Wkanl

Hoe maak je een groter en groter tegenstander te verslaan in een straatgevecht

Laten we het gezicht van de werkelijkheid. Grootte doet er echt toe doen - maar het is niet alles. U mag niet groter zijn dan je, maar je kan sneller, zijn slimmer, of meer savvy dan hem. Profiteer waar je kunt. Hersenen zijn veel belangrijker dan bruut.

Anders dan geconfronteerd met een tegenstander die is even groot, de bestrijding van een groter persoon heeft bepaalde uitdagingen, en de volgende stappen te maken helpen overwinnaar te voorschijn komen - of in ieder geval te overleven in een stuk!

Stappen

Hoe maak je een groter en groter tegenstander te verslaan in een straatgevecht. Maat groter je kansen eerlijk.
Hoe maak je een groter en groter tegenstander te verslaan in een straatgevecht. Maat groter je kansen eerlijk.
 1. 1
  Maat groter je kansen eerlijk. Alleen bezighouden met bestrijding van grotere mensen als u geen opties over. Voorkom een confrontatie indien mogelijk. Door zijn grootte, je bent in het nadeel.
 2. 2
  Kies de verstandigste optie. Er zijn twee keuzes wanneer zij worden geconfronteerd met een grotere, mogelijk sterkere tegenstander: ofwel het gezicht van je tegenstander en of. Het kiezen zich terug te trekken is niet een teken van lafheid, maar een beslissing om te overleven en bespaar je. Het is dwaas om te vechten terwijl het niet, of wanneer je weet dat je niet kan winnen.
 3. 3
  Gebruik het element van verrassing. Als je in het nauw gedreven en de situatie laat je geen keuze, mentaal en bereid je fysiek zonder al te voor de hand liggend. Doen alsof je niet voorbereid bent, dan hem te verrassen door het gooien van een in de solar plexus (het zachte weefsel tussen het middelste gedeelte van de en de buikspieren). Dit zal meer dan waarschijnlijk wind hem.
 4. 4
  Bereid plan B. Als je succesvol in hem wikkeling met uw verrassingsaanval (de zuignap) bent, bereid je met je vechten houding en volg de onderstaande regels.
  • Bewaken altijd je hoofd met je onderarmen, een grotere man kon gemakkelijk het land een klap op je hoofd vanwege zijn bereik voordeel.
  • Respecteer je tegenstander langer bereik en macht door zijn massa en lengte. Houd een veilige afstand. Naar binnen bereik te dringen en krijgt een klap in, gebruikt u de juiste timing te pareren (het blokkeren en doorschakelen van je tegenstander staking) of slip zijn slag terwijl het verschuiven van je voeten naar voren (om te compenseren voor uw achterstand in bereik) vinden van een opening, en het projecteren van de punch. (En weven dus zijn punch mist en balans brengt hem) Dit is een relatief riskante manoeuvre, maar effectief indien goed uitgevoerd.
  • Om het bereik van uw groter tegenstander te neutraliseren: Toen hij gooit zijn rechte stoot, (beweging van het hoofd door bukken is essentieel), over de juiste timing om een ​​haak (dit zal dienen als een pareren) gooien om zijn onderarm, en follow-up met een combinatie van stakingen op het lichaam of op het hoofd door het verkrijgen van dichtbij. De belangrijkste doelstelling is om verlamde en zijn onderarm uitschakelen om zijn aanval te ontmoedigen.
  • Het is efficiënter om pareren (een simpele tik tegen een krachtige slag is voldoende om de staking leiden) dan de aanval te blokkeren. Pareren geeft je meer kans om een tegenaanval, terwijl het blokkeren van een klap kan fysiek drain u en ertoe leiden dat u schade. Maar zonder de juiste timing, effectief pareren is onmogelijk.
  • Vecht nooit vrij als je in het nadeel vanwege zijn omvang. Het belangrijkste idee is om je gezond verstand en praktisch gebruik, en om jezelf te beschermen ten koste van alles. Dit gaat niet over de concurrentie, noch over. Dit gaat over realistisch. In een, zijn er geen regels. Als je iets in je hand, als een hebben, fles, of, zet hem in een verdedigende tool. Gooi een handvol zand in zijn ogen of spleet zijn met een mes. Verblindend hem met hete saus of chilipoeder is een slimme manier om je vijand tijdelijk onbekwaam, en geeft je de mogelijkheid om een combinatie van stakingen te landen, of ontsnappen geven. Wanneer mogelijk, zich niet bezighouden met een lege handen. In tegenstelling tot in vechtsporten, niets is eerlijk in een echt gevecht. Trouwens, als hij ziet dat je met iets dat een bedreiging voor hem dat het hem meer kans om terug af kunnen maken zou kunnen zijn, en kan eventueel hem aarzelend om je aan te vallen te maken. Dat zou een goede zaak zijn.
  • Kennis van het hanteren van een martial arts wapen (bijv. kali stokken, nunchaku, personeel, of shinai) is essentieel. Verwacht nooit een 5'1, 95 pond. kleine man te slaan een 6'5, 200 £. grote vent met zijn blote vuisten. Hoewel mogelijk als de kleinere individu heeft superieure snelheid en vaardigheid, het gebeurt zeer zelden. De meest realistische manier om de grotere vijand te verslaan zal meestal afhangen van de expertise van de kleine man is in het omgaan met een wapen, en / of zijn bereidheid om eerder terug te trekken dan alleen blindelings aanvallen. Een wapen is een grote 'equalizer'.
  • Close-range vechten is aan te raden voor kleinere vechters. Een goede timing is de sleutel, want groter vechters liever buiten bereik te bestrijden. Dit is logisch vanwege hun langere bereik.
  • Spelen vuil. Kick zijn lies, vinger-prik zijn ogen, gooi een hakken klap op zijn keel, bijten zijn [oor (als Iron Mike tegen een groter Holyfield, die was totaal uncool in de ring, maar kunt u opslaan in een echte vechtpartij). Een haar grijper is een zeer effectieve en praktische bewegen, waardoor hij met minder mobiliteit. Trekt zijn haar in een neerwaartse richting kan geven u de mogelijkheid om een ​​uppercut of knie staking om het gezicht te gooien. Toepassing van de tactiek die zijn gelabeld als fout en "onder de gordel" in vechtsporten is als normaal en wenselijk als ademen in een straatgevecht.
  • Er zijn vier manieren om de greep te breken en te ontsnappen toen gegrepen door een grotere man. Leveren een kopstoot aan het gezicht, bijt de huid (de kauwspieren, de spier voor bijten, bevestigd en gelegen in de kaak gebied, is de sterkste spier in het menselijk lichaam. Maar wees ervan bewust dat bijten de huid in gevaar brengt u want uw tegenpartij, de bloed kan worden besmet met of andere besmettelijke virale ziekten). Stampen de tenen kan een beer knuffel te staken. Of u kunt gewoon draaien en breken van je vijand vingergewrichten om zijn greep te breken.
  • Gebruik een zware tas in je training routine om u te helpen meer kracht te ontwikkelen. Kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en behendigheid zijn haalbaar attributen. Harde werk en opleiding zijn de beste manieren om deze attributen te bereiken.
  • Vasthouden en bewegen, hit and run. Zoals Ali zei: "Vlotter zoals een vlinder, als een bij ". Vooruit, achteruit, omzeilen, bewegen in een cirkelvormige baan. Voetenwerk is een essentiële factor in combinatie met de mogelijkheid te raken met perfecte timing. Nooit in een platte voeten stationaire vechten houding, kan een grotere tegenstander gemakkelijk je eigen als je hem laat je vangen.
  • Uitglijden, dobberende en weven alvorens een pittige staking is een zeer essentieel en effectief vaardigheden te ontwikkelen. Zijnde de kleinere man, heb je meer kans sneller dan hem. Profiteer van uw lichtheid en kennen de fundamenten van ontwijkende gevechten. Bruce Lee (naam: Li Xiao'long-"Li, de kleine draak") zei dat "ontwijkende is te raken zonder dat je geraakt wordt." U, als een kleinere tegenstander tegen een grotere vijand, moeten identificeren met ontwijkend gedrag van een stierenvechter en snelheid tegen machtige van de stier woede.
  • Side-stepping en het vinden van ongebruikelijke ongebruikelijke hoeken is ook een goede manier om de grotere tegenstander binnen bereik onderscheppen. Het vermijden van het zijn in de voorkant van je tegenstander geeft u de mogelijkheid om te zoeken naar een opening en maakt je minder voorspelbaar. Echter, het kost veel training en oefening om deze vaardigheid te verwerven.
  • Tot teen vechten tot teen met een grotere vijand is veel te riskant. Dubbelzinnigheid is een van de belangrijkste kenmerken. Lopen als je een kans.
  • Kapitaliseren op uw snelheid, lichtheid en snelheid. Deel ponsen (accumulatiefactor) gunsten kleine strijders. Training met een snelheid zak is een uitstekende training hulpmiddel om de ontwikkeling van uw snelheid en snelle opvallend.
  • Verkleinwoord Manny Pacquiao Pacman, na het verslaan van een groter en groter "Golden Boy", Oscar De La Hoya, zei: "Snelheid is de sleutel om hem te verslaan".
  • Snelheid niet alleen betrekking op de snelheid en de snelheid van de staking, maar de snelheid van het voetenwerk. Bezitten het vermogen om te glijden binnen en buiten de gevechten bereik met gemak.
  • Bestudeer de kunst van het contra-opvallend. Toeslaan voordat je tegenstander slaat, als je de neiging om zijn aanval of staking te stoppen nadat u zijn strike hebt gleed.
  • Praktijk combinaties van klappen op je tegenstander te verwarren. Niet dezelfde aanval meer dan een paar keer achter elkaar te gooien.
  • Schijnbeweging. Gooi een nep staking up gevolgd door een echte staking. Gooi een nep linker stoot naar het hoofd toen hem slaan met een zakelijk recht punch in de solar plexus. Experimenteren met een combinatie van stakingen. Het doel van het vervalsen van stakingen is om de aandacht van de tegenstander af te leiden, te misleiden en af te leiden zijn coördinatie, focus, timing, en concentratie. Bruce Lee zei: "Wanneer twee vechters met gelijke vaardigheden spar, degene die de meer superieur feinting vaardigheden wint."
  • Als je op de buitenkant bereik, nooit slaan voor het gezicht, tenzij je zeker genoeg om hem knock-out. U kunt eenvoudig worden tegengegaan vanwege zijn bereik voordeel. Het zal alleen hem bozer maken als je niet succesvol bent kloppen hem. Vanwege uw achterstand in bereik, is het niet verstandig om dat te doen. Gebruik in plaats daarvan lange afstand aanvallen, zoals de sidekick, het raken van de dichtstbijzijnde doel, dat is het of de lies. Hem alleen geraakt in het gezicht als hij in verlammende pijn en verbijsterd. Hoofd schoten mag alleen worden gegooid als je hebt gesloten inch
  • Sla niet op de harde weefsels van het lichaam, alleen gericht op zijn kwetsbare gebieden, zoals de, lies, ogen, brug van de neus, de nieren, het hart, de hals, de keel, en de solar plexus. Dit zijn de pijn gevoelige gebieden van het lichaam.
  • Ongeacht hoe groot iemand is, een stevige kick om het kruis zal toebrengen een verlammende pijn. Zelfs van wereldklasse zwaar gespierde boksers zal instorten van de pijn als het per ongeluk of misschien opzettelijk geslagen in de lies met genoeg kracht. U kunt noemen het vies, maar het is praktisch en effectief. Een stevige uppercut (u kunt dit toepassen als een sucker punch) aan de lies is een van de beste wapens een kleine man kan leveren tegen een grotere tegenstander. Oefen het leveren van de uppercut met een zware tas naar een krachtige lies schot ontwikkelen.
  • Over de juiste timing te sluiten inch Wanneer je in de binnenkant bereik, gebruiken opvallende technieken ontwikkeld voor de korte afstand, een kopstoot aan het gezicht, een hoek op de kaak, knie stakingen aan de lies en elleboog stakingen aan de solar plexus zijn zeer effectief.
  • Hoeveel keer heb je gezien een boxer afgevoerd wegens een kopstoot in een bokswedstrijd? Een kopstoot kan gemakkelijk te snijden en bloeden van een gezicht. Gebruik het wanneer de gelegenheid stakingen en je hebt afgesloten inch
  • Een haar greep, trekken de kop in een neerwaartse richting, gevolgd door een karatetrap aan de de nek gebied is een levensbedreigende verhuizing. Dit is een zeer schadelijke klap die onmiddellijke dood of permanente levenslange verlamming als gevolg van de schade zou kunnen toebrengen aan hoogste niveau van het ruggenmerg kunnen leiden. Nooit, nooit dit uit te voeren, tenzij je in een levensbedreigende situatie.
  • Het raken van de tempel met de "knife edge" gedeelte van uw knokkel kan daze en af ​​te leiden coördinatie uw groter vijand's. Hem daar raken met een wapen kan hem doden, dus gebruik zorg en alleen aanvallen als je bang voor je leven zijn of een andere is.
  • Het slaan van de oren kan onbalans je tegenstander en klop hem bewusteloos. De oren zijn het middelpunt van ons evenwicht (balans).
  • Leer de kunst van het grondgevecht. Op de, voortbestaan ​​afhankelijk is van iemands vermogen om invloed aan te wenden om pin en te onderwerpen een tegenstander, of de kennis van aanvallen kan men aan de tegenstander gewrichten beschadigen. Vinger-breken, het raken van de ogen, en prikken de keel en lies zijn een aantal technieken kan men gebruiken om een ​​grond gevecht overleven. Velen benadrukken het gebruik van Jujutsu technieken, en terwijl het gebruik van arm en technieken zijn effectief, vergeet niet dat een gedraaide vinger greep van een tegenstander op je kunt eindigen. Op de grond, wat het belangrijkst is de verfijning van vaardigheden en technieken in grappling plaats van iemands grootte.
  • De "clinch en de staking"-strategie (a la Ricky de 'Hitman' Hatton) is ontworpen voor kleinere vechters. Door het dichten van de kloof en de ruimte (door clinchen), zal de grotere tegenstander niet in staat om hun langer arm te gooien, terwijl u uw voordeel door het slaan van binnen bereik, het gooien van korte krachtige slagen.
 5. 5
  Vergeet niet uw voordelen. Heb je wel wat:
  • Kleinere mensen doorgaans lichter en slanker, die essentieel is voor ontwijkend defensieve vechten zijn. De meeste van hen hebben een uitstekende voetenwerk. Agility is ook een troef een klein persoon bezit.
  • Ze zijn ook sneller die een aanvulling voor een snelle gooien van stakingen. Hoewel ze minder stroom voor het slaan, kunnen ze compenseren door het gooien stakingen sneller en vaker.
  • Ze hebben de neiging om een ​​groter uithoudingsvermogen dan hun grotere vijanden hebben.
  • Ze zitten in een uitstekende positie om een ​​verwoestende uppercut met een grotere hefboom om de nieren, solar plexus, en de kaak van zijn groter tegenstander te gooien.
  • Wanneer de grond vechten, ze moeilijker neer te halen of aan te pakken in vergelijking met groter vijanden omdat ze dichter bij hun zwaartepunt.
  • Hoewel een kortere arm bereik is een nadeel als het gooien van een staking op lange varieerden buiten vechten, kan het een voordeel zijn tijdens gesloten varieerden in-gevechten. Een kortere arm kan meer kracht en de hefboomwerking (vooral het gooien van korte haken en korte uppercuts) op deze afstand dan een langere arm zou kunnen vergemakkelijken.
  • Psychologisch, kleinere vechters hebben de neiging om meer motiverende rijden en honger uit te blinken hebben omdat ze tot een groter gevoel van uitdaging voor een grotere tegenstander. Ondertussen grotere vechters hebben de neiging om hun kleinere vijanden, wat kan leiden tot en het nemen van hun opleiding voor verleend onderschatten.

Tips

 • In praktische zelfverdediging, Bruce Lee altijd beklemtoond dat de startlijn van de verdediging is een sidekick aan de knie. Schoppen of stampen de knie is zeer effectief omdat het een van de meest onbeweeglijke dislocatable lichaamsdelen terwijl de langste verdedigingsbeweging een sidekick. Het raken van de knie niet lang bereik nodig en het is een van de dichtstbijzijnde en de meest kwetsbare doelwitten. Echter, moet u uw schoppen kracht te ontwikkelen om genoeg schade om te helpen toebrengen.
 • Muay Thai fighters (kickboksers in Thailand) trainen zich een verwoestende shin kick ontwikkelen. Oefenen opvallende op een zware tas is de beste vorm van training om krachtige shin stakingen ontwikkelen.
 • Het is belangrijk om uw ogen op je tegenstander. Als je probeert om een ​​spin kick doet, doe het snel, zodat hij zal niet in staat zijn om te handelen voordat je handelt.
 • De solar plexus is een essentieel doel. Uppercut Een kleinere persoon naar toe zal een tegenstander leiden tot ondraaglijke pijn, en mogelijk de dood te ervaren. Door de opwaartse richting van de slag zal de gevoeligheid voor viscerale pijn veroorzaken zeer grote schade en shock. Wanneer het gewond is, levert hij een pijnlijk signaal naar de hersenen die gedeeltelijke verlamming, kortademigheid en ondraaglijke pijn veroorzaakt.
 • Een studie sparring tegen een groter, groter tegenstander is een essentieel onderdeel van de opleiding voor het wijzigen en het uitzoeken vaardigheden en techniek.
 • Altijd in gedachten houden dat de grootte er echt toe doet. Een groter tegenstander kan veel schade toebrengen omdat zwaarder, sterker klappen. Maar het hebben van een strategie en de hersenen is veel belangrijker. Er is een oud boksen adagium dat "een goede grote man altijd zal verslaan een goede kleine man". Zorg dat het geval is, als je de kleinere, moet je niet alleen goed zijn als hij is, maar wel beter. Als hij is groter dan jij, moet je wijzer dan hij. De belangrijkste voorwaarde is om zeker te zijn dat je kan overtreffen zijn vaardigheden en beschikken over betere vechttechnieken. Het hebben van vaardigheden gelijk zijn is niet genoeg, want hij heeft de rand en voordeel.
 • Een zwaargewicht kampioenschap bokser van het eerste deel van de 20e eeuw de naam Sam Langford populariseerde het adagium, 'Dood het lichaam en het hoofd zal vallen ". Hij stond slechts 5'7 ", maar versloeg bijna elke grotere persoon die hem uitgedaagd. Body Opvallend is erg belangrijk om te onthouden in de strijd. Het is een voorstander kleinere vechters omdat ze meer kans waterpas op het lichaam gebied van hun grotere vijand. Je kunt staking de kop als een follow-up als je een stevige rechte stoot heb gegooid of uppercut aan de solar plexus of de nieren gebied.
 • U moet beschikken over het juiste bereik aanpassing bij een groter tegenstander. Het is een kwestie van het sluiten-in of uitstappen van de afstand. Het is of verder zijn, buiten zijn verstrekkende bereik of naar binnen. Profiteren van uw korter bereik en verminderen, neutraliseren zijn hefboomwerking door de kloof. Nooit op zijn verstrekkend bereik.
 • Zijn sterk afhankelijk van schoppen stakingen (vooral als een grotere vijand alleen weet hoe je een klap uit en doet geen kick), omdat het been is langer dan de armen. Dit zal helpen om te compenseren voor uw nadeel in handbereik. Ponsen is voortgezet, dit zal worden toegepast in de mid-range of je hebt afgesloten inch
 • Er is geen schande in het leven om een ​​andere dag te vechten. Het gezegde, 'Discretie is het betere deel van moed "betekent dat er sommige dingen zelfs de dappere praat niet over - weglopen is niet iets om over op te scheppen, maar het is soms de enige manier om een succesvol resultaat in een hebben vechtpartij.
 • Een overhead punch is een staking met een cirkelvormig pad komt van boven-niveau van het hoofd zinken op een neerwaartse richting naar het doel dat is de tegenstander het hoofd. Het is een zeer lastige tegenaanval en bedoeld om te werpen op de "blinde kant / spot" van de grotere tegenstander.
 • Schreeuwen. Een luide, hoge en onverwachte schreeuw kan niet alleen roes je vijand, maar ook alert anderen dat je in de problemen en brengen ze je te hulp.

Waarschuwingen

 • Grappling is zeer effectief tegen een tegenstander, maar is nutteloos tegen meerdere aanvallers. Je moet leren wanneer en die grappling technieken niet toe te passen.
 • Tenminste leren en bestuderen van de basisprincipes van een krijgskunst zelfverdediging u verkiest. Het is beter om te gaan met een tegenstander met behulp van wetenschappelijke kennis jezelf te verdedigen dan gedachteloos vechtpartijen met hen.
 • Draai iets in een defensief wapen (zoals een pen, fles, of rock), maar niet in die mate dat je hem zult doden, maar verlamde en immobiliseren (tenzij je leven is in groot gevaar).
 • Gooi nooit ontsnappen als een van de beste opties, vooral als je niet over de voldoende kennis en training om te gaan met een grotere tegenstander. Als je niet kan outbox hem, tenminste ontlopen hem.
 • Het doel van dit artikel is om je aandacht te geven aan wat we moeten doen als we zouden oorlogszuchtige mensen weg tegenkomen buiten onze omvang. De bedoeling is om te onderwijzen en ons voor te bereiden voor zelfverdediging vooral in een dodelijke situatie, niet aan te moedigen noch sensationalize geweld. Het hebben van een open geest zal u leiden tot een bredere zin en een diepere betekenis over dit artikel. Deze pagina is alleen bedoeld voor het worst case scenario's.
 • Dit artikel is essentieel voor elke vechter, ongeacht hoe lang of groot je bent. Er zal altijd een groter en groter vechter dan u, dus je moet een voldoende kennis en de know-how om de situatie om te gaan als je ooit een tegenkomt.