Wkanl

Hoe om rimpels te voorkomen

Naarmate we ouder worden, verliest onze huid vocht en elasticiteit, waardoor het vatbaar voor rimpels. Dermatologen hebben veel tools voor de aanpak van die kleine lijnen die het verstrijken van de tijd markeren. Zij omvatten recept crèmes, chemische peelings, en Botox. Maar misschien wel de beste optie is om uw huid te beschermen net zoals het is. In dit artikel zal een overzicht van verschillende manieren waarop u kunt voorkomen dat rimpels zich te vormen in de eerste plaats.

Stappen

Hoe om rimpels te voorkomen. Niet de schuld op je genen.
Hoe om rimpels te voorkomen. Niet de schuld op je genen.
 1. 1
  Niet de schuld op je genen. Het is waar dat sommige mensen ouder worden meer sierlijk dan anderen. En terwijl wetenschappers beginnen aan een dieper begrip van hoe de genetica invloed op het verouderingsproces te krijgen, zijn ze ook ontdekken hoeveel uw levensstijl keuzes kunnen invloed hebben op uw genen. Je genen alleen regeren 30% van hoe je ouder wordt, de andere 70% is aan jou.
 2. 2
  Bescherm uw huid tegen de zon. Als je ouder wordt, de genen die de ontsteking, de productie en de sterkte van collageen, en het vermogen van uw huid om water vast te houden beginnen te gedragen op een manier die de vorming van rimpels stimuleert. Deze veranderingen worden veroorzaakt door mutaties. Een studie wees uit dat de verouderde huid die niet waren blootgesteld aan de zon had ongeveer 3.800 genetische mutaties, terwijl de huid die waren blootgesteld aan de zon hadden ongeveer 10.000 mutaties in dezelfde genen! Dus als het risico van huidkanker is niet genoeg om je te dragen sunblock en breedgerande hoeden, laat ijdelheid overtuigen u. Vrouwen moeten voorzichtig zijn bij het blokkeren van zonnestralen. Vitamine D komt van de zon en wordt geabsorbeerd door de huid. Kijk omhoog vitamine D-deficiëntie.
 3. 3
  Eten, drinken, en veel uitgeven op de antioxidanten. Bij UV-stralen worden geabsorbeerd door de huid, ze vrije radicalen, die vluchtig zijn moleculen te creëren. Die vrije radicalen kan aanhaken bij je DNA en zo mutaties te veroorzaken die rimpels veroorzaken. Antioxidanten helpen je lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. Combat rimpels door het eten van voedsel en het drinken van dranken die anti-oxidanten (granaatappels, acai, blauwe bessen, bevat groene thee ) en het gebruik van crèmes of moisturizers die ze bevatten.
 4. 4
  Draag een zonnebril regelmatig. Niet alleen zal het dragen van een zonnebril beschermt de tere huid rond je ogen tegen de zon, maar het zal ook helpen loensen, die rechtstreeks bijdraagt ​​aan kreuken te voorkomen.
 5. 5
  Slaap op je rug te slapen lijnen, die uiteindelijk kan veranderen in rimpels te voorkomen.
 6. 6
  Stoppen met roken. Zware rokers zijn bijna 5 keer meer kans op overmatig kreuken dan niet-rokers zien. Roken kan beschadigen collageen, en het loensen en lip tuiten die wordt geleverd met roken direct rimpels te maken over de tijd.
 7. 7
  Bedien uw gezichtsuitdrukkingen. Meer geanimeerde uitdrukkingen betekenen meer kreukels en vouwen uiteindelijk rimpels. Het kan moeilijk zijn, maar probeer om weg te doen met fronsen, wenkbrauw bijeenbrengen, en loensen. Stop niet glimlachen of lachen, echter. Een echte glimlach veroorzaakt kraaienpootjes rond je ogen, maar de kracht van oprechte vreugde tegen rimpels kan sterker zijn dan de gevolgen van het niet glimlachen te zijn...
 8. 8
  Gelukkig zijn. In een onderzoek van vrouwelijke eeneiige tweeling (dwz mensen met dezelfde genen), vonden de onderzoekers dat gescheiden vrouwen ouder dan hun getrouwde of weduwe tweeling zag, en vrouwen die antidepressiva ouder dan hun tweeling die niet waren keek. Het is onduidelijk of de antidepressiva of de depressie zelf veroorzaakt een verhoogde veroudering, maar deze bevindingen impliceren dat het zijn in een gelukkige relatie en het hebben van een, relaxte benadering van het leven zou kunnen rimpels te voorkomen. Op zijn minst, zal gelukkig zijn helpen niet zo veel zorgen over de rimpels!
 9. 9
  Ga naar een dokter als over-the-counter producten niet werken en u last van uw ontembare rimpels. Prescription retinoinezuur kan het ontstaan ​​van rimpels te minimaliseren. Rimpels die slechts voortkomen uit overmatige spiersamentrekkingen, zoals het voorhoofd horizontale lijnen of kraaienpootjes, moet worden geïnjecteerd met botulinum toxine. Diepe rimpels kan nodig filler injecties.

Tips

 • Als u slaapapneu of anderszins niet kan slapen op je rug, probeer zijden of satijnen kussenslopen, die de neiging om zachter te zijn op de gezichtshuid dan katoen.