Wkanl

Hoe om aardig te zijn

Vriendelijk zijn is een manier van leven die houdt gevend lang na de vriendelijke gedachten, woorden en daden hebben plaatsgevonden. Vriendelijkheid is een kracht zonder kracht, en het gaat veel verder dan manieren om het hart van hoe mensen respecteren en met elkaar omgaan. Vriendelijk zijn is een vitale manier om ons eigen leven, en het leven van anderen, betekenisvol. Vriendelijk zijn stelt ons in staat beter te communiceren met anderen, om meer zelf-medelevend te zijn, en een positieve kracht in andermans leven te zijn. Vriendelijkheid heeft zijn ware bron diep in je hart, en terwijl sommige mensen zijn aangeboren aard, het is iets dat iedereen kan cultiveren door de keuze. In dit artikel vindt u een aantal initiële suggesties om u te helpen vriendelijkheid verder te ontwikkelen in je leven.

Stappen

Hoe om aardig te zijn. Begrijpen wat vriendelijkheid is en niet.
Hoe om aardig te zijn. Begrijpen wat vriendelijkheid is en niet.
 1. 1
  Begrijpen wat vriendelijkheid is en niet. Op zijn meest elementaire, vriendelijkheid is over de zorg daadwerkelijk voor anderen om je heen, willen het beste voor hen, en herkennen in hen dezelfde wensen, behoeften, aspiraties, en zelfs angsten die je hebt ook. Vriendelijkheid is warm, veerkrachtig, patiënt, vertrouwen, trouw, en dankbaar. [1] Piero Ferrucci ziet vriendelijkheid als over "het maken van minder inspanning", omdat het bevrijdt ons van het krijgen geknoopt in negatieve houdingen en gevoelens zoals wrok, jaloezie, achterdocht, en manipulatie. [2] Uiteindelijk wordt vriendelijkheid diepe zorg voor alle wezens.
 2. 2
  Pas op voor misleide vriendelijkheid. Vriendelijkheid is niet over 'eigenbelang beleefdheid, berekende vrijgevigheid, oppervlakkige etiquette ". [3] Gewoon aardig zijn voor andere mensen, omdat je gelooft dat dit hen zal manipuleren in het geven van je wat je wilt in het leven, of als een middel om de hen, is geen vriendelijkheid. Noch is vriendelijkheid over doen alsof de zorg voor iemand die al tijdje onderdrukken woede of minachting; verbergen van onze woede of frustratie achter valse beleefdheden is geen vriendelijkheid. En tot slot, als een volk pleaser is niet baten, dat is gewoon gedrag ontworpen om te geven en niet rock de boot, omdat je bang voor wat er kan gebeuren als je niet compliant bent.
 3. 3
  Wees lief voor jezelf. Wees lief voor jezelf. Veel mensen maken de fout van het proberen om vriendelijk te zijn voor anderen, terwijl niet gericht op het zijn aardig voor zichzelf. Een deel van dit kan het gevolg zijn van niet houden van aspecten van jezelf, maar vaker wel dan niet, het is afkomstig uit het onvermogen om jezelf beter te leren kennen. En helaas, als je niet het gevoel rotsvast in jezelf, je vriendelijkheid aan anderen risico's vallen in de misleide types van vriendelijkheid in de vorige stap beschreven. Of, het kan leiden tot burn-out en desillusie want je hebt iedereen op de eerste plaats. Zelfkennis kun je zien wat de oorzaak van je pijn en conflict, en u kunt daarmee uw tegenstrijdigheden en inconsistenties te omarmen. Zelfkennis maakt het mogelijk de ruimte om te werken aan dingen over jezelf die je niet tevreden bent met. Op zijn beurt, zelfkennis helpt om te voorkomen dat u projecteert uw negatieve aspecten op andere mensen, waardoor empowerment u andere mensen met liefde en vriendelijkheid te behandelen. [4]
 4. 4
  Neem de tijd om meer zelf bewust en gebruik dit leren om vriendelijker te zijn voor zowel jezelf (herinneren dat we allemaal zwakke punten) en anderen. Op deze manier wordt je innerlijke angst wordt behandeld in plaats van het aanwakkeren van uw behoefte om de pijn en pijn te projecteren.
 5. 5
  Vermijd kijktijd genomen om meer bewust van je eigen wensen en grenzen als een daad van egoïsme worden; verre van dat, het is een essentiële voorwaarde om te kunnen uit te reiken naar andere mensen met grote kracht en bewustzijn.
 6. 6
  Vraag jezelf af wat je denkt dat het betekent om vriendelijker voor jezelf te zijn. Voor veel mensen, die vriendelijker voor zichzelf houdt in dat het negatieve geklets dat gaat om jezelf naar beneden en stoppen van uw negatieve denken.
 7. 7
  Als u een neiging tot perfectionisme, concurrentievermogen, of een gedreven gevoel van urgentie hebben, kunnen zelf-vriendelijkheid vaak een slachtoffer van je ambitie en het snelle tempo, evenals uw angst te worden gezien als lui of egoïstisch. [5] Remember te vertragen en om jezelf te vergeven als er dingen niet werken zoals gewenst. Leer van je fouten in plaats van slaan jezelf over hen, of jezelf te vergelijken met anderen. [6] Het is door middel van zelf-medelevende reacties die je kunt beginnen aan de behoeften van andere mensen in een medelevende licht zien.
 8. 8
  Lees hoe om te geloven in jezelf, hoe je voor jezelf opkomen en hoe om te ontspannen voor een aantal tips om u te helpen verhogen van uw gevoel van eigenwaarde, om uw vertrouwen en openheid te stimuleren op uzelf en anderen, en om ruimte te creëren voor jezelf.
 9. 9
  Aanwezig zijn. Aanwezig zijn. Het grootste geschenk van vriendelijkheid aan een andere persoon is om in het moment in hun aanwezigheid, te luisteren met zorg, en om werkelijk aandacht voor hen.
 10. 10
  Wees een goede luisteraar. Vaak gezegd, maar het luisteren is makkelijker gezegd dan gedaan in onze snelle wereld, waar haasten en het bezig zijn worden gezien als deugden; waar snijden iemand uit, omdat je te druk, of je nodig hebt om ergens te krijgen in een haast, is de norm. Waardoor bezig in een gewoonte is geen excuus voor onvriendelijkheid, echter. Bij het praten met iemand, leren luisteren met je hele wezen en oprecht aandacht besteden aan hen, totdat ze klaar onthullen hun gedachten en verhaal.
 11. 11
  Plan uw dag anders, dus dat je niet bekend als de persoon die altijd haast zich. Aanwezig zijn betekent dat je beschikbaar, je kunt dit alleen doen als je niet haasten of knijpen in mensen en activiteiten.
 12. 12
  Gemak van de technische middel om te communiceren met anderen. Onpersoonlijk en gehaast technische communicatie, bijvoorbeeld tekst-en e-mail hebben hun plaats in het leven, maar niet als je enige middel om te communiceren. Neem de tijd om verbinding te maken met mensen face-to-face of via een ononderbroken telefoongesprek. Stuur een brief in plaats van een e-mail en verrassing iemand met de vriendelijkheid van uw te hebben genomen time-out van uw dag tot pen op papier zetten.
 13. 13
  Wees gelukkig, blij en dankbaar. Wees gelukkig, blij en dankbaar. Deze emoties rust in het hart van vriendelijkheid, zodat u het goede zien in anderen en de wereld, zodat u op door de uitdagingen, wanhoop, en wreedheid u getuige en ervaring, voortdurend herstel van uw gevoel van vertrouwen in de mensheid. Het handhaven van een optimistische houding zorgt ervoor dat de daden van vriendelijkheid worden gepleegd met echte vreugde en vrolijkheid in plaats van met tegenzin of uit plichtsbesef of dienst. En houden van uw gevoel voor humor zorgt ervoor dat je jezelf niet al te serieus nemen en tegenstrijdig en in strijd momenten van het leven met goede trouw.
 14. 14
  Lees hoe om gelukkig te zijn, hoe grappig te zijn, en hoe om dankbaar voor meer informatie.
 15. 15
  Denk na over de goedheid van andere mensen. Denk na over de goedheid van andere mensen. Denk na over de echt aardige mensen in je leven en hoe ze voelt u zich. Heeft u dragen hun warme gloed rond in je hart iedere keer dat je denkt van hen? Het is waarschijnlijk dat je doet omdat vriendelijkheid blijft hangen, warmt u zelfs wanneer de moeilijkste uitdagingen aan u. Wanneer andere mensen een manier om je liefde voor wie je bent vinden, is het onmogelijk om dat vertrouwen en bevestiging van waardigheid te vergeten, en hun vriendelijkheid leeft eeuwig.
 16. 16
  Vergeet niet hoe andere mensen de goedheid 'maakt je dag ". Wat is het over hun vriendelijkheid dat maakt je speciaal en geliefd voelen? Zijn er dingen die ze doen, dat u kunt repliceren vanuit je eigen hart?
 17. 17
  Cultiveren vriendelijkheid voor het welzijn van je eigen gezondheid. Cultiveren vriendelijkheid voor het welzijn van je eigen gezondheid. Betere psychische gezondheid en geluk komt van meer positief denken, en vriendelijkheid is een positieve mentale toestand. Terwijl vriendelijkheid is over het geven en openstaan ​​voor anderen, waardoor vriendelijkheid een gevoel van welzijn en verbondenheid keert terug naar ons dat onze eigen mentale toestand en de gezondheid verbetert.
 18. 18
  Hoewel eenvoudig, het vermogen om vriendelijk te zijn is op zichzelf een krachtige en consistente beloning, een gevoel van eigenwaarde booster. [7]
 19. 19
  Leo Babauta zegt dat vriendelijkheid is een gewoonte en is er een die iedereen kan cultiveren. Hij stelt voor de nadruk op vriendelijkheid elke dag voor een maand. Aan het einde van deze gerichte focus, zult u zich bewust van de ingrijpende veranderingen in je leven, zul je beter over jezelf als persoon voelt, en je zult zien dat mensen reageren op je anders, met inbegrip van de behandeling je beter. Zoals hij zegt, op de lange termijn, vriendelijk zijn is karma in de praktijk [8] Tips om te helpen cultiveren uw vriendelijkheid omvatten.:
 20. 20
  Doe een soort ding voor elke dag iemand. Maak een bewuste beslissing aan het begin van de dag wat dat voor soort act zal zijn en maak tijd om het te doen tijdens de dag.
 21. 21
  Wees aardig, vriendelijk en medelevend als je communiceren met iemand, en nog meer wanneer die persoon normaal gesproken maakt je boos, gestrest of gehinderd. Gebruik vriendelijkheid als je kracht.
 22. 22
  Bouw je kleine daden van vriendelijkheid in grotere daden van mededogen. Vrijwilligerswerk voor mensen in nood en het nemen van het initiatief om lijden te verlichten zijn groter daden van mededogen. [9]
 23. 23
  Oefen de vriendelijkheid effect. Oefen de vriendelijkheid effect. Stephanie Dowrick beveelt dat we doen wat zij de "vriendelijkheid effect 'noemt. Ze zegt dat dit vereist dat we onszelf de vrijheid om vriendelijk te zijn voor het belang van andere mensen en voor onszelf toestaan. In het bereiken voor anderen, ze bevestigt dat het onmogelijk is om aardig voor anderen te zijn, zonder dat dit vriendelijkheid ook reflecteren terug op onszelf, het verhogen van onze verbinding met de wereld, en het verminderen van onze persoonlijke problemen. [10]
 24. 24
  Praktijk vriendelijkheid en vrijgevigheid ten opzichte van anderen. Het zijn uit de praktijk, zijn verlegen, of niet weten hoe om uit te reiken naar anderen kunnen alleen worden overwonnen in het doen, door steeds te proberen tot het een natuurlijke drang om vriendelijk te zijn en geven aan anderen.
 25. 25
  Vraag voor niets voor terug. De grootste vriendelijkheid verwacht niets, komt met vrijblijvend, en legt geen voorwaarden op iets gedaan of gezegd.
 26. 26
  Mediteren om verspreiding vriendelijkheid helpen. Lees Praktijk Liefdevolle Vriendelijkheid Meditatie (Metta) voor meer details.
 27. 27
  Breid uw vriendelijkheid aan mensen die niet 'in uw buurt "... Uitbreiden van uw kring van vriendelijkheid. Het kan heel gemakkelijk om vriendelijk te zijn als we onbewust doen wat Stephanie Dowrick termen "betuttelend vriendelijkheid". [11] Dit verwijst naar goedheid gegeven aan die mensen voelen we ons echt nodig hebben (de zieken, de armen, de kwetsbaren, en zij die aansluiten bij onze eigen idealen). Vriendelijk zijn om mensen die dicht bij ons, emotioneel (zoals familie of vrienden) of op andere manieren (uit hetzelfde land, van dezelfde kleur, geslacht, enz.), is ook makkelijker dan aardig zijn aan die van de filosoof Hegel genaamd "de andere ". Het probleem met het inperken van het naar "handig" gevallen is dat we niet erkennen dat we nodig hebben om vriendelijk te zijn voor iedereen, ongeacht wie ze zijn, hun niveau van rijkdom of fortuin, hun waarden en overtuigingen, hun gedrag en attitudes, hun plaats van herkomst, hun gelijkenis met onszelf, enz. Door te kiezen voor soort zijn alleen op die we voelen zijn verdienen van vriendelijkheid, zijn we ontketenen onze eigen vooroordelen en oordeel, en alleen het beoefenen voorwaardelijke vriendelijkheid. Echte vriendelijkheid omvat alle wezens en terwijl de uitdagingen die je tegenkomt wanneer het proberen om deze bredere opvatting van vriendelijkheid in de praktijk soms zal proberen, zul je nooit stoppen met leren over de diepten van uw vermogen om echt vriendelijk te zijn.
 28. 28
  Wees vriendelijk, voor iedereen die je tegenkomt is vechten een harde strijd "." Wees vriendelijk, voor iedereen die je tegenkomt is vechten een harde strijd ". Toegeschreven aan Plato, dit gezegde is een erkenning dat iedereen ondergaat enkele uitdaging of andere in hun leven en dat soms, het is al te gemakkelijk voor ons om uit het oog verliezen wanneer verwikkeld in onze eigen problemen of woede tegen hen Voor het plegen van een actie die een andere persoon kan van invloed zijn negatief, stel jezelf een simpele vraag:. "Is dit soort? 'Als. u kunt dit niet beamen, dit is een herinnering om uw actie en aanpak direct te wijzigen.
 29. 29
  Zelfs wanneer u op uw slechtste voelt, bedenk dan dat andere mensen ook zijn gevoel onzekerheid, pijn, ontbering, verdriet, teleurstelling en verlies. Op geen enkele wijze doet dit kleineren je eigen gevoelens, maar het doet kun je je realiseren dat mensen reageren vaak uit hun pijn en pijn in plaats van hun hele zelf, en vriendelijkheid is de sleutel tot het zien langs de razende emoties en verbinden met de echte persoon in.
 30. 30
  Denk aan het adagium "wreed om vriendelijk te zijn". Denk na over waarom dit gezegde is zo populair. Denk je dat het een geschikte manier is om mensen situaties bekijken? Als u van mening bent dat iemand echt nodig heeft om een ​​les te leren, vaak een betrekking staande op eigen benen, een van de grootste vriendelijkheden die je voor hen kunt doen is om uw oordeel te onthouden en om de extra mijl te gaan om dingen te doen voor hen die hen in staat stellen om de veranderingen of sprongen van het geloof dat ze moeten doen, maken zonder daadwerkelijk proberen om die verandering te maken voor hen. We zijn allemaal goed van bewust dat we een ander mens niet kan veranderen. Maar vriendelijkheid stelt ons in staat te stellen dingen te veranderen om hen heen, zodat ze de nodige veranderingen voor zichzelf kan maken. Wat betekent dat we niet nodig hebben om onze act te zien als "wreed", maar eerder, wordt het een daad van "inschakelen".
 31. 31
  Als je het verwaarlozen van zijn soort aan iemand anders, alleen maar omdat je denkt dat ze kunnen omgaan zonder uw steun en begrip, dan ben je oefenen selectieve vriendelijkheid.
 32. 32
  Het uitvoeren van een willekeurige daad van vriendelijkheid, zonder verwachting van beloning, in de veilige wetenschap dat op een dag iemand hetzelfde zou kunnen doen voor u. "Het uitvoeren van een willekeurige daad van vriendelijkheid, zonder verwachting van beloning, in de veilige wetenschap dat op een dag iemand hetzelfde zou kunnen doen voor u." Dit zijn de woorden eens gezegd door Prinses Diana. De praktijk van willekeurige daden van vriendelijkheid is levend en wel als een bewuste poging om meer vriendelijkheid verspreiden;! Er zijn zelfs groepen die zich vestigden aan deze essentiële burgerplicht vervullen [12]
 33. 33
  Voor meer informatie over het beoefenen van willekeurige daden van vriendelijkheid, lezen hoe om te oefenen willekeurige daden van vriendelijkheid.
 34. 34
  Wees beleefd. Wees beleefd. Hoewel beleefd is geen indicatie van goedheid in zich, echte beleefdheid toont je respect voor die je interactie met. Beleefd is het soort manier om de aandacht van mensen en het zetten van uw punt over. Een aantal eenvoudige manieren om dit te doen zijn:
 35. 35
  Vind manieren om uw verzoeken of reacties herformuleren aan anderen. Bijvoorbeeld, zeggen: "Mag ik?" in plaats van "Kan ik? ', zeggen:" Ik ben verrast "in plaats van" Dat is niet eerlijk ", zeggen:" Laat me uitleggen dat een andere manier "in plaats van te zeggen" Dat is niet wat ik zei ". Herformuleren uw taal spreekt boekdelen.
 36. 36
  Maak complimenten en betekenen ze.
 37. 37
  Lees hoe u hoffelijkheid en vriendelijkheid te oefenen voor meer ideeën.
 38. 38
  Weldadigheid door liefdevolle dieren en de levende wereld. Weldadigheid door liefdevolle dieren en de levende wereld. Liefhebbende dieren en de zorg voor huisdieren is goedheid in actie. Niets dwingt u om de zorg over wezens van een andere soort, vooral in een tijd waarin de instrumenten van de menselijke overheersing zijn zo krachtig. En toch, de daad van liefdevolle een dier en respect voor het dier voor zijn eigen waarde is een uitdrukking van diepe vriendelijkheid. Als goed, aardig aan de wereld dat stand houdt en voedt ons is verstandig en als een soort, ervoor te zorgen dat we niet de zeer elementen die ons verzekeren van een gezond leven vergiftigen.
 39. 39
  Vaststellen of het bevorderen van een huisdier. Uw goedertierenheid zal beloond worden door te laten een ander wezen in je leven die je vreugde en liefde zal brengen.
 40. 40
  Bieden om pet-sit voor een vriend die gaat weg. Geef je vriend de geruststelling dat iemand lief en zorgzaam wordt neigt naar haar huisdier terwijl ze weg.
 41. 41
  Respecteer het soort dat je de zorg voor. Mensen doen niet "eigen" dieren, maar eerder in een relatie van verantwoordelijk te zijn voor hun welzijn en zorg staan ​​we.
 42. 42
  Neem de tijd om delen van uw lokale milieu te herstellen met de lokale gemeenschap. Ga voor wandelingen in de natuur met familie, vrienden, alleen, en communiceren met de wereld dat je een deel van. Deel uw liefde voor de natuur met anderen te helpen ontwaken hun gevoel van verbondenheid met de natuur.
 43. 43
  Transformeer je leven. Transformeer je leven. Het veranderen van hoe je leeft en hoe je de wereld zien lijkt ontmoedigend. Maar neem een ​​nota van Aldous Huxley's recept voor het transformeren van je leven:. "Mensen vragen me vaak wat is de meest effectieve techniek voor het transformeren van hun leven Het is een beetje gênant dat na jaren en jaren van onderzoek en experimenten, ik moet zeggen dat de beste antwoord is-gewoon een beetje vriendelijker. "[13] Neem vele jaren van onderzoek Huxley's ter harte en laat vriendelijkheid om je leven te veranderen, om alle gevoelens en daden van agressie, haat, verachten, woede, angst, en overstijgen zelf- afschrijvingen, en om kracht weg door wanhoop gedragen te herstellen.
 44. 44
  Door zich vriendelijk, een standpunt in te nemen u door te bevestigen dat de zorg voor anderen, voor onze omgeving, voor jezelf is de juiste manier om te leven [14] Het gaat niet over onmiddellijke effectiviteit;. Vriendelijkheid is een lifestyle keuze, een constant gebrom en ritme bij elk ding dat je denkt en doet.
 45. 45
  Door aardig, je laten gaan van de last van zorgen dat anderen meer dan u, minder of meer verdienen dan jij, of in een positie van superioriteit of inferioriteit aan u. In plaats daarvan, vriendelijkheid neemt iedereen waardig is, u inbegrepen.
 46. 46
  Door zich vriendelijk, herken je dat alle wezens een zijn. Dat wat je doet voor een ander kwaad, schaadt zelf. En dat wat je doet om te helpen en te stimuleren een andere, helpt en stimuleert jezelf. Vriendelijkheid geeft waardigheid aan alle.

Tips

 • Maak een diner voor een vriend die gaat door moeilijke tijden.
 • Niet alleen denken aan de korte termijn, het soort handelingen die u uitvoert vandaag de dag kan iemand soort daden te doen voor anderen te onderwijzen, en ze zullen uit je bijvoorbeeld leren als de ontvanger van uw vriendelijkheid. Bovendien, vriendelijkheid neiging om weerklinken tot ver buiten haar eerste contactpunt; veel mensen zijn verbaasd om te ontdekken vele jaren later hoe een daad van vriendelijkheid raakte een persoon om het punt van hen inspireren om iets geweldigs te doen, of te geloven in zichzelf meer. Houd in gedachten dat vriendelijkheid voortleeft.
 • Helpen, zelfs als je niet wordt gevraagd; zien of iemand hulp nodig heeft en hen te helpen zonder te vragen. Het kan een simpel ding zijn, om iemand met iets wat ze lijken te hebben problemen met het helpen, zelfs als ze erop dat ze prima. Wanneer je kunt, probeer dan om iemand anders te helpen. Het zou kunnen zijn op hun werk, met hun huiswerk of over hun relaties en meer. Als iemand je iets vraagt, open-minded en niet onmiddellijk te ontslaan, probeer zo nuttig als je kunt. Zelfs als je niet doet wat ze vroegen, dan kunt u op zijn minst suggereren een andere om ze eventueel te helpen.
 • Als iemand iets daalt, pak het op voor hen.
 • Vriendelijkheid is gratis, dus delen met iedereen, iedere dag. Bieden aan huisdier-zitten als je weet dat een vriend gaat op vakantie. Als je weet dat een buurman ziek is, vraag hen of ze moeten boodschappen als je gaat boodschappen doen. Stop en praat met iemand die eenzaam is, delen een kopje koffie en ook hun rekening betalen.
 • Je misschien leuk niet iedereen en dat is normaal, zelfs de aardigste mensen op aarde krijgen geïrriteerd! Gewoon blijven beleefd toch.
 • Bezoek een bejaardenhuis en een uurtje of zo speelkaarten met iemand die veel bezoekers niet krijgt.
 • Dragen een zware koffer voor iemand die eruit ziet alsof ze worstelen.
 • Bied uw zitplaats op de trein of bus naar iemand anders, zelfs als de persoon jonger is of installateur.
 • Kijken naar de Franse film Amelie voor vriendelijkheid inspiratie.
 • Koop een goede maaltijd of een zelfgemaakte maaltijd voor een dakloze.

Waarschuwingen

 • Niet de behoefte voelen om verkneukelen over uw goede-daden; nederig te zijn. Iets leuks uitsluitend voor de goede genade van de mensen om je heen doet is niet echt vriendelijkheid. Helpen iemand niet op de hoogte van uw hulp kan zich net zo goed.
 • Als je echt boos en boos op iemand, in gedachten houden dat vriendelijkheid creëert een grotere schuldenlast naar een ander wezen dan een ongewroken wangedrag. Mensen kunnen allerlei rechtvaardigingen te maken voor het plegen van een overtreding, maar wordt vergeven door middel van vriendelijkheid is niet iets wat je kunt weglopen.
 • Zorg ervoor dat uw gebaar van vriendelijkheid wordt gezocht. Soms ongevraagd voor "hulp" kan averechts werken. "Geen goede daad ooit ongestraft gaat." Er zijn momenten waarop we denken te helpen, maar we kunnen problemen veroorzaken, omdat we genoeg informatie over het probleem had.