Wkanl

Hoe kunt u uw hoofd scheren

Scheren je hoofd is een scherpe, stijlvolle manier om te bezuinigen op dagelijkse verzorging ergernissen zoals wassen, conditioneren en styling. Geschoren hoofden zijn een aantrekkelijk alternatief voor mensen die kalende of wil je gewoon een rand toe te voegen aan hun blik. Leer hoe je je hoofd voor te bereiden op het scheren, scheer het reinigen en onderhouden van uw geschoren look.

Stappen

Hoe kunt u uw hoofd scheren. Kiezen om een vriend te helpen of van plan bent om het zelf te doen hebben.
Hoe kunt u uw hoofd scheren. Kiezen om een vriend te helpen of van plan bent om het zelf te doen hebben.

Bereid je voor om je hoofd scheren

 1. 1
  Koop supplies. Indien mogelijk, te investeren in hoge kwaliteit scheren levert. Goede producten zal resulteren in een gladder scheerresultaat en minder sneetjes en krassen. Je zult geld te besparen op shampoo en conditioner, zodat het goed te maken met de volgende items:
  • Tondeuse. U zult tondeuse gebruiken om je haar te trimmen op de kortst mogelijke lengte voor het scheren met een scheermesje. Goede tondeuse kunt u bespaart een hoop tijd, en ze maken het scheren met een scheermesje effectiever.
  • Een scheermes. Koop een hoge kwaliteit scheermes voor dit doel, een goedkope kon je vertrekken met veel nicks als je niet voorzichtig bent. Sommige bedrijven maken scheerapparaten speciaal ontworpen voor scheerkoppen.
  • Scheerschuim of olie. Smeren je hoofd goed is de sleutel tot het bereiken van een goede scheerbeurt. U kunt een crème of olie bedoeld voor het scheren gezichten of benen te gebruiken, of koop een soort speciaal voor je hoofd. Maar zorg ervoor dat het heeft goede hydraterende eigenschappen.
  • Aftershave. Nogmaals, gebruik de aftershave bedoeld voor het gezicht of benen, of kies een speciaal ontworpen voor kaalgeschoren hoofden.
 2. 2
  Kiezen om een vriend te helpen of van plan bent om het zelf te doen hebben. Er zijn voor-en nadelen aan beide benaderingen. Denk aan het volgende wanneer u van plan bent uw hoofd-scheren ervaring:
  • Een vriend kan ervoor zorgen dat de achterkant van je hoofd en andere gebieden die moeilijk te zien zijn netjes krijgen geschoren.
  • Als je van de geschoren look en willen het voor onbepaalde tijd te houden, is het niet praktisch om een ​​vriend te helpen elke keer. Hoe eerder u begint met het oefenen scheren van je eigen hoofd, hoe beter je zult het bereiken van een goede scheerbeurt jezelf.
 3. 3
  Stel uw badkamer kapperszaak. Draperen een blad of dekzeil over de vloer en zorg ervoor dat de afvoer in uw gootsteen is gedekt. Scheren je hoofd kan krijgen rommelig, vooral als je begint met lang haar.
 4. 4
  Knip je haar tot 1/4 inch. De laatste stap in de voorbereiding te scheren is het wegwerken van je lange haar, zodat het niet verstrikt raken in je scheermes. Stel uw elektrische tondeuse aan het kortste instelling en gebruik ze om gelijkmatig trimmen alle van de haren op je hoofd naar 1/4 inch.

Scheer je hoofd

 1. 1
  Krijg je hoofd nat en breng scheerschuim smeermiddel. Run je hoofd onder warm water in de douche voor een minuut of twee te helpen verzachten uw haar en hoofdhuid. Wrijf je hoofd grondig met scheren smeermiddel of olie. Houd de fles de buurt, zodat u kunt het opnieuw wanneer dat nodig is.
 2. 2
  Begin met het scheren van de voorkant van je hoofd. Het haar is lichter en dunner in de buurt van het gezicht, waardoor het makkelijker te scheren. Sla het grover haar naar de achterkant van je hoofd voor het laatst, zodat het smeermiddel is tijd om het te verzachten.
  • Scheren van je voorhoofd naar de achterkant van je hoofd in de even rijen.
  • Gebruik constante, harde bewegingen. Druk niet te hard, maar zorg ervoor dat je genoeg druk om een ​​glad scheerresultaat toepassen.
  • Spoel het blad met water om het haar zo vaak als nodig te verwijderen.
 3. 3
  Scheer de zijkanten van je hoofd. Werken in opwaartse bewegingen van je nek naar de bovenkant van je hoofd, scheren de haren uit de zijkanten van je hoofd.
  • Wees voorzichtig bij het scheren achter je oren, met een hand aan je oor houdt, zodat je niet nick met het scheermes.
  • Als je een kuif tegenkomt, doe je best om te scheren tegen de stroom van je haargroei.
 4. 4
  Scheer de achterkant van je hoofd. Gebruik een vaste hand om verder te gaan scheren het deel van je hoofd je niet kunt zien. Werken in opwaartse bewegingen van de basis van je nek naar de bovenkant van je hoofd.
  • Wees vooral voorzichtig niet om het proces te haasten als je de achterkant van je hoofd scheren. Laat het scheermes soepel glijden over bergkammen en valleien om te voorkomen dat u zich snijdt.
  • Gebruik een handspiegel om je vooruitgang te controleren en opnieuw scheerschuim of olie als nodig is tot het einde van uw scheerbeurt.
 5. 5
  Spoel je hoofd. Wegspoelen de haartjes, neem dan een kijkje in de spiegel aan alle kanten van je hoofd.
  • Als je een plekje gemist, gelden meer scheerschuim of olie en ga terug over het met het scheermes.
  • Ga niet over je hoofdhuid tweemaal tenzij het noodzakelijk is. Als u gebruik maakt van een goed scheermes, moet men pas genoeg om het haar te verwijderen, en een tweede pas zal alleen irriteert je hoofdhuid.
 6. 6
  Gebruik aftershave. Als u tevreden bent met de job, stijgen je hoofdhuid, dep het droog en breng een vochtinbrengende aftershave. Dit zal kalmeren elke scheermes branden die u heeft en bescherm uw nieuw blootgestelde huid van het krijgen uitgedroogd.

Onderhoud uw geschoren blik

 1. 1
  Wassen met een milde zeep of shampoo. Er is geen noodzaak om dure shampoo te gebruiken op een geschoren hoofd, in plaats daarvan kun je je hoofdhuid wassen met zeep of een minder dure shampoo. Maar zorg ervoor dat het niet droogeigenschappen, omdat je hoofdhuid is gevoeliger dan de rest van je lichaam.
 2. 2
  Hydrateren de hoofdhuid vaak. Het is belangrijk om te blijven je hoofdhuid te beschermen met een vochtinbrengende lotion, omdat het niet meer wordt beschermd tegen droge lucht en andere elementen met een laag van het haar.
 3. 3
  Gebruik zonnebrandcrème of draag een hoed. Uw geschoren hoofdhuid is gevoelig voor het krijgen van een slechte verbranding door de zon, vooral als dit je eerste keer scheren. Zorg ervoor dat je draagt ​​tal van zonnebrandmiddelen, en draag een hoed als de zon is vooral sterk waar je woont.
 4. 4
  Scheren vaak. Als u wilt uw geschoren look te behouden, is het gemakkelijkst om nieuwe haren scheren ongeveer een keer per week. Het proces zal veel sneller dan het was de eerste keer dat je geschoren zijn.

Tips

 • Mes scheren gebeurt best na het douchen als warm water en zeep verzacht het haar. Zorg ervoor dat u een beetje heet water op uw gezicht en hoofd net voor het verlaten, en niet de moeite het drogen van je hoofd.
 • Als je je hoofd nooit geschoren eerder, wees ervan bewust dat je hoofd aanzienlijk bleker dan de rest van uw huid zal zijn. Een manier om dit te vermijden is om een ​​paar tondeuse gebruiken en trimmen neer op een kwart van een inch een paar weken voor het scheren alles ervan af. Een paar weken van een grotere blootstelling aan de zon helpt je hoofdhuid om een ​​beetje gebruinde krijgen.
 • Om uw tondeuse langer meegaan, borstelharen uit het blad, zet de tondeuse op en plaats een druppel blad olie op de delen van de bladen die voldoen tijdens het hardlopen. Schakel de tondeuse uit en bewaar ze.
 • Experimenteer met de frequentie; scheren je hoofd te vaak kan toenemen huidirritaties, tijdens het scheren te weinig (elke 2 weken of meer) kunnen eisen met behulp van de elektrische tondeuse telkens in plaats van rechtstreeks naar blade.
 • Als acne vlekken verschijnen op je hoofd na het scheren, kan dit meestal worden bediend met een milde verdwijnende 2,5% benzoylperoxide crème of gel. Gebruik dit voor het aanbrengen van je moisturizer.

Waarschuwingen

 • Gebruik geen chemische ontharingsmiddelen zoals Nair op je hoofd, omdat deze zijn zeer hard op de huid en gevaarlijk als zij in contact komen met de ogen.
 • Houd een washandje binnen bereik. Als scheerschuim begint te lopen van uw voorhoofd, veegt u deze onmiddellijk zodat het niet in uw ogen.