Wkanl

Hoe om te beslissen over het gebruik van een menstruatie cup


Een menstruatie cup is een kleine, siliconen kop dat in plaats verzamelt absorberen menstruatievocht en een goedkope, eco-vriendelijk alternatief voor maandverband en tampons. Op school of werk, het laatste wat je nodig hebt is lekken met volumineuze kussens, of misschien vind je tampons ongemakkelijk. Het kan vervelend krijgen toegang tot vijf minuten van uw lunch tijd om je tampon / pad veranderen. Evenals het behoud van katoen, kan menstruatie cups minder vaak worden gewijzigd dan standaard menstruele producten. Als u twijfelt over het gebruik van een menstruatie cup, lees dan de onderstaande stappen en doe een beetje meer onderzoek alvorens te beslissen.

Stappen

Hoe om te beslissen over het gebruik van een menstruatie cup. Vraag andere vrouwen die ze hebben gekregen voor hun advies, of lees wat andere klanten hebben gezegd over het product.
Hoe om te beslissen over het gebruik van een menstruatie cup. Vraag andere vrouwen die ze hebben gekregen voor hun advies, of lees wat andere klanten hebben gezegd over het product.
 1. 1
  Onderzoek. Ontdek alles wat je kunt over het product. Als u uw geld uitgeven, moet je zo veel over het product als je kunt weten.
  • Voordelen van kopjes:
   • Cups zijn goedkoop. De gemiddelde vrouw spendeert ongeveer 2240€ dollars in haar leven op wegwerp menstruele producten. De gemiddelde menstruatie cups kost 20€ -50 en kan worden hergebruikt voor tien of meer jaar.
   • Bekers zijn veilig en schoon. Tegenstelling tampons en pads, die agressieve chemicaliën kunnen bevatten, en kunnen bacteriën haven, kopjes niet bacteriegroei stimuleren en zijn gemaakt van inert, medische siliconen, rubber of TPE (thermoplastische elastomeren). Daarnaast kopjes ook niet genieten van extra vocht zoals tampons, zodat ze het vaginale milieu intact te houden.
   • Cups zijn handig. Voor de meeste vrouwen, kan koppen worden gedragen voor twaalf uur voor het legen van hen. Ze tonen er niets buiten het lichaam (dwz tampon strijkers) en kan gedragen worden tijdens het sporten, zwemmen en slapen zonder lekken. Er is ook geen behoefte te voeren rond reserve-benodigdheden, zoals u zult altijd je kop met je terwijl je op je menstruatie. Cups kan gedragen worden voordat wordt gestart periode van een vrouw, dat is handig voor mensen met onregelmatige periodes. Menstruele bekers lekken 0,5 minder vaak en hebben tot 2,8 minder tijd worden veranderd, en ze tevens een einde aan een periode geur.
   • Cups zijn milieuvriendelijk evenals het lichaam positief. De gemiddelde vrouw gebruikt meer dan 16.800 wegwerp, papier menstruele producten in haar leven. Vergelijk dat maar een siliconen kop qua milieu-impact. En je zal moeten om meer over uw lichaam en uw periode kennen om een ​​te gebruiken.
   • Cups zijn comfortabel. De meeste gebruikers kunnen niet het gevoel dat hun koppen bij allen, het is heel goed mogelijk om te vergeten dat je draagt ​​een. Het kan groot lijken, maar een kop vouwt op in een zeer klein object voor het inbrengen en verwijderen. Sommige vrouwen melden zelfs minder krampen en een opgeblazen gevoel tijdens het gebruik van kopjes. Het feit dat zij niet uitdrogen van de vagina is een comfort factor voor veel ook.
  • Nadelen van kopjes:
   • Bekers zijn handen op, wat betekent dat je een beetje slordiger met hen te krijgen. Ze zijn waarschijnlijk niet de beste optie voor je als je preuts bij het zien van bloed zijn.
   • Cups hebben een langere leercurve dan andere menstruele producten. Het kan duren ongeveer 3-4 cycli om echt aangepaste en comfortabele krijgen met behulp van uw kopje.
   • Kopjes kan last veroorzaken. Sommige vrouwen hebben last van te veel zuigkracht of een stevige kop duwen op hun blaas of endeldarm vanwege hun lichaamsvorm.
 2. 2
  Vraag andere vrouwen die ze hebben gekregen voor hun advies, of lees wat andere klanten hebben gezegd over het product. De Menstruatie cup LiveJournal forum is een geweldige plek om dit te doen.
 3. 3
  Vraag jezelf af waarom je er een wilt. Als je het gevoel helemaal comfortabel met de aankoop en het uitproberen van een kopje zien dat deze Googles voor meer informatie over het kiezen van de beker die bij u past en leren hoe je een te gebruiken.

Tips

 • Draag een back-up inlegkruisje de eerste paar keer, voor het geval de beker lekt een beetje.
 • Als u er een kopen, heb een proef in het huis zodat u meer vertrouwen in het openbaar.
 • Als je een tiener, met je moeder praten. Meest waarschijnlijk je moeder zal openstaan ​​voor het idee en kan zelfs koop uw eerste kopje voor je. Ze kan niet hebben gehoord van kopjes, dus zorg ervoor om duidelijk uit te leggen wat ze zijn en waarom u wilt gaan gebruiken een.
 • In tegenstelling tot maandverband en tampons je hoeft niet om je kopje te veranderen elke keer dat je nodig hebt om de badkamer te gebruiken. Zonder dat dit ongemak kunt u verder gaan met het leven als normaal.

Waarschuwingen

 • Controleer of u de juiste maat, omdat er meestal geen terugkeerbeleid.
 • Als je een spiraaltje gebruiken voor anticonceptie, moet u weten dat deze cups zijn vaak niet aanraden om te worden gebruikt in combinatie met een spiraaltje. Echter, sommige bedrijven doen raden het gebruik van kopjes, en veel vrouwen gebruiken een kop als een spiraaltje met succes als ze voorzichtig om de beker voorzichtig te verwijderen. Dit zal het risico van onopzettelijke verwijdering verminderen.
 • Als je ze koopt online, met je ouder eerste.