Wkanl

Hoe om mensen te introduceren

Introductie van mensen is zowel een kunst als een middel om goede manieren. Een goede introductie kunnen mensen uit om een ​​goede conversatie start en kan helpen verlichten eventuele ongemak of onbehagen bij bijeenkomst voor de eerste keer. En dan te bedenken dat alles energie is in jouw handen! Hier is hoe je mensen effectief te introduceren.

Stappen

Hoe om mensen te introduceren. Begrijp het doel van de invoering van mensen.
Hoe om mensen te introduceren. Begrijp het doel van de invoering van mensen.
 1. 1
  Begrijp het doel van de invoering van mensen. Introductie van mensen is een fundamenteel middel om twee mensen een kans om naar elkaar te leren kennen. Uw rol in het introduceren is om de basisprincipes van wie elke persoon is verduidelijkt, en de eventuele relatie die ze hebben voor u. Moet u mogelijk ook om het gesprek stroom helpen net na de introductie, maar slechts kort.
  • Vermijd het inbreken in een serieus gesprek aan een introductie te maken. Wacht totdat het is handiger.
 2. 2
  Uit te werken die de grotere rang of autoriteit van de twee mensen die je op het punt om te introduceren heeft. Als je niet al weet dit, moet u een educated guess ter plaatse gevaar.
  • Je baas zal meestal van grotere rang of gezag dan je collega, partner of beste vriend.
  • Uw 70 jaar oude moeder-in-law is van meer anciënniteit dan uw merk nieuwe vriendje.
  • Uw senior collega heeft voorrang boven je junior collega.
  • Uw moet worden ingevoerd om uw medewerkers.
  • Hoge leeftijd heeft voorrang op de meeste rang of gezag, uit beleefdheid en respect.
  • Alle andere dingen gelijk, moet de persoon die je hebt het langst bekende eerste worden genoemd: introduceer uw junior vriend om uw senior vriend.
  • Voor sociale introducties, zijn mannen meestal ingevoerd om vrouwen, als een teken van respect. Dit is niet van toepassing in een zakelijke context waarin vrouwen in topfuncties bekleden.
 3. 3
  Maak een formele introductie. Voor een formele gelegenheid, de volgende aanpak passend is. Gebruik de zin "Mag ik u voorstellen", "Ik zou willen introduceren", of "Heb je ontmoet".
  • Noem de persoon van hogere rank of autoriteit eerst.
  • Gebruik zowel de voor-en achternaam, en omvatten een titel zoals "Dr. / Sir". Als uw echtgenoot heeft een andere achternaam dan de jouwe, verduidelijken dit.
  • Onder andere relevante gegevens zoals je samen introduceren de twee, zoals een eventuele gevestigde relatie die je hebt met de persoon die je introduceren. Bijvoorbeeld, zou je kunnen zeggen: "Mag ik de heer Fitzwilliam Darcy Hij is mijn baas.".
 4. 4
  Maak een informele kennismaking. Voor een minder formele gelegenheid, zoals uw achtertuin barbecue, u kunt gewoon beide aanwezigen elkaar bij naam: ". Fitzwilliam Darcy, Elizabeth Bennet"
  • Voornamen alleen is prima in informele situaties.
 5. 5
  Geen namen te herhalen of achteruit de introductie. In zowel formele als informele gevallen hoeft u niet nodig om de introducties te keren. Het is duidelijk voor beide partijen wie is wie. Tenzij, natuurlijk, je merkt dat de ene partij was niet en ziet er beslist ongemakkelijk!
 6. 6
  Maak een groep introductie. In dit geval moet u een beetje tijd te besteden introduceren de nieuwkomer aan elk individu van de groep, tenzij het is een kleine, informele groep waar een algemene inleiding zou volstaan ​​en het is ook niet tijdrovend of storend voor elk lid van de groep tijdens het benoemen je hebt de aandacht van de groep.
  • Voor meer formele, grotere groepen, introduceren de nieuwkomer aan de hele groep eerst, neem dan de nieuwkomer aan elke persoon en introduceren bij naam: "Caroline, dit is Fitzwilliam, mijn baas, Lydia, dit is Fitzwilliam, mijn baas," enz. blijven werken je weg in de groep op deze manier.
 7. 7
  Proberen te helpen initiëren hun gesprek als ze beiden lijken niet in staat op te halen de draden en converseren na uw inleiding. De beste manier om te helpen is om iets dat gemeenschappelijkheid te noemen: "?. Elizabeth, heb je Fitzwilliam ontmoet ik geloof dat je beide delen een liefde voor het lezen van Jane Austen tijdens het lopen op de heide"
  • Indien helpen met het gesprek, nooit de fout maken van het weglaten een van de ingevoerde partijen uit het gesprek. Het is onbeleefd en verwant aan het geven van iemand die de koude schouder.

Tips

 • Werkwijzen van introductie te vermijden zijn:
  • Gebruik "zouden" of "moet" in uw inleiding. Dit kan gemakkelijk overkomen als opdringerig, bazig, en onbeleefd. Vermijd bijvoorbeeld zeggen: "U moet voldoen aan", "Je moet je elkaar leren kennen", of "Je moet heel veel over te praten" (hoe zou je eventueel aannemen dat?!).
  • Even, iets te zeggen dat een beroep, zoals handen schudden is ook de lijn overschrijden van beleefdheid, bijvoorbeeld, onder vermelding vereist: "Neem de hand schudden".
  • Met behulp van "Dit is" bij de invoering kan een beetje te informeel, en geeft niet de invoer van de introductie voor een formele gelegenheid.
  • Dwingen iemand te ontmoeten als ze al het u duidelijk hebben gemaakt dat ze niet enthousiast om de andere persoon te ontmoeten. Treden niet op als rift-genezer of kleineren hun zorgen-hun verlangen om niet worden ingevoerd is hun eigen probleem.
 • Reacties op wordt geïntroduceerd moet eenvoudig zijn, zoals "hallo" of "leuk je te ontmoeten" of "Elizabeth heeft me zoveel verteld over jou". Vermijd stromende of bloemrijke taal die onoprecht of ouderwetse kunnen verschijnen. Peggy bericht zegt dat "overdreven lof is waarschijnlijk een afknapper zijn."

Waarschuwingen

 • Het is belangrijk op te merken dat er culturele, maatschappelijke en regionale verschillen als het gaat om de invoering van mensen. Zo heeft de raad in dit artikel is gebaseerd op de Europese verwachtingen, terwijl de video heeft een Britse aanpak. Hoewel zeer vergelijkbaar zijn, zijn er nuances die je zou willen te weten komen over als je in een onbekend gebied. In dezelfde geest, zullen er verschillen tussen zakelijke en sociale inleidingen, waar een aantal conventies die gelden voor een situatie niet van toepassing op de andere.
 • Als je iemands naam vergeten, niet fudge het. Gewoon toegeven dat de naam van de persoon heeft 'ontsnapt uw ​​geheugen "voor het moment; nederig te zijn!
 • Onderwerpen te voorkomen verhogen in een inleiding zijn echtscheiding, rouw, verlies van baan, ziekte, etc. Onderwerpen als deze verlof iedereen voelt ongemakkelijk en onzeker over wat te zeggen.

Dingen die je nodig hebt

 • Kennis van de rang of autoriteit
 • Kennis van de mogelijke raakvlakken tussen de partijen