Wkanl

Hoe kunt u uw gezicht te scheren

Of bent u klaar om uw eerste scheerbeurt, of je hebt het scheren al jaren, maar niet zeker weet of je het goed doet, doe je huiswerk en de volgende stappen zullen u helpen om een ​​grote, schone en gladde scheerbeurt.

Stappen

Hoe kunt u uw gezicht te scheren. Trim haar met tondeuse of schaar als je begint met een volle baard.
Hoe kunt u uw gezicht te scheren. Trim haar met tondeuse of schaar als je begint met een volle baard.
 1. 1
  Trim haar met tondeuse of schaar als je begint met een volle baard. Tondeuse zijn het beste voor dit doel.
 2. 2
  Was je gezicht met een exfoliant gezicht wassen. Sommige mensen willen een warm washandje gebruiken. De warmte en vocht zal helpen om je baard te verzachten (als je die hebt) en til de haren, evenals opent je poriën. Maar wees voorzichtig dat het water niet te heet is. Warm water verslapt de huid en trekt vocht weg.
 3. 3
  Laat je scheren kit klaar voor wanneer u klaar bent met het wassen van je gezicht, zodat u kunt meteen beginnen voordat je baard heeft een kans om te drogen en je poriën hebben een kans om te sluiten. Als u gebruik maakt van een wegwerp scheermesjes, vul de wasbak met koud water en zet het in de gootsteen te laten inwerken (warm water zal alleen het mes uit te breiden en zijn saaier).
 4. 4
  Doe een paar druppels van het scheren olie in de palm van je hand en wrijf het in uw baard alvorens de scheerschuim, hierdoor zal het scheermes te glijden over je huid en helpt te scheren te verminderen.
 5. 5
  Solliciteer uw keuze van scheerschuim met een scheerkwast. De borstel zal verder helpen om uw baard verzachten en scrubben je huid (zie Waarschuwingen). Het helpt ook om de snorharen drijven uit de buurt van de messen tijdens het scheren. Als je kort op scheerschuim, gel of schuim, of speciale scheerolie. Laten het smeermiddel zitten op je gezicht voor maximaal een minuut kan de effecten versterken. Vermijd het gebruik van een stuk zeep, want dit kan een residu op het blad te verlaten, afstomping de rand en waardoor uiteindelijk roesten zelfs op roestvrijstalen messen. Bij een push, kunt u een vloeibare zeep gebruiken als deze worden anders geformuleerd.
 6. 6
  Kies de juiste mes. Uw keuze van het blad moet individueel worden gedaan, maar je moet rekening houden met de grofheid van uw baard, de textuur van uw huid, uw voorkeur scheren methode, en andere details. Voor zwaar bebaarde mannen met een meer gevoelige huid, is het meestal goed om een ​​multiple-mesjes (2,3,4,5) te gebruiken.
 7. 7
  Begin met een kant van je gezicht en gestaag te werken aan de andere kant, het doen van kleine delen tegelijk. Deze manier zal u niets hoeft te missen. Gebruik korte, licht neerwaartse bewegingen (met de korrel), waarbij het vlak van het mes nagenoeg parallel met het gezicht, het grootste deel van het haar te verwijderen. Gebruik uw vrije hand om uw huid strak te trekken. Spoel het blad vaak om te voorkomen dat verstopping. Swirl het rond in de gevulde wastafel en tik op het scheermes tegen de zijkant van de gootsteen vrij te maken baard en eraan. Ga door totdat je je hele gezicht hebt geschoren in een neerwaartse richting.
 8. 8
  Je gezicht afspoelen met warm water en voer vervolgens je vingers over je gezicht om een ruwe gebieden die u hebt gemist vinden. Kijk voor gemiste plekken in de buurt van bakkebaarden, rond uw mond en sluit uw neusgaten. Toepassing scheerschuim en voorzichtig langs de schraper over het gebied in een andere richting (bijv. over het graan), maar niet rechtstreeks tegen de stroom in (zie Tips en waarschuwingen). Besteed speciale aandacht aan haren op je nek en kaaklijn, die over het algemeen niet recht omhoog of omlaag groeien, maar in veel verschillende richtingen die eenvoudig op en neer bewegingen kan missen.
 9. 9
  Spoel je gezicht in koud water en dep ze droog met een schone handdoek. Breng een niet-alcohol scheerbalsem. Aloë en tea tree olie kan helpen droge huid en scheermes branden te voorkomen. Echter, als je gaat om Tea Tree Oil te gebruiken, moet het bij een zeer lage concentratie, want het is potentieel irriterend voor vers geschoren huid.
 10. 10
  Verzacht geen wondjes of kleine wondjes na het scheren door drenken je gezicht met koud water. Dit zal helpen om dichtbij de bezuinigingen en stoppen met bloeden, kunt u vervolgens toepassen toverhazelaar om de bezuinigingen te verzachten en te voorkomen dat scheermes branden. Voeg dan kleine stukjes vochtig keukenpapier of toiletrol op de bezuinigingen die nog steeds bloeden.
 11. 11
  Koop een bloedstelpende potlood als je gevoelig voor wondjes en sneetjes zijn. Bij gebruik van een bloedstelpende potlood, gewoon nat en zacht verspreid over het gebied waar de nick voorgedaan. Het materiaal op het potlood zal de bloedvaten in de buurt van de cut vernauwen en blokkeren meer bloed naar buiten komt.
 12. 12
  Verzorg je scheren werktuigen. Spoel en droog uw apparatuur grondig, en bewaar op een droge plaats. Schoon materiaal is minder kans op bacteriën en infecties te introduceren aan uw geopende, vers geschoren poriën. Wijzig de messen indien nodig. Een bot mes zal uw gezicht rauw en pijnlijk gevoel, en is veel meer kans om te leiden scheermes branden.

Tips

 • Voor een extra dikke baard kunt u een warm washandje gebruiken comprimeren om het voorafgaand aan het scheren te verzachten naast een warme douche. Wijzig bladen zo nodig, aangezien zij negatief zal veel sneller dan bij een dunne baard.
 • Bij gebruik van een spiegel te scheren onder de douche zet een klein beetje shampoo op de spiegel om te voorkomen dat het beslaan van de stoom.
 • Scheren vaak, misschien eens in de paar dagen om je haren te houden van verdikking en oprichting. De constanter je je scheert, hoe beter de kwaliteit van uw scheert zal zijn, en hoe beter uw teint: scheren verwijdert dode huidcellen en houdt de poriën verstopt raken, vooral als je de praktijk een goede hygiëne na het scheren.
 • Een mes dat is gebruikt een paar keer een beetje meer zacht op het gezicht dan een gloednieuwe. Het is gemakkelijk om te veel druk en een scherper mes wordt de huid gemakkelijker te snijden dan een die enigszins wordt gebruikt gelden. Als u breken in een nieuw scheermes, extra voorzichtig zijn.
 • Sommige mensen vinden dat een scherp scheermes (standaard probleem) en gewoon warm water loopt over het gezicht, dat wil zeggen in een douche, kan een significant betere scheerbeurt gebruik geen zeep, olie of scheren crèmes.
 • Razor burn kunnen gemakkelijk worden voorkomen als de allerlaatste slagen op je gezicht met het scheermes zijn met het graan, niet tegen. Het slagen van het scheermesje eigenlijk de manier waarop je poriën zal de nieuwe haren groeien veranderen. Als zodanig, u wilt er zeker van om het graan van uw baard "resetten" door te zorgen voor de laatste slagen zijn met het graan, of van boven naar beneden.
 • Sommige mannen verkiezen het wassen van hun gezichten en zelfs scheren, terwijl in de douche. De stoom van de douche helpt bij de voorbereiding van het gezicht en baard, en de kracht van de douche spoelen je gezicht na het scheren verzacht eventuele kleine wondjes die zouden kunnen gebeuren. Experimenteer met deze om te zien of het resulteert in een gladder resultaat, hoewel het niet hebben van een spiegel op de markt kan een handicap zijn.
 • Voor velen met een gevoelige huid, een elektrisch scheerapparaat is de beste optie.
 • Als je acne hebt en de noodzaak om een ​​gebied te scheren, probeer dan zowel een elektrische en een scheermes om te zien wat comfortabeler. Bij gebruik van een scheermes, verzachten het haar met warm water en zeep en vervolgens scheer zo licht mogelijk. Begin altijd met een scherp mes.
 • Individuen die krijgen scheren hobbels kunnen gebruiken speciaal ontworpen scheermessen, meestal verkocht aan mannen met Afrikaanse textuur haren. De sleutel is het scheermes niet te kort geknipt, zodat het haar niet nalaten om uit de huid groeit. Gebruik van een pre-shave, vloeibare of talk, en een post-shave behandeling voor het scheren hobbels kan ook helpen.
 • Zorg ervoor dat het blad van het scheermes aan uw huid op ~ 45 graden of minder. Sneetjes en wondjes gebeuren wanneer het blad wordt gehouden op te grote van een hoek als tegen uw huid. Het moet glijden over je huid en je moet niet in staat zijn om het te voelen.
 • Het pad van het mes moeten recht zijn, met de de rand van het blad bleef loodrecht op zijn pad. Omdat het mes is scherp, zal bewegen het mes met de rand parallel aan de huid [zelfs iets] laat de rand te krijgen onder de huid en slice of nick het.

Waarschuwingen

 • Wees voorzichtig rond elke natuurlijke oneffenheden in je huid, zoals rond mollen en je adamsappel.
 • Vermijd het scheren tegen de korrel als je kunt, want dit veroorzaakt afschuinen van de snorharen, wat kan leiden tot ingegroeide haren, en andere complicaties. Als je MOET scheert tegen de stroom in (om welke reden dan ook) te scheren met het graan te beginnen, dan is opnieuw scheerschuim en scheren langs de korrel.
 • U moet waarschijnlijk voorkomen dat een varkenshaar scheerkwast als uw huid gevoelig of vettig. Er zijn vele scheren crèmes op de markt, kies er een die je wilt dat geschikt is voor uw huidtype. Badger varkenshaar is de voorkeur scheerkwast varkenshaar. U kunt ook gebruik maken van een zachte cosmetische blozen borstel als uw huid is uiterst gevoelig, maar als je huid die gevoelig is, ben je waarschijnlijk gaat om een ​​elektrisch scheerapparaat te gebruiken.