Wkanl

Hoe kunt u uw oksels scheren (mannen)

Veel mannen denken dat het scheren je oksels niet voor hen bestemd is en is alleen bedoeld voor vrouwelijke jongens of atleten in een sport. Echter, zijn veel vrouwen uitgeschakeld door lelijke okselhaar en respecteren een man die zichzelf schoon en netjes houdt. Dus als je geïnteresseerd bent in de juiste manier om je oksels scheren, lees dan verder.

Stappen

Hoe kunt u uw oksels scheren (mannen). Koop een scheermes, of gebruik een nieuwe.
Hoe kunt u uw oksels scheren (mannen). Koop een scheermes, of gebruik een nieuwe.
 1. 1
  Schaam u niet! Het is je lichaam, je doet wat je wilt. Meisjes wil je voor het nemen van hun gevoelens te houden.
 2. 2
  Koop een scheermes, of gebruik een nieuwe. Voor de schoonste van scheert, gebruik dan een scheermes dat 3-5 bladen heeft.
 3. 3
  Beginnend met een oksel, trim de langer haar eerste. Het is erg moeilijk om vrij lang haar te scheren, als het haar komt te zitten in het scheermesje. Dit kan pijnlijke bezuinigingen en ongeschoren of onhandig geschoren haren veroorzaken.
 4. 4
  Doe een ruime hoeveelheid scheerschuim op. Hoe meer je op, hoe beter.
 5. 5
  Beweeg je arm boven je hoofd, zodat de huid van je oksel is strak. Dit zal je helpen wanneer je je scheert, zodat er plooien en lastige gebieden die scheren remmen.
 6. 6
  Scheren:
  • Begin met neerwaartse bewegingen van de bovenkant van je oksel.
  • Achteruit richting en scheren omhoog naar de top van je oksel.
  • Scheren naar links en rechts van je oksel helemaal naar beneden, niet te vergeten om overal te scheren in de oksel, scheren elke plek grondig.
  • Was het blad na elke slag om vastzittende haren te verwijderen.
 7. 7
  Was de scheerschuim af. Zorg ervoor dat je alle kleine beetjes van crème die van nature op hun plaats gehouden door de anatomie van je oksel.
 8. 8
  Herhaal de stappen 3-7 met uw andere oksel.
 9. 9
  Controleer of je kreeg elk klein beetje van haar in je oksels. Herhaal indien nodig de stappen 3-7 om elke laatste kleine stukjes van haar vasthouden verwijderen.
 10. 10
  Dep droog je oksels met een handdoek, beweegt heel voorzichtig. Borstelen of vegen je oksels veroorzaakt irritatie.
 11. 11
  Breng een hydraterende crème indien nodig, als je armen worden rood of geïrriteerd. Breng slechts een kleine hoeveelheid, veel is niet noodzakelijk.
 12. 12
  Je bent klaar! Opruimen, en vergeet niet stap 13.
 13. 13
  Scheren weer om de 3 dagen of zo. Het lijkt wat overdreven, maar continu scheren voorkomt dat de haren uit broos of stoppelbaard en moeilijk te scheren. Het zal gemakkelijker zijn om te scheren wanneer het haar is kort ook.

Tips

 • Was het blad na elke slag om vastzittende haren te verwijderen.
 • Ga langzaam, met mooie vloeiende bewegingen. Hoe langzamer en preciezer je bent, hoe beter de uitstraling zal zijn.

Waarschuwingen

 • Gebruik geen scheermes, om duidelijke redenen.
 • Met behulp van een oude of saaie scheermes zal zeker snijden je of onjuist scheren de haren. Gebruik altijd een nieuwe of scherp scheermes bij het scheren van uw oksels.
 • Razor burn optreden als dit je eerste keer scheren van je oksels. Maak je geen zorgen, na een paar keer de roodheid zal verdwijnen. Vochtinbrengende crèmes zal ook helpen.
 • Gebruik Het verwijderen van ingegroeide haartjes als een handige gids voor het verwijderen van ingegroeide haren of haren die zijn onhandig gevormd door het scheren.

Dingen die je nodig hebt

 • Een nieuwe of een scherp scheermes met 3-5 mesjes.
 • Scheerschuim dat niet over een sterke geur.
 • Een hydraterende crème, als je voelt dat je er een nodig hebt.