Wkanl

Hoe om te gaan met een onzekere persoon

Onveiligheid is een groot probleem, zowel voor de mensen die het hebben en de mensen die ze kennen. Hopelijk dit artikel kan u helpen omgaan met die speciale onzeker persoon in uw leven.

Stappen

Hoe om te gaan met een onzekere persoon. Begrijp het probleem.
Hoe om te gaan met een onzekere persoon. Begrijp het probleem.
 1. 1
  Begrijp het probleem. Onzekerheid komt voort uit vele wortels. Hoewel de kwestie lijkt misschien vanzelfsprekend, zoals een vriend met slechte huid, kan er meer aan de hand dan dat. Het probleem kan ontstaan ​​uit een gebied dat u zich niet bewust van of bekend zijn met, als thuis het leven, eerdere relaties, onzichtbare medische problemen, of geestelijke handicap. Onveiligheid is een complex probleem dat is niet altijd eenvoudig op te lossen. Als je begrijpt dat de onveiligheid is kan een serieus probleem zijn, dan kunt u beter inleven in onzekere mensen.
 2. 2
  Zie het verschil tussen echte onzekerheid en onveiligheid vervalst. Faked onzekerheid kan worden om aandacht of sympathie, of om mensen te manipuleren, dus kijk uit voor degenen die handelen. Maar de meeste onzekerheden zijn zeer reëel, en kan voortkomen uit iets van een duister verleden om misbruik te presenteren.
 3. 3
  Wees vriendelijk en onopvallend. Soms kunt u beu met iemand die chronisch onzeker. Dit zal echter alleen brandstof het probleem.
 4. 4
  Leer te negeren of af te leiden van hun symptomen. Als de onzekere persoon voortdurend legt zich neer, zal je ofwel moeten hen aanmoedigen door complimenteren hen, of ze negeren. Niet brandstof hun symptomen.
 5. 5
  Help hen. Het kan emotioneel en mentaal afvoeren naar een onzekere persoon te ondersteunen, maar oprechte zorg en zorg voor die persoon kan hen helpen zich zekerder te voelen over zichzelf. Vertel hem dat je bent bevriend met hen, hou van ze, als hen, voor wie ze zijn. Je hoeft niet om je elke minuut met hen doorbrengen, maar ze niet afzien. Sommige onzekere mensen kunnen waardevolle vrienden te maken. Vergeet niet dat niet alle onzekere mensen zijn pestkoppen of op welke wijze dan gemiddelde, sommige van hen zijn terughoudend, verlegen mensen die bang en nerveus met zichzelf.
 6. 6
  Indien nodig, met hen spreken. Als je een goede vriend van de persoon, hen serieus te vragen over hun problemen. Uiten uw behoefte om te helpen, maar niet krijgen getrokken in een relatie waar uw behoeften wordt vervangen door die van hen.
 7. 7
  Help ze met hun problemen. Als het een persoon die je bent bekend met, wilt u misschien op te nemen in uw activiteiten om hun gevoel van eigenwaarde te verbeteren.
 8. 8
  Maar kijk uit voor jezelf. Soms moet je afstand te nemen van een onzekere persoon-het is zeer aftappen. Vergeet niet dat je behoeften ook. Laat jezelf niet gaan voelen onzeker, of misbruikt, gewoon zodat je ze kunt helpen. Zorg ervoor dat uw relatie met de onzekere persoon gezond.
 9. 9
  Als de onzekere persoon is uw vriend of familielid, proberen en hen te helpen. Als ze een klasgenoot, of een peer of een collega, te leren kennen. Maar vergeet niet je tijd verdoen met mensen die je naar beneden brengen.

Tips

 • Niet raken in een relatie die draait om u probeert om de eigenwaarde van iemand anders te verbeteren. Het is zeer schadelijk voor u, en zal waarschijnlijk hen niet helpen - zullen ze zich realiseren dat zolang zij behoeftig zijn, zul je er zijn. Laat ze niet te afhankelijk zijn van je 24/7.
 • Onzekerheid kan een ernstig probleem of een sociaal voorkant gebruikt om aandacht te krijgen. Zorg dat u weet wat voor soort onveiligheid u te maken heeft.
 • Hoewel u misschien denkt dat iemand faken onzekerheid voor aandacht, kunnen zij geestelijke of emotionele problemen u zich niet bewust van. Probeer niet te veronderstellen dat iemand faken onveiligheid alleen maar omdat je geen duidelijke gebreken in hun leven kunnen zien.
 • Onzekerheid kan een aangeleerde gewoonte die is heel moeilijk te doorbreken zijn. Als je omhoog moet zetten met een onzekere persoon die je niet bevalt, probeer voor te stellen als een andere geestelijke ziekte.

Waarschuwingen

 • Soms kan onzekerheid een symptoom van een ernstig probleem. Als je denkt dat de persoon je te maken met wel een ernstig probleem, zult u niet in staat zijn om het te behandelen als je betrokken. Hetzij een passend autoriteit of blijf weg van de kwestie.