellen van een paar leugentjes, of iets de waarheid eens overdrijven in de zoveel tijd, de pathologische leugenaar leugens over letterlijk elk aspect van zijn of haar leven. Van hoeveel is besteed aan het diner gisteravond om te praten over de laatste keer dat de hond werd gebaad, de pathologische leugenaar vindt dat elke bit van de communicatie heeft strategische betekenis gepositioneerd voor zijn of haar winst.

Voorgelogen op een consistente basis is niet alleen frustrerend, maar ook respectloos naar de andere persoon. Dus hoe kan je bepalen of je te maken hebt met iemand die kan dalen een paar leugentjes bij gelegenheid versus een echte pathologische leugenaar? Een paar aanwijzingen en stappen kunnen u helpen een verstandige conclusie te trekken.

Stappen

Hoe maak je een pathologische leugenaar te spotten. Begrijpen wat een pathologische leugenaar is.
Hoe maak je een pathologische leugenaar te spotten. Begrijpen wat een pathologische leugenaar is.
 1. 1
  Begrijpen wat een pathologische leugenaar is. Kortom, een pathologische leugenaar is iemand die leugens vertelt gewoonlijk, chronisch en dwangmatig. Het is gewoon een manier van leven voor deze persoon geworden, om make-up dingen voor een verscheidenheid van redenen en uiteindelijk, de waarheid onaangenaam wordt, terwijl het weven joekels goed voelt voor hen. Dit soort liegen heeft de neiging om vroeg in het leven te ontwikkelen, vaak als reactie op de moeilijke thuis of op school situaties die leek om beter op te lossen als het kind gelogen. Het is een slechte gewoonte, niet een manipulatieve eigenschap - dit is hoe je een pathologische leugenaar te onderscheiden van een sociopaat die wel proberen te manipuleren.
 2. 2
  Bepalen of de persoon de gegevens en informatie komt over als consequent elke keer als ze een verhaal te vertellen. Vind een gemakkelijke, run-of-the-mill verhaal, zoals wat de persoon had voor het diner gisteravond. Zij kunnen u vertellen pasta en broccoli, maar dan kunnen u en / of anderen die kreeft en champagne was betrokken vertellen. Details en informatie zal constant veranderen en evolueren.
  • Vergelijken en zowel grote en kleine details. Van het aantal mensen in het verhaal van de leugenaar om de werkelijke verhaallijn zelf, herinneren wat er veranderd is en hoe vaak de gegevens zijn veranderd in het verhaal.
  • Houden aantekening van de cast van personages betrokken bij het verhaal. Als, bijvoorbeeld, plotseling de derde keer het verhaal wordt verteld, de politie opdagen, moet je beginnen afvragen of hij of zij is het vertellen van de volledige waarheid.
  • Herinneren aan de frequentie van de leugens. Pathologische leugenaars zullen consequent liegen, dat is een ding dat je kunt rekenen - ze zullen de hele tijd liggen. Voer een niet-wetenschappelijk experiment en informeren over bepaalde aspecten van het leven van de persoon elke dag. Kies iets willekeurig als wat de persoon aten voor het diner of bekeken op tv de avond voor. Vraag de persoon dezelfde vraag gedurende de dag om te zien of het verandert - spelen in de leugen door een van beide opgewonden te raken of het tonen van intriges wanneer de persoon verfraait het verhaal. Geef niet weg dat je een ander antwoord hebt gehoord.
 3. 3
  Vergelijk verhalen met wederzijdse vrienden van zowel u als de persoon die je vermoedt dat het een pathologische leugenaar, om te bepalen of het verhaal is gewijzigd of hervormd om bepaalde persoonlijkheden tegemoet. Bepaalde gegevens kunnen worden veranderd om drama te maken of de aandacht vestigen op de leugenaar.
  • Proberen om vrienden / familieleden pit tegen elkaar. Als de leugenaar was betrokken bij een ruzie die hij of zij de gegevens kunnen veranderen, zodat hij of zij ziet er beter uit. Ook kan hij of zij andere partijen betrekken, waaruit informatie over de andere partij om meer mensen te krijgen op zijn of haar zijde.
  • Proberen om problemen te voorkomen. Als de leugenaar iets verkeerd heeft gedaan, zal hij of zij doen wat nodig is om te voorkomen dat de schuld is - dat betekent het vervaardigen van een verhaal en / of pinning schuld aan een andere persoon.
  • Vervaardigen van een leugen, om aandacht te krijgen. Het belangrijkste doel met vele pathologische leugenaars is om positieve bekendheid te krijgen. Van te vervelen aan het hebben van een laag zelfvertrouwen, doel van de pathologische leugenaar is om beter dan iedereen anders kijken, zodat mensen aandacht en aanbidden hun prestaties.
 4. 4
  Overweeg of de persoon liegt om aandacht te krijgen. Een deel van de reden dat de pathologische leugenaar voelt zich gedwongen om te liegen is omdat hij of zij kan voelen alsof je in de schijnwerpers heeft hen ontgaan. Deze persoon voelt dat hij of zij het middelpunt van ieders universum zou moeten zijn en zal doen wat hij of zij kan om het te laten gebeuren. Na het proeven van de schijnwerpers, wordt het zichzelf versterkende en de leugens groeien groter elke keer gewoon om te blijven in het middelpunt van de belangstelling. Hier zijn een aantal mogelijkheden:
  • Sympathie aandacht. De pathologische leugenaar voelt dat zijn of haar problemen zijn van cruciaal belang voor wat iedereen ervaart. Van een papier gesneden te worden vermaand door een baas of leraar, de pathologische leugenaar loopt rond vertelt zijn of haar verhaal aan iedereen en iedereen, het overdrijven van de gegevens op belachelijke proporties, om sympathie te winnen van iedereen binnen gehoorsafstand.
  • Wil zich belangrijk voelt. De pathologische leugenaar is de koning of koningin van de "ene bovenste." Ongeacht prestatie die je hebt bereikt, ze doen het beter. Deze persoon heeft altijd superieur aan u zich te allen tijde, ongeacht of het in de professionele of persoonlijke arena.
  • Voelt zich vervelen. Helaas, omdat het leven van deze persoon niet is geworteld in de werkelijkheid, kan hij of zij zich gauw vervelen als drama niet wordt wervelende rond zijn of haar hoofd. Hierdoor kan worden vervaardigd ligt om amuseren of om met deze persoon, wat helaas betekent dat andere mensen betrokken worden en mogelijk pijn als gevolg.
  • Onveiligheid. Laag gevoel van eigenwaarde is een van de grootste redenen waarom mensen pathologische leugenaars. Of ze het bewust erkennen het of niet, een pathologische leugenaar voelt dat hij of zij is niet belangrijk genoeg als ze zijn, zodat ze moeten uitmaken van prestaties of gebeurtenissen om zich te positioneren als waardig.
 5. 5
  Kijken naar de vraag of de persoon heeft een verslaving of geheime gewoonten die potentieel schadelijk zijn. Pathologisch liegen kunnen voordoen in tandem met het willen een alcoholische of drugsverslaving, een obsessie met iets te veel doet, zoals tijd doorbrengen online of gaming, of in verband met een medische aandoening zoals boulimia of anorexia te verbergen. Therapie, groepsbegeleiding en andere professionele interventies zijn belangrijk voor deze mensen, maar het kan u helpen om beter te begrijpen zoals liegen als je weet over de motivatie erachter.
  • Een deel van de therapie moet dwangmatig liegen pakken. Een dwangmatige leugenaar kan worden veranderd.
  • Er kunnen andere persoonlijkheidsstoornissen aan de orde, zoals de narcistische persoonlijkheidsstoornis, bipolaire stoornis of borderline persoonlijkheidsstoornis.
 6. 6
  Onderzoekt de reactie van de persoon wanneer ze betrapt op een leugen. Het ergste dat kan gebeuren met een pathologische leugenaar wordt opgepakt voor het vertellen van de leugen.
  • Extreem defensief. Verwachten dat de persoon tot extreem defensief te worden, doen wat hij of zij kan om schuld pin op iemand anders.
  • Snel fabriceren andere leugen als dekmantel voor de oorspronkelijke fib. De pathologische leugenaar zal de cover-up te starten snel om ervoor te zorgen dat hun reputatie blijft in tact. Dit kan onder meer een grotere leugen dan de oorspronkelijke fib - dat kan zijn vrij duidelijk.
  • Wraakzuchtig en kunnen wraak. Woede en boosheid kan een andere reactie die uit wordt 'ge-out' te zijn, zodat eventuele represailles of wraakzuchtige gedrag verwachten. Als alternatief kunnen zij het gevoel boos dat ze op heterdaad werden betrapt door iemand die zorgt voor hen en hebben een betraand kernsmelting.
 7. 7
  Bepalen of de persoon die leeft in de werkelijkheid. De pathologische leugenaar is iemand die meestal niet leven in de werkelijkheid en heeft moeite met het handhaven van enige consistentie in zijn of haar leven. Sommige verschijnselen zijn onder meer:
  • Wandering van werk naar werk. Kan hij of zij niet in staat zijn een baan voor een lange tijd ingedrukt te houden als gevolg van deze verschijnselen worden opgepakt voor liegen of niet in staat om dag-tot-dag alledaagse taken uit te voeren omwille van bluffen hun weg naar de baan.
  • Kan niet in het bezit van een vaste relatie. Romantische en interpersoonlijke relaties vaak niet - deze persoon zal hebben meestal een liefde van zijn of haar leven of een beste vriend voor een paar maanden en dan zal plotseling contact met die persoon niet meer hebben. Tussen leugens en onrealistische verwachtingen, kan de pathologische leugenaar vaak aantrekken van een schare van nieuwe relaties, maar heeft moeite met het handhaven ervan.
  • Kan worden vervreemd van familie. Na jaren van voorgelogen, kunnen familieleden niet erg ondersteunend of dicht bij deze persoon.

Tips

 • Een persoon die gewoonlijk ligt zal in het algemeen verliezen het vermogen om leugens te onderscheiden van de werkelijkheid. Hij of zij zal geloven de leugens de waarheid te zijn - het maken van een pathologische leugenaar confronteren op hun leugens bijna onmogelijk.
 • Houd in gedachten dat pathologische leugenaars meestal overdrijven alles wat ze vertellen je zo hun verhalen met een korreltje zout.
 • Begrijp dat je nooit een consistent verhaal als je praat met een pathologische leugenaar krijgt.
 • "Mythomaan", "dwangmatige leugenaar", "gewone leugenaar" of "chronische leugenaar" zijn andere namen die worden gebruikt voor een pathologische leugenaar.
 • Iemand die constant tegen je liegt is een vorm van gebrek aan respect - niet iemand die je wilt vertrouwen of overwegen om een ​​echte vriend te zijn.
 • Als u de zorg over de persoon, herinner hen vaak dat ze niet hoeven te doen alsof ze perfect. Wijzen op een paar van je eigen geweldige schroef ups en mislukkingen in het leven.

Waarschuwingen

 • U kunt aanmoedigen iemand om therapie te krijgen voor het liggen, maar je kunt ze niet maken. In feite kan je een zeer harde tijd om deze persoon te accepteren dat hun liegen is ook een probleem, laat staan ​​iets in de behoefte van de therapie.
 • Als u vermoedt dat de persoon is het vertellen van een leugen te verdoezelen illegale activiteit, overwegen contacten met de autoriteiten.