Wkanl

Hoe zich te ontdoen van sproeten

Sproeten kan nature of ontwikkelen als gevolg van blootstelling aan de zon. Ze zijn niet schadelijk voor de huid, maar sommige mensen liever te verlichten of te verwijderen voor een meer gelijkmatige teint. Leer hoe je natuurlijke bliksem methoden, sproet-het verwijderen van behandelingen en preventie tactieken te gebruiken om zich te ontdoen van sproeten.

Stappen

Hoe zich te ontdoen van sproeten. Probeer een zuivelfabriek masker.
Hoe zich te ontdoen van sproeten. Probeer een zuivelfabriek masker.

Natuurlijke verlichting methoden

 1. 1
  Gebruik citroensap. Citroensap is een natuurlijk bleekmiddel dat kan worden gebruikt om sproeten lichter en verdwijnen. Het werkt het beste op natuurlijke sproeten, in plaats van sproeten veroorzaakt door blootstelling aan de zon, want die hebben de neiging om donkerder en minder uniform van uiterlijk zijn.
  • Koop een paar verse citroenen en knijp het sap in een kom. U kunt ook gebruik maken van pre-geperst citroensap.
  • Dompel een watje in het citroensap en breng het op je gezicht in de sproeten gebied. Laat het citroensap dringen in de huid gedurende 10 minuten en spoel het af met koud water.
  • Solliciteer citroensap elke dag om je sproeten lichter in de tijd.
 2. 2
  Probeer een zuivelfabriek masker. Een andere natuurlijke methode voor het lichten van sproeten is om een ​​basis van melk masker toe te passen op je gezicht en laat het inwerken in de huid. Het melkzuur in de melk pelt de bovenste laag van de huid, waardoor sproeten lichter in uiterlijk. Deze methode is beter voor natuurlijke sproeten dan zon-veroorzaakte sproeten.
  • Spreid 1/4 kopje zure room over de gebieden die het meest getroffen zijn door sproeten. Laat de zure room dringen in de huid gedurende 10 minuten en spoel het weg met koud water en dep ze droog.
  • Gebruik een volle melk wassen. Gewoon giet wat volle melk in een kom en wrijf het over je gezicht. Laat het zitten voor 10 minuten en spoel je gezicht met koud water en dep ze droog.
 3. 3
  Maak een vrucht schil. Mengen vruchten elkaar en laat ze drogen op je huid is een natuurlijke manier om afpellen van de bovenste laag van de huid om het uiterlijk van uw sproeten lichter. De kleverige vrucht obligaties met de huid en helpt het voorzichtig afpellen.
  • Mash up aardbeien en een kiwi in een kom. Wrijf het mengsel over je gezicht, te concentreren op de gebieden waar je de meeste sproeten. Laat het mengsel volledig drogen, die ongeveer 20 minuten duren. Schil het fruit weg en spoel de huid met koud water.
  • Probeer komkommers of abrikozen als vervanging voor aardbeien of kiwi's.

Sproet verwijdering behandelingen

 1. 1
  Gebruik een lichter crème. Drogisterijen en schoonheid winkels bieden huid lichter crèmes met een verscheidenheid van verschillende ingrediënten bases die zijn ontworpen om sproeten en andere donkere vlekken te verwijderen. Huid lichter crèmes kan effectief zijn voor zowel natuurlijke als zon-gerelateerde sproeten. Voor het beste resultaat, elke dag toe te passen.
  • Kijk voor een crème met zoethout extract, waarvan is aangetoond dat de huid lichter eigenschappen.
  • Aloë is een populair ingrediënt in bliksem crèmes. Het kan helpen verlichten en hydrateren de huid zonder schade te veroorzaken.
  • Veel crèmes bevatten chemische stoffen zoals hydrochinon en oxybenzone. Deze ingrediënten kunnen helpen verlichten de huid, maar ze kunnen ook schadelijk zijn. Lees over de bijwerkingen en het product te testen in een minder kwetsbaar gebied voordat u besluit om een ​​crème met deze ingrediënten te gebruiken.
 2. 2
  Probeer microdermabrasie. Deze techniek maakt gebruik van een stroom van kleine deeltjes naar de buitenste laag van de huid te verwijderen, lichter natuurlijke sproeten of die veroorzaakt door een lichte beschadiging door de zon. Microdermabrasie wordt meestal uitgevoerd in de loop van een aantal sessies.
 3. 3
  Doe een chemische peeling. Pellen de bovenste laag van de huid is een effectieve manier om het uiterlijk van sproeten te verminderen, en kan zelfs leiden tot de eliminatie van lichtere sproeten. Chemische peelings worden meestal op het gezicht, maar ze kunnen ook worden gebruikt op de armen en handen.
  • Chemische peelings zijn er in drie verschillende sterktes: oppervlakkige peelings, die alfa-of bèta hydroxy zuren gebruiken om de bovenste laag van de huid te verwijderen; medium peelings, die tricholoroacetic zuur gebruiken om dieper door te dringen in de huid en verwijdert meer lagen, en diepe peelings, die gebruikt hoge concentraties trichloorazijnzuur of fenol om nog meer lagen van de huid te verwijderen.
  • Na het krijgen van een chemische peeling, zal uw huid te nemen 2-3 dagen om te genezen van de procedure. Het wordt afgeraden om chemische peelings al te vaak, omdat ze zijn hard op het lichaam.
 4. 4
  Krijg laserbehandeling. Lasers kunnen worden gebruikt om de bloedvaten te verbranden net onder de sproeten, waardoor hun uiterlijk of ze volledig te verwijderen. De procedure is niet bekend voor de lange termijn schadelijke effecten hebben, maar kunnen tijdelijke kneuzingen, roodheid en zwelling veroorzaken.
  • Laser behandelingen worden meestal toegediend in 3 of zo 10 tot 15 minuten sessies.
  • De huid wordt voorbehandeld met een koel spuit te zorgen dat de warmte van de laser veroorzaakt geen de patiënt pijn.

Veranderingen in levensstijl

 1. 1
  Bescherm uzelf tegen de zon. Sommige mensen worden geboren met sproeten, maar vele anderen ze ontwikkelen in de tijd als gevolg van blootstelling aan de zon. Zij kunnen vervagen in de winter, maar ze komen terug donkerder elke zomer als je geen voorzorgsmaatregelen te nemen om de zon af te houden van uw huid.
  • Gebruik veel zonnebrandcrème. Zorg ervoor dat u bedekken je gezicht elke paar uur terwijl je in de zon, en vaker als je gaat zwemmen. Gebruik een sterke zonnebrandcrème op de rest van je lichaam ook, want sproeten overal kan ontwikkelen.
  • Draag een hoed en andere beschermende kleding. Zonnescherm kan alleen tot nu toe om uw huid te beschermen tegen de zon. Met een laag kleding over de huid is een veel effectievere manier om sproeten te voorkomen. Draag lichte, luchtige lange mouwen shirts en broeken in de zomer koel te houden en beschermen je huid op hetzelfde moment.
 2. 2
  Krijgen vitamine C. Deze voedingsstof helpt om sproeten lichter, dus zorg ervoor dat je genoeg van in je dagelijkse voeding. Citrusvruchten, kiwi's, spinazie en andere bladgroenten zijn allemaal uitstekende bronnen van vitamine C.
  • Begin uw dag met een uitbarsting van vitamine C met een groente-en smoothie. Voeg een kiwi, een nectarine, en een kopje rauwe spinazie aan uw blender. Pureer de ingrediënten met amandelmelk of een andere gezonde basis.
  • Vitamine C-supplementen zijn een andere optie die u kunt kiezen om ervoor te zorgen dat je genoeg. Neem pure vitamine C of een multivitamine die het bevat.

Make-up oplossingen

 1. 1
  Probeer natuurlijke minerale foundation. Minerale foundation helpt te verbergen en mengen sproeten met je natuurlijke huidskleur. Raadpleeg een minerale make-up adviseur om te bepalen welke kleur foundation het beste werkt voor uw specifieke teint.
  • Kies een stichting tussen je lichtere kleur en de kleur van je sproeten.
  • Breng de minerale foundation overal met een kabuki kwast om de natuurlijke, perfecte look minerale make-up is bekend om.
 2. 2
  Gebruik een crème foundation. Dit type fundering is zeer geschikt voor mensen met een droge huid. Kies een kleur iets lichter dan de kleur van je sproeten. Breng de foundation met een watje of make-up applicator, en zorg ervoor om het goed mengen voor het beste resultaat.
  • Het aanbrengen van een kleine hoeveelheid poeder over de foundation helpt in te stellen en op hun plaats blijven de hele dag.
  • Vermijd de verleiding om meer dan een laag van foundation. U kunt uiteindelijk trekken extra aandacht aan de gebieden die u wilt dekken.

Tips

 • Voor de meeste mensen, sproeten volledig verdwijnen in de winter en weer verschijnen in de zomer. Dit komt omdat wanneer kom je in contact met de zon en / of verbranden, je sproeten hoogstwaarschijnlijk terug te komen. Het beste advies is om uit het verblijf van de zon (draag een hoed!) En je sproeten zal zich verbergen.
 • Vergeet niet, veel mensen denken sproeten zijn activa, niet gebreken.
 • Vergeet niet eet veel vitamine C. Veel fruit, vooral citrus, bevatten vitamine C.