Wkanl

Hoe om te gaan met cyberpesten als een kind of tiener

"Cyberpesten 'is wanneer een kind, preteen of tiener wordt gekweld, bedreigd, geïntimideerd, vernederd, beschaamd of anderszins doelwit van een ander kind, preteen of tiener met behulp van het internet, interactieve en digitale technologieën of mobiele telefoons. Het is ongelooflijk pijnlijk en kwetsend, moeilijk te behandelen maar niet te spreken. Voor hulp bij het omgaan met cyberpesten, lees dan verder.

Stappen

Hoe om te gaan met cyberpesten als een kind of tiener. Identificeer de persoon die het doet.
Hoe om te gaan met cyberpesten als een kind of tiener. Identificeer de persoon die het doet.
 1. 1
  Sparen elk bericht. Cyberpesten is wat makkelijker voor een bullebak uit te voeren, omdat ze niet hebben om iets te doen als het slachtoffer is daar voor hen. Maar je slimmer bent dan dat. Je kan gewoon wilt klik op "verwijderen" op elke hatelijk e-mail, tekst of IM. Echter, dit is niet de juiste manier om te gaan. Want er kan een tijd komen, wanneer dit bullebak, moeten worden gerapporteerd-en u zult alle bewijzen nodig daar voor je neus. Opslaan en afdrukken elk gemiddeld wat ze sturen. Bookmark of "favoriet" de webpagina ze dissen je op. De dag zal komen, wanneer je deze onhoudbare bewijs nodig.
 2. 2
  Nooit deelnemen. Als u een "bullebak"-bericht ontvangt, nooit meer betrokken dan je nodig hebt om. Beantwoording van die kwetsend commentaar zal alleen maar verergeren het probleem-wat je zegt op het internet, blijft daar, maakt niet uit wat je doet, en woede, verdriet, of een andere emotie die kan ertoe leiden dat u dit zult u spijt van krijgt. Blijf cool. Het is oke om boos te zijn, maar reageren op de pester net zoals ze hebben gereageerd op je, zal er niets anders dan het toevoegen van meer olie op het vuur te lossen.
 3. 3
  Identificeer de persoon die het doet. E-mails, screennames en afbeeldingen van zichzelf bedriegt, en een pestkop tijdelijk verhullen. Echter, er zijn manieren om het uitzoeken van de schuldige partij. Eerste, noteer de e-mail of gebruikersnaam je dit hebt ontvangen van. Kijk in je inbox-Heb je ooit iets gekregen van deze persoon voor? Dit kan aanwijzing u inch Als niet, ga gewoon naar de e-mailprovider (na het @ deel van de e-mail) website, en zoek de gebruikersnaam die je hebt. Als het profiel niet wordt geblokkeerd, moet u in staat om de naam van deze persoon te bekijken. Als al het andere faalt, krijgt andere betrokkenen. Laat je ouders of leraren weten van de situatie. Het meest waarschijnlijk, kunnen ze het IP-adres te volgen, en krijgen de exacte locatie van de aanvaller.
 4. 4
  Hen benaderen in persoon. Een cyber-pesten is niets als niet achter hun internet masker. Praten met hen over upfront, misschien zelfs schrikken ze weg. Als deze persoon lijkt niet te laten intimideren, of problemen meer gewelddadige of vernederende bedreigingen, contact op met een volwassene om in te grijpen.
 5. 5
  Als de zaak ernstig is, drukt kosten. Pesten, van welke aard is illegaal in de meeste staten. Na het te laten een ouder in de situatie, zodat ze contact ouders van de pester (als de school nog niet heeft gedaan). Als u zwaar uit deze heb geleden, of ervaren vernedering of gewelddadige bedreigingen / acts, kan dit meisje / jongen worden opgeschort, verdreven, of zelfs gearresteerd, afhankelijk van hoe ernstig ze hebben gehandeld naar u toe.

Tips

 • Alleen geven uw e-mail, IM, blog, of een andere gebruikersnaam aan mensen die je absoluut, positief vertrouwen, en eigenlijk weten in persoon.
 • Om cyberpesten gebeurt om te voorkomen dat u... Geef NOOIT uit een of meer wachtwoorden (voor e-mail, blog, of zelfs AIM accounts) aan iedereen, zelfs de beste vriend die je hebt gekend sinds de kleuterschool. Dit is voor uw veiligheid en welzijn!
 • Als het echt uit de hand loopt, laat een soort van autoriteit kennen. Soms is het beter om iemand stap te laten en een einde maken aan het.
 • Als een gebruiker de lijn kruist, hoeft u niet te reageren. In sommige gevallen, het negeren van cyberpesten is de beste manier om te gaan.

Waarschuwingen

 • Vergeet niet, net als bij elke vorm van pesten en misbruik, dit is niet jouw schuld en je hoeft niet of nodig om het alleen te nemen. Het zal u helpen, en mogelijk anderen om het verslag van de cyber-pesten.