Wkanl

Hoe om te stoppen onmisbaar

Ben je druk met ieders iemand? Nooit laten vallen van de verzoeken en eisen van een vriend, collega of partner, maar al te bereid om je eigen behoeften uit de boot vallen? Heb je het gevoel dat als je het niet doet, al het andere zal uit elkaar vallen op de naden en een ramp zal voordoen? Als dit klinkt alsof je, kan je een slecht geval van onmisbare "itis" te hebben en is het tijd om echt te krijgen. Hier is wat te doen.

Stappen

Hoe om te stoppen onmisbaar. Leren dat niemand onmisbaar is.
Hoe om te stoppen onmisbaar. Leren dat niemand onmisbaar is.
 1. 1
  Leren dat niemand onmisbaar is. Een harde feit van het leven te leren, maar een echte. Ieder mens is in een vervangbare situatie wanneer zij hun waarde te baseren op wat ze doen en niet op wie ze zijn. Zelfs een moeder die alles doet voor haar kind is vervangbaar als het kind trouwt of vindt iemand anders te "doen het allemaal" (maar zeker ze is niet vervangbaar als een liefdevolle persoon die telt). Je waarde moet worden gebaseerd op de waardering van jezelf, niet op het creëren van waarde door het doen van te veel voor anderen.
  • Leer je. Een veel voorkomende gewoonte voor veel mensen is om zich in plaats definiëren door wat ze doen in het leven (of het nu een betaalde of onbetaalde baan, of een rol) door het waarderen van jezelf als een geheel. Als gevolg hiervan, wanneer iemand suggereert dat je niet nodig om tally de rekeningen deze maand of je bent het niet nodig is om de kinderen babysitten, kan het een groot ego geraakt in plaats van het bekijken het als een kans om iets anders even doen zijn waardevol en nuttig.
  • Eigenwaarde is niet iets wat je kan achterhalen van een boek, hoewel het lezen over hoe andere mensen hun route van in het leven hebben gevonden kunnen helpen om uw eigen ideeën te begeleiden. Het is belangrijk om tijd aan het nadenken over je doel, waarden en talenten te besteden nu en dan, om ervoor te zorgen dat je leidt een gelukkig leven.
  • Een van de belangrijkste manieren om eigenwaarde te ontwikkelen is om jezelf te respecteren. Dit betekent dat je niet neer te zetten en het leren om jezelf te laten gelden als je voelt dat je grenzen zijn overschreden of genegeerd.
  • Onmisbaarheid kan een teken zijn van te willen worden in de controle of om te worden beschouwd als "de" expert te zijn, het kan ook het signaal van de omvang van je comfort zone. Dit soort controle of zelfgenoegzaam benadering zal waarschijnlijk leiden tot closed-mindedness over nieuwe manieren om dingen te doen. Gezien het feit dat de dingen altijd veranderen, kan deze aanpak ertoe leiden dat u zich bedreigd voelen als er nieuwe mensen en ideeën komen, evenals waardoor je het gevoel. Houd in gedachten dat deskundigheid is een gedeelde ervaring en dat leren nog steeds van essentieel belang te zijn, zelfs voor de zeer gespecialiseerde deskundige. Als je je zorgen over het verliezen gezicht als je toegeven dat je niet weet alles, of dat je misschien niet de juiste persoon voor de taak zijn, is het tijd om te verlichten en te accepteren dat je niet kunt doen het allemaal.
 2. 2
  Vraag waarom je altijd gevraagd. Als iemand je vraagt ​​om iets te vaak doen in een rij, vraag waarom ze u hebt gekozen. Als je een antwoord als te krijgen "omdat je altijd doen", of "want je bent de enige die ik ken die ooit krijgt werk klaar hier in de buurt", of "omdat je hier bent", dan weet je dat je bent goed op de manier wordt gebruikt, dan wordt gezien als onontbeerlijk.
  Als je bang bent dat je wordt genomen voor verleend, op zoek naar redenen, zoals "omdat uw creatieve visie won ons de rekening vorige keer" voor ja zeggen. En zelfs als je dat doet mee eens, altijd onthouden dat het passend is om advies te vragen, hulp en delegatie gezag, en niet alleen om te veronderstellen dat je "het" voor alles.
 3. 3
  Denk na over de tijd die je hebt al unceremoniously weggelaten of gedaald van activiteiten of evenementen, of over het hoofd gezien voor een baan of rol. Dit is een oefening in het helpen om te beseffen dat je niet zo onmisbaar na alles. Nog belangrijker, het is over het zien van de andere kant om je eigen gevoel van onmisbaarheid. In principe, zich ervan bewust dat andere mensen voelen zich prima invoegen in "uw" rol of baan waar zij het wenselijk om dat te doen vinden. Gezien vanuit dit perspectief, kan het helpen je te realiseren dat onmisbaar is vaak een handig concept voor u te nemen wanneer u wilt op iets houden allemaal voor jezelf, maar erg lastig als iemand anders hij aanneemt en voorkomt dat u van het nemen van de kansen die zij ' re hogging.
  Om deze manier van denken te ontsnappen, leren zich te nemen nieuwe rollen of taken die het potentieel heeft om uw eigen vaardigheden en horizon te verbreden, zonder het gevoel alsof je verwennen onmisbaarheid van een andere persoon te hebben. Op voorwaarde dat u een beroep wilt doen op het doen wat je het beste op en benaderen het op een team georiënteerde manier, je bent niet weg te nemen iets van een andere persoon, net zoals ze niet het gevoel dat ze weg te nemen iets van je als ze de kansen grijpen.
 4. 4
  Beseffen wat je tegen. Een van de moderne dag paradoxen is hoe een werk systeem dat keer op keer hoe overbodig we zijn als het gaat om bewijst ontslagen en degraderen drijft ons ook om te proberen en zo onmisbaar als mogelijk naar de werkplek. Helaas, deze poging tot rechtvaardiging lijkt onmisbaarheid resulteert in het plaatsen van al uw eieren in de ene mand van het bedrijf waar je werkt, het maken van dingen erg riskant voor u wanneer de tijden moeilijk worden en het bedrijf assen volk. Al die lange uren, extra mijlen, en gaan zonder op het werk daadwerkelijk kan verzwakken uw positie als je niet voldoende tijd om een, evenwichtig persoon met belangen en contacten buiten het bedrijf, dingen die kunnen fungeren als een vangnet wanneer uw werk doet verkeerd gaan.
  • Heel voorzichtig zijn over het maken van jezelf "onmisbaar" om een ​​belangeloze corporatie, met alle middelen verantwoordelijk, geëngageerd, en handig als een medewerker, maar vertrouw niet op altijd bemind door de baan. Weten dat je in potentie overbodig kunt u continu cultiveren de back-ups u nodig hebt om een ​​vervuld te garanderen, en minder zorgen geteisterde leven.
  • Op het werk, maak grenzen duidelijk, zoals het beperken van de tijd beschikbaar voor vergaderingen, nemen vrije dagen, telewerken, het nemen van vakantie periodes, enz. Als u gevoelig bent voor het opgeven van vakanties of het bijwonen van een vergadering te veel, omdat je het gevoel onmisbaar, je gewonnen hebt ' t zijn de meest verfrist, creatief, of enthousiaste werknemer aan boord.
  • Stop vrezen het idee van opnieuw je carrière. Een nieuwe carrière geeft u de mogelijkheid om 'beginners mind ". Terwijl eng, veranderen van loopbaan volledig kan schudden een vastzittende en angstig mentaliteit die je heeft vastgebonden aan uw huidige werkplek. Met een heleboel nieuwe dingen te leren en te doen, zal je niet de kans om te voelen onontbeerlijk of zelfgenoegzaam!
 5. 5
  Leer om nee te zeggen. Als je dat niet doet, kun je uiteindelijk ja zeggen tegen meer dan je in staat bent te hanteren en loopt u het risico doet een middelmatige baan van mei dingen, in plaats van een zeer goed werk van een paar dingen. Wees selectief en leren beleefd maar stevig manieren om nee te zeggen, zoals: "Ik kan niet vandaag, sorry", "Ik zou graag willen, maar ik heb het druk voor de volgende maand.", "Bedankt voor uw vraag, maar dat is niet in mijn vakgebied en ik moet de kinderen terug naar huis toch krijgen door 5 elke dag. "
  • Controleer uw niveau. Als ze hoog, het is heel goed mogelijk dat een element van gevoel onmisbaar is betrokken. U mag alles voor iedereen te doen en niet het geven van jezelf de tijd van de dag, iets dat is gebonden aan stress en spanning in je leven te verhogen. Stress niveaus zullen aanzienlijk verminderen als je je gevoel van onmisbaarheid te minimaliseren en worden selectief over wat je wel en niet zal doen voor andere mensen.
  • Vertragen! Leren geduld en accepteren dat het focussen op een paar dingen en ze doet het goed is beter dan het verspreiden van jezelf te dun om te bewijzen aan iedereen dat je er voor hen.
 6. 6
  Leer te delegeren. Deze vaardigheid wordt vaak over het hoofd gezien door degenen die onmisbaar voelen omdat er een angst voor iemand anders te doen wat je waarneemt als je baan, functie of taak. Goedheid, zouden ze zelfs beter in dan u! Wanneer u zich op deze manier, een gemakkelijke vraag om jezelf te vragen is dit: Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Het kan zijn dat ze beter op iets dan je doet, maar is dat echt een zorg? Als het waar is, ben je vrijgemaakt om iets wat je bent echt goed in, omdat naar alle waarschijnlijkheid, heb je iets dat je niet de tijd voor of interesse in het doen van zijn gedelegeerd na te streven.
  Delegatie werkt ook om taken terug te brengen met de persoon die het best in staat om te gaan met hen, dit is vooral belangrijk waar iemand problemen over iets doet dat zij duidelijk hebben gespot en lijken te weten wat te doen. Gebruik delegatie om hen in staat meer nauw betrokken bij het vinden van de oplossingen voor de problemen in plaats van dat je op de achterste voet defensief of overbelast te worden.
 7. 7
  Onderscheid leren maken tussen waardevolle en onmisbare. Een waardevol persoon is iemand wiens vaardigheden en prestaties zijn zeer gewild, goed beloond, en vaak geprezen, zo iemand is meestal iemand die het vermogen heeft om verzoeken en werken in een tempo dat bij hen past. Een onmisbaar persoon is iemand die er altijd is, betrouwbaar, betrouwbaar bij de daling van een hoed, maar is niet noodzakelijkerwijs degene die krijgt de trofee, of krijgt opgemerkt om de juiste redenen. Onmisbaarheid wordt vaak gelijkgesteld met het zijn van een deurmat, hoe meer je het gevoel onmisbaar, hoe meer je kwetsbaar bent voor het hebben van iedereen vegen hun voeten op u als ze de taken die aan u te laden zonder echt herkennen van je ware talenten en de moeite waard.
 8. 8
  Zet balans terug in je leven. Samen met het leren om nee te zeggen en opkomen voor je behoeften, handelen op deze behoeften. Start uzelf te verwennen en het doen van de dingen die je liever niet zijn doet terwijl je het te druk geweest bent onmisbaar. Beginnen duidelijk maken aan anderen waar uw echte talenten liggen en te reageren met enthousiasme alleen waar die talenten worden gevoed en. Soms, het vereist een complete breuk van wat je hebt te doen is, zodat je perspectief en rendement kan winnen als een fris persoon klaar om dingen anders aan te pakken, het is de moeite waard om de rest van je leven te leiden met een gerealiseerde eigenwaarde.

Tips

 • Als uw familie is de bron van je gevoel onmisbaar, kan dit de moeilijkste binden van alle vanwege de emotionele gehechtheid betrokken zijn. Zoeken buiten helpen om de situatie te verduidelijken, indien nodig, maar zeker beginnen te wijzen op persoonlijke verantwoordelijkheden ieder familielid in plaats van schouders het allemaal. Soms is het een geval van te praten over wat iedereen is simpelweg veronderstelling.
 • Heb een gesprek met de persoon of groep waardoor je het gevoel onmisbaar. Als de baas 'verwachtingen zijn onrealistisch of de vrijwilligersorganisatie is vertrouwen te veel op uw altruïsme, kan het tijd om te vragen om veranderingen. Vertel de baas of vrijwilligerswerk organisatie die je behoeften zoveel als die u aanbiedt of vrijwilligerswerk te helpen.
 • Vertel je baas beleefd dat je prestaties niet optimaal als je nog steeds aan de balie om 10 uur 's nachts wanneer u al in sinds 08:00. Uw werk is gedaan door 17:00 en vertrekt stipt. Als het niet kan worden gedaan op tijd, het is ofwel te veel werk of je nodig zou kunnen hebben om te beoordelen hoe u gebruik maakt van de tijd gedurende de dag. Als het is het soort baan waar zulke uren worden beschouwd als de norm, tenzij het echt spannend je, op zoek naar een nieuwe carrière.
 • Vertel de leerkracht dat je bent niet de enige in de klas die kunnen worden ingeroepen voor het reinigen van de vis aquarium. U in de positie dat vanzelfsprekend, omdat je ze laat en een beetje praten kan helpen om ze te verlichten bij het zien dat je wordt ingeroepen te vaak. Weinig mensen net worden geplaatst in de positie van het hebben van deze gewezen, en zal het snel verhelpen.

Waarschuwingen

 • Merk op dat er maar weinig vaardigheden zijn onmisbaar, vooral als u niet op met de persoon in een positie om te schieten, te verlaten, of ophouden met u te communiceren. Veel mensen zouden het liefst werken, wonen, of speel met iemand die ze willen en opschieten met zelfs als die persoon niet optimaal in vaardigheden of taken dan iemand die is briljant in de functie of baan, maar is een totaal koffer mee te krijgen met. Houd in gedachten dat alleen maar omdat je briljant bent betekent niet dat je draaglijk bent! Breng meer tijd door borstelen op het socialiseren vaardigheden als je wilt grotere kleefkracht.