Wkanl

Hoe maak je een giftige vriend herkennen

Toxisch vrienden zijn er in alle soorten en maten, wat is het moeilijkste ding over een giftige vriendschap is hoe het kruipt omhoog op u onverwachts. Hoewel u misschien werkten er onder ongelooflijke negativiteit en het gevoel vreselijk om je vriend, kan het een tijdje duren om volledig te begrijpen dat deze negativiteit wordt veroorzaakt door uw vriendschap. Het kennen van de tekenen van een giftige vriendschap zal u helpen om ofwel te voorkomen dat nog in een dergelijke vriendschap, of misschien zelfs het ontwikkelen van een op de eerste plaats.

Stappen

Hoe maak je een giftige vriend herkennen. Let op bij je vriend zet je neer.
Hoe maak je een giftige vriend herkennen. Let op bij je vriend zet je neer.
 1. 1
  Let op bij je vriend zet je neer. Vrienden zijn vrienden omdat ze ons steunen. Ze hoeven niet per se om het met ons eens, of zelfs delen onze smaak, maar ze hebben de neiging om relaties van wederzijds respect, vreugde in elkaars gezelschap, en acceptatie van verschil in zowel houding en acties. Als je vriend is voortdurend dingen zeggen die vernederen je, dat voel je je klein of ongelukkig, of als je vriend maakt je onwaardig en pitied voelt, dan heb je een vriend verloren en kreeg een criticus. Als dit gebeurt op regelmatige basis, je bent met een giftige vriend.
 2. 2
  Wees op uw hoede van een vriend die roddelt over jou. Elke vriend die verhalen vertelt over een vriend is geen vriend. In plaats daarvan, bij jou biedt eenvoudig deze persoon een kans om de details te sprokkelen voor ongeveer verspreiden naar anderen. Als u vindt dat dit gebeurt, je bent met een giftige vriend. Wees voorzichtig met overhaaste veronderstellingen echter. Als je vriend glijdt een keer, kan dit een situatie van niet omgaan met dingen goed gewoon zijn en ze kunnen uw vergeving te zoeken. Als het regelmatig gebeurt, echter, de patroon moet dienen om u te waarschuwen.
 3. 3
  Overweeg zorgvuldig aanfluiting. Spotternij kan beginnen in een vriendschap als louter, zachte ribbels van iemands fouten door middel van genegenheid of oprechte genegenheid. Als het wordt de normale manier van omgaan, echter, vooral in het bijzijn van andere mensen, dan heb je een recept voor een giftige vriendschap. Na een tijd kan het te gemakkelijk voor zo'n vriend om deze een afweermechanisme gebruiken te weren kritiek op zichzelf en offload die op u. In dit geval wordt u het doel dat je vriend gebruikt om de kans op aanvallen van anderen tegen hen uitspelen.
 4. 4
  Denk aan je gevoelens over je vriend en de tijd samen doorgebracht. Stel jezelf de volgende vragen "
  • Is dit iets dat je vriend net is begonnen te doen, of is er al voor een lange tijd?
  • Betekent tijd doorbrengen met je vriend je defensief of boos voelen?
  • Heb je tijd in plaats van het uit te geven rechtvaardigen je eigen gedrag rond je vriend gevoel "natuurlijke" om samen te zijn?
  • Bent u tevreden met deze vriend?
  • Voel je je gekleineerd, aangevallen, gebruikt?
  • Heeft de vriendschap voelen onevenwichtig en willen gewoon hard werken?
  • Voel je je schuldig voor dingen die gebeuren om je vriend?
  • Heeft je vriend verraden die je me toevertrouwde?
  • Voelt het alsof concurrentie in plaats van een evenwichtige en zorgzame vriendschap?
 5. 5
  Herkennen wat een gezonde vriendschap. Het is belangrijk om te kijken naar dingen in de positieve licht, evenals de negatieve situatie, om u te helpen uw evenwicht gevoelens en de interpretatie van de situatie. Een goede, gezonde vriendschap gaat om het gevoel alsof je elkaar ondersteunen, als klankbord voor elkaar. Goede vrienden niet negatief concurreren, als er concurrentie is, wordt het openlijk erkend en elkaars prestaties worden geprezen en gewaardeerd even. Goede vrienden voor elkaar zorgen en geheimen tussen elkaar. Goede vrienden besteden tijd om elkaar te helpen overwinnen van tegenspoed in plaats van het maken ervan en het onderhoud ervan. Goede vriendschappen zijn relaties die te maken zowel mensen zich goed voelen over zichzelf en voelen natuurlijk. Ook al is een vriendschap aan gewerkt moet worden op zo veel als elke relatie, maakt een goede vriendschap niet het gevoel dat het werk, het voelt als het bouwen van funderingen, en het kweken van een tuin, aangenaam, de moeite waard, belonen, en gevuld met geven en nemen in gelijke mate.
 6. 6
  Handelen op je gevoelens en analyse van de situatie. Herkent u de tekenen van een giftige vriendschap, jezelf uit te halen en verder gaan. Het is niet de moeite waard verder ten koste van uw gezondheid, zelfvertrouwen en geluk.

Tips

 • Lees een fragment uit het bekende boek van dr. Jan Yager, Wanneer Vriendschap Hurts: Hoe om te gaan met vrienden die verraden, Verlaat, of Wound U: voor informatie over de toxische "types" om te zien of je identificeren met een, of meerdere, van deze soorten in uw vriendschap van zorg:
  • De belofte-breaker
  • De dubbel-crosser
  • De egocentrische
  • De Verstrekker
  • De concurrent
  • De fout-zoeker