Wkanl

Hoe op te sporen ligt

Kijken naar gezichtsuitdrukkingen te bepalen of een persoon liegt kun je net redden van een slachtoffer van fraude. Of het kan helpen om te weten dat het veilig is om je hart te vertrouwen en doe mee met een aantrekkelijke vreemdeling. Jury analisten gebruiken leugendetectie bij het assisteren in de selectie van de jury, de politie doet het tijdens een verhoor en zelfs rechters gebruiken om te bepalen welke kant uit te spreken in het voordeel van. Het zelf te doen, zul je moeten leren hoe je de kleine gezichts-en lichaamsbehandelingen uitdrukkingen die de meeste mensen niet opmerken lezen. Het vergt een beetje oefening, maar met deze vaardigheid kan fascinerend zijn!

Stappen

Hoe op te sporen ligt. Kijk voor micro-expressies.
Hoe op te sporen ligt. Kijk voor micro-expressies.

Detectie ligt in het gezicht en de ogen

 1. 1
  Kijk voor micro-expressies. Micro-expressies zijn gezichtsuitdrukkingen die knipperen op gezicht van een persoon voor een fractie van een seconde en onthullen de iemands ware emotie, onder de leugen. Sommige mensen kunnen van nature gevoelig zijn voor hen, maar bijna iedereen kan zichzelf trainen om deze micro-expressies te detecteren.
  • Typisch, in een persoon die ligt, diens micro-expressie een emotie van nood, gekenmerkt door de wenkbrauwen omhoog wordt getrokken naar het midden van het voorhoofd, waardoor korte lijnen wordt door de huid van het voorhoofd.
 2. 2
  Kijk voor neus ontroerend en mond behandelt. Mensen hebben de neiging om de neus meer aanraakt bij het liggen en veel minder bij het vertellen van de waarheid. Dit is misschien te wijten aan een rush van adrenaline om de haarvaten in de neus, waardoor de neus te jeuken. Een liggende persoon heeft meer kans om zijn of haar mond te bedekken met een hand of om de handen te plaatsen in de buurt van de mond, bijna alsof te dekken de leugens tevoorschijn. Als de mond verschijnt gespannen en de lippen worden samengetrokken, kan dit aangeven nood.
 3. 3
  Let op oogbewegingen van de persoon. U kunt meestal vertellen als een persoon iets te herinneren of het maken van iets op basis van oogbewegingen. Wanneer mensen herinneren gegevens, hun ogen naar links als ze rechtshandig. Bij rechtshandige mensen maken iets op, hun ogen naar rechts te verplaatsen. Het omgekeerde geldt voor linkshandigen. Mensen ook de neiging om sneller te knipperen ("eye flutter ') als ze het vertellen van een leugen. Vaker voor bij mannen dan bij vrouwen, een ander vertellen van een leugen te wrijven de ogen.
  • Let op de oogleden. Deze hebben de neiging om langer te sluiten dan de gebruikelijke knipperen wanneer een persoon ziet of iets wat hij of zij het niet eens is met hoort. Dit kan echter een zeer kleine verandering zijn, dus je moet weten hoe de persoon knippert normaal gesproken tijdens een niet-stressvolle situatie voor nauwkeurige vergelijking. Als de handen of vingers ook naar de ogen, kan dit een andere indicator van het proberen te "blokkeren" de waarheid te zijn.
  • Wees voorzichtig met het beoordelen van de betrouwbaarheid van iemands uitspraak op basis van oogbewegingen alleen. Recente wetenschappelijke studies hebben twijfel over het idee dat op zoek een bepaalde richting kan lokaliseren iemand die liegt helpen. Veel wetenschappers geloven dat oog gerichtheid is een statistisch slechte indicator van waarachtigheid.
 4. 4
  Heb oogcontact of het gebrek daaraan niet als enige indicator van waarachtigheid. In tegenstelling tot wat velen denken, is een leugenaar niet altijd te vermijden oogcontact. De mens van nature breken oogcontact en kijk naar niet-bewegende voorwerpen om hen te helpen focussen en te onthouden. Leugenaars kunnen doelbewust oogcontact maken om meer lijken, dit kan worden beoefend om enig ongemak te overwinnen, als een manier om "bewijzen" dat de waarheid wordt verteld.
  • Inderdaad is aangetoond dat sommige leugenaars neiging om de mate van oogcontact te verhogen in reactie op het feit dat onderzoekers vaak beschouwd oogcontact een vertellen. Duidelijk, alleen gebruik maken van oogcontact afkeer als een indicator in een algemene context van toenemende nood wanneer zij worden moeilijke vragen gesteld.

Detecteren van leugens in lichaamstaal tics

 1. 1
  Controleer voor zweten. Mensen hebben de neiging om meer zweet als ze liegen. Eigenlijk meten zweet is een van de manieren waarop de polygraaf test (de "leugendetector" in alle films) bepaalt een leugen. Maar nogmaals, gemaakt op zijn eigen, is dit niet altijd een betrouwbare indicatie van liegen. Sommige mensen kunnen veel meer, alleen maar omdat van nervositeit, verlegenheid of een aandoening die ervoor zorgt dat de persoon om meer dan normaal zweten zweten. Het is een indicator te worden gelezen samen met een groep van verschijnselen, zoals beven, blozen en moeite met slikken.
 2. 2
  Kijk wanneer de persoon knikt. Als de kop is knikken of schudden in tegenstelling tot wat er gezegd wordt, kan dit een vertellen. Dit heet "incongruentie."
  • Bijvoorbeeld, kan een persoon zeggen dat hij of zij iets, zoals "ik grondig gereinigd die potten", terwijl het schudden van de kop, de waarheid dat de potten kort maar niet geschrobd werden weggevaagd onthullen deed. Tenzij een persoon is goed opgeleid, is dit een gemakkelijke onbewuste fout te maken en zo een fysieke reactie is vaak de waarachtige.
  • Ook kan een persoon aarzelen voordat knikken bij het geven van een antwoord. Een eerlijk persoon heeft de neiging te knikken ter ondersteuning van een verklaring of antwoord op hetzelfde moment het wordt gegeven; wanneer iemand u probeert te bedriegen, kan een vertraging optreden.
 3. 3
  Kijk uit voor friemelen. Een teken dat iemand liegt, is dat ze fidget, hetzij met hun eigen lichaam of met willekeurige dingen om hen heen. Friemelen resultaten van nerveuze energie geproduceerd door een angst om ontdekt. Om de nerveuze energie, leugenaars vaak fidget met een stoel, een zakdoek of een deel van hun lichaam vrijgeven.
 4. 4
  Let op de hoogte van spiegeling. We natuurlijk spiegelen het gedrag van anderen met wie we interactie, het is een manier om verstandhouding en interesse tonen. Bij liggen, kunnen mirroring dalen als de leugenaar besteedt veel aandacht aan het creëren van een andere werkelijkheid voor de luisteraar. Enkele voorbeelden van mislukte spiegeling die je zou waarschuwen dat er iets niet klopt:
  • Leunend weg. Wanneer een persoon de waarheid spreekt of niets te verbergen heeft, hij of zij neigt naar de luisteraar. Aan de andere kant, zal een leugenaar meer kans om achteruit te leunen, een teken van niet te willen meer informatie dan nodig is te geven. Leunend weg kan ook betekenen afkeer of desinteresse.
  • Bij mensen vertellen van de waarheid, hoofdbewegingen en het lichaam gebaren hebben de neiging om te worden gespiegeld als onderdeel van de wisselwerking tussen de spreker en de luisteraar. Een persoon probeert te misleiden kunnen aarzelen om dit te doen, zodat tekenen van niet kopiëren gebaren of hoofdbewegingen kon een poging te verdoezelen geven. Je zou zelfs ter plaatse een bewuste actie om een ​​hand terug te verplaatsen naar een andere positie of op een andere manier te schakelen.
 5. 5
  Kijken naar de keel van de persoon. Een persoon kan constant proberen om hun keel te smeren wanneer ze liegen door het slikken, slurpend of clearing hun keel. Liegen zorgt ervoor dat hun lichaam om de productie van adrenaline, die hun speeksel pompen krijgt en vervolgens creëert heel weinig toenemen. Terwijl het speeksel is stijgende, kan het onderwerp worden slurpend het naar beneden. Wanneer het speeksel niet meer stijgende, zou het onderwerp worden clearing hun keel.
 6. 6
  Controleer de persoon van de ademhaling. Een leugenaar heeft de neiging om sneller te ademen, het weergeven van een reeks van korte adem, gevolgd door een diepe zucht. De mond kan droog (veroorzaakt veel keelopheldering) verschijnen. Nogmaals, dit is omdat ze zetten hun lichaam door stress, die het hart leidt tot sneller en de longen sloeg om meer lucht te eisen.
 7. 7
  Merk het gedrag van andere lichaamsdelen. Kijk de persoon handen, armen en benen. In een niet-stressvolle situatie, mensen de neiging om comfortabel en nemen ruimte door zich expansieve in hand-en armbewegingen, misschien uitgestrekte hun benen comfortabel. In liggende persoon, zullen deze delen van het lichaam meestal beperkt, stijf en zelfsturend zijn. De handen van de persoon kan zijn of haar gezicht, oor of de achterkant van de nek raken. Gevouwen armen, vergrendelde benen en een gebrek aan handbewegingen kan een teken zijn van niet te willen informatie weg te geven zijn.
  • Leugenaars hebben de neiging om handgebaren die wij als een normaal onderdeel van de discussie of een gesprek te vermijden. Met enkele voorwaarden, zullen de meeste leugenaars voorkomen vinger wijzen, open palm gebaren, meanderen (vingertoppen raken elkaar in een driehoek vorm vaak geassocieerd met hardop denken), enz.
  • Controleer de knokkels. Leugenaars die onbeweeglijk blijven kunnen de zijkanten van een stoel of een ander voorwerp vast te grijpen totdat de knokkels wit worden, zelfs niet merken wat er gebeurt.
  • Grooming gedragingen zijn gebruikelijk in leugenaars, zoals het spelen met haar, het aanpassen van een das, of friemelen met een overhemd manchet.
  • Twee kanttekeningen te onthouden:
   • Leugenaars kunnen doelbewust onderuit te verschijnen "op hun gemak". Geeuwen en verveeld gedrag kan een teken zijn van het proberen om een ​​beetje ongedwongen over de situatie zodanig handelen dat te verdoezelen misleiding zijn. Alleen maar omdat ze op hun gemak betekent niet dat ze niet liegen.
   • Houd in gedachten dat deze signalen een teken van nervositeit en niet een teken van bedrog kunnen zijn. Het onderwerp in kwestie misschien niet per se nerveus zijn omdat ze liegen.

Detecteren van leugens in verbale reacties

 1. 1
  Besteed aandacht aan de stem van de persoon. De stem van een persoon kan een goede leugen indicator te zijn. Hij kan plotseling beginnen sneller of langzamer dan normaal praten of de spanning kan leiden tot een hogere toon of trillende toon. Stotteren of stamelen kunnen ook wijzen op een leugen.
 2. 2
  Besteed aandacht aan overdreven details. Zien als de persoon lijkt te vertellen te veel. Een voorbeeld zou kunnen zijn, "Mijn moeder woont in Frankrijk, is het niet leuk daar? Niet je van de Eiffeltoren? Het is dus er schoon." Te veel details kan je tip af tot wanhoop van de persoon om je te geloven wat er gezegd wordt.
 3. 3
  Wees je bewust van impulsieve emotionele reacties. Timing en duur de neiging om af wanneer iemand liegt. Het is of omdat de persoon in kwestie hun antwoord heeft gerepeteerd (of verwacht te worden ondervraagd) of ratelt iets, wat dan ook, om de stilte te vullen.
  • Als je iemand een vraag stellen en hij of zij reageert direct na de vraag, is er een kans dat de persoon liegt. Dit kan zijn omdat de leugenaar het antwoord heeft ingestudeerd of is al aan het denken over het antwoord alleen maar om het te krijgen over met.
  • Een andere tell kunnen weglaten van relevante tijd feiten, zoals het zeggen van "Ik ging werken bij 05:00 en toen ik thuis kwam om 5 uur, was hij dood." In dit glib voorbeeld, wat er in tussen is al te gemakkelijk gleed over.
 4. 4
  Besteden veel aandacht aan de reactie van de persoon op uw vragen. Iemand die de waarheid heeft verteld voelt niet veel nodig hebben om zichzelf te verdedigen, goed, omdat ze de waarheid vertellen. Iemand die niet de waarheid heeft verteld dient te compenseren voor hun leugen door misschien wel gaan in het offensief, afbuigen, of een andere stalling tactiek.
  • Een eerlijk persoon zal reageren vaak met nog meer gedetailleerde uitleg om uitingen van ongeloof in zijn of haar verhaal. Iemand gericht te misleiden zal niet klaar zijn om veel anders te openbaren, maar blijft herhalen wat reeds is vastgesteld.
  • voor een subtiele vertraging in antwoorden op vragen. Een eerlijk antwoord komt al snel uit het geheugen. Leugens een snelle mentale overzicht van wat ze anderen hebben verteld om inconsistentie te voorkomen en in te halen nieuwe gegevens als nodig vereisen. Merk op dat wanneer mensen kijken naar dingen te herinneren, het hoeft niet te betekenen dat ze liegen - dit kon gewoon een natuurlijk instinct.
 5. 5
  Wees je bewust van het gebruik van woorden van de persoon. Verbale expressies kunt u aanwijzingen over de vraag of een persoon liegt geven. Deze aanwijzingen zijn:
  • Herhalen van uw eigen exacte woorden bij het beantwoorden van een vraag.
  • Vertragingstactiek, zoals het vragen om een ​​vraag te herhalen. Andere vertragingstactiek bevatten waarin staat dat de vraag gesteld is uitstekend, dat het antwoord is niet zo eenvoudig als ja of nee, of confronterende stijl reacties zoals "Het hangt ervan af wat je bedoelt met X" of "Waar heb je deze informatie? "
  • Het vermijden van het gebruik van de contracties, namelijk zeggen: "Ik heb het niet gedaan" in plaats van "ik heb het niet gedaan. ' Dit is een poging om het absoluut duidelijk wat de leugenaar betekent
  • Spreken in verwarde zinnen en niet het maken van betekenis; leugenaars vaak midden in een zin te stoppen, opnieuw starten en niet om zinnen af.
  • Met behulp van humor en / of sarcasme om het onderwerp te vermijden.
  • Met behulp van uitspraken als "om eerlijk te zijn", "eerlijk gezegd," "om heel eerlijk te zijn," "Ik werd opgevoed om liegen nooit," enz. Deze kunnen een teken zijn van misleiding
  • Antwoordapparaat te snel met een negatieve uitspraak van een positieve bewering, zoals "Heb je die potten lui wassen?" beantwoord door "Nee, ik heb niet die potten lui wassen, 'als een poging om de indruk van een vertraagde antwoord te vermijden.
 6. 6
  Let op wanneer de persoon herhaalt zinnen. Als de verdachte gebruikt bijna exact dezelfde woorden over en over, dan is het waarschijnlijk een leugen. Wanneer een persoon een leugen, hij of zij vaak probeert een bepaalde zin of een zin die overtuigend klinkt herinneren. Toen hem werd gevraagd om de situatie opnieuw te leggen, zal de leugenaar precies dezelfde "overtuigend" straf weer gebruiken.
 7. 7
  Let op het midden in een zin sprong. Het midden in een zin sprong is wanneer een slimme leugenaar probeert de aandacht af van zichzelf af te leiden door zich mid-stream onderbreken en praten over iets anders. Iemand zou kunnen proberen om van onderwerp te veranderen in deze slimme manier: "Ik was van plan - He, heb je dit weekend krijg je een nieuw kapsel? '
  • Wees vooral voorzichtig met complimenten van het onderwerp in kwestie. De leugenaar weet dat mensen goed reageren op complimenten, geven hem of haar een kans om de ondervraging te ontsnappen door complimenteren iemand. Wees op uw hoede van iemand die levert een compliment uit de lucht vallen.

Detecteren van leugens door ondervraging

 1. 1
  Wees voorzichtig. Hoewel het mogelijk is oneerlijkheid en liggend detecteren, is het ook mogelijk verkeerd misleiding waar er geen. Een reeks factoren zouden kunnen worden waardoor een persoon te verschijnen alsof hij of zij liegt wanneer de "tekenen" zou kunnen zijn als gevolg van schaamte, verlegenheid, onhandigheid of een gevoel van schaamte / minderwaardigheid. Een gestresst persoon kan gemakkelijk worden aangezien voor een leugenaar, als een van de uitingen van stress bootsen de indicatoren van liegen indicatoren. Daarom is het belangrijk dat waarneming van een verdachte van liggen gaat samentrekken een "cluster" van misleidende gedrag en reacties, aangezien er geen enkele "aha!" ondertekenen.
 2. 2
  Kijken naar het grote plaatje. Bij de beoordeling van de lichaamstaal, verbale reacties en andere indicatoren indicatie van liegen, rekening met factoren zoals:
  • Is de persoon die ten onrechte benadrukt in het algemeen, niet alleen van de situatie waarin hij of zij in het nu?
  • Is er een culturele factor betrokken is? Misschien is het gedrag is cultureel passend in een cultuur, maar wordt gezien als oneerlijk gedrag in een ander.
  • Bent u persoonlijk vooringenomen of bevooroordeeld ten opzichte van deze persoon? Wilt u deze persoon te liggen? Wees voorzichtig met deze valkuil!
  • Is er een voorgeschiedenis van deze persoon liegen? Namelijk, is hij of zij ervaren bij het?
  • Is er een motief en heb je een goede reden hebt om te vermoeden liegen?
  • Ben je eigenlijk geen goed in het lezen van leugens? Heb je de hele context in aanmerking genomen en niet alleen ingezoomd op een of twee mogelijke indicatoren?
 3. 3
  Neem de tijd om rapport te leggen met de vermeende leugenaar en creëren een ontspannen sfeer. Dit omvat geen tekenen dat u vermoedt dat de andere persoon van het liegen en het maken van een poging om zijn of haar lichaamstaal en het tempo van het gesprek te spiegelen. Toen vraagtekens bij de persoon, handelen in een begrip, niet aanmatigend, manier. Deze aanpak zal helpen om in de steek gelaten de andere persoon de wacht en kan u helpen om de symptomen duidelijker te lezen.
 4. 4
  Instelling van een baseline. Een basislijn is hoe iemand zich gedraagt ​​wanneer hij of zij niet liegen. Dit zal helpen u vertellen of de manier waarop de persoon handelt momenteel anders van hoe ze meestal gedragen. Beginnen met het kennismaken met de persoon te leren kennen als je niet al en ga van daaruit - mensen meestal beantwoorden fundamentele vragen over zichzelf naar waarheid. Voor iemand die je al kent, het controleren op een baseline kan onder meer het stellen van de persoon over iets het antwoord waarvan je al weet.
 5. 5
  Leer om doorbuiging te spotten. Meestal, wanneer mensen liegen, ze zullen verhalen die waar zijn te vertellen, maar zijn bewust gericht op het niet beantwoorden van de vraag die je gesteld. Als iemand reageert op de vraag "Heb je ooit je vrouw slaan?" met een antwoord zoals "Ik hou van mijn vrouw, waarom zou ik dat doen? ' de verdachte is technisch een waarheid te vertellen, maar is het vermijden van het beantwoorden van uw oorspronkelijke vraag. Dit kan erop wijzen dat hij of zij liegt of probeert om iets van je te verbergen.
 6. 6
  Vraag de persoon om het verhaal te herhalen keer op keer. Als je echt niet zeker of ze de waarheid vertelt, vraag hen dan om het verhaal meerdere keren herhalen. Het is moeilijk bij te houden van informatie die niet waarheidsgetrouw te houden. In het proces van het herhalen van hun verzonnen verhaal, de leugenaar is waarschijnlijk iets inconsistent, ronduit vals, of het vertellen zeg.
  • Vraag de persoon om het verhaal achterstevoren vertellen. Dit is erg moeilijk om te doen, vooral wanneer die geen verlies van de gegevens. Zelfs een professionele leugenaar kan deze omkering van aanpak een harde te effectiever aan te pakken.
 7. 7
  Staar naar de vermeende leugenaar met een blik van ongeloof. Als de persoon liegt, zal hij of zij al snel ongemakkelijk. Als de persoon de waarheid spreekt, zal hij of zij vaak boos of gewoon gefrustreerd geworden (samen lippen gedrukt, wenkbrauwen omlaag, bovenste ooglid gespannen en naar beneden getrokken om verblinding).
 8. 8
  Gebruik stilte. Het is erg moeilijk voor een leugenaar te voorkomen vullen stilte door u aangemaakt. Hij of zij wil doen geloven de leugens worden geweven; stilte geeft geen feedback over of u het verhaal hebt gekocht. Door geduldig en zwijgen, zullen veel bedrieglijke mensen blijven praten om die stilte te vullen, verfraaien en eventueel uitglijden in het proces, zonder zelfs iets te vroeg!
  • Leugenaars proberen te lezen om te zien als je het verhaal hebt gekocht. Als u geen tekenen van iets om te bewaken zien, zullen veel leugenaars zich ongemakkelijk voelen.
  • Als je een goede luisteraar, zult u al worden vermeden onderbrekingen, wat op zich een geweldige techniek te laten het verhaal ontvouwen. Oefen niet anderen onderbreken als u deze neiging te hebben - niet alleen zal het u helpen om leugens te detecteren, maar het zal je een betere luisteraar te maken in het algemeen.
 9. 9
  Volgen door. Als je de middelen, kijk op de feiten achter wat de leugenaar zegt. Een ervaren leugenaar zou een reden waarom je niet mag praten met de persoon die kon bevestigen of ontkennen een verhaal te geven. Dit zijn waarschijnlijk leugens zelf, dus het kan de moeite waard zijn het overwinnen van je terughoudendheid en om te controleren met de persoon die je bent gewaarschuwd tegen. Iets feitelijke die kunnen worden gecontroleerd moet worden gecontroleerd.

Tips

 • Hoe meer je, hoe beter je wordt in het herkennen van hun denkstijl en hoe beter je zal worden bij weten waarop zij kunnen worden afdwalen van de waarheid.
 • Zorg ervoor dat u positief dat ze liegen voordat je ze aan het bellen bent! Je zou het niet wilt je vriendschap / relatie verpesten zonder reden.
 • Sommige mensen kunnen hebben reputatie voor liegen. Hou dit in gedachten, maar laat het niet leiden uw mening. Mensen veranderen de hele tijd en het effect van het draaien over een nieuw blad kan worden vernietigd door een gebrek aan vertrouwen in een persoon als gevolg van zijn of haar verleden reputatie. Voorafgaand reputatie is niet alles - net als bij het tekenen van het liegen, het moet worden genomen als onderdeel van de bredere context, op een case-by-case basis. Bedenk ook dat soms diegenen die eerder reputaties zijn bijzonder te maken door een andere, die kunnen profiteren van deze persoon die de schuld worden ingesteld.
 • Sommige mensen zijn zeer ervaren of zelfs professionele leugenaars. Hij of zij heeft hun opgebouwd verhaal zo vaak dat ze daadwerkelijk geloofwaardig, krijgen al hun dagen, data en tijden neer perfect verteld! In werkelijkheid, zijn onze herinneringen hervormd een beetje elke keer als we navertellen hen, zodat het maken van herinneringen op te misleiden zichzelf is niet zo ongewoon niet. Soms kan het nodig zijn om gewoon te accepteren dat je elke leugen niet kan vangen de hele tijd.
 • De meeste mensen de waarheid vertellen het merendeel van de tijd en zullen hun reputatie koesteren. Leugenaars zullen "varen aan de wind" - Ze zullen kunstmatig versterken hun reputatie, zodat ze lijken meer geloofwaardig of wenselijk zijn dan ze in werkelijkheid zijn.
 • Leugenaars zou kunnen gebruiken voorwerpen om hen heen te helpen om detail in hun leugens. Zo kan er een pen op de tafel en dan zullen ze een pen in hun verhaal. Dit kan zijn een andere weg te geven dat de persoon liegt.
 • Sommige van de bovengenoemde problemen kunnen onder als iemand concentreert diep spreekverbod (bijvoorbeeld wanneer het onderwerp is verfijnd of persoon wordt benadrukt).
 • Sommige van de gedragingen van een leugenaar bovenstaande ook samenvallen met reacties en het gedrag van iemand die misschien niet liegen helemaal. Mensen die nerveus, verlegen, gauw bang, schuldgevoelens om een ​​andere reden, enz. kan nerveus en slecht reageren wanneer ondervraagd of geplaatst onder druk. Zulke mensen kunnen gemakkelijk defensief worden als beschuldigd van liegen, vooral die met een sterk gevoel van eerlijkheid en rechtvaardigheid. Dit lijkt misschien dat ze liegen, maar ze zijn vaak net geschokt of beschaamd in het middelpunt van de belangstelling onverwacht te worden gezet.
 • Die opgericht als klinische psychopaten of sociopaten kunnen liggen voor een leven, omdat ze de werkelijkheid manipuleren om te voldoen aan wat ze het liefst zien. Plaats van te proberen om uit te vangen zulke mensen, goed voor jezelf eerst en niet verstrikt raken in hun web van bedrog. Zulke mensen zorg niets voor iedereen, maar zichzelf en zal niet aarzelen om leugen stapelen op leugen, ongeacht hoeveel pijn het toebrengt op u.
 • Een goede manier om je leugendetectie vaardigheden te oefenen is om een ​​rechtbank televisieprogramma zoals Judge Judy kijken en kijk of je kan vertellen wie liegt. Vertrouw op je intuïtie en dan zorgvuldig kijken om te zien of u wat liegen kan detecteren vertelt over de persoon die je het minst vertrouwen in de zaak (hoewel soms zijn ze allebei liegen!) Als u het eens met de uitspraak van de rechter dan heb je waarschijnlijk ontdekt dezelfde tekenen ze heeft.
 • Botox of andere plastische chirurgie kan ook interfereren met vertelt en geeft valse positieven. Het is moeilijk om jezelf duidelijk uit te drukken wanneer je gezicht is bevroren in plaats van cosmetische behandelingen...
 • U moet ook controleren of de leugen zinvol. Wanneer de meeste mensen liegen, krijgen ze meer nerveus en hebben de neiging om iets dat geen zin. Als ze je te veel details te vertellen, zouden ze liegen. Vraag hen om u te vertellen hun verhaal meerdere malen en zorg ervoor dat ze zeggen dat het hetzelfde idee als voorheen.

Waarschuwingen

 • Iemand die doof is of hard-van-horen kan nodig zijn om je mond te kijken in plaats van je ogen om lip te lezen of beter te begrijpen wat u zegt.
 • Forceren van een is vaak gewoon een poging om beleefd te zijn, niet persoonlijk opvatten. Als iemand fakes een voor u, het kan ook betekenen dat hij of zij wil een goede indruk maken op u, de waardering van u als persoon en het tonen van respect.
 • Wees ervan bewust dat sommige mensen willen staren je eye-to-eye. Zij mogen zelf hebben opgeleid om dit te doen, kunnen ze het gebruiken als een manier om anderen op scherp gezet of ze misschien wel denken dat het beleefd omdat iemand vertelde hen om oogcontact te houden als een kwestie van beleefdheid!
 • Wees voorzichtig met hoe vaak je anderen 'waarachtigheid beoordelen. Als u bent altijd op zoek naar leugens, kunnen mensen je mijden uit angst voor een grillen. Omdat op het offensief en vermoeden iedereen de hele tijd is niet waakzaamheid - het is een teken van een obsessieve gebrek aan vertrouwen in anderen.
 • Lichaamstaal is een indicator, het is geen feit. Niet een persoon alleen maar straffen omdat je het lezen van lichaamstaal en vertelt. Vind altijd concrete bewijzen alvorens definitieve conclusies. Bovendien hebben unearthing een leugenaar niet om te zetten in een "Ik zal worden gespeeld voor een dwaas als ik dit niet serieus nemen" situatie; laat uw persoonlijk gevoel van rechtvaardigheid aan de ene kant en op zoek naar feiten, motief en bredere gevolgen. Terwijl je hebt alle recht om te voelen verraden en gekwetst als iemand heeft gelogen op een manier die u schade heeft veroorzaakt, willen iemand om een leugenaar te zijn, omdat dit past bij uw eigen vooroordelen kan uw oordeel vertroebelen.
 • Vergeet niet dat oogcontact wordt beschouwd als onbeleefd in sommige culturen, dus dit kan verklaren waarom een ​​persoon is terughoudend om te kijken je in de ogen consequent. Bovendien, mensen die moeilijk upbringings / relaties of geweld waarin het zijn onderdanig was een manier om veilig te blijven hebben ervaren, etc. kan oogcontact te vermijden als een kwestie van gewoonte of door een gebrek aan zelfvertrouwen. Verlegen mensen hebben vaak het dezelfde lichaamstaal als een leugenaar (bijvoorbeeld het vermijden van oogcontact, niet houden van het gezelschap van andere mensen, nervositeit, enz.), dus voordat overhaaste conclusies en het straffen van de onschuldige, baseer je feiten op feiten, niet op wat je denkt stelt een leugenaar door leerboek checklists.
 • Sommige mensen met ontwikkelingsstoornissen, zoals autisme of het syndroom van Asperger zijn zeer terughoudend om oogcontact te maken of geen oogcontact maken helemaal. Dit is een eigenschap van het Autisme spectrum en niet een teken van oneerlijkheid.
 • Studies tonen aan dat de verhoren van een verdachte leugenaar altijd moet worden uitgevoerd in zijn / haar moedertaal zelfs deskundige sprekers van een vreemde taal zal niet dezelfde reacties (in gesproken taal als lichaamstaal) tonen indien ondervraging plaatsvindt in een taal die later in het verworven leven.