Wkanl

Hoe je over een break-up

Scheidingen kan zo ruw, en ze minnelijke kunnen worden, maakt niet uit wat, niemand wil echt te gaan door hen. Het verlies van je relatie kan brengen op intense verdriet en stress. Maar als je op zoek bent naar wat hulp krijgen door het en wil enkele suggesties over hoe om het een beetje makkelijker te maken, lees dan verder...

Stappen

Hoe je over een break-up. Denk na over alles grondig, maar niet obsessief.
Hoe je over een break-up. Denk na over alles grondig, maar niet obsessief.
 1. 1
  Denk na over alles grondig, maar niet obsessief. Ga je gang en piekeren het over, zo vaak als nodig, binnen reden. Overweeg alle redenen waarom je twee uit elkaar. Zelfs als het soms lijkt alsof er geen goede reden, er was zeker een - en waarschijnlijk meer dan een. Begrijp dat je genoten hebt van het samenzijn voor een tijdje, maar als de relatie was niet wat zowel u als uw partner wilde voor het leven, zou het uiteindelijk beëindigd zijn, wat er ook gebeurt. In dit geval, beter eerder dan later. Na te denken over de redenen waarom het eindigde kan het veel duidelijker voor u dat het duurt twee mensen om een relatie te beginnen, maar slechts een dissonant persoon is genoeg om het te beëindigen. Het kan ook helpen voorkomen dat veel misstappen in de toekomst als je gebieden waar je bijgedragen aan de ondergang van de relatie kan identificeren.
 2. 2
  Heeft uw beslissing niet heroverwegen. Als de breuk was jouw beslissing, in gedachten houden dat alleen na te denken over alle mooie momenten die je had met je partner kan ertoe leiden dat u de redenen vergeten waarom je het brak af. Op dezelfde manier, probeer niet om tweede raden de situatie indien de beslissing om eind dingen was niet van jou. Het is heel gebruikelijk om de goede delen van de relatie romantiseren, overtuigen jezelf dat misschien de slechte delen waren niet zo slecht, dat misschien kon je gewoon bij hen wonen. Of dat misschien als je ex zou weten precies hoe je je voelt, dat hij / zij zou niet willen breken na alles. Heb dit spel niet spelen met jezelf. Accepteer de situatie en het werk op vooruit.
 3. 3
  Houd uw ruimte. Zelfs als u en uw ex hebben besloten om vrienden te blijven, vakantie, weg volledig van elkaar direct na de breuk. Dit betekent niet zien elkaar, niet zijnde rond zijn / haar familieleden, geen telefoontjes, geen e-mails, geen sms-berichten, geen Facebook, en geen IM - niet per se als een permanente maatregel, maar totdat je voelt dat je kunt converseren met hem / haar op een puur platonisch niveau, zonder een bijbedoeling (en ja, de wil om weer bij elkaar te krijgen telt als een bijbedoeling). Als hij / zij probeert om u te overtuigen om hem / haar te zien, vraag jezelf eerlijk wat het nut zou zijn. Als je herbeleven van het verleden door hem / haar te zien, het is niet moeilijk te raken in het moment en het zal moeilijker om los te laten weer. Je kan hebben om wat contact te hebben om te gaan met de praktische aspecten van zaken als verhuizen, ondertekening papers, enz., maar proberen dit te beperken tot wat echt nodig is, en dan blijven zulke gesprekken / vergaderingen kort en civiele.
 4. 4
  Omgaan met de pijn adequaat. Het is prima om het gevoel dat je hebt verknald - accepteren van verantwoordelijkheid voor je fouten of tekortkomingen is gezond. Aan de andere kant, moet je ook accepteren dat je een goed mens bent, en dat je je best gedaan en je bent niet de enige die fouten gemaakt. Natuurlijk, een fase van ontkenning is volledig natuurlijk, maar acceptatie is de sleutel tot de mogelijkheid om te beginnen met bewegen op.
 5. 5
  Omgaan met de haat fase. Dit is wanneer je wilt alleen maar gillen omdat je woede voelt grenzeloos. Het bedrag van de woede die je voelt is afhankelijk van hoe vijandig de splitsing was, de omstandigheden, en hoe lang het duurde om de definitieve breuk te maken. U kunt uw ex kwalijk voor het verspillen van uw tijd. Kan je je realiseert dat de breuk onvermijdelijk was (achteraf gezien zal onthullen aanwijzingen die je niet op te merken op het moment). U kunt zelfs het gevoel een hoop woede tegenover jezelf, maar loslaten van dat gevoel snel! Het is een verspilling van tijd en energie om jezelf te scheuren dan iets wat je niet meer de kracht om te veranderen. Er zijn zoveel positieve dingen die je kunt doen met je emoties en energie. Hoewel het goed kan voelen om je gevoelens van liefde te vervangen naar je ex met haat, kan dit nog steeds leiden tot complicaties en de gemengde gevoelens van liefde en haat die nooit een goede zaak.
 6. 6
  Praat met je. Je wilt dat mensen om je heen die je en wie zal je helpen goed gevoel over jezelf. Je omringen met mededogen, ondersteunende vrienden en familie zal je helpen jezelf te zien als een waardevol persoon en je vindt het makkelijker om weer stabiel te krijgen op je voeten met je dierbaren om je heen in een troostende net.
 7. 7
  Schrijf al je gevoelens neer. Schrijven in een dagboek of probeer. Het allerbelangrijkste is om absoluut te zijn en niet zelf te wijzigen als je gaat. Een van de beste resultaten van het schrijven het allemaal op is dat soms zult u versteld staan ​​door een plotselinge inzicht dat naar je toe komt als je het allemaal uit gieten op papier. Patronen kan duidelijker worden, en als uw rouwende begint te verminderen, u vindt het zo veel makkelijker om waardevolle levenslessen begrijpen van de hele ervaring als je geweest het schrijven van uw weg doorheen. Geen relatie is nooit een mislukking als het je lukt om iets te leren over jezelf. Gewoon omdat het niet uit te werken betekent niet dat het niet een noodzakelijk onderdeel van uw reis aan het worden wie je bedoeld bent te zijn.
 8. 8
  Maak een lijst van herinneringen. Een van de beste trucs om u te helpen zich aan je op te lossen is om een ​​lijst van alle redenen je ex was niet het een voor je maken. Wees meedogenloos en duidelijk - dit is niet het moment te zijn. Wat je doet is het creëren van een beeld van jezelf dat zal roepen een emotionele reactie als je voelt de verleiding om te denken dat "misschien als je gewoon dit of dat deed, zou het uit te werken..." Schrijf op wat er gebeurd is en hoe het maakte je je voelt, duidelijk zijn over de dingen wil je nooit meer voelen. Wanneer je mist je ex in een zwak moment, en denkt dat je zou eigenlijk worden te dicht bij de telefoon, uit deze lijst, lees het dan een paar keer, en dan praten tegen jezelf: "Dit is de waarheid van wat het was graag. Waarom zou ik terug willen gaan en te martelen mezelf weer? " Als je bent gevangen in een lage zelfwaardering val, denk je niet beter verdient, stel dat dit gebeurt op een vriend van jou, en denken wat je aan je vriend zou zeggen: "Ga zo ver als je kan! Die relatie was niet goed voor u! "
 9. 9
  Weg met de oude, in met de nieuwe. Een breuk kan een nieuw begin betekenen. Daarom is het schoonmaken en het organiseren van uw persoonlijke ruimte laat je je verfrist en voorbereid op de nieuwe dingen die komen gaan. Een puinhoop kan overweldigend en deprimerend, en zal alleen maar toe te voegen aan uw niveau. De toegevoegde bonus is dat het houden bezig met het opruimen van uw ruimte niet veel hersenen macht nodig, maar vergt net genoeg concentreren om u te houden van recycling pijn. Bezetten jezelf met dergelijke taken ontworpen om uw leven beter en gemakkelijker te maken zal ook bezetten je geest genoeg om u te helpen door de resterende pijn. Schoon uw kamer, nog wat nieuwe posters, het schoonmaken van de pictogrammen op uw PC bureaublad. Zo onbeduidend als het opruimen van geluiden, het zal je beter te voelen.
 10. 10
  Verwijder het geheugen triggers. Er zijn allerlei dingen die je herinneren aan je ex - een lied, een geur, een geluid, een plaats. Zodra de rouwende periode enige tijd heeft gehad om te verwerken, niet stilstaan ​​bij pijnlijke gevoelens of herinneringen. Er zijn waarschijnlijk dingen die duwen je knoppen zonder je bewuste erkenning. Probeer rond elke kamer lopen in uw huis met een doos en het verwijderen van dingen die uw hart pijn of uw maag beurt te maken. Echt concentreren en goed kijken. Kan je je realiseert dat de kleine blauwe vogel-vormige doos zitten op de schoorsteenmantel heeft vrij onzichtbaar geworden voor de laatste paar jaar, maar als je een bewuste kijkje nemen, merk je dat elke keer dat u naar die hoek van de kamer en het vangsten uw oog, je voelt een scherpe beetje pijn in je solar plexus. Het kan wonderen verrichten voor uw ruimte ontruimen van al deze triggers. Als u een herinnering, zoals een horloge of sieraad dat werd gegeven aan u door uw ex, en het is een herinnering aan de goede aspecten van je relatie, er is niets mis met het houden van zo'n ding, maar voor het moment, probeer dan het weg voor later, als je jezelf wat tijd en ruimte hebt gegeven. Zet deze herinneringen ver weg van u, zoals in een doos op een plek die je nooit. Uit het oog, uit het hart.
 11. 11
  Zoek geluk in andere gebieden van je leven. Of dat betekent tijd doorbrengen met uw vrienden en familie, het aanmelden voor die klasse die u altijd al wilde nemen, of het lezen van elk boek op de New York Times bestsellerlijst, herinner jezelf eraan dat er een relatie is een onderdeel van het leven, maar ook als je bent in een, zijn er persoonlijke genoegens die je altijd kunt genieten op uw eigen. Genieten van die dingen nu. Zoals ze zeggen, is de beste wraak goed te leven.
 12. 12
  Blijf actief. verbetert je humeur en verlicht depressie, en de afleiding zal helpen om je gedachten af ​​van uw situatie. Ga naar buiten, bezoeken (of meedoen) de sportschool, of gewoon gaan voor een wandeling, misschien met een vriend, en denk aan het vrijgeven van de woede of verdriet bij elke stap. Als u niet regelmatig oefenen, hier zijn enkele manieren om jezelf te motiveren om uit te werken:
  • Doe iets klein, nu meteen. Gaan helemaal naar de sportschool, of het krijgen uitgedost in uw joggen versnelling, of het doen van wat het ook is je voelt dat je moet natuurlijk moeten doen lijkt te veel werk. Dus gewoon doe tien push-ups of jumping jacks. Eenvoudig. En meestal, het is net genoeg om je hartslag gaat een beetje, en voelt u zich als een beetje meer oefening zou niet zo slecht...
  • Krijg halverwege. Als u wilt gaan naar de sportschool, maar gewoon niet het gevoel dat het, in ieder geval jezelf gewoon rijden naar de sportschool, en zeg tegen jezelf dat als je nog geen zin uit te werken, zult u naar huis gaat. Odds zijn, hoewel, als je eenmaal daar bent, zul je niet het gevoel dat het rijden thuis. (Maar als je dat doet, dat is ook goed. Maar je vindt ze waarschijnlijk niet.) Dan zeg je tegen jezelf zul je gewoon lopen op de loopband gedurende 10 minuten, zelfs als uw oefening routine omvat veel meer. Gewoon jezelf te vertellen om een ​​ding te doen, zonder zich te verbinden tot iets anders, zullen de dingen een stuk makkelijker maken. En het duurde niet lang, zal uw endorfines overnemen.
 13. 13
  Loslaten van de negatieve emoties. Begrijp dat er geen voordeel in het vasthouden aan hartzeer, spijt en haat jegens een andere persoon. Beseffen dat, hoewel het voorbij is, je relatie met die persoon was uniek en speciaal in een heleboel manieren. U kunt uzelf feliciteren voor zijn dapper genoeg om een ​​risico te nemen en vallen in, en je hart aan te moedigen dat ook al niet gelukt deze keer, zal er een volgende keer.
 14. 14
  Herinner jezelf aan de negatieve dingen. Niet noodzakelijk allemaal negatief, maar de "turn-offs" van die persoon. Bijvoorbeeld, hoe minder aantrekkelijk je ze vindt, hoe sneller je krijgt over hen. Uw mentaliteit moet strikt worden alle slechte eigenschappen over deze persoon, zonder klinkende hatelijk of "haten" op deze persoon. (Ex. zijn / haar haar had altijd een vreemde geur aan het, hij / zij nooit zijn tanden gepoetst, hij / zij nooit iets gekocht voor mijn verjaardag, hij / zij had de lelijkste glimlach die ik ooit heb gezien, hij / zij had de meest irritante lach, ETC).

Tips

 • Stop te vertellen "het verhaal." Hoeveel keer deze week heb je 'het verhaal' over hoe slecht je was gekwetst en hoe verschrikkelijk je onrecht aangedaan vertellen? Hoeveel keer per dag vind je van deze pijn? Het is een spel in de grond geheid dat je ervan weerhoudt zich van deze pijn.
 • Als je ex je heeft verlaten voor een andere persoon dan vraag je: als hij / zei hij / zij wilde je terug, zou je echt wilt hem of haar? Zou je hem ooit vertrouwt / haar niet om je hart weer te breken? Zou je worden gekwetst, boos, wantrouwend wanneer hij / zij is 10 minuten te laat belt, zich afvragend waar ze is, wie hij is met? Hoewel je misschien denken dat het antwoord op al uw gebeden een verzoening met je ex zou zijn, als het gebeurde, zou u merken dat Mr Spock uit Star Trek had gelijk toen hij zei: "Het kan zijn dat het hebben is niet zo prettig een ding, immers, zo willen. Het is niet logisch, maar het is vaak waar. "
 • Schrijf een brief aan je ex, maar niet opsturen. Soms helpt het gewoon om al je gevoelens eruit te komen. Echter, het verzenden is het niet een goed idee. Deze brief is enkel voor u, zo schrijft alles wat je zou willen dat je hebt gezegd en worden gedaan met het. Het vereist geen goed doen om rehash de breuk over en weer, dus gewoon doen alsof je hen te vertellen hoe je je voelt voor de laatste keer. Vertel hen hoe ze je pijn doen. Het kan geen kwaad om terug te kijken op de relatie en analyseren hoe je veranderd voor het beter vanwege het! Vertel ze dat ook. Dit kan u helpen loslaten van hen, en beseffen dat je relatie had een aantal positieve effecten. Uiteindelijk, ze maken je wie je nu bent.
 • Vergeet niet dat uw ex kan proberen over je heen te krijgen, als goed. Wees gevoelig voor dat, en houd je afstand. Als je hebt besloten om te stoppen met het zien van elkaar, weet alleen dat: stop.
 • Schrijf een verhaal. Denk terug aan toen je relatie met deze persoon begon, en documenteren van begin tot eind. Dit kan zeer pijnlijk zijn, maar het geeft je een breder perspectief te geven. Wanneer je naar het laatste hoofdstuk, eindigen op een positieve noot en schrijf "The End". Als je het schrijven in een notebook, sluit deze met kracht, haal diep adem, en zet het op een boekenplank. Als u op looseleaf kranten schreven, vouw ze, leg ze in een envelop, en verzegelen. U kunt ervoor kiezen om het verhaal te houden, of u kunt ervoor kiezen om het te versnipperen of verbranden. De daad van het documenteren van je relatie en het sluiten van het boek, echter, zal u helpen sluiting emotioneel.
 • Hebben een symbolische ceremonie. Mensen stil te houden begrafenissen voor de overledenen van wie de lichamen werden nooit gevonden, en je kunt er wel een formele manier om afscheid te nemen van de relaties die nooit werden opgelost. Verzamel alle van de dingen die je herinneren aan deze persoon en verbranden, of doneren aan een goed doel. Geef een lofrede op de relatie, en zeg het hardop.
 • Houd uw waardigheid. Vele malen, het is onze eigen ego dat de pijn veroorzaakt; we voelen afgewezen en bedrogen, in verlegenheid gebracht. We twijfelen onze eigenwaarde en toereikendheid. Een breuk, vooral een waarin je partner heeft bedrogen op je kan echt ondermijnt je zelfvertrouwen en schud je gevoel van eigenwaarde aan de kern. Helpen bij de wederopbouw je innerlijke stabiliteit door de indruk te raken met prestatie -, neem een ​​klasse, doe dingen die je herinneren aan je waarde als persoon.
 • Maak een lijst van de goede dingen die ontstaan ​​als gevolg van deze relatie. Kijken naar het probleem vanuit een geheel nieuwe invalshoek; kijk naar de positieve kant. Kijk of je 10 positieve resultaten van deze ervaring kan identificeren.

Waarschuwingen

 • Na enige tijd passeert (hoeveel is afhankelijk van de lengte en / of de intensiteit van je relatie en hoe afhankelijk je laat jezelf op je ex), zult u zich beter gaat voelen. Dit betekent niet dat je moet springen in een andere relatie meteen, zeker een serieus. Take it easy. Je hebt alle tijd van de wereld om zich beter te voelen, en alleen maar omdat je ontmoet een aardige vent / meid betekent niet dat je mag meedoen. Je emoties kan nog steeds instabiel en de eerste persoon die je ontmoet misschien een versie van jou dat niet helemaal is genezen te krijgen. Het kan zelfs jaren duren om te genezen van je verleden relatie.
 • Kijk voor stalking of bedreigend gedrag, en als je iets merkt, onmiddellijk te melden aan de politie. Deze persoon is waarschijnlijk gewoon moeilijk en niet gevaarlijk. Maar maak je geen risico nemen. Indien nodig, krijgen een straatverbod of beschermende orde en bel de politie elke keer het is geschonden, je zal het papieren spoor nodig i * Als je dwangmatig controleren van uw ex MySpace, Facebook, of enige andere sociale netwerken profiel, help jezelf uit en gebruik een programma of een browser extensie om de URL te blokkeren aan dat profiel. Het helpt hen ook je lijst met vrienden af ​​te nemen. Zelfs als dingen eindigde op een schone lei, kan het te pijnlijk of ongemakkelijk om te zien wat de andere persoon is aan.