Wkanl

Hoe te delegeren

Of u nu een corporate executive, retail manager, of thuis blijven ouders, delegeren is een cruciale vaardigheid in persoonlijke effectiviteit. Maar voor een verscheidenheid van redenen, kan het moeilijk zijn om af te trekken zijn. Dit artikel helpt u een aantal van die redenen, en delegeren zonder gezien te worden als een tirannieke pijn.

Stappen

Hoe te delegeren. Stop wachten voor mensen om vrijwilligerswerk te doen.
Hoe te delegeren. Stop wachten voor mensen om vrijwilligerswerk te doen.
 1. 1
  Zet je ego opzij. Een grote mentale wegblokkade te delegatie is dat "Als je wilt dat het goed gedaan, doe het dan zelf." Je bent niet de enige persoon in de wereld die het goed kan doen. Je bent waarschijnlijk de enige persoon die het goed kan doen op dit moment, maar als je de tijd om iemand te trainen, kunnen ze waarschijnlijk doen het goed, ook. En (niet hijgen) ze kunnen zelfs doen het sneller of beter dan jij, en dit is iets wat je moet niet alleen accepteren, maar uitnodigen.
 2. 2
  Stop wachten voor mensen om vrijwilligerswerk te doen. Als je hebt martelaar syndroom, ben je waarschijnlijk overweldigd, en je vraagt ​​je af waarom mensen niet ooit te bieden om te helpen. Als ze dat doen, misschien heb je ze afslaan, gewoon om beleefd en rustig vragen zich af waarom ze niet aandringen. Immers, als je ze zag in uw positie, zou je waarschijnlijk hen te helpen in een hartslag, en zou je niet nemen niet voor een antwoord. Het feit is echter dat niet iedereen is zo gevoelig als je bent. Eigenlijk, veel mensen zijn heel bewust van wat anderen doormaken, en er is niet veel wat je kunt doen om ze te veranderen. Laten gaan van alle frustratie je dan mensen niet aanbieden van een helpende hand zou kunnen hebben, bedenk dan dat het is uiteindelijk uw taak om uw behoeften te communiceren.
 3. 3
  Vraag en u zult ontvangen. Veel mensen voelen zich ongemakkelijk met vragen om hulp. Misschien voel je je schuldig, alsof je belasten anderen, of je beschamend gevoel, omdat je denkt dat (om wat voor reden) dat je verondersteld in staat om alles op je eigen handelen, of dat je gewoon trots op jullie strijd, en zien het als een geuzennaam, dat is het bewijs dat je bent een nobel mens (een andere manifestatie van martelaar syndroom). Als u vragen om hulp als een vorm van zwakte, je moet krijgen over dat, want het is net andersom: proberen om alles zelf is een zwakte doen.
 4. 4
  Delegeer het doel, niet de procedure. Dit is de sleutel om niet steeds een nachtmerrie van een micro-manager. Stel duidelijke normen voor wat voor soort resultaten die u zoekt, en laten de persoon hoe je het doet, maar vertel hen dat ze het kunnen doen zoals ze willen, zolang het op tijd. En geef ze genoeg tijd niet alleen om te leren, maar ook om te experimenteren en te innoveren. Laat ze niet te trainen als een robot, train ze als een mens - iemand die zich kan aanpassen en verbeteren.
 5. 5
  Toewijzen middelen nodig zijn om de taak te voltooien. Misschien moet middelen ter beschikking die nodig zijn om de taak te voltooien zijn, maar de persoon die de taak mogelijk niet in staat om ze te openen. Dingen als wachtwoord beveiligde gegevens, gespecialiseerde apparatuur. Vergeet niet dat de persoon is waarschijnlijk tijd ook gebonden. Wat werk zullen ze vernietigd of delegeren om de taak te voltooien?
 6. 6
  Wees geduldig. De persoon aan wie u delegeren zullen fouten maken. Het is onderdeel van het leerproces. Plannen voor. Heeft een taak ervan uitgaande dat de persoon zal het uit te voeren perfect totdat ze hebben een bewezen track record niet delegeren. Als ze niet presteren onder zulke omstandigheden niet realistisch, dat is jouw schuld, niet de hunne. Wanneer je traint iemand om iets te doen, je maakt een investering. Op het eerste, het zal je vertragen, maar op de lange termijn, zal het de productiviteit te verhogen met sprongen - als je de hele zaak hebben benaderd met een positieve en realistische houding.
 7. 7
  Implementeren backup plannen en staan ​​klaar om in te springen als het mis gaat. Weten wat er gebeurt als een benchmark of op deadline wordt gemist. Dingen komen de hele tijd - we zijn allemaal maar mensen, en de technologie faalt soms. Laat uw afgevaardigde vertrouwen in het feit dat, als er iets komt, zult u begrijpen en hem of haar helpen om die deadline te halen - niet alleen gooi ze onder de bus bij het eerste signaal van moeilijkheden. Als uw afgevaardigde vreest dat hij / zij zal worden verweten, zal veel meer tijd in voor zijn of haar eigen achterste worden uitgegeven dan in het daadwerkelijk invullen van de taak.
 8. 8
  Erken je helper wanneer het telt. Delegeren van taken aan iemand anders is nodig als je bent te nemen meer en meer verantwoordelijkheid. Het is contraproductief als je de taak delegeren, uw helper werkt hard, en vervolgens alle eer nemen u. Herkennen en lof van de inspanningen van anderen namens u.
 9. 9
  Bedanken. Als iemand iets voor je doet, is het belangrijk om te zeggen dank u, erken de hulp en laat de helper weet hij / zij anders gesteld u ondankbaar lijken. Mensen hebben meer kans te bieden om opnieuw te helpen als ze zich gewaardeerd voelen.

Tips

 • Maak een delegatie verlanglijst van alles wat je zou willen uitstappen je bord en op naar iemand anders. Doe niets bewerken in uw verlanglijstje. Haal het er allemaal op papier en later te beslissen wat wel en niet werkbaar. Je zult versteld staan ​​hoeveel dingen je doet jezelf dat iemand je kan helpen met.

Waarschuwingen

 • Heb onaangename taken niet dumpen en doen alsof je ze aan het doen bent een gunst. Als er geen echte voordeel voor hen, doe niet alsof er. Dit gaat het beste na het voltooien van een of meer taken als team. Het zal u toelaten om te kunnen eerlijk zeggen, "Walt, dit is een onzin baan, maar ik heb je hulp nodig hebt," of "Ik beloof dat als er een positieve krediet over te nemen van dit, ik zal ervoor zorgen dat u krijgen, Laurie. Ik weet dat het niet een grote opdracht, maar het moet gedaan krijgen, en ik weet dat ik je kan vertrouwen om het te doen. " Er zijn een aantal onaangename, ondankbare taken die gedaan moeten worden, de manier waarop ze gedaan te krijgen is om ervoor te zorgen dat wanneer de pruim opdrachten beschikbaar zijn, u vergeet niet uw goede rechterhand persoon.