Wkanl

Hoe te bultjes te voorkomen

Goede huid krijgt u opgevallen. Het is het eerste wat mensen zien, en er is niets zo storend voor de mensen die je ontmoet als hobbelige rode huid. Een goede scheren regime zal helpen om een ​​solide eerste indruk en houden de aandacht af van wat er mis is met uw huid.

Bij mannen scheren, nemen ze deel aan een aloude traditie van hygiëne en verzorging zo ver terug als vooraf opgenomen geschiedenis. De meesten van ons geleerd om te scheren van onze vaders, ooms, of oudere broers, die zich voorbij het ritueel beneden door talloze generaties. Langs de weg, kunnen we hebben opgepikt aantal slechte gewoonten of methoden die niet werken op onze huid. Als u problemen ondervindt met builen, brandwonden, of irritatie tijdens het scheren, volgt u deze instructies voor gezonder, gladdere huid.

Stappen

Hoe te bultjes te voorkomen. Gebruik een pre-shave olie.
Hoe te bultjes te voorkomen. Gebruik een pre-shave olie.

De pre-shave

 1. 1
  Was je gezicht. Gebruik warm water en zeep. Dit zal het haar verzachten en verwijder eventueel vuil of bacteriën die klompen poriën en leidt tot hobbels. U kunt ook scheren na een douche.
  • Een warme douche met frequente gezicht schrobben zal je poriën meer grondig te reinigen dan opspattend water op je gezicht een paar keer.
 2. 2
  Gebruik een pre-shave olie. Een pre-shave olie is optioneel, maar met behulp van enkele zal een andere laag van bescherming toe te voegen door hydratatie van de huid en het krijgen van het haar om rechtere staan ​​van de huid.
 3. 3
  Gebruik altijd een schoon, scherp mes. Een doffe of vuile mes zal je huid snijden vaker dan een scherpe een wil. Vervang uw blad regelmatig, vooral als je vaak scheren. Reinigen het blad en het verwijderen van haar zal de levensduur van het blad te verlengen. Een blad met roest moet onmiddellijk worden weggegooid.

Scheren technieken

 1. 1
  Gebruik scheerschuim om te werken tot een dikke schuim over het haar. Sommige mannen vinden dit makkelijker met een scheerkwast. Opnieuw toe te passen voor elke extra pas van het scheermes.
  • Het kiezen van scheerschuim is meestal een kwestie van persoonlijke smaak. De betere crèmes op de markt bevatten deze ingrediënten: aqua, stearinezuur, myristinezuur, kokoszuur, natrium-en kaliumhydroxide, glycerine en triethanolamine.
 2. 2
  Scheren met het graan. Dat is, in de richting je haar groeit. U denkt misschien dat het scheren boven of tegen de korrel geeft je een gladder resultaat, maar het snijden van de haren op deze manier verandert de manier waarop het groeit terug, het verhogen van uw risico op bultjes en ingegroeide haren.
 3. 3
  Gebruik lichte druk. Drukken op het scheermes te hard tegen het gezicht of scheren dezelfde patch in meerdere beroertes veroorzaakt irritatie.

De post-shave

 1. 1
  Spoel de scheerschuim met koud water. Warm water opent je poriën, waardoor het makkelijker voor het scheermes om het haar te krijgen maakt. Koud water sluit je poriën en maakt het moeilijker voor bacteriën om binnen te komen.
 2. 2
  Wrijf het gebied met een aluin blok. Dit kan online of op elke specialiteit scheren winkel worden aangeschaft en is effectiever dan koud water alleen in het sluiten van open poriën. Deze stap is optioneel, maar veel mensen de voorkeur aan een te gebruiken. Ze zijn vooral handig genezing snijwonden.
 3. 3
  Toepassing aftershave. Ofwel een scheutje lotion of een uitstrijkje van de balsem. Kies een product dat een geur je genieten heeft. Met behulp van aftershave zal helpen infectie te voorkomen.
  • Producten zoals Barc Bump Down and Tend Skin zijn bekend om de beste resultaten voor de gevoelige huid te produceren.

Het behandelen van bultjes

 1. 1
  Gebruik glycolzuur crème om reeds bestaande hobbels te verlichten. U kunt hier een aantal bij de meeste apotheken. Salicylzuur is ook effectief.
  • In een snuifje, moet aloë vera of hydrocortison ook helpen.

Tips

 • Houd uw huid gezond door regelmatig wassen en gebruik van moisturizers, zelfs op de dagen dat je niet scheren.
 • Als u vindt dat uw scheermes is ook irriterend voor de huid, het ruilen voor een ander product, zoals een scheermes. Een scheermes gebruikt minder druk en resulteert in minder huidirritatie.