Wkanl

Hoe maak je de overgang van een vrouw naar een man (transgender)

Dit artikel is een algemene gids voor mensen die werden toegewezen als vrouw bij de geboorte, maar identificeert zichzelf als mannelijke. Je hoeft niet aan alle van de achterban van phyiscally overgang doen. Bent u perfect mag stoppen bij het ​​stadium u vertrouwd bent met, dat is het belangrijkste deel van de reden waarom je zou fysiek overgang. U kunt altijd verder vooruit als u later besluit dat u wilt, maar de meeste van de tijd kunt u niet meer terug.

Stappen

Hoe maak je de overgang van een vrouw naar een man (transgender). Passeren als een man.
Hoe maak je de overgang van een vrouw naar een man (transgender). Passeren als een man.
 1. 1
  Accepteer jezelf. Het eerste grote deel van uw overgang zal accepteren wie je bent. Dit is iets wat je misschien je hele leven hebt gekend of zou hebben onlangs gerealiseerd / reine te komen met. Neem ruim de tijd om na te denken over alles, doe wat onderzoek, hebben een goede huilen, wat je nodig hebt om. Weet dat je niet alleen bent, er zijn veel mensen die transseksueel (ook bekend als genderdysforie).
  • Probeer een steungroepen in uw omgeving, zodat u kunt voldoen aan andere mensen zoals jij, hoor hun verhalen, het verzamelen van meer informatie, en het reine te komen met jezelf.
  • Probeer te achterhalen wat je wilt. Sommige mensen die transseksueel zijn volkomen tevreden met jurk gewoon oversteken en leven ofwel kijken als of worden aangeduid als de juiste geslacht. Anderen gaan verder en krijg hormoontherapie en chirurgie. Vergeet niet dat u niet hoeft te geen keuzes te maken meteen, het in feite gaat om een ​​lange weg voor u zijn. Veel mensen raken gefrustreerd over hoe traag het kan gaan.
 2. 2
  Naar buiten komen. Er is geen "juiste" tijd om uit te komen aan mensen als transseksueel en het hoeft niet per se om tweede te gaan in uw transitie stappen. Maar het is een zeer belangrijk en voorzichtig wat je zult moeten doen. Dit gaat een heel lang proces voor u en een harde weg naar beneden te gaan-je gaat naar een support systeem in de plaats en de mensen die er voor u nodig zijn. Vooral je familie. Zorg ervoor dat u uw familie en vrienden overhaast in het zien van je als man-zij u hebben gekend voor een lange tijd als vrouwelijke en het zal moeilijk zijn op hen.
  • Het is waarschijnlijk het beste om ofwel een echt goede vriend of je ouders eerst vertellen (vooral je ouders als je leeft met hen). Brieven zijn perfect geschikt als je niet goed met praten of niet weet wat te zeggen. Wees voorzichtig en gebruik ze niet haasten. Laat ze denken en probeer niet te worden beledigd als ze nodig hebben om weg te lopen, huilen, of iets onverwachts. Zelfs als ze uithalen, herinner je hebt te maken met deze en na te denken over dit voor een lange tijd, kan dit de eerste keer dat ze horen het gemakkelijk zijn.
  • U kunt uw familie houding over het onderwerp te testen door te praten over een FTM in het nieuws. Kijk voor een interessant verhaal als 'de zwangere man' en krijgen een familie discussie gaande. Zoek uit hoe ze reageren op hem voordat coming out met hen over wie je bent, vooral als je onder de wettelijke leeftijd. In sommige families is er mogelijk risico van fysiek geweld zijn. Kom niet uit, tenzij je het gevoel dat het fysiek veilig en hebben een "worst case"-optie openen als de situatie verandert gewelddadig.
  • De meeste mensen hebben veel vragen (vooral familie). Geïnformeerd te zijn. Weet wat je nu moet doen en weten dat sommige van de opties voor de weg die u overweegt. Wees geduldig met hun vragen en hen niet plagen voor de hand liggende dingen die ze zeggen.
  • Er zijn steungroepen voor familie en partners van transgenders als dat is iets wat ze zijn geïnteresseerd Je kunt ze ook meenemen naar uw vergaderingen als je naar een.
  • Transgender en gay wordt vaak verward of met elkaar verweven en kan verwarring veroorzaken wanneer u naar buiten komen. Vergeet niet dat transgender verwijst naar genderidentiteit-transgenders mensen een persoon kan homo, hetero, bi, of iets anders zijn. De verwarring komt waarschijnlijk in over hoe te "labelen" een transperson tijdens de overgang. Dus, als een FTM, je voelt je als een man dat betekent dat je moet "label" gay als je jongens en recht als je van meisjes en bi als je van allebei. Deze verwarring zou ook kunnen komen van het hoge bedrag van de homoseksuele travestieten.
 3. 3
  Passeren als een man. Als je dit niet al doet, zult u wilt beginnen kleden en gedragen als een man te passen hoe je je voelt binnen.
  • Wees voorzichtig met hoe je over dit. Een zeer plotselinge verschuiving in huis voordat je uit kan schrikken je ouders en leiden tot spanning of andere ongemakkelijke gesprekken. Door dit te doen op school, in het bijzonder basis-of middelbare school, of op het werk kan een hoop problemen met klasgenoten te creëren. Misschien wilt u beperken "passeren" naar huis tijdens de eerste of op openbare plaatsen waar je waarschijnlijk mensen die je kent te zien bent.
  • Voel je vrij om je klasgenoten of collega's informeren over het feit dat transseksuele om jezelf comfortabeler op school te maken of werken met uw nieuwe look. Weer gewoon voorzichtig zijn-helaas niet iedereen in deze wereld is zo accepteren als ze zouden moeten zijn. Neem deze langzaam.
 4. 4
  Zoek een therapeut. Dit is belangrijk om twee redenen. One, het leiden van een leven waarin je het gevoel vast te zitten in het verkeerde lichaam kan hebben veel nadelige effecten hebben op je geest. Transgender personen zijn sterk geassocieerd met depressie en zelfmoord. Misschien wilt iemand om gewoon te praten om te helpen met deze problemen en gevoelens. Twee, voordat je verder kan evolueren, moet je een psycholoog om te bevestigen dat je in feite transseksuele en van daaruit kunt u verwijzen naar een endocrinoloog voor hormonen en chirurgen voor de verschillende operaties. Chirurg (legitieme degenen tenminste) zal niet de operaties zonder notitie en hormonen een psycholoog te voeren kan alleen veilig worden gekregen op dezelfde manier.
  • Het beste is om iemand die gespecialiseerd is in transgender problemen te vinden. Als je een harde tijd vinden van een, proberen naar iemand anders om wat te praten en kijken of ze je kunnen helpen om een ​​specialist te vinden.
  • Overstappen is een zeer ernstige leven stap en zowel u als uw psycholoog mag niet overhaast in deze beslissing. Het moet de psycholoog een paar sessies met u een bevestigde diagnose te stellen en van daaruit kunnen ze verder werken met u door de overgang proces.
 5. 5
  Maak een plan. Er zijn veel trappen te overwegen, tussen hormonen, operaties, die volledig uit naar iedereen die je werk / leven / interactie met, dus het hebben van een vuistregel gehanteerd kan echt nuttig zijn. Het kan alles in perspectief te zetten, je op koers te houden, en geven u een manier om de begroting van uw geld (dat een grote zal zijn, gezien je zult waarschijnlijk geld krijgen van verzekering voor alles).
  • Probeer realistisch te zijn. Zo veel als je gaat te willen hebben dit al gedaan in een jaar, het is echt niet zo simpel. Om de hele weg te genitale chirurgie gaan, zou een realistisch doel meer als vijf jaar. Dit geeft u de tijd aan te passen aan elke stap, en het geeft ook uw familie, vrienden, en collega's tijd aan te passen. Uw therapeut kan ook een veel te zeggen in hoe snel je klaar voor elke stap zal zijn, wat ook eisen dat je fulltime leven als een man van een jaar of zo voordat het nemen van bepaalde stappen.
  • Uw therapeut zal de beste persoon om te vragen om hulp komen met een werkplan te zijn. Zij kennen de tijdsperiodes om te wachten tussen stap en ze zullen waarschijnlijk een goed idee van wat realistisch is op basis van ervaringen uit het verleden met andere patiënten.
 6. 6
  Start hormoontherapie (optioneel). Niet alle transmen kiezen om hormonale substitutietherapie (of HRT) start om vele redenen, maar het is iets om te overwegen. FTM's hebben veel geluk als het gaat om hormonen zoals het werkelijk verandert het lichaam, in tegenstelling tot oestrogeen voor MTF's. Testosteron maakt je lichaam kijken en voelen meer mannelijke door:
  • het aanpassen van de vetverdeling waardoor het vet af te bewegen je heupen, billen, dijen, en (licht) op de borst, en het op je buik bewegen.
  • toenemende spierdefinitie, het verbreden van de schouders, en verdikking van de handen en voeten enigszins (waardoor ze groter).
   • De toegenomen spierdefinitie en vet beweging meestal vierkantjes uit het gezicht.
   • Jongens zijn in staat om vet te verliezen sneller, omdat ze de spieren gemakkelijk kunnen krijgen (die veel vet verbrandt) en dus moet je in staat zijn om een ​​aantal van die buik vet te verliezen.
   • Meest verslag FTM's gevoel een stuk sterker snel na te gaan op testosteron.
  • waardoor er meer haargroei als gezicht haargroei.
  • verdiepen uw stem en misschien wat adamsappel groei.
  • verdikking uw huid en waardoor je meer tolerant ten opzichte van koude.
  • het veranderen van je lichaamsgeur en je meestal meer zweten in warmte.
  • Testosteron kan een kleine hoeveelheid van de groei veroorzaken, maar dat is onwaarschijnlijk, zal het waarschijnlijk alleen gebeuren als je nog niet klaar met de puberteit en hebben nog enige groei nog in je lichaam.
  • Testosteron stopt ook je menstruatie binnen 3 maanden.
  • Je libido zal waarschijnlijk toenemen, zo zal uw eetlust.
  • Uw clit zal ook beginnen te groeien. De clit en penis start van dezelfde cellen en de T triggers haar uitbreiding. Meestal groeit te worden 2-5cm (ongeveer 1-2 inch).
   • Dit is belangrijk voor metaidoioplastiek (bottom chirurgie), waarbij de vergrote clit gebruikt om de penis te vormen.
  • Dit is in wezen een tweede puberteit, wat betekent dat je kunt ontwikkelen acne of hebben meer vette huid voor een tijd.
  • Er is geen exacte tijdschema voor elk van deze, maar je menstruele cyclus moet zeker binnen 6 maanden te staken. Uw stem zal waarschijnlijk op zijn diepste ongeveer 6 maanden tot een jaar, dit is hetzelfde voor clit groei.
  • De meeste beginnen door het nemen van T via injecties, maar kunnen veranderen om pillen of pleisters. Afhankelijk van de dosering en wijze, afhankelijk van de kosten.
  • Just so you know, sommige FTM's hebben een aanvullende operatie moet ondergaan voordat T. Dit kan zijn vanwege blijft borsten hebben als je eenmaal begint op zoek meer als een man lastig of pijnlijk kan zijn. Het kan ook zijn dat uw borsten zijn de meest oncomfortabele deel van je lichaam voor u en T kan wachten een beetje. Af en toe, sommige operaties blijken beter vóór T gebruik, maar uw chirurg kunt u meer over vertellen en het lijkt te zijn door een aanzienlijk bedrag.
 7. 7
  Verander je naam. meeste transseksuelen zullen beginnen met hun vrienden en familie noemen hen door hun gekozen mannelijke naam aan het begin van de overgang. Meestal tegen de tijd dat je T begint, is het waarschijnlijk het beste om een ​​naamswijziging krijgt als je echt begint te kijken mannetje. U zult hebben om de wetten voor uw staat / land te controleren. Meestal zal het geld kosten (waarschijnlijk 150€ of zo) voor de verwerking van vergoedingen.
  • Vergeet niet om een ​​nieuwe licentie te krijgen en vertel Sociale Zekerheid (voor Europeanen), zodat het zegt je eigennaam. U zult ook wilt uw school of plaats van tewerkstelling uiteraard melden.
  • Er zou een vangst hier zijn als je weg bent op school en wonen op de campus. Je zou in de problemen die leven met een meisje of meisjes, terwijl het leven met een mannelijke naam. Het zou kunnen leiden tot administratieve problemen of ongemak. Totdat je legaal een man, de school waarschijnlijk niet plaats je in een mannelijke slaapzaal. Maar of u de naamswijziging te krijgen is volledig aan jou.
 8. 8
  Een operatie ondergaan. Net als bij HRT, niet alle transmen kiezen om operaties te hebben. Als je goed met de manier waarop je lichaam eruit ziet zonder chirurgie zijn, dat is net zo goed als als je niet. Lichamen transmen's zijn er in alle soorten en maten, net als cis mannen. Er zijn eigenlijk drie soorten operaties kunt u ervoor kiezen om te ondergaan om fysiek meer mannelijke geworden.
  • Top Chirurgie: verwijdert het borstweefsel en maakt de borst kijken meer mannelijk. Er zijn een paar verschillende procedures, die afhankelijk van de grootte van de borst, elasticiteit van de huid, en wat u liever (dwz littekens, hersteltijd en risico / baten). De drie belangrijkste ingrepen zijn:
   • Bilaterale mastectomie of Bilaterale incisie
   • Subcutane mastectomie of Sleutelgat
   • Subcutane mastectomie of Peri-Areolar
  • Hysterectomie: de verwijdering van de baarmoeder. Dit wordt vaak gecombineerd met bilaterale salpingo-ovariëctomie, verwijdering van de eierstokken en eileiders.
   • Omdat testosteron stopt de menstruatiecyclus wordt gedacht te worden gekoppeld aan kankers, maar dit is niet goed bestudeerd. Uw arts kan aanraden om deze procedure binnen de eerste 5 jaar of zo van het starten van testosteron.
   • Veel mannen willen laten verwijderen, zodat ze de verlegenheid van het gaan naar de gynaecoloog kan voorkomen.
   • Veel staten / landen eisen deze procedure voordat u in aanmerking komen voor een wettelijke geslachtsverandering.
  • Bottom Chirurgie: is de constructie van de mannelijke genitaliën. Er zijn twee types: Metaoidioplasty of Phalloplasty.
   • Op hetzelfde moment, kunt u uw plasbuis verlengd, zodat u uw penis kunt gebruiken om te plassen door. Je kunt ook je vagina afgesloten of verwijderd als het niet al geweest. U kunt ook siliconen ballen geplaatst.
  • Het is zeer zeldzaam dat de verzekering dekt een van deze procedures, wat betekent dat je financieel op eigen houtje betrekking tot deze. En ze zijn erg duur. Top operatie neiging om te draaien rond 4110 -7000€, de hysterectomie is ongeveer hetzelfde, en de onderste operatie waarschijnlijk ergens tussen 3740 -20.000€ afhankelijk van welke procedure en wat je nog meer gedaan krijgen.
 9. 9
  Heb je geslacht veranderd legaal. Nogmaals, elke staat / land heeft zijn eigen wetten over wat je moet doen om officieel een ander geslacht. U zult vrijwel zeker een brief van uw psycholoog bevestiging van uw ware geslacht nodig. New York State vereist ook een endocrinoloog om te bevestigen dat u al op testosteron en een chirurg om te bevestigen dat je boven een operatie en een hysterectomie hebben gehad. Sommigen minder nodig, maar het is onwaarschijnlijk dat ze onder chirurgie vereisen ook.

Tips

 • Wees jezelf. Doe wat comfortabel aanvoelt. Maar altijd bewust zijn van uw veiligheid. Ook wees attent naar vrienden en familie, zijn comfortabel met respect voor hun ongemak of pogingen om te groeien gebruikt om u.
 • Komen in uw eigen tempo. Vertel mensen je vertrouwen als je je comfortabel te vertellen bent. Herinneren niemand je vertellen dat dit is uw persoonlijke zaak en je wilt niet dat ze het vertellen van de wereld voor u.
 • Worden echt bereid om te praten over dit. In staat zijn om te praten over waarom je je voelt op deze manier, enkele voorbeelden uit je leven dat ze je gevoelens kunnen begrijpen of zien dat dit niet een plotselinge verzonnen idee. Hebben literatuur over transgender kwesties, zodat je ze kan vertellen wat de volgende stap is en wat uw voorlopige plannen zijn. Weten over geld, dit is waarschijnlijk niet de tijd om te vragen om financiële steun in deze zaak, kunt u baan ideeën in gedachten hebben.
 • Kies een goede omgeving voor coming out op "belangrijke mensen" (zoals je ouders). Ergens neutraal, waar u comfortabel bent, en waar iedereen die betrokken is weg kunnen lopen en weg te komen. Ze willen niet het gevoel in het nauw gedreven wanneer je ze vertelt, net zoals je zou willen een manier om eruit te komen als het slecht gaat.

Waarschuwingen

 • Deze overgang is permanent. De operaties kan realistisch niet worden teruggedraaid, althans niet terug naar je oorspronkelijke fysieke conditie. De meeste effecten van het testosteron zijn permanent, zoals de stem te wijzigen, lichaam en gezichtsbeharing, en clit groei. Als u nog steeds eierstokken, vet en spieren veranderingen zullen terugkeren naar vrouwelijke eigenschappen. Sex drive, vette huid, en lichaamsgeur kunnen terugkeren naar hun oorspronkelijke staat. Zorg ervoor dat u weet wat u krijgt in, en dat je dit echt wilt. Dit is iets dat je psycholoog kan u helpen bereiken, maar het is uiteindelijk jouw beslissing. Doen wat goed voelt.
 • Probeer je best om het rustig aan. Laat andere mensen wennen aan je, vooral je familie.
 • Laat nooit iemand onder druk je in het nemen van hormonen of het hebben van een operatie omdat je niet "echt trans" of een "echte man" als je dat niet doet. Veel transmannen leven volmaakt gelukkig leven zonder het doen van een van deze dingen of beide. Bijvoorbeeld, sommige transmen niet van het gewicht dat zij opgedaan op hormonen, en sommige transmen die zingen niet willen dat hun stem te laten vallen. Chirurgie evenals is een zeer dure - en zeer persoonlijke - keuze. Niemand hoeft te weten wat je lichaam eruit ziet ontkleed maar u, uw arts, en je geliefde.
 • Wees voorzichtig met onverdraagzaamheid en mensen die niet accepteren van transgender personen.