Wkanl

Hoe om te gaan met een luidruchtige buurman

Luidruchtige buren kan echt een verstoring zijn, je slaap en regelmatige activiteiten verstoren. Ze misschien niet eens weten dat ze last van hebt. Hier is hoe om te gaan met de situatie.

Stappen

Hoe om te gaan met een luidruchtige buurman. De situatie beoordelen.
Hoe om te gaan met een luidruchtige buurman. De situatie beoordelen.
 1. 1
  De situatie beoordelen. Voordat je iets doet, neem een ​​paar minuten om je gedachten te verzamelen. Schrijf uw notities indien mogelijk.
  • Wat is het geluid en hoe erg is het?
  • Is het geluid van een eenmalige of incidentele probleem, of is het frequent?
  • Hoe is het geluid beïnvloeden je?
  • Hoe wilt u het probleem opgelost? Welke specifieke acties wil je genomen?
 2. 2
  Praat met je buurman. Je buurman zich niet bewust van het probleem of van hoeveel het er last van hebt.
  • Wees hoffelijk en beleefd. Leg de situatie feitelijk. Een manier om het probleem aan te pakken zacht is om te vragen waarom ze zo luid.
  • Vermeld in het bijzonder wat uitkomst of het resultaat je wilt.
  • Suggereren een alternatief of compromis. Konden ze een koptelefoon te gebruiken? Konden zij het beperken of na bepaalde tijden van de dag?
  • Houd uw veiligheid in het achterhoofd. Als u bij alle betrokkenen over uw veiligheid of die je niet kent je buren, neem een ​​vriend of buur mee. Loop weg als je het gevoel helemaal bedreigd.
 3. 3
  Maak notities. Noteer de uitkomst van het gesprek met zo veel feiten en details als je kunt herinneren, en doen dat meteen. Zorgvuldige aantekeningen van je acties kan uw geval helpen als het probleem wordt een lopend een of je nodig hebt om een ​​formele klacht later maken. Je zal in staat zijn aan te tonen dat u hebt geprobeerd het probleem zelf op te lossen.
 4. 4
  Schrijf een brief. Als het probleem zich blijft voordoen, probeer dan het schrijven van je buurman een brief. Hoewel het formeel ook mag lijken, kan het ook een duidelijke en effectieve manier van communiceren van uw klacht.
  • Neem de tijd om de brief te componeren. Net als bij het eerste contact, wees beleefd en feitelijk. Vermeld het gewenste resultaat.
  • Bewaar een kopie van de brief als onderdeel van uw schriftelijke vastlegging van de acties die u hebt ondernomen om het probleem op te lossen.
 5. 5
  Houd een dagboek. Maak aantekeningen van elke keer dat je wordt beïnvloed door uw buren lawaai. Noteer het type en het volume van het geluid, toen het gebeurde, hoe lang het duurde, en hoe het u beinvloedt. Het zal u helpen specifiek te zijn in de omgang met je naaste en zal dienen als bewijs als je nodig hebt om een ​​formele klacht in te dienen.
 6. 6
  Probeer een mediator. Een mediator faciliteert een gesprek tussen twee mensen of groepen en kan helpen u en uw buurman om een ​​akkoord te bereiken.
 7. 7
  Contact op met de plaatselijke autoriteiten. Als andere benaderingen hebben gefaald, bel dan de bevoegde autoriteit. Bel het agentschap waar u woont (bekijk de overheid pagina's in de voorkant van uw telefoonboek) of de niet-alarmnummer van uw politie.


Praten met buren en contact met instanties is allemaal goed en wel voor de meeste mensen, maar sommige buren zijn zo slecht en zo respectloos dat andere wegen moeten worden verkend. Kans groot dat je de politie 's avonds laat wel, want je kunt niet in de buurt slapen vanwege het feest. Waarschijnlijk de boosdoeners draaide de muziek naar beneden zodra de politie arriveert, zet het vervolgens weer omhoog 5 minuten nadat ze zijn gegaan. Erkennen dat de politie vaak weinig kan doen. Hier is wat ik (zeer succesvol) deed om rustig te buren die consequent geweigerd had om te luisteren ondanks waarschuwingen van de politie en andere autoriteiten.

Je moet een letter (anoniem als je dat liever) waarin de volgende punten te schrijven.

1. Geef aan dat een groep van jullie elkaar krijgt om een ​​einde te maken aan hun gebrek aan respect voor hun gemeenschap. Dit betekent dat meer dan 1 persoon is klagen en voegt gewicht aan je betoog (hoeft niet waar te zijn).

2. Zeggen dat een aantal van jullie hebben verantwoordelijke functies met ploegendienst, waaronder verpleging, die toediening van het geneesmiddel en de zorg voor de patiënt gaat, en dat je liever niet te betrekken (buurman) in elke zaak tegen hen te wijten aan fouten veroorzaakt door slaapgebrek. Zeggen dat een van jullie is al gebruik van slaappillen (de naam van een merk) te wijten aan de stress van het beheren van een drukke praktijk zonder slaap, maar dat de na-effecten zijn zijn concentratie, die weer leiden tot te betrekken (buur) verstoren.

3. Eindigen met te zeggen dat het genoeg is geweest, en als het geluid niet stopt zul je serieus overwegen gezamenlijk het brengen van een burgerlijke rechtszaak vrijheden tegen (buur) die resulteert in zware boetes en ontruiming (indien gehuurd) van het pand. (Dit is een daadwerkelijke optie die ik eerder heb gebruikt).

Het is mijn ervaring dat de beste manier om een ​​punt over te brengen is om de dader te raken in de achterzak. Als het probleem zal geld kosten, zijn ze waarschijnlijk te voldoen.

Good luck!

Tips

 • Als u en uw buurman huren, probeer dan kopieën van correspondentie en eventuele klachten te sturen naar de verhuurder of beheerder. Geluiden, vooral na sluitingstijd, kan tegen leases en bouwregels evenals stad degenen, en het kan helpen om aandacht te krijgen.
 • Krijgen andere buren aan uw kant. De kans is groot, je bent niet de enige die last van lawaai. Als u het punt van het maken van een formele klacht te komen, krijgen hun steun, ook. Zal het gewicht toe te voegen aan uw zaak.
 • Probeer niet om een ​​held te zijn. Het naderen van uw dronken buurman bij 3:00 is nooit een goed idee. Meestal, noch nadert hem de volgende dag.
 • Als al het andere faalt, zal een fatsoenlijke stereo en een kopie van Lou Reed's Metal Machine Music genoeg zijn om je buurman te stoppen. Het kan ook rijden je permanent gek, maar dat is de prijs van de stilte.
 • Gebruik je verstand om te beslissen welke stappen te nemen. Als vragen keurig gekregen resultaten, kan een vriendelijke herinnering nu en dan worden alles wat je nodig hebt. Als je gedaan hebt bedreigd voelen of de buurman werd oorlogvoerende wanneer gevraagd, kan het best zijn om de autoriteiten rechtstreeks contact opnemen.
 • Blijf kalm en redelijk. Het zal een lange weg naar het verspreiden van de situatie en het vermijden van conflicten gaan.

Waarschuwingen

 • Vraag om anoniem te blijven bij het maken van formele klachten. Zelfs redelijke mensen kunnen proberen om wraak te nemen wanneer ze geconfronteerd worden door de autoriteiten.