Wkanl

Hoe kan ik een uitnodiging af voor het diner of een andere sociale gebeurtenis

Heb je ooit uitgenodigd voor een diner dat je niet wilt wonen? Of misschien een vriend nodigt u uit om een ​​sociale functie die u liever vermijden? Als u hebt ervaren een van deze sociale situaties, kunt u weet hoe moeilijk het is om het aanbod af. Het accepteren van een uitnodiging is een goede manier om uit je comfort zone en relaties te ontwikkelen, maar soms draaien van het aanbod is de enige realistische oplossing voor mensen met een drukke agenda of persoonlijke redenen.

Stappen

Hoe kan ik een uitnodiging af voor het diner of een andere sociale gebeurtenis. Begrijpen waarom je uitgenodigd.
Hoe kan ik een uitnodiging af voor het diner of een andere sociale gebeurtenis. Begrijpen waarom je uitgenodigd.
 1. 1
  Begrijpen waarom je uitgenodigd. Is je vriend je uitnodigt? Werk je in een klein bedrijf, en je baas is je te eten uitnodigen? U verwacht dat u deze uitnodiging bij te wonen? Wat zouden de gevolgen zijn als je niet aanwezig?
 2. 2
  Weegt het belang van deze uitnodiging. Er zijn veel sociale verplichtingen waar we voor staan ​​gedurende het hele leven, sommigen belangrijker dan anderen. Een sociale gebeurtenis die normaal gesproken optreedt keer in je leven, zoals een 'coming of age' feest of iemands bruiloft, moeten meer belang dan een avondje in de bioscoop. Hoe werkt deze uitnodiging in vergelijking met uw bestaande verplichtingen en prioriteiten?
 3. 3
  Bedank de persoon. Iemand neemt de tijd om u uit te nodigen voor een of andere gebeurtenis ze voelen de moeite waard is. Bedank de persoon voor hun rekening.
 4. 4
  Maak indien nodig een vertraging. Als je geconfronteerd in persoon met een mondelinge uitnodiging, reageren met een verzoek om uw schema bekijkt. Dit kan binnen een vraag worden meegedeeld, zoals in "vind je het erg als ik check mijn schema en weer terug naar u? ', Of een verklaring," Ik moet echt mijn schema bekijkt voordat ik verbinden tot iets ".
 5. 5
  Wees eerlijk. Tot op zekere hoogte, naar waarheid geef de persoon een ja of nee antwoord. Soms is een direct antwoord gewenst, vooral als de uitnodiging een sociale gebeurtenis met RSVP. Vele uitnodigingen zal een formulier op de kaart moeten ja of nee te selecteren. In deze situatie is het niet nodig een uitgewerkte reactie. Als u niet in staat of niet bereid om te wonen bent, gewoon markeren 'nee' en dank de afzender voor zijn of haar uitnodiging.
 6. 6
  Follow-up met een positieve conclusie. Indien van toepassing, laat de persoon weten dat je geïnteresseerd bent in het accepteren van de sociale gebeurtenis op een ander tijdstip of onder verschillende omstandigheden zijn. Interesse tonen verzacht de afwijzing van een aanbod.
 7. 7
  Accepteer de eerste uitnodiging of aanvaarden geen als je meer dan een gekregen voor een bepaalde nacht die zou overlappen of conflict.
 8. 8
  Maak een excuus. Als de dingen zijn echt slecht gaat, gewoon zeggen, 'het spijt me echt, maar,' en zeg iets realistisch en belangrijk en als ze zeggen ok, dan gewoon geen enkel telefoontje op het moment te beantwoorden en weg te blijven.

Tips

 • Uitnodigingen worden gegeven voor een verscheidenheid van redenen, maar velen zijn positief. Of gegeven aan een vriend, familielid, collega, of kennis, is het zeer waarschijnlijk gegeven omdat de persoon die om je geeft. Onthoud dit wanneer teruglopende een uitnodiging.
 • Je moet nooit naar een feestje en klagen vanwege een andere gast er (ex-vriendin, oud collega, of iemand die je over het algemeen niet leuk). Wees een gracieuze gast, geniet het bedrijf van uw gastheer, maken de rondes en vertrekken vroeg, maar niet de eerste zijn om dat te doen. Sociale evenementen zijn feesten en je moet begrijpen de gastenlijst is niet gemaakt om je zwarte boek.
 • Als je ontvangt meerdere uitnodigingen voor dezelfde avond, moet u altijd de eerste accepteert die u heeft ontvangen. Als u weigert de andere uitnodigingen die u kunt laten weten dat je een eerdere verbintenis. Leidt nooit een uitnodiging voor een partij om een ​​ander dat je om later werden uitgenodigd bij te wonen. Je zal verschijnen alsof u wachtte op de beter aanbod.
 • Als je echt niet geïnteresseerd in een sociale gebeurtenis, want het is niet jouw kopje thee, vertel hen. Ongeacht van welke gebeurtenis de populariteit, zou niemand verwachten dat mensen naar dezelfde vreugden in het leven hebben.
 • Als u ervoor kiest om meerdere uitnodigingen accepteren voor een nacht moet je verblijf in het eerste geval de langst.

Waarschuwingen

 • Wees niet onbeleefd of bedoelt als je nee te zeggen tegen een uitnodiging.
 • Als u een uitnodiging voor een feestje gedaald je moet begrijpen dat andere vrienden de uitnodiging kan hebben geaccepteerd. Het is in zeer slechte smaak voor u te zitten aan een bar of een andere partij en tekst of bel uw vrienden in de partij die u koos niet bij te wonen.
 • Als u een uitnodiging hebt geaccepteerd, heb je een engagement om te wonen gemaakt. De enige aanvaardbare excuses voor een volgende daling zijn ernstige ziekte of een andere situatie van gelijke grootte. Zeggen dat je bent te moe is geen acceptabel excuus.
 • Niet herhaaldelijk weigeren uitnodigingen van hetzelfde individu of groep. Hierdoor kan een sociaal stigma over u als individu te creëren. Als u interesse heeft in een van de uitnodigingen, aanvaarden ten minste een keer of druk uw wens om dat te doen. Zo niet, is het beter om uw desinteresse vermelden van tevoren.