Wkanl

Hoe om te cyberpesten te stoppen

Cyberpesten gebeurt wanneer elektronische communicatie, zoals tekstberichten, e-mails, instant messages, en social media updates worden gebruikt om iemand te bedreigen of vernederen. Deze vorm van pesten meestal betrekking op de emotionele mishandeling van een kind of tiener, en de gevolgen daarvan kan net zo ernstig als de gevolgen van pesten die optreedt in persoon. Leer hoe te herkennen en aan te pakken cyberpesten voordat het uit de hand loopt.

Stappen

Hoe om te cyberpesten te stoppen. Herkennen directe intimidatie.
Hoe om te cyberpesten te stoppen. Herkennen directe intimidatie.

Weten wat te zoeken

 1. 1
  Herkennen directe intimidatie. Cyberpesten neemt vaak de vorm aan van een kind direct pesten andere via e-mails, instant messages tekstberichten of andere vormen van elektronische communicatie. Openlijke intimidatie plaatsvindt als de pester wordt direct contact met een klasgenoot of een kennismaking met een of meer van de volgende soorten berichten:
  • Haatdragende of bedreigende verbale boodschappen. Dit omvat scheldpartijen, pogingen om het gedrag van de ontvanger te controleren door te dreigen met gênante informatie explose en bedreigingen voor geweld plegen tegen of veroorzaken van de dood van de ontvanger.
  • Gênant of dreigt afbeeldingen.
  • Een niet aflatende spervuur ​​van e-mails, instant messages, of teksten, al dan niet bedreigend van aard.
  • Bedreigende handelingen gepleegd door middel van een "proxy aanval," waarin de pester zet ook andere mensen deelnemen aan pesten werkt via directe messaging.
 2. 2
  Wees je bewust van de publieke intimidatie. Een andere veel voorkomende vorm van cyberpesten gebeurt wanneer de pestkop kwelt de doelgroep door middel van openbare verlegenheid, in plaats van rechtstreeks contact met de doelgroep. Deze vorm van cyberpesten kan de volgende vormen aannemen:
  • Publieke berichten geplaatst op een social media site, een blog, of een ander openbaar medium die bedoeld zijn om de doelstelling te vernederen.
  • De verspreiding van geruchten en roddels over de doelgroep gebruik van social media, sms-berichten en andere hulpmiddelen.
  • De verspreiding van foto's die zijn gênant of expliciet in de natuur, of worden gewijzigd met de bedoeling om te vernederen, via social media websites, sms-en andere elektronische middelen.
  • De creatie van een website vol met beledigende afbeeldingen, beledigingen, en geruchten over het doel.
 3. 3
  Ken de tekenen van imitatie. Een minder voor de hand liggende, maar even schadelijk vorm van cyberpesten vindt plaats wanneer de pestkop aanvallen van de doelgroep uit naam van hem of haar als een manier om te brengen over vernedering of bestraffing. In dit geval is het moeilijker om de dader identificeren.
  • In sommige gevallen kan de pester een schermnaam creëren bijna identiek aan de schermnaam gebruikt door de doelgroep, gebruik dan die naam scherm te gênant of bedreigende situaties te creëren voor de doelgroep.
  • De pestkop kan het wachtwoord van de doelgroep te stelen, inbreken zijn of haar rekeningen, en de boodschap anderen, maken overmatige aankopen, of schade anderszins veroorzaken aan de doelgroep.

Het nemen van onmiddellijke actie

 1. 1
  Proberen om de oorzaak vast te stellen. Sommige pestkoppen beginnen als een vriend, een ex, of iemand anders die je goed kent. Als het lijkt mogelijk om een ​​redelijke discussie met de persoon hebben, overwegen om hem te vragen of haar te stoppen. Hebben het gesprek in persoon, niet via e-mail of SMS.
  • Houd in gedachten er niet altijd een reden voor cyberpesten, of een die is eenvoudig te zijn. Soms zijn mensen uithalen op anderen door hun eigen onzekerheden. In ieder geval, het is niet jouw schuld.
  • Als je niet weet wie de pester is, of als je wordt gepest door een groep mensen, in een poging om het uit te praten waarschijnlijk niet zal werken. Het kan nodig zijn om een ​​sterkere actie te ondernemen.
 2. 2
  Niet reageren op de pester. Niet direct reageren op de tekstberichten, chatberichten, e-mails of andere mededelingen die u van de pestkop hebben ontvangen. Pestkoppen willen een reactie van hun doelstellingen te lokken, zodat het afvuren terug van een tekst zal alleen maar erger.
  • Niet dreigen de pester om terug te gaan naar hem of haar. Het versturen van een bedreigende boodschap uit ergernis zal alleen provoceren de pester te houden van het slechte gedrag, en het kan je verder in de problemen, ook.
 3. 3
  Sla het bewijs. File elke e-mail, tekst, instant message, webadres, en andere titels die je verzamelt uit de pestkop weg. Noteer de datum en tijd waarop het bericht is verzonden. Met zoveel mogelijk informatie over het gedrag van de pester zal u helpen te bepalen hoe zijn of haar gedrag te stoppen.
 4. 4
  Blokkeer de pestkop. Onmiddellijk een einde maken aan de pestkop meest invasieve bedreigingen door het blokkeren van die persoon van directe communicatie met u. Als je eenmaal hebt ervoor gezorgd dat alle voorgaande berichten zijn opgeslagen, neemt u de volgende stappen om jezelf te beschermen:
  • Wis de persoon van uw e-mail contacten en blok instant messaging communicatie.
  • Wis de persoon uit je sociale netwerken en voorkomen dat ze in contact komen met u opnieuw.
  • Blokkeer de persoon van uw telefoon.
 5. 5
  Wijzig uw accountinstellingen. Voorkomen dat de persoon uit het vinden van een nieuwe manier om contact met u door het beperken van de hoeveelheid persoonlijke informatie die u online beschikbaar te maken. De volgende maatregelen nemen om jezelf te beschermen:
  • Heeft uw adres, telefoonnummer en de verblijfplaats online niet onthullen. Social media sites maken het gemakkelijk voor mensen om contact met u op veel verschillende manieren, maar ze hebben allemaal privacy-instellingen die u kunt gebruiken om bepaalde mensen blijven last van hebt. Wijzig uw instellingen, zodat alleen goede vrienden zijn in staat om u te contacteren.
  • Overwegen om uw schermnaam en andere online identificatie. Als u al gebruik van hetzelfde scherm naam voor jaren, kan de pester in staat zijn om een ​​manier te blijven lastigvallen u door zich als iemand anders vinden. Elimineer de mogelijkheid door het veranderen van je schermnaam, evenals uw profiel foto en andere informatie dat maakt je gemakkelijk online te vinden.
  • Maak nieuwe accounts. Als je bang bent dat iemand anders jou uitgeeft, kan het nodig zijn om nieuwe accounts aan te maken, zodat die persoon niet meer in staat om te doen alsof je zijn. Breng uw vrienden en familie dat u een nieuw e-mailadres, social media pagina, enzovoort.

Het krijgen van hulp van buitenaf

 1. 1
  Wacht niet te lang wachten om hulp te vragen. Je zou in de verleiding te laten het pesten op zijn beloop in plaats van de aandacht brengen van het probleem, maar als je dat doet de pester zal de melding dat er geen straf voor het zetten van iemand anders in gevaar komen. Ga er niet vanuit het probleem weg zal gaan op zijn eigen, spreken onmiddellijk een einde aan te maken.
  • Als u een kind of tiener bent, vraag dan een volwassene om hulp. Je ouders, leraren, hoofdsom en schoolbegeleider zijn allemaal in een positie om een ​​einde te maken aan de situatie voordat het verder gaat.
  • Als je een ouder bent, serieus nemen van de situatie en pakken het meteen. Cyberpesten is vaak had tragische gevolgen.
 2. 2
  Praat met je schoolbestuur. Elke school heeft een beleid voor het omgaan met pesten, en meer en meer scholen hebben een specifiek plan voor om een ​​einde te cyberpesten. Sommige staten vereisen dit door de wet. Maakt niet uit wat uw school individuele polis zou kunnen zijn, is het de beheerders 'taak om de situatie op te lossen.
  • Als u een kind of tiener bent, weet dat het nemen van deze kwestie aan de school is het juiste ding om te doen. Andere kinderen op de school kan worden ervaren cyberpesten, ook, de school moet zich bewust zijn van het probleem om stappen te ondernemen om het te beëindigen worden gemaakt.
  • Als je een ouder bent, het opzetten van een ontmoeting met de schooldirecteur of decaan om het probleem aan te pakken head-on.
 3. 3
  Rapporteren de pester aan uw dienstverleners. Cyberpesten schendt meestal de voorwaarden van de dienst die door social media sites, mobiele telefoon providers en andere dienstverleners gelegd. Lees over het beleid van uw providers 'en stappen ondernemen om bedreigend gedrag te melden.
  • Je kan hebben om uw administratie van berichten van de cyber pestkop te sturen naar de provider als bewijs je wordt gepest.
  • De aanbieder kan besluiten om de persoon te bestraffen als gevolg van uw rapport.
 4. 4
  Krijg rechtshandhaving betrokken. In sommige gevallen cyberpesten kan worden aangemerkt als een misdrijf, dat zij uit buiten de jurisdictie van de school en dienstverleners. Als het cyberpesten gaat een van de volgende elementen, bel uw plaatselijke politie:
  • Stalking en het gebruik van intimidatie.
  • Dreiging met geweld of de dood.
  • Seksueel getinte foto's of beschrijvingen van een minderjarige, die wordt beschouwd als kinderporno.
  • Geheim-opgenomen foto's of video's die werden genomen zonder kennis van het onderwerp.
  • Haat-gerelateerde communicatie of acties.

Het voorkomen van cyberpesten

 1. 1
  Nooit delen informatie online als het zou tegen je gebruikt worden. Cyber ​​pestkoppen vaak gebruik van foto's, status updates, en persoonlijke informatie die ze online om hun doelen bestoken vinden. Het is fijn om een ​​beetje informatie over uzelf online te delen, maar nooit iets wat je niet wilt dat de hele wereld om te weten te onthullen.
  • Neem nooit een expliciete foto van jezelf om naar iemand anders te sturen, en laat nooit iemand anders neem een ​​expliciete foto van u. U kunt in liefde met je partner nu, maar als je het uitmaakt, zal u geen controle over wat er gebeurt met die foto's hebben. Veel gevallen van cyberpesten betrekken voormalige belangrijke anderen proberen om wraak te nemen op hun exen krijgen door het verspreiden van expliciete foto's.
  • Persoonlijke informatie verzonden via prive e-mails, teksten en instant messages konden landen in de handen van een cyber pesten. Probeer niet te gênant of diep persoonlijke informatie online te bespreken. Zelfs als je alleen vertellen van een vriend, je weet nooit hoe de informatie zou kunnen krijgen. Het beste is om ernstige zaken te bespreken in persoon.
 2. 2
  Let op je toon wanneer je online communiceren. Soms online communicaties kunnen worden verkeerd gelezen door de ontvanger, wat leidt tot een conflict dat kan escaleren tot een situatie te pesten. Wees respectvol naar mensen met wie je online communiceren om te voorkomen dat vijanden. Als er een conflict ontstaat, proberen op te lossen in persoon.
  • Een goede vuistregel is om zo beleefd om iemand online als je in persoon zou zijn.
  • Stuur een bericht niet verzenden wanneer je boos of emotioneel voelt. Ze hebben meer kans op de verkeerde manier te worden genomen door de ontvanger.
 3. 3
  Doe niet mee aan cyberpesten gedrag. Zelfs als al je vrienden aan het doen zijn, cyberpesten is nog steeds fout. Mensen kiezen om mee te gaan met het publiek in geval van cyberpesten is wat maakt dit soort aanvallen zo effectief en schadelijk. Uw gedrag kan acties van andere mensen beïnvloeden; duidelijk maken dat je niet staan ​​voor cyberpesten door het goede voorbeeld voor anderen.
  • Als uw vrienden beginnen plagen iemand online of via tekst, niet deelnemen. Vraag hen om te stoppen, en laat hen weten dat cyberpesten heeft dezelfde gevaarlijke gevolgen als in-persoon pesten doet.
  • Foto's of video van iemand anders neem nooit zonder hun medeweten en toestemming. Het is tegen de wet om andermans gedrag stiekem opnemen als ze geloven dat niemand kijkt.
  • Zelfs als u foto's of video van iemand nemen met hun toestemming, ze niet te verspreiden, tenzij de persoon instemt. Distribueren nooit foto's of video's die expliciete, vernederende of andere manier zou kunnen worden gebruikt tegen de persoon kan worden beschouwd.

Tips

 • Wees erg voorzichtig met wie je je e-mailadres, persoonlijke / prive-informatie geven aan en geef nooit persoonlijke / prive-informatie zoals adres, telefoonnummer, geboortedatum, naam van de school / werk / hogeschool / universiteit, iets over familiebedrijf en eventuele gevoelige / vertrouwelijke informatie en alle informatie die u en uw gezin kunnen traceren naar iedereen zonder toestemming van je ouders / verzorgers / leraar / baas / verantwoordelijke persoon.
 • Als u een of meer e-mails / instant messenger of chatroom conversaties uit een bullebak / chef, sla ze op en print ze uit, die kunnen worden gebruikt als bewijs en toon deze aan je ouders en de politie. Vergeet niet dat pesten en intimidatie op deze manier is een misdaad!
 • Wees erg voorzichtig met wie u uw foto's, bestanden, berichten en bijlagen toevoegen aan. Iedereen kan ze zien en je weet nooit waar ze kunnen landen en vallen in de verkeerde handen (Op je werk, je baas en IT-medewerkers kunnen controleren en alles zien)
 • Jezelf niet verlagen tot hun niveau, worden de grotere persoon door ze te negeren (door niet te antwoorden op hun posten) en niet zien dat ze krijgen om u waar ze zou zien als dit hen zou aansporen.
 • U kunt een e-mail / instant messenger of chatruimte gesprek van een pestkop / harasser naar een Word-document kopiëren en plakken.
 • Beantwoord geen e-mails / instant messenger of chatroom conversaties van een pestkop / chef.