Wkanl

Hoe je vliegtuig etiquette praktijk

Bij het reizen door de lucht, je soms gedwongen om ellebogen (letterlijk) wrijf met mensen die je niet kent. In nauwe kwartalen en voor langere tijd, kan een kleine vergoeding een lange weg te gaan. Om een ​​vlucht zo soepel mogelijk voor zowel jezelf en anderen (en vuile blikken te vermijden) praktijk vliegtuig etiquette als volgt te maken.

Stappen

Hoe je vliegtuig etiquette praktijk. Draag uw tas voor u en laag bij de grond als je loopt door het gangpad op zoek naar uw stoel.
Hoe je vliegtuig etiquette praktijk. Draag uw tas voor u en laag bij de grond als je loopt door het gangpad op zoek naar uw stoel.
 1. 1
  Draag uw tas voor u en laag bij de grond als je loopt door het gangpad op zoek naar uw stoel. Houdt het op en langs je lichaam zal onvermijdelijk kloppen zittende passagiers op hun armen, schouders en hoofden. U kunt trekken samen als het wielen heeft.
 1. 1
  Maken gebruik van de overhead ruimte boven je eigen zitrij. Plaats uw zakken in de overhead aan de voorkant van het vliegtuig, tenzij je zit in die rij. Heb je tas niet in een bak aan de voorkant van het vliegtuig voor een snelle exit - het betekent dat iemand anders zal moeten wachten tot het hele vliegtuig heeft geleegd om terug te lopen naar hun tas te krijgen. Het nemen van de opslagruimte van andere passagiers is onbeleefd en kan mogelijk vertrek uitstellen als ze zoeken naar opslag.
 2. 2
  Houd uw stoel rechtop in ieder geval totdat je bent verteld dat het kan versteld worden. Leun niet je stoel terug zodra je op. Wanneer u achterover leunen je stoel, doe het langzaam. Anders loopt u het risico stoten het hoofd van de nietsvermoedende passagier achter je die krijgt iets uit de tas aan haar voeten, of je zou kunnen kloppen over het drankje op zijn of haar lade. Vergeet niet om de stoel terug te keren naar de verticale positie tijdens maaltijd en een drankje porties, of indien mogelijk, wacht tot voedsel en dranken zijn afgewerkt worden geserveerd en opgeruimd.
  • Kijk achter je-is die persoon lang, of hebben ze een kind op schoot? Als dat zo is, overweeg dan het houden van uw stoel rechtop buiten beschouwing, vooral als het een korte vlucht. Door het doen leunen, je neemt de ruimte weg van de passagier achter je, je kan wel meer comfortabel, maar op kosten van iemand anders. U kunt ze ook vragen of liggende uw stoel in orde zou zijn. Als je iemand die niet zelf comfortabeler kan maken zonder liggende bent, doe dan je best om een ​​gangpad, schot, of uitgang rijzetel kiezen bij het boeken van de vlucht, zodat de persoon achter u heeft extra ruimte.
  • Als je een lange / grote persoon of een kind op schoot en weet dat het hebben van de stoel voor u liggende je ongemakkelijk zal maken, kies dan een schot of exit rij (tenzij je een kind, hebben in welk geval u zou nooit kiezen voor een exit rij). Niet alleen heb je meer ruimte, maar de persoon voor je hebt ook meer ruimte en kunnen besluiten hun zetel leunen buiten beschouwing voor u. Als je gaat zitten in het midden, maar de persoon voor je is krap, maar ook, en zal waarschijnlijk willen hun zetel leunen, of je wilt of niet.
  • Als u reist met een of meer kinderen, houden nauwlettend in de gaten. Kinderen hebben de neiging om tegen het lijf, schoppen, of kopieer de stoel voor hen zonder het te beseffen de gehele vlucht, die de persoon kan maken voor hen zeer ongemakkelijk. Het is al moeilijk genoeg om een ​​aantal kinderen op een lange vlucht te controleren, maar het is nog moeilijker om te gaan met een boze passagier voor je. Als uw kind (eren) heeft moeite met vliegen, heb alles wat je kunt om het kind te ontspannen zodat je niet storen andere passagiers in de buurt door. Breng tal van boeken, spelletjes, snacks en andere dingen om je kind rustig bezig te houden. U kunt ook proberen het lopen naar de kombuis gebied van het vliegtuig naar de benen van uw kind te rekken. Veranderen luiers in het toilet op het vliegtuig. In de meeste toiletten zijn er commodes en vuilnisbakken voor luier verwijdering. Wanneer u borstvoeding geeft, gebruik dan een laken, zowel voor uw eigen privacy en voor het comfort van andere passagiers.
  • Als een andere passagier inbreuken etiquette door bijvoorbeeld constant dreunende of rukte uw stoel terug, en weigert je beleefd verzoek dat niet te doen, krijgen geen verdere betrokkenen. Vraag een stewardess om de situatie om te gaan, en als ze niet kunnen of zelfs zal niet (dit gebeurt), vraag vriendelijk doch nadrukkelijk voor de chief stewardess (purser) om te gaan.
  • Niet dronken tijdens (of voor) de vlucht. U kunt met de tijd van je leven, maar je medepassagiers mogen niet zo denken (er zijn luchtvaartmaatschappijen die niet toestaan ​​dat geen passagiers aan boord verdacht worden over de limiet op alcoholgebruik).
 3. 3
  Vermijd grijpen de achterkant van de stoel voor je. Grijpen de rugleuning als je loopt in het gangpad of in uw rij, kan onaangenaam schokkend om de persoon in zit. Kopieer de stewardessen die zich evenwicht in het gangpad door grijpen de bagageruimte boven hun hoofd, in plaats van de rugleuningen.
 4. 4
  Respecteer persoonlijke ruimte.
  • Maakt niet uit hoeveel je graag nieuwe vrienden te maken op het vliegtuig, zou de persoon naast je liever wat werk verrichten, of gewoon niet het gevoel alsof je spraakzaam. Als een vriendelijke reactie krijgt een minimale antwoord, neem de hint en laat ze zijn. Als je reist met kinderen, proberen te voorkomen dat ze te laten denken van de passagiers als speelkameraadjes. Sommige passagiers zal glimlachen om beleefd te zijn, maar mag niet geïnteresseerd zijn in het spelen van "Peek a boo 'met het kind.
  • Als u een film wilt kijken op uw persoonlijke DVD-speler, rekening houden met uw scherm is zichtbaar voor degenen die achter je. Als uw film heeft naaktheid, grafisch geweld, enz. kan de meer gevoelige kijkers (bv. kinderen) zoek op beledigen. Met behulp van een kleinere, handheld-apparaat om films, zoals op een iPod Touch, bekijk kan meer praktisch zijn in deze situatie.
  • Let op je ellebogen. Als je het lezen van een krant of met behulp van een laptop, probeer niet om je ellebogen "spill-over" laat op andermans persoonlijke ruimte. Doe je best niet te hog de armleuningen, vooral als de persoon naast je is in het midden en heeft een beperkte ruimte om mee te beginnen.
  • Maak gebruik van uw eigen armleuning en hoofdtelefoon uitgang. Gebruik niet iemand anders, want het is meer handig voor je.
  • Houd je spullen dicht. Als je een tas of een jas aan je voeten, laat het niet overslaan op de benen of voeten van de persoon die naast je zit.
  • Als je vastzit in een stoel aan het gangpad, maar toch willen genieten van het uitzicht, niet mager over de persoon naast je te kijken uit het raam.
  • Krijg uw eigen leesmateriaal - Don 't lezen van hen. Ze zullen opmerken, en het is nieuwsgierig en onbeschoft.
  • Verpak hoofdtelefoon voor elke draagbare elektronica, met name games en dvd-spelers. Horen andermans muziek en geluiden kan zeer irritant.
 5. 5
  Vermijd hogging het gangpad. Vergeet niet dat de ruimte beperkt is aan boord. Wees altijd snel en alert te zetten maar dingen in de overhead lockers, als andere mensen moeten het gangpad ruimte te krijgen om je heen en om hun zetel. Plaats de items die u vaak zult gebruiken in uw stoel achterzak of onder de stoel voor u. Krijg tot het toilet te gebruiken of om rond te lopen alleen wanneer dat nodig is. Ga via uw handbagage met tussenpozen. Als je iets nodig hebt, vooruit denken en op te halen items die je misschien later nodig tijdens de vlucht.
  • Als je opstaat, niet rukken op de stoel voor u te ondersteunen, gebruiken de stoel armleuningen.
  • Als je wilt opstaan, maar er is een of meer passagiers tussen u en het gangpad, beleefd vragen dat ze opstaan ​​om u te laten passeren. Probeer niet te klauteren over hen, afgezien van het ongemak zal dit onvermijdelijk leiden, zou u kunnen / hen te verwonden als je je evenwicht verliezen en vallen.
 6. 6
  Houd rekening met andere passagiers wanneer je het vliegtuig verlaat. Weersta de drang om je weg te duwen eerst uit laten die het dichtst bij de uitgang van boord gaan van het vliegtuig eerste. Als je aan de beurt komt, beweeg snel dus mensen met aansluitende vluchten kan het in de tijd te maken.
  • Wees voorzichtig bij het ophalen van bagage uit het bagagevak! Het kan worden gepositioneerd te vallen op u of iemand anders.
  • Als je een heleboel grote, zware bagage in de overhead bin, wachten tot anderen voor staan ​​en blokkeren van andere mensen uit het verlaten van het vliegtuig (zij kunnen een andere vlucht te krijgen om te hebben) hebben verlaten, of vraag iemand om u te helpen uw bagage neer terwijl iedereen wacht om het vliegtuig te verlaten. Dit zal helpen met de verkeersstroom en maakt het mogelijk alle passagiers op het vliegtuig zo snel mogelijk te verlaten.
  • Als je weet dat je een aansluitende vlucht nodig, denk vooruit en boek uw vlucht vroeg, zodat u kunt een stoel voorin te krijgen en verlaat snel.

Tips

 • Als u van plan op het nemen van een slaappil, kiezen voor een stoel bij het raam, zodat de passagiers niet verplicht te klimmen over u om toegang tot het toilet.
 • Als je een gewoonte van het verwijderen van uw schoenen, omdat je vliegt een lange afstand, zorg ervoor dat u niet beschikt over zweetvoeten.
 • Vergeet niet dat baby's en kinderen niet begrijpen vliegtuigen en drukverschillen in hun oren. Zelfs de beste gedroeg baby zal huilen tijdens het opstijgen en dalen gedeelte van de vlucht. Het voeden van een baby of het geven van hem een ​​fopspeen kan helpen, de zuigende beweging kan helpen gelijk druk.
 • Bij films beginnen, vraag dan de passagier naast je of ze liever het rolgordijn naar beneden hebben. Stralen van de zon kan een vervelende schittering op het tv-scherm te creëren, waardoor het moeilijker wordt om een ​​uitzicht vanaf een bepaalde stoel in het vliegtuig te zien. De persoon naast u wel of niet mag worden gehinderd door deze, soms zouden ze liever het licht uit het raam te hebben.
 • Luister naar de instructies van de stewardessen. De regels met betrekking tot geen telefoons hoofd tijdens het opstijgen en landen, geen mobiele telefoons, bagage opgeslagen in bakken of onder de stoelen, tafels opgeslagen zetel rechtop zijn niet alleen voor de andere passagiers, ze zijn voor u als goed.
 • Zorg ervoor dat je niet ruikt overweldigend. Draag deodorant, maar niet dragen van een sterke parfum of eau de cologne. Als je een roker bent, probeer niet te roken te veel de dag van de vlucht en neem een ​​munt. De geur van sigarettenrook kunnen onaangenaam zijn voor sommige mensen.
 • Op veiligheid, hoe minder "dingen" je bij je hebt, hoe beter. Laat al uw sieraden, sleutels, kleingeld, iPod, telefoon, kranten etc, in je tas. Als je denkt dat je riem eventueel verrekend de metaaldetector, neem deze dan uit voordat beveiliging, zet het in je tas, zodat u het weer op daarna.
 • Zorg ervoor dat u zich bewust bent van de nieuwe veiligheidsregels (hoeveelheid toegestane vloeistoffen in een klein plastic ziplock zakje etc). Veiligheidscontroles worden vertraagd elke keer dat iemand probeert te krijgen door met items die niet zijn toegestaan.
 • Opruimen na jezelf. Laat uw prullenbak gevuld in de stoel zak, dekens en kussens gegooid over, crackers bezaaid over de stoel en vloer, enz. Een vliegtuigstoel moet zo dicht mogelijk bij de manier waarop het werd gevonden te worden gelaten. Dit maakt "flipping het vliegtuig" veel sneller voor de onderhoudsploeg en blijven vluchten op tijd.
 • Breng altijd een tissue of zakdoek met u in geval je niest of hoest. In nauwe kwartalen, is het vooral belangrijk dat je niet te verspreiden ziektekiemen.
 • Houd uw gesprekken naar een lage fluisteren als je op reis bent met iemand. Als je te hard spreken, zul je iemands slaap te onderbreken of te irriteren uw medepassagiers.
 • Als u een lege stoel naast je en er is een volwassene met een baby reist in de schoot, het is leuk om ze uw stoel te bieden, zodat ze kunnen verspreid een beetje.
 • Als je snurken, val niet in slaap op het vliegtuig, of op zijn minst proberen niet te doen. Niemand wil horen snurken tijdens de vlucht. Dit is vooral belangrijk als u een zeer luide snurker.
 • Bij de bagageband, stand terug van de carrousel totdat u uw tas naderen, dan stap voorwaarts om het te halen.
 • Weet je voeten niet opgemaakt op het schutbord als je zit door het. Het is ongemanierd. Als u uw voeten moet verhogen, zet je tas op de grond en zet je voeten op die.

Waarschuwingen

 • Vergeet niet dat zelfs als je draagt ​​een koptelefoon terwijl je naar luide muziek luisteren, uw directe buurman kan horen, en zal waarschijnlijk minder zijn dan tevreden over. Zet uw muziekspeler aan een meer gematigd niveau voor de vlucht.
 • Niet inpakken sterk ruikende voedingsmiddelen (bv. broodjes tonijn, iets met uien, deli, etc.) te eten op het vliegtuig. Medepassagiers kunnen zijn gevoelig voor de geur.