Wkanl

Hoe veilig te zijn in de chatrooms

Het internet is een plek om nieuwe vrienden te maken. Het is gemakkelijk om gewoon te chatten met iemand. Echter, je moet voorzichtig zijn en goed te luisteren naar wat er gezegd wordt. Na een tijdje kan je zien of iemand liegt of wordt echt steeds een vriend. Je hebt ook te luisteren naar de vragen die worden gesteld, omdat veel volwassenen doen alsof ze zijn jong en vriendelijk alleen maar om de nietsvermoedende in een val om hen te ontmoeten voor seks te lokken. Wees voorzichtig en kijken naar de informatie die u online geven.

Stappen

Hoe veilig te zijn in de chatrooms. Let op de dispositie van anderen nadert u of een gesprek te beginnen.
Hoe veilig te zijn in de chatrooms. Let op de dispositie van anderen nadert u of een gesprek te beginnen.
 1. 1
  Let op de dispositie van anderen nadert u of een gesprek te beginnen. Als ze beginnen te vragen persoonlijke of prive-vragen over u, zoals waar je woont of als je alleen thuis bent, dan zijn ze niet proberen om vrienden, maar roofdieren zijn. Ze proberen uit te vinden persoonlijke informatie, zodat ze je gemakkelijk kunnen schaden. Blijf weg van deze mensen. Geen antwoord, en als ze aandringen, sluit de computer uit of meld u af uit de chatrooms onverwijld.
 2. 2
  Laat je innerlijke zelf te horen wat ze zeggen. Stel dat iemand begint met je te praten, en vertelt u over school. U kunt heen en weer chatten zonder dat het persoonlijk. Ze maken je aan het lachen en je kind rond met hen. Je praat over leraren, huiswerk, en films. Dit is het begin van een gezonde vriendschap. Doorgaan met dit type persoon, maar nogmaals, zich bewust zijn van waarschuwingsborden. Dit heet een 'rode vlag' op het internet. Zodra je voelt een rode vlag, vertel hen u zijn ongemakkelijk en vragen om het onderwerp van gesprek te veranderen. Als u doorgaat met rode vlaggen vinden, stop dan het gesprek.
 3. 3
  Begrijpen dat als een persoon op de chat begint het gesprek door te vragen uw leeftijd, waar je woont, je telefoonnummer en als je ouders werken, is dit een rode vlag. Stop het gesprek, of niet de juiste informatie niet geven. Begrijp echter dat deze persoon niet wil een vriend, maar een roofdier zijn.
 4. 4
  Foto's zijn niet aan te raden. Zelfs als uw beeld niet straatnamen, nummerplaten, of een PI vertonen, zijn foto's laten zien wat u (of uw vrienden!) Eruit en wie je bent.
 5. 5
  Elke seksuele en profane taal als "wil je doen? ', En je moet onmiddellijk te verlaten en vertel iemand (zoals de politie). Geen uitzonderingen.
 6. 6
  Cyber-geweld (tenzij schijnwereld, zoals schieten orbs van het water uit je handen) is evenmin aanvaardbaar. Als iemand zegt "* stoten u en u bloeden *" of iets dergelijks, te verlaten en te vertellen.
 7. 7
  Vertellen is niet tattling. Als iemand je pijn doet of maakt je ongemakkelijk, online of offline te voelen, je moet altijd iemand vertellen in plaats van onderdrukken.
 8. 8
  Weet dat je niet alleen bent. Veel kinderen lastig gevallen op het internet, maar nu weet je wat je moet doen als je bent toegevoegd aan die al grote groep kinderen. U bent niet de enige persoon die zijn veelgeplaagde in deze situatie, dus niet het gevoel geïntimideerd te melden van roofdieren in de chatrooms.
 9. 9
  De meeste van allemaal, wees voorzichtig. Wordt veilig is uw grootste prioriteit.

Tips

 • Praten met schoolvrienden over een chat programma maakt het gemakkelijk om te praten over huiswerk of schoolactiviteiten.
 • PI betekent Private Information
 • Als het onderwerp draait om seks, gewoon afmelden. Dat kan vaak leiden ergens waar je niet wilt gaan.
 • Kies een nick naam die niet seksueel suggestief en niet weggeven uw echte naam.
 • Chatten in alleen in chatrooms gerund door een bedrijf of organisatie die activiteiten monitort (zoals moderatoren en beheerders)
 • Het is beter om geen vreemden in chatrooms vertrouwen; op zijn hoede, en wees voorzichtig.
 • Merk op dat alleen maar omdat de chatroom wordt verondersteld te zijn voor slechts een geslacht, of iedereen wordt verondersteld te zijn van een religie, op het internet kan iedereen beweren dat iemand anders te zijn.
 • Gebruik altijd een generieke naam-een naam die wordt gebruikt door een jongen of een meisje wanneer gaan in een chatroom of instant messaging. (Net skater5528, reader2250, patriot4565)
 • Als je een bericht vertel je niet aan je ouders te vertellen over het te krijgen, niet beantwoorden en vertellen een volwassen meteen.
 • Soms kan het een goede keuze om te praten met vreemden op chatrooms niet.
 • Wees niet bang om mensen die je online ontmoet blokkeren of negeren
 • Verblijf in het publieke chatroom
 • Vergeet niet, het internet is een serieuze zaak.
 • Blijf altijd in de publieke chatrooms. Als iemand die je niet kent suggereert in te gaan op een prive-chatroom, zodat je kunt praten in prive, niet mee eens. De publieke chatrooms hebben mensen in hen. Ze zouden merken als er iets mis is. Als je in een prive-chatroom alleen met iemand, is er niemand om je te helpen. Zelfs als je in het publieke chatroom en iemand iets waar je een ongemakkelijk gevoel zegt, niet terug te reageren.
 • Spreek niet af met iemand die je ontmoet in een chatroom. Als je moet, ontmoet op een openbare plaats en breng langs enkele vrienden en je ouders vertellen.
 • Dit omvat uw volledige naam, uw adres, telefoonnummer, foto of andere persoonlijke gegevens - niet alles wat je zou niet willen dat het publiek weet te zeggen.
 • Als u van plan om samen te komen en aanbod samenkomen om te ontmoeten in een politiebureau. Als ze zijn wie ze zeggen te zijn dat ze moeten instemmen met daar te ontmoeten omdat ze geen reden om nee te zeggen.
 • Vergeet niet dat wat je zegt in een chatroom of instant messaging-sessie levend is - kun je niet terugnemen of laat verwijderen.
 • Houd je wachtwoord prive en niet verder vertellen, zelfs niet je beste vriend. Een heleboel mensen al weten dit voor de meeste dingen. Maar in chatrooms als ze zeggen dat iets wat je niet bevalt of post iets wat je niet kunt gaan en verwijder deze.
 • Heeft uw huidige locatie of waar en wanneer u van plan bent om op te hangen aan het licht.
 • Als je voelt dat iemand is een roofdier kopie wat ze zeggen in een Word-document, zodat u kunt dit melden bij de politie.
 • voor tiener of pre-teens zoals de meesten van ons zijn proberen om sites die zijn bedoeld voor volwassenen te voorkomen.
 • Het internet is een geweldige plek om anderen te ontmoeten met dezelfde interesses.
 • Als iemand zegt of doet iets griezelig - ze blokkeren en die niet reageren.
 • Nooit geloven wat je leest in een profiel kan het iemand faken zijn
 • Gebruik een computer waar een ouder kan gemakkelijk zien om te zien of het passend is (als familie kamer, keuken of woonkamer, niet uw slaapkamer)

Waarschuwingen

 • Elke chat-programma op het internet, ongeacht hoe populair of bekend zijn ze, is een bron voor roofdieren om jongeren te ontmoeten. Ze zijn niet alleen op zoek naar meisjes, maar sommige genieten van het gezelschap van jonge jongens ook. Je moet nooit vertrouwen wie je spreekt, zelfs als ze je hun foto. Het is misschien niet eens het hunne zijn. Geef nooit persoonlijke informatie of een telefoonnummer. Laat je ouders om de gesprekken met vreemden te controleren.