Wkanl

Hoe te GPA berekenen

Helaas is er geen universele manier om Grade Point Average (GPA) berekenen. Inderdaad, GPA berekeningsmethoden verschillen per land en per instelling, zoals sommige geven extra punten voor honours classes en wat gewicht te scoren door eenheden. Echter, dit artikel probeert de basics te beschrijven, samen met twee van de meest voorkomende GPA berekeningsmethoden, zodat u kunt in ieder geval een goed idee in je eigen zaak.

Stappen

Hoe te GPA berekenen. Zoek een indelingsschema, meestal een vier pointer.
Hoe te GPA berekenen. Zoek een indelingsschema, meestal een vier pointer.

Eenvoudige GPA berekening

 1. 1
  Zoek een indelingsschema, meestal een vier pointer. De meeste scholen in de Europa maken gebruik van een vier-puntsschaal waarbij A = 4, B = 3, C = 2, D = 1, en F = 0. Als u niet weet wat uw school gebruikt, probeer dan te vragen uw of een beheerder. Op sommige plaatsen, bijvoorbeeld, een A + is meer dan een gewone A waard, in welk geval elk punt in de cijferlijst telt.
 2. 2
  Verzamel de meest recente cijfers kun je door te vragen je leraar of een kantoor beheerder. Je zou ook in staat zijn om erachter te komen wat kwaliteiten je door terug te gaan over uw gemarkeerde projecten, opdrachten, toetsen, enz. hebt ontvangen
 3. 3
  Noteer het aantal punten voor elke rang. Noteer de juiste puntenwaarde naast elke rang met de vier-puntsschaal. Dus, als je een A-in een klas, neem het als een 3.67 (of een 3.7 of een 4.0 - het hangt af van de schaal van uw school gebruikt, maar dit voorbeeld zal gebruik maken van twee cijfers achter de komma).
 4. 4
  Voor elke klasse, tel al de waarden van je cijfers op basis van de bovenstaande nummers. Dus, laten we zeggen een A-in de biologie, een B + in, en een A + in. Je zou nemen 3,67 + 3,33 + 4,33 = 11,33.
 5. 5
  Neem dit laatste nummer en het door het aantal klassen die u neemt (in dit geval 3). 11,33 / 3 = een GPA van 3,77.

GPA berekening gewogen naar studiepunten uur

 1. 1
  Wijs de juiste schaal waarde voor elke letter leerjaar. Als u een A-in een klas, neem het als een 3,67 voor dit voorbeeld. Match up iedere letter rang met de omvang waarde en schrijf het naast de rang, afneemt met 0,33 voor elk merk (bv. B + = 3,33, B = 3,0, B-= 2.67).
 2. 2
  Vermenigvuldig de schaal waarde door het aantal studiepunten voor de graad punten te krijgen. De resultaten hiervan zijn weergegeven in de grafiek hieronder
 3. 3
  Voeg het aantal studiepunten samen om de totale kredieten te krijgen. In dit voorbeeld is het totale aantal studiepunten is 15.5.
 4. 4
  Voeg de graad punten bij elkaar om het totale cijfer punten. In dit voorbeeld is het totale aantal rang punten 45.4.
 5. 5
  Verdeel je rangpunt totale door uw credit totaal. In dit voorbeeld zou het 45,4 / 15,5 = 2,92, uw krediet uur-gewogen GPA.

Berekenen GPA gebruik excel

 1. 1
  In de A-kolom, typt u de periodes of de namen van de onderwerpen je neemt. In de B-kolom, typt u in de rangen die u wilt factor in uw GPA. (Deze stap zal u helpen u te onderscheiden welke klas je hebt in welke klasse, maar je kunt het overslaan als je zo geneigd.)
 2. 2
  Voor kolom c, bepalen de numerieke waarden van de cijfers die u in hebt gezet Deze aantallen zullen afhangen van de omvang van uw school gebruikt -. Het voorbeeld hier gaat om een decimaal, maar veel scholen gewoon boven afronden op het dichtstbijzijnde gehele getal. Ook als sommige van uw klas zijn de moeite meer credits dan anderen, zal je nodig hebt om erachter te komen hoe te nemen dat in dit deel.
 3. 3
  Typ een gelijk-teken (=) in de eerste cel van kolom D. Alle blinken vergelijkingen beginnen met een gelijk-teken, dus je moet gebruik maken van een elke keer dat je een nieuwe berekening.
 4. 4
  Maak een open haakje en klik op de eerste waarde in uw kolom C. Uw vergelijking moet nu zeggen: "= (C1".
 5. 5
  Voeg een plusteken en klik op de tweede waarde in uw kolom C. Uw vergelijking moet nu zeggen: "= (C1 + C2".
 6. 6
  Blijven toevoegen van de getallen in kolom C. Zodra je ze allemaal hebt geselecteerd, maakt een gesloten haakjes, zoals hier getoond.
 7. 7
  Verdeel deze hoeveelheid door het aantal klassen die u neemt. Doe dit door simpelweg het maken van een slash (/) en vervolgens te typen in het juiste nummer.
 8. 8
  Druk op de enter-toets. U moet worden begroet met een enkel nummer in de kolom D, dat is je uiteindelijke berekening GPA.

Tips

 • Veel Amerikaanse middelbare scholen bieden extra krediet voor eer of geavanceerde plaatsing (AP) cursussen. In dit systeem, voeg 1 vol punt om elke graad tussen A-en C-. Echter, 1 punt voor D of F-klassen niet toevoegen.
 • Sommige hogescholen wegen kwaliteiten gebaseerd op credit uur.
 • Sommige universiteiten nemen ook Sessional Grade Point Average (SGPA) en cumulatieve Grade Point Average (CGPA) in aanmerking.
 • Universiteiten bieden vaak speciale tests voor degenen die niet kunnen berekenen een GPA van een valuta als gevolg van tijdsduur tussen middelbare school en universiteit toelating. Informeer bij je college van belang voor meer details.
 • Merk op dat sommige scholen zal berekenen uit naar 2 decimalen, terwijl anderen alleen maar uit naar 1. Met 2 cijfers achter de komma, een A-3.67, een B + 3,33; met 1 decimaal een A-is 3.7, een B + 3.3. Als je niet weet welk systeem te gebruiken op uw school, proberen zowel om te zien wat het verschil is.

Dingen die je nodig hebt

 • Recente cijfers
 • Een pen en papier
 • Een rekenmachine