Wkanl

Hoe te wit goud schoon

Wit goud is goud, dat is bedekt met een rhodium coating. Terwijl wit gouden sieraden is niet moeilijk te verzorgen, maar vergt speciale aandacht tijdens het schoonmaken ervan. Met een aantal eenvoudige voorzorgsmaatregelen, warm water, afwasmiddel en een zachte doek, kunt u het reinigen en glans van uw witte gouden sieraden met gemak. Hier zijn enkele tips voor het reinigen van wit goud.

Stappen

Hoe te wit goud schoon. Onderzoeken uw sieraden voor losse stenen, beschadigde tanden of andere onvolkomenheden.
Hoe te wit goud schoon. Onderzoeken uw sieraden voor losse stenen, beschadigde tanden of andere onvolkomenheden.
 1. 1
  Onderzoeken uw sieraden voor losse stenen, beschadigde tanden of andere onvolkomenheden. Als je iets verkeerds met sieraden merken, stop het schoonmaken en breng het naar een juwelier. Als u probeert om het schoon te maken, kan u uw sieraden beschadigt of verliest edelstenen in het proces. Als u geen schade aan uw sieraden merken, door te gaan met het reinigingsproces.
 2. 2
  Meng 1 theelepel. (5 ml) afwasmiddel en 1 qt. (1,1 l) warm water in een kom. Swish het genoeg dat de zeepbellen iets omhoog. Zet uw wit goud in de kom en laat het inwerken gedurende 10 tot 15 minuten. Gebruik een timer om u te herinneren aan het witte goud uit de kom te verwijderen nadat het is doorweekt.
 3. 3
  Verwijder vuil en vuil van het witte goud stuk. Met behulp van een oude tandenborstel met een pasta van zuiveringszout en warm water, zachtjes de tandenborstel van haren op de witte goudstuk om het vuil te verwijderen wrijven. Druk niet te hard schrobben of je kan krassen op het oppervlak rhodium.
 4. 4
  Spoel de witte goudstuk in warm water. Als u spoelen van uw sieraden in de gootsteen, oppassen dat het niet gaan in de afvoer. Zorg ervoor dat u af te spoelen al het wasmiddel en zuiveringszout oplossing.
 5. 5
  Droog het witte goud met een zachte handdoek of sieraden poetsdoek. Verkrijg het witte goud helemaal droog. Wrijf de sieraden met de handdoek of doek om het te poetsen. Wees voorzichtig niet te wrijven te hard, dat wel. Overmatige wrijving kan krassen veroorzaken.
 6. 6
  Gebruik sieraden reinigingsoplossing van een professionele juwelier als uw stuk wit goud niet schoon was gekomen. Deze reiniging oplossing moet specifiek worden gemaakt voor het witte goud. Deze oplossing is gemaakt om vuil los te maken en glans van uw sieraden.
 7. 7
  Zie een juwelier of uw stuk wit goud niet schoon was gekomen of lijkt te zijn saai. Soms moet wit goud worden replated met de rhodium afwerking, vooral als u merkt vergeling op uw sieraden. Een professionele juwelier kan een elektrolytische proces te gebruiken om de glans en duurzaamheid aan uw witte goudstuk herstellen.

Tips

 • Verwijder alle witte goud sieraden voordat je zwemmen in een zwembad met chloor. Chloor kan de rhodium plating beschadigen op wit goud en veroorzaken te verminderen, dof, geel of loskomen helemaal. Andere agressieve chemische stoffen, zoals bleekmiddel en ammoniak, kan ook schade aan uw witte gouden punten.

Waarschuwingen

 • Gebruik alleen alcohol met diamanten, niet met andere edelstenen

Dingen die je nodig hebt

 • Warm water
 • Afwasmiddel
 • Kom
 • Oude tandenborstel
 • azijn
 • 20 extra minuten
 • Zuiveringszout
 • Zachte handdoek of sieraden poetsdoek