Wkanl

Hoe om beleefd te zijn

Beleefd zijn is een kwestie van etiquette, het gaat over respect en zorgzaamheid van de gevoelens van mensen, cultuur en waarden. Het lijkt niet moeilijk, maar voor veel mensen is het een uitdaging blijft. Terwijl sommige mensen hebben geen enkel belang bij politesse, als je dit leest ben je waarschijnlijk af hoe u uw etiquette kan verbeteren. Op zijn minst, zou je willen weten hoe om te voorkomen dat grof of lomp, die, op zijn minst, kan afschrikken de mensen om je heen. Beleefd is ook een goede manier om vrienden te maken.

Stappen

Hoe om beleefd te zijn. Als je twijfelt, acht anderen.
Hoe om beleefd te zijn. Als je twijfelt, acht anderen.

Algemene beleefdheid

 1. 1
  Wees voorzichtig, niet krachtig of vasthoudend. Dit betekent niet dat je nodig hebt om op te treden als een zachtmoedig, rustig lachertje. Het betekent dat wanneer je iets, bieden iets, of een verzoek doen, moet je het doen zonder druk uit op de mensen om je heen en waardoor ze het gevoel dat ze worden in een hoek geduwd.
  • Bijvoorbeeld, als je een gesprek, het is een ding om een ​​vraag te stellen of aan te bieden uw mening, maar het is onbeleefd om de zaak wanneer iemand ongemak (verbaal of non-verbaal) over het onderwerp heeft uitgesproken duwen.
  • Zelfs als je probeert te helpen, willen aanbieden om te betalen voor de lunch of de afwas, wees niet te indringend. Als de persoon zegt: "Nee, dank je, ik heb het" dan zeggen "Alsjeblieft, ik zou echt graag helpen." Als ze nog steeds nee zeggen, laat het dan los. Ze willen natuurlijk om u te behandelen, dus laat ze, en terug te keren de gunst een andere keer.
 2. 2
  Als je twijfelt, acht anderen. Hoe worden ze begroeten en het aanpakken van elkaar? Wat doen ze met hun jassen? Welke soorten onderwerpen zijn ze bespreken? Andere instellingen vereisen verschillende normen van formaliteit, en deze normen vaak bepalen wat beleefd is en wat niet.
  • Een werk-gerelateerde diner en vakantie verzamelen, een bruiloft en een begrafenis zal alle vragen een andere, maar over het algemeen iets meer formele toon dan een partij met een groep vrienden.
 3. 3
  Wees aardig. Wees altijd beleefd, als je zou deze persoon weer te ontmoeten in een andere setting en zou niet willen negatieve herinneringen die je een slechte staande zou geven te hebben veroorzaakt. Als iemand ergert of zelfs beledigingen u, niet te krijgen in een argument. Zeggen "Laten oneens" en het onderwerp te veranderen, beleefd debat, of gewoon jezelf excuus uit het gesprek.
 4. 4
  Begin een gesprek door vragen te stellen over de andere persoon. Probeer niet om over jezelf te praten veel, als ze willen weten (of zijn beleefd) zullen ze vragen. Wees zelfverzekerd en charmant. Niet hog het gesprek, dat is arrogant en lomp. Kijken geïnteresseerd en luister naar de antwoorden.
  • Kijk niet over de persoon schouder of rond de kamer wanneer ze praten, of laat je ogen hangen op de hete nieuwe gast die liep gewoon binnen Dat houdt in dat u afgeleid of niet geïnteresseerd zijn-dat uw conversatie metgezel is niet belangrijk of interessant genoeg om de moeite te letten op.
 5. 5
  Schudden handen stevig vast en kijk uw kennis in de ogen wanneer je dit doet. Wilt u misschien dit een beetje te oefenen, zodat je niet squish handen van mensen, afhankelijk van hoe sterk je bent. Die zou ze zich ongemakkelijk voelen. Let vooral wanneer handen van vrouwen die het dragen van ringen schudden. Te veel druk kan zeer pijnlijk zijn.
  • Onthoud ook dat veel mensen met een "old-school" etiquette achtergrond (vooral als je in Europa) vinden het ongepast om je hand te bieden voor een handdruk aan een dame of een oudere man als je een gentleman, of om een oudere dame, als je een dame. Begroeten de ander altijd eerst, maar wachten tot ze hun hand uit te breiden. Aan de andere kant, als je de oudere persoon of dame, houd in gedachten dat als je niet je hand uit te breiden, kan de andere persoon het gevoel afgewezen, omdat hij of zij niet is toegestaan ​​om uw hand te schudden. Meestal deze situatie duurt slechts een halve seconde in het controleren of de andere persoon is op weg naar je voor een handdruk. Te waarschuwen.
  • Heeft iemand met een reeds uitgestoken hand niet benaderen. Dat is opdringerig. Als je wilt dat iemand weet dat u zijn op weg naar hen, stellen een stevig oogcontact en glimlach, misschien is het openen van je armen een beetje (gebogen bij de elleboog) om een ​​gastvrije gebaar maken.
 6. 6
  Ken de juiste. Voor zilverwerk, ga van buiten, binnen Plaats uw servet op je schoot, en niets toe te voegen aan de tafel die er niet was toen je daar (mobiele telefoon, bril, sieraden). Zet je tas tussen je voeten, onder je stoel. Vrouwen moeten niet make-up aanbrengen aan de tafel. Het is onbeleefd en toont een gebrek aan verfijning. Als u wilt dat uw make-up repareren of controleren of er iets is in je tanden, ga naar het toilet.
 7. 7
  Heb een lach die laat je plezier, zonder lawaai te maken. Loudness duidt op arrogantie of onzekerheid. Een charmante beleefde persoon maakt een andere persoon zich goed voelen. Houd dit doel voor ogen, beleefdheid ten opzichte van de behoeften en meningen van andere mensen. Heb denigrerende opmerkingen niet maken tegenover elke vorm van etnische, politieke of religieuze groepen onder alle omstandigheden.
 8. 8
  Wees sierlijk en tonen elegantie. Carry jezelf soepel, met een gevoel van rust, maar toch betrokken zijn in het moment. Mensen zullen deze subtiele charme opmerken en dit zal je enorm helpen.
 9. 9
  Wees ervan bewust dat etiquette en omgangsvormen zijn afhankelijk van de culturele regio bent u in... zorg ervoor dat de lokale gebruiken te bestuderen voordat u op reis!

Beleefd reacties

 1. 1
  Reageren op de situatie adequaat. Voor veel sociale situaties, zijn er algemene richtlijnen voor beleefde conversatie. Het vermogen om te luisteren naar wat de ander zegt, en reageren bedachtzaam, zonder sarcasme, belediging, of overdreven-casual, zijn de sleutel tot een soepele wisselwerking. Hier zijn enkele voorbeelden:
 2. 2
  Persoonlijke groeten. Als je spreekt met collega's, zeg hallo met naam en, indien nodig, uit te breiden de groet te verwelkomen. Het beleefde reactie is in overeenstemming met de begroeting. Bijvoorbeeld:
  • "Goedemorgen, Jess."
   • "Goedemorgen, Peter."
  • In dit geval, zowel de Greeter en begroette houd het kort, professioneel en hoffelijk. Hier is een ander voorbeeld, uit te breiden een beetje:
  • "Goedemorgen, Jess, leuk je te zien vandaag."
   • "Dank je, Peter. Het is goed om je te zien."
  • Als je groet iemand boven je peer group-misschien je baas, een belangrijk persoon, of iemand anders die "overtreft" je sociaal, het is het beste om het formeel te houden. Bijvoorbeeld:
  • "Goedemorgen, Jess."
   • "Goedemorgen, meneer Jones."
  • Als meneer Jones zegt "Call me Peter," met alle middelen doen. Maar niet doen tot uitgenodigd.
 3. 3
  Telefoon groeten. Beleefdheid als het gaat telefoons volledig afhankelijk van de situatie. Als je in een zakelijke omgeving, hoe je de telefoon hangt voor een groot deel op uw positie in het bedrijf. De manier waarop u een extern gesprek van een potentiële klant te beantwoorden misschien iets als dit:
  • "Hallo, ABC Corporation, dit is meneer Applemore spreken. Hoe kan ik u helpen vandaag?"
 4. 4
  Niet blaffen. Er is een trend, voor interne oproepen, te beantwoorden door het blaffen van uw afdeling. Zelfs als het gangbare praktijk, het is veel beter om daadwerkelijk te spreken beleefd:
  • "Verkoop." Dit kan net zo goed een robot het beantwoorden van de telefoon. Het brengt geen zin dat er iemand aan de lijn die om het even wat. Een betere aanpak zou zijn:
  • "Sales, dit is Eleonore. Hoe kan ik u helpen vandaag?"
 5. 5
  Introducties. Deze veel voorkomende situatie laat vaak mensen zich afvragen wat te zeggen, en wie moet zeggen. Hier zijn enkele richtlijnen.
  • Formele situaties. In formele situaties, je niet "in te voeren" mensen, jullie "aanwezig" hen. Er is een hiërarchie betrokken:
  • De jongere of minder-volleerd persoon wordt altijd ingevoerd om de oudere of meer bereikt persoon:
   • "De heer Ouderling, mag ik u voorstellen Mr Green? '
  • Een man wordt altijd voorgelegd aan een dame:
   • "Mevrouw Jones, mag ik u voorstellen Mr Davis?"
  • Presidenten, kardinalen, en regerende vorsten zijn allemaal gepresenteerd om, ongeacht leeftijd, geslacht, of het station:
   • "Meneer de president, ik heb de eer om mevrouw Jones van Portland, Oregon te presenteren."
  • Informele situaties. Informele situaties hebben veel dezelfde richtlijnen als formele situaties-jongere tot oudere, minder volbracht om meer bereikt, vrouwen aan mannen-, maar zonder de zorg van maatschappelijke verbanning moet je het verkeerd! Ook kunt u "introduceren" ene naar de andere, of weglaten van het woord helemaal, dus:
   • "De heer Ouderling, mag ik u voorstellen Mr Green, van de boekhouding?" Afwisselend, een eenvoudige uitwisseling van namen werkt zo goed:
   • "De heer Ouderling, Mr Green." Hoewel er geen formele presentatie hier, "rang" is opgericht door verbuiging. De naam van de oudere wordt gezegd in de vorm van een vraag, en de naam van de jongere wordt gesproken als een eenvoudige verklaring: "?. M. Ouderling M. Green"
  • De beleefde reactie wanneer je kennis is gewoon: "Hoe maakt u het? '
  • Mr Jones, mag ik u voorstellen mevrouw Abernathy? "Mevrouw Abernathy zegt:" Hoe maakt u het. "Mr Jones kan reageren als gewenst.

Tips

 • Wees beleefd tegen de servers (en de juiste tip als je de host).
 • Probeer niet om mensen te onderbreken wanneer ze praten met iemand anders of in het midden van iets.
 • Het is altijd nog veel erger te worden betrapt op een leugen dan de waarheid te vertellen.
 • Vergeet niet om te zeggen alstublieft en dank u.
 • Heb ellebogen niet op tafel te zetten of te komen over de mensen voor het zout en peper. Altijd vragen of ze kunnen dan doorgeven aan u.
 • Op maat van uw gedrag aan de gelegenheid. U kunt dan meer los worden op een familiefeest in een samenleving diner. Dit geldt voor kleding, ook. Als u niet weet wat voor soort evenement u zal bijwonen, vragen wat voor soort partij / restaurant / bar is zodat u kunt komen voorbereid. Niets is meer vervelend dan staan ​​in het midden van een formele cocktail party in leren broek en biker boots-tenzij het zich in het midden van een biker-bar in een smoking.
 • Nooit "help jezelf", tenzij wie het ook is, je bent met, zegt je kunt.