Wkanl

Hoe zich te ontdoen van bultjes in de bikinilijn

Bultjes zijn niet alleen een lelijke bijproduct van ontharing, maar ze besmet kunnen worden en ertoe leiden dat u pijn en huidproblemen. De bikinilijn kunnen vooral problematisch omdat de huid is zo gevoelig. Hier ziet u hoe de hobbels te behandelen en weer terug naar, irritatie-vrije huid glad.

Stappen

Hoe zich te ontdoen van bultjes in de bikinilijn. Laat het haar groeien uit een beetje voordat weer scheren.
Hoe zich te ontdoen van bultjes in de bikinilijn. Laat het haar groeien uit een beetje voordat weer scheren.

Het behandelen van bultjes

 1. 1
  Laat het haar groeien uit een beetje voordat weer scheren. Scheren dan bultjes zal alleen irriteren of scheur ze open is, waardoor ze kwetsbaar zijn voor infecties (en waarschijnlijk niet het verwijderen van veel haar in het proces). Als je kunt, laat het haar groeien voor een paar dagen en kijk of het breekt uit de hobbels op zijn eigen.
 2. 2
  Weersta de drang om te krabben het gebied. Het kan jeuken, maar het breken van de hobbels met je nagels kan leiden tot infecties en littekens. Probeer zoveel als je kunt houden af.
 3. 3
  Gebruik een product dat is ontworpen om bultjes te behandelen. Zoek naar iets dat salicylzuur, glycolzuur, toverhazelaar, aloë, of een combinatie van deze ingrediënten bevat. Sommige van deze producten zou kunnen komen in een roller fles die is ontworpen om direct op je huid, terwijl anderen misschien moet u de oplossing op een watje en dep het op je huid.
  • Als je niet weet wat te kopen, bel uw lokale waxen salon en vragen wat ze aanbevelen aan hun klanten. Je kunt waarschijnlijk kopen het product daar ook, of kijk rond online.
  • Breng de oplossing aan de huid ten minste eenmaal per dag, zo niet meer. Streven om het te doen als je uit de douche, voordat je huid heeft zweet of iets anders op.
 4. 4
  Behandel infectie met een antibacteriële crème. Als u vermoedt dat u ingegroeide haren zijn besmet, probeer dan met behulp van een antibacteriële crème op hen elke dag. Bacitracine, Neosporin, en Polysporin zijn alle mogelijke actuele behandelingen.
 5. 5
  Behandel littekens met Retin-A. Retinoïden, afgeleid van vitamine A, kan vlot over de huid en de verschijning van littekens of sporen van bultjes verminderen.
  • Mogelijk moet u een arts te raadplegen voor een recept.
  • Gebruik geen Retin-A als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Het kan ernstige aangeboren afwijkingen veroorzaken.
  • Gebieden behandeld met Retin-A zijn vatbaar voor zonnebrand. Bedekken, of draag SPF 45 zonnebrandcrème.
  • Gebruik geen Retin-A op alle gebieden waar u van plan bent om de was in de toekomst - het kan de huid aanzienlijk zwakker te maken, wat leidt tot mogelijke scheuren tijdens een wassende sessie.
 6. 6
  Zie een dermatoloog. Als uw bultjes enkele weken aanhouden en je hebt niet meer geschoren, overwegen het boeken van een afspraak met een dermatoloog.

Het voorkomen van bultjes

 1. 1
  Gooi geen saai scheerapparaten. Een saaie of roestig scheermes kunt u houden van het krijgen van een schone scheren, of het nu door snagging haren in plaats van het snijden van hen, of irritatie van de huid rond de follikel.
 2. 2
  Scheren om de andere dag, op het meest. Scheren elke dag kan irriteren verse hobbels, dus probeer te wachten en alleen gebruik maken van een scheermes elke tweede dag. Als je kunt, scheren elke derde dag is nog beter.
 3. 3
  Exfoliëren - Voorzichtig. Afschilfering zal duidelijk uit alle dode cellen huid of ander materiaal op uw huid, de weg vrijmaakt voor een nauwe en schone scheren. U kunt een exfoliërende scrub, loofah, mitt, of wat het beste werkt voor u te gebruiken.
  • Als uw huid gevoelig is, overweeg scrubben op je "off" dag van scheren.
  • Als uw huid behandelt peeling met minimale irritatie, probeer het wel goed voordat je je scheert.
 4. 4
  Druk niet op het scheermes als je scheren. Het uitoefenen van druk kan het scheermes ongelijke op je huid te maken. In plaats daarvan, hebben tot doel het licht te houden en 'glide' het over je bikinilijn.
 5. 5
  Probeer niet om twee keer over hetzelfde gebied. Als u gemist te veel te kijken, maken de tweede pas met het graan, in plaats van tegen.
  • Scheren tegen de korrel middelen om het scheermes bewegen in de tegenovergestelde richting van de haargroei. Bijvoorbeeld, zijn de meeste mensen scheren tegen de korrel wanneer zij lopen een scheermes uit hun enkels aan hun knie.
  • Scheren met het graan zorgt voor minder irritatie, maar niet zo dicht een scheerbeurt. Proberen om deze techniek zo veel als je kunt gebruiken als je gaat terug op een oppervlakte die u al hebt geschoren.
 6. 6
  Scheren onder de douche. De stoom van een warme douche dient twee doelen: het maakt het haar zachter, en uw huid minder gevoelig voor wondjes en irritatie.
  • Als je meestal eerst scheren, overwegen reorganiseren uw douche taken, zodat je het laatste. Probeer het te geven 5 minuten voordat u begint scheren.
  • Als je geen tijd om te douchen, nat een washandje in water dat is zo warm als je kunt staan, en leg het over het gebied dat je gaat scheren. Probeer het te laat 2 of 3 minuten voor het scheren.
 7. 7
  Gebruik scheerschuim (of een vervanger). Scheerschuim kunnen ook haren verzachten en maken ze makkelijker te verwijderen (als het makkelijker om bij te houden waar je hebt geschoren en waar je niet).
  • Zoek een crème die aloë of andere vochtinbrengende verbindingen bevat.
  • Als je in een snuifje en hebben geen scheerschuim, gebruik van conditioner plaats. Het is beter dan niets!
 8. 8
  Spoel af met koud water. Het beëindigen van uw douche met een explosie van koud water, of met een koud washandje op het gebied, zal ertoe leiden dat uw poriën te dichten, waardoor ze minder gevoelig voor irriterende stoffen en infecties.
 9. 9
  Dep het gebied droog. Maak jezelf niet wrijven droog hard met een handdoek. In plaats daarvan, droog je bikinilijn in kleine klopjes, het opslaan van je huid een belasting van irritatie.
 10. 10
  Veeg deodorant over het gebied (optioneel). Sommige mensen beweren dat het zetten deodorant over de bikinilijn als je klaar bent scheren (zoals u dat op uw oksels) kan helpen verminderen irritatie.

Langdurige preventie

 1. 1
  Overweeg waxen. Je kon nog ingegroeide haartjes te ervaren na het waxen, maar de tip zal worden samengesteld uit fijnere nieuwe groei, in plaats van grof haar dat alleen maar heeft gehad de top afgeschoren.
  • Als je besluit om te waxen, streven om een ​​afspraak te maken om de 6 tot 8 weken in het begin. Je zou kunnen zijn om later te gaan voor langere stukken zonder waxen staat.
  • Kies een gerenommeerde waxing salon. Vraag eens rond, of zoek beoordelingen online.
  • Weet wat te verwachten. Uw huid zal waarschijnlijk een beetje rood en geïrriteerd als je weggaat, maar je moet niet open wonden of donkere, brede blauwe plekken. Bovendien, als u merkt dat uw huid geïnfecteerd is een dag of twee na uw benoeming, beginnen met het toepassen van een antibioticum crème en onverwijld in kennis van de salon.
 2. 2
  Overwegen laser ontharing. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, laser ontharing zal niet volledig in uw haar te verwijderen voor altijd. Het zal echter aanzienlijk verminderen groei.
  • Wees ervan bewust dat laser ontharing werkt het beste op donker haar en lichte huid. Als uw huid en uw haar te dicht bij de dezelfde kleur (of het is te licht of te donker), zou u niet een goede kandidaat voor behandeling.
  • Laser ontharing is duur, en je zult minstens 4 tot 6 behandelingen nodig. Prijs van het uit en kijk voor promoties.

Tips

 • Vermijd talk producten, omdat deze zijn prima en kunnen de huid irriteren meer.
 • Er zijn commerciële na-scheren behandelingen beschikbaar die beweren dat ze de kans op het krijgen bultjes verminderen. Niet iedereen wordt verkocht op hen en sommige mensen beschouwen hen een verspilling van geld, omdat ze niet werken. Als u wenst om een ​​te gebruiken, kunt u overwegen een die geschikt is voor de gevoelige huid (de minst ingrediënten, hoe beter) en misschien een die lidocaïne bevat om het gebied te kalmeren. Haver ingrediënten kan ook helpen.
 • Probeer het douchen met antibactia body wash met een loofa, dan dep ze droog gebied van toepassing met hazelaar gebruik van katoenen bal vervolgens toepassen hydrocortison voor ingegroeide haren. Het werkt geweldig.
 • Gebruik geen goedkope scheermesjes.

Waarschuwingen

 • Niet tweeze ingegroeide haartjes. Hierdoor kan infecties en / of littekens.
 • Het is waarschijnlijk het beste om een ​​arts te raadplegen alvorens te overwegen het proberen om een ​​naald te gebruiken om verwijderde ingesloten haren. Steekt zelfs een gesteriliseerde naald in de huid kunnen schadelijk zijn als je niet weet wat je doet, en elke misstap-up in steriliseren het kan leiden tot de verspreiding van de infectie.