Wkanl

Hoe om te breken met je vriend

Soms vriendschappen ongezond en moet eindigen. U kunt het gevoel dat je vriend is gebruikt je alleen voor zelfzuchtige latere doeleinden of dat hun natuurlijke persoonlijkheid belandt irriteren of kwetsen je constant. dat je niet wilt zijn vrienden kan het moeilijk zijn om te doen, maar je moet jezelf en je behoeften op de eerste plaats in dit geval. Als u begeleiding nodig breken met een vriend, zal dit artikel u enkele nuttige inzichten geven.

Stappen

Hoe om te breken met je vriend. Maak een lijst van alle redenen waarom je wilt de vriendschap te beëindigen.
Hoe om te breken met je vriend. Maak een lijst van alle redenen waarom je wilt de vriendschap te beëindigen.
 1. 1
  Maak een lijst van alle redenen waarom je wilt de vriendschap te beëindigen. Uit te breiden op hen zo veel als u wilt in een dagboek of notebook, en probeer te denken aan concrete voorbeelden waarbij je vriend die fouten had begaan. Deze kunnen zijn:
  • U hoeft niet langer hebben gedeelde belangen of dingen om over te praten.
  • Je vriend is bezitterig en al te veeleisend. Hun constante verzoeken om uw tijd en aandacht je voorkomen dat de vorming van sterke vriendschappen met andere mensen. Je moet niet verplicht voelen om te hangen met iemand die meer dan je wilt, of dat je beperkt in je keuze van vrienden vanwege uw bestaande vriendenlijst.
  • Je vriend pestkoppen, manipuleert of maakt je slecht voelt over jezelf. Geen vriend moet voortdurend kleineren je in het gevoel minderwaardig of schuldig.
  • U kunt niet meer vertrouwen op je vriend vanwege iets wat ze gedaan of gezegd. Als ze gemorst een van je geheimen of sprak slecht over je achter je rug kwaadwillig, heb je een legitieme reden om uw vertrouwen te trekken in hem / haar. Voor sommige mensen kan dat verlies van vertrouwen onherroepelijk invloed op de vriendschap.
  • De vriend pikt gewoonten die u niet akkoord gaat met, zoals drugs, winkeldiefstal, of snijden klasse.
  • Je vriend beschouwt u nooit in activiteiten of gesprekken. Dit kan betekenen praten over u in het persoonlijke en groepsgesprekken, of dwingen je in het doen van activiteiten die u niet wilt dat de hele tijd doen.
  • Ze zullen niet de tijd om te helpen met je problemen, terwijl u hen te helpen nemen. Hoewel dit gebrek aan aandacht een deel van de persoonlijkheid van je vriend zou kunnen zijn, het is nog steeds onvergeeflijk egoïstisch en moeten worden gebracht als een ernstig probleem.
 2. 2
  Beslissen in hoeverre je wilt 'breken.' Misschien wilt u een kennismaking handhaven of wilt u misschien de vriend helemaal uitgesneden van je leven. De lijst kan u helpen beslissen hoe giftig de vriendschap is. Realiseer je dat je mening kan veranderen nadat u uw vriend confronteren, echter, en openstaan ​​voor die mogelijkheid in te gaan op het gesprek.
 3. 3
  Praat met hem / haar over hoe je je voelt. Het kan eventueel uw vriend voelt zich gelijk of zal willen om de problemen uit te werken.
  • Het zal een hele uitdaging om dit gesprek te beginnen, maar beseffen dat je hebt al het uitstellen te lang is en dat het moet worden gedaan. Vertel je vriend dat je zou willen ontmoeten voor een kopje koffie en dat je iets belangrijks te bespreken met hen te hebben. Dat zal u helpen voorkomen achteruit de moeilijke conversatie later.
  • Vermijd agressief maken van persoonlijke aanvallen. Integendeel, rustig druk uw observaties en zorgen over hun gedrag, en praat in termen van hoe hun acties hebben jullie gevoeld. Als je ik-boodschappen gebruiken om over te brengen hoe hun toezicht, egoïsme, of onzekerheden die u hebt gekwetst, zullen ze meer ontvankelijk zijn van uw opmerkingen en meer geneigd zijn om hun gedrag te veranderen.
  • Houd het hoofd koel. De andere persoon kan bij je boos te krijgen voor opeens zo koud, of kan zelfs uw confronterende uitspraken tegen te gaan met hun eigen klachten over jou. Als dit gebeurt, wacht tot de persoon afwerkingen, en dan rustig maar stevig staat dat, terwijl je begrijpt ze hebben ook klachten, nu is het jouw tijd om eerlijk je gevoelens uiten en hun tijd om te luisteren. Zodra u klaar bent, kunnen ze nadenken over wat je hebt gezegd en dan reageren. Laat ze niet je te onderbreken of af te leiden van het gesprek weg van zijn oorspronkelijke doel.
 4. 4
  Express zelfonderzoek in uw uitleg. Uw vriend kan zich afvragen waarom je opvoeding van deze kwesties nu na al die jaren van vriendschap. Realiseer je dat je vriend is niet uitsluitend de schuld van de spanning in je vriendschap, je bent ook aan het veranderen en het realiseren van dingen over jezelf, en waarschijnlijk beseffen dat je niet langer wilt een gedrag dat u gebruikt om te kunnen tolereren.
 5. 5
  Luister naar de andere kant van het verhaal van je vriend, en beslissen of de vriendschap kan worden geborgen. Het kan zijn dat je vriend uitgedrukt oprecht berouwvol voor hun fouten en maakte een belofte om te veranderen. U beslissen of u wilt uw vriend nog een kans geven.
  • Ga met je darmen. Als je vriend gereageerd op uw verklaring met vijandigheid en hun beloften voor verandering lijkt passief-agressief of onoprecht, afgesneden van de vriendschap. Danken hen voor hun aanbod om te veranderen, maar vertel hen dat je echt het gevoel dat het beter is als je zowel gewoon verder gaan.
  • Voel je niet verplicht om de persoon nog een kans geven, alleen maar omdat je bent een aardig persoon. Geen morele code bindt je aan een dergelijke verplichting. Je hebt al naar beneden getrokken door deze persoon, en u moet alleen verder met de vriendschap of er een positief aspect van zijn vrienden met hen die u wilt bewaren.
  • Vergeet niet dat je een echte reden om vrienden te blijven met deze persoon, niet een reden om geen vrienden te blijven nodig hebben. Zet uw behoeften en overwegingen eerst.
 6. 6
  Neem een pauze van je vriend. Besteed minder tijd met je vriend door het snijden van uw gesprekken korter of maak je jezelf minder beschikbaar zijn. Na zo'n zwaar gesprek, is het waarschijnlijk dat jullie beiden zal enige tijd nodig hebben om na te denken over en om je vriendschap te resetten. Springen in dingen en verwacht uw vriendschap te snel normaal kan uiteindelijk veroorzaken onbedoelde spanning en pretentie.
  • Zelfs als je vrienden wilt blijven en geven deze persoon nog een kans, kunt u ook een tijdelijke pauze nodig om dingen door te denken en je hoofd leeg. Breng dit naar voren eerlijk met je vriend en zeggen dat ook al bent u blij ze nog een kans te geven, zou je nog graag een paar dagen of weken van beperkt contact.
  • Als je vriend heeft niet dezelfde mentaliteit als jij en blijft proberen om contact met u, wees beleefd, maar ook stevig over uw behoefte aan ruimte. U kunt ook zelf minder beschikbaar maken door het maken van plannen met andere mensen.

Tips

 • Misschien voel je je schuldig, maar als je weet dat je de juiste beslissing voor jezelf, blijf ik bij.
 • Vergeet niet te houden aan uw darmen! Het zal je uit de situatie.
 • Stevig zijn met wat je zegt om verwarring te voorkomen.
 • Brand uw bruggen zorgvuldig. Het kan heel moeilijk zijn om een ​​vriendschap te herstarten, dus zeker je dingen wilt eindigen als dat het pad je kiest.
 • Als je die persoon vertellen hoe u voelt, zal het pijnlijk zijn na de break up, maar de dingen die je gelukkig te maken. Uiteindelijk zul je een nieuwe beste vriend te maken.
 • Vergeet niet dat alle relaties zijn vrijwillige situaties. U bent niet verplicht om een relatie voort te zetten.
 • Wederzijdse vrienden kunnen de behoefte aan zijkanten halen voelen, dus bereid zijn om je gevoelens te bespreken of eventueel verlies andere vrienden.
 • Wees niet bang om te laten de vriend weet hoe je je voelt.
 • Geef nooit in steekpenningen of chanteert om vriendschappen wanneer je vriend iets betekenen heeft gedaan repareren.
 • Als u besluit om de vriendschap te herstellen, verwacht niet dat het te veranderen 's nachts.
 • Als uw vrienden of familie proberen te trekken jullie weer bij elkaar, vertel hen over de situatie.
 • Vraag raad aan uw familieleden of andere vrienden, vooral mensen die je vriend goed kennen en in staat zijn om extra inzicht toe te voegen aan uw situatie. Kunnen zij in staat zijn om u te helpen voor uw individuele instelling.
 • Stuur een brief of een e-mail als je niet comfortabel voelt met een face-to-face gesprek.
 • Als je niet comfortabel voelt confronteren je vriend op je eigen, raadpleeg dan een schoolbegeleider of peer mediator die een neutrale derde partij kan worden om te helpen met het gesprek.