Wkanl

Hoe je in slaap vallen gemakkelijker als een tiener

Veel jongeren hebben moeite in slaap te vallen 's nachts. Dit kan een groot probleem zijn als je een drukke dag voor de boeg. School, sporten, zomer banen en andere evenementen zijn geen goede plaatsen om te zijn moe. Lees dit artikel om te leren hoe je makkelijker in slaap vallen en je krijgt een goede nachtrust.

Stappen

Hoe je in slaap vallen gemakkelijker als een tiener. Eet niet voor het slapen gaan.
Hoe je in slaap vallen gemakkelijker als een tiener. Eet niet voor het slapen gaan.

Plan ruim van tevoren

 1. 1
  Eet niet voor het slapen gaan. Voedsel geeft je energie en activeert de buikspieren, die beide kunnen houden u op. Als je van plan bent te gaan slapen om 11 uur, hoeft niets meer te eten vanaf ongeveer 12:00-19:00, tenzij je erg hongerig. Als dit het geval is, eet een kleine hoeveelheid.
 2. 2
  Neem een douche een paar uur voordat je naar bed gaat. Als je haar gaat worden nat wanneer je gaat slapen, föhnen het.
 3. 3
  Niet tv kijken of op uw computer. Studies hebben aangetoond dat het scherm de tijd minstens een uur voor het slapen je kunt blijven van het in slaap vallen.
 4. 4
  Voor het slapen gaan, proberen te kalmeren en te ontspannen. In plaats van naar buiten gaan om iets of oefening te doen, een boek lezen, praten met familieleden, of schrijven in een dagboek. Dit geldt ook voor het werk ook. Als je probeert en afwerking die to-do lijst van jou, is je geest gaat om te blijven werken, zelfs als je probeert in slaap te vallen.
 5. 5
  Kleden voor de nacht. Als het wordt verondersteld om naar beneden te zijn in de jaren '30, kan een badjas en slippers helpen warm te blijven. Aan de andere kant, als het wordt verondersteld te zijn in de jaren '90, probeer dan slapen in je ondergoed... ondergoed (en losse overhemd voor meisjes) of als het extreem warm als in de 100's proberen te slapen naakt.
 6. 6
  Vind de juiste dingen die je nodig hebt voor een goede nachtrust. Als het koud is, ga je naar een warme deken of dekbed nodig. Als het warm is, misschien een koele natte handdoek zal u helpen afkoelen.
 7. 7
  Poets je tanden, was je gezicht, borstel je haar en gebruik de badkamer. Op deze manier kan je je voelt zo schoon als je moet zijn voordat u gaat slapen.
 8. 8
  Voordat je naar bed gaat, schrijf alles op wat je moet doen in een plek waar je weet dat je de volgende dag kijken. Noteer het resultaat van uw actie - bijvoorbeeld "afwerking die Natuurkunde wetenschappelijk project" - en de volgende fysieke actie die u moet doen om het te voltooien - bijvoorbeeld "ga naar de winkel". Dit zou moeten helpen je geest "laat het op papier" en rustig naar beneden.

Krijg je geest klaar

 1. 1
  Pas de verlichting. Sommige moeten pikzwart te slapen 's nachts, en anderen liever een beetje licht. Hebben de verlichting op een comfortabele helderheid / donker zodat je kunt slapen op hun gemak.
 2. 2
  Krijg comfortabel in je bed. Zoek een goede positie en voldoende warmte om u te helpen stil te blijven en rustig.
 3. 3
  Zet uw wekker op het juiste volume en de juiste tijd.
 4. 4
  Lees een beetje een boek of doe iets dat je niet veel lawaai behoefte aan, zoals het maken van een verhaal in je hoofd.
 5. 5
  Maak jezelf een afspeellijst op je iPod/MP3 speler met zachte liedjes of rustgevende liedjes om u te helpen in slaap te vallen, als het helpt. Als alternatief zou je kunnen proberen te luisteren naar een audio-boek. Je zou ook naar muziek luisteren of praten programmering op de radio. Sommige klokradio hebben een slaapfunctie die stelt dat het uit te schakelen na een bepaalde periode, idealiter nadat u in slaap zijn gevallen.

Wat te doen als de lichten uit zijn

 1. 1
  Maak je geen zorgen over hoeveel rust je krijgt. Slaap is alles over niet denken. Leid jezelf en je zult in slaap vallen.
 2. 2
  Weer in die comfortabele positie en sluit je ogen. Langzaam replay uw dag in je hoofd, denk aan wat je wel of niet te doen. Denk aan wat je ook bereikt.
 3. 3
  Volledig te ontspannen en zeg tegen jezelf zul je in slaap valt. Niet te veel denken in iets waar u aan denkt.

Tips

 • Zorg ervoor dat de kamers temperatuur is op een bevredigend niveau dat zal helpen je gaat slapen.
 • Iets koudere kamers helpen sneller slapen.
 • Laat je niet gestrest over iets over de volgende dag of zorgen dat er iets ergs zou kunnen gebeuren. Blijven positief!
 • Sluit je ogen en denk na over iets rustig en je zal uiteindelijk in slaap vallen.
 • Denk positieve gedachten.
 • Concentreer je op de ademhaling, omdat het een onvrijwillige daad, zal je al snel vergeten en gewoon in slaap vallen.
 • Houd uw bedtijd en ontwaken keer zo consistent als je kan (zelfs in het weekend) voor de beste resultaten. Als je een normale slaap routine te krijgen, zal het u helpen vallen en in slaap te blijven gedurende een periode.
 • Houd een glas water naast je bed als je dorst krijgt. Niet gedoofd geen melk, want het houdt je wakker in het midden van de nacht.
 • Heb een bedtijd set, het werken rond je 's ochtends wakker tijd. Als je wakker om 6:00, het instellen van een bedtijd om 10:00 is een goed idee. Dit geeft u een volledige 8 uur slaap.
 • Zeg 10 goede dingen over de volgende dag dan denken over ten minste een van hen. Je zou kunnen eindigen dromen over een van de goede dingen dus kies de besten.
 • Als u niet beschikt over een bed hebben op het moment om op te slapen, het vinden van een comfortabele bank. Als je te slapen op de grond, kijk of je hebt een luchtbed of leg meerdere dikke dekbedden / dekens onder je.
 • Gebruik een slaapmasker of een witte ruis maker te helpen slapen.
 • Probeer jezelf voorstellen dat in een plaats die je het gevoel kalm, als een lege ruimte, een grasweide, of een rustige vijver.

Waarschuwingen

 • Denk niet aan alle slechte dingen van de dag ervoor. Gewoon ontspannen.
 • Als u niet in slaap vallen niet uit wat je probeert, ziet een arts of praten met een ouder / voogd als medicatie kan nodig zijn.
 • Denk niet dat elk ding dat je voordat bed is waardoor je niet om te kunnen slapen. Neem alles wat de dokter heeft gegeven u te nemen. Als het product iets te maken met uw slaap zou hebben met uw arts zou vermelden. Als uw arts zei wel iets over uw slapende hen vertellen dat je niet kunt slapen. Zij zullen zorgen voor het, gewoon blijven nemen van de medicatie.
 • Neem niet unprescribed slaapmedicatie, omdat het zal leiden tot rusteloze, ongezonde slaap.

Dingen die je nodig hebt

 • Comfortabel bed
 • Zachte muziek, of muziek die je kalmeert (optioneel)
 • Glas water (optioneel)
 • Boek (optioneel)
 • Wekker
 • Een knuffeldier (optioneel)
 • Een leeslampje (optioneel)