Wkanl

Hoe een Claddagh ring te dragen

De Claddagh ring is een traditionele Ierse sieraden item bestaat uit een paar handen, die vriendschap symboliseren, een hart, die liefde symboliseert, en een kroon, die trouw symboliseert. Het wordt vaak gedragen als een trouwring of meer terloops als een stuk van opvallende sieraden. Leer hoe je een Claddagh ring te dragen, of u kiest om het te doordringen met romantische betekenis of weer te geven in een minder traditionele manier.

Stappen

Hoe een Claddagh ring te dragen. Draag de ring aan de ringvinger van je rechterhand.
Hoe een Claddagh ring te dragen. Draag de ring aan de ringvinger van je rechterhand.

Het dragen van een ring voor het huwelijk

 1. 1
  Draag de ring aan de ringvinger van je rechterhand. Voordat je gaat trouwen, moet de ring worden gedragen aan uw rechterhand, in plaats van je linkerhand. Dragen van het op uw ringvinger laat zien dat je romantisch geneigd bent, maar nog niet gevonden de persoon die je gaat trouwen.
 2. 2
  Draag de ring met het hart naar buiten gericht te laten zien dat je single bent. Het hart moet naar het einde van je vinger, in plaats van in het midden van je hand, en de kroon moet naar binnen wijzen. Dit toont de wereld dat je open staat voor het vinden van liefde bent, en dat je hart is beschikbaar om te geven aan een andere persoon.
 3. 3
  Draag de ring met het hart gericht in te laten zien dat je uit. Als je hebt gevonden een speciaal iemand en een toezegging gedaan om ze toe, draai de ring rond zodat het hart wijst naar het midden van je hand. Dit toont aan dat je hart is momenteel niet beschikbaar. Verlaat de ring aan je rechter ringvinger, maar, want je bent nog steeds ongehuwd.

Het dragen van een ring na verloving

 1. 1
  Draag de ring aan de ringvinger van de linkerhand. Het dragen van een ring om deze vinger is een traditioneel symbool van de verloving of huwelijk in vele culturen, en Ierse cultuur neemt dit ook. Als je dragen van een Claddagh op je linker ringvinger, het is een teken dat je degene die je zult de rest van je leven doorbrengen met heb gevonden.
 2. 2
  Draag de ring met het hart naar buiten om te laten zien dat je bezig bent. Voordat u zegt uw geloften, kunt u de ring gebruiken als een verlovingsring. Tegenover het hart uit laat zien dat je begaan bent, maar je nog steeds niet de knoop gebonden.
 3. 3
  Draag de ring met het hart gericht in te laten zien dat je getrouwd bent. Veel Ieren mensen dragen de Claddagh vleugel als een trouwring. Het hart gezichten in te laten zien dat je in een permanente relatie en dat je hart is gevangen. De ring is omgekeerd tijdens de huwelijksceremonie.

Het vinden van je eigen betekenis

 1. 1
  Draag de ring om uw erfenis te geven. Veel Ieren dragen Claddagh ringen als een symbool van hun Ierse erfgoed, in plaats van als een manier om hun romantische status. Claddagh ringen kan gedragen worden op elke vinger en kan worden gedraaid in beide richtingen, welke het meest comfortabel voor de persoon die het dragen van de ring.
  • Sommige mensen dragen Claddagh ringen op ketting kettingen, in plaats van op hun vingers.
  • Claddagh ringen kunnen ook worden gedragen aan armbanden, of bewaard in de zak als een charme.
 2. 2
  Draag de ring te onthouden speciaal iemand. Claddagh ringen maken zinvolle geschenken voor vrienden en familieleden, ongeacht of romantiek is betrokken in de vergelijking. Als je een Claddagh ring ontvangen als een geschenk en zou liever niet om het te dragen om uw romantische status te tonen, het is prima om het te dragen maar u kiest.

Tips

 • Er zijn veel verschillende soorten Claddagh ringen, zoals die met birthstones, diamanten, goud, zilver, platina of zelfs. Hoewel ze allemaal hetzelfde betekenen, kan een ander type personalisatie tonen als u van plan bent om het te geven aan iemand anders.

Bron en citaties