Wkanl

Hoe je een diamant kiezen

Kwaliteit en prijs van een diamant wordt bepaald door een reeks van vier aandoeningen bekend als de vier C's: knippen, helderheid, kleur en karaat. Bij het selecteren van een diamant, zoek naar een die deze vier kwaliteiten balanceert zonder uw budget te belasten. Perfecte kwaliteit diamanten zijn zeldzaam en zeer duur, maar je kunt een iets minder perfecte diamant die nog schijnt briljant met het blote oog te selecteren.

Stappen

Hoe je een diamant kiezen. Uitzoeken van de juiste vorm.
Hoe je een diamant kiezen. Uitzoeken van de juiste vorm.

Snijden

De snede bepaalt vorm en de schittering van een diamant. Een goed geslepen diamant reflecteert het licht van het ene facet naar het andere. Indien gesneden te diep of te ondiep, licht ontsnapt uit de diamant voortijdig, waardoor de kwaliteit van de steen.

 1. 1
  Uitzoeken van de juiste vorm. Terwijl cut verwijst meer naar kwaliteit en het niveau van schittering, de vorm is een aspect van de snede. Beoordelen van de mogelijke vormen beschikbaar op de markt, en kies degene die je het beste bevalt.
 2. 2
  Als het kopen van een diamant voor iemand anders, vraagt ​​zijn / haar advies voordat u een vorm.
  • Als alternatief, vraag dan een goede vriend of familielid van de receiver als u het geschenk een verrassing zijn, zoals vaak het geval is met verlovingsringen.
  • Selecteer een populaire, klassieke vorm als je niemand hebt om te vragen. De meest populaire vormen zijn ronde briljant, prinses en smaragd.
  • Overweeg een niet-traditionele vorm als de ontvanger een niet-traditionele persoonlijkheid. Minder vaak voorkomende vormen die nog steeds zijn vrij populair onder marquise, ovaal, peer, en het hart.
 3. 3
  Kiezen voor de hoogste kwaliteit van de snede u zich kunt veroorloven. Een geslepen diamant bepaalt de overgrote meerderheid van de glans en velen beschouwen de snede de belangrijkste factor bij het kiezen van een diamant.
  • Vraag de juwelier om de Gemological Institute of Europe's (GIA) diamant sortering rapport voor elke diamant die u overwegen de aankoop zien. Dit verslag zal u een ruwe cijfer op snede te geven, ook al is nauwkeuriger indeling is moeilijk te vinden.
  • Selecteren en "Ideal Cut" diamant voor het hoogste niveau van perfectie.
  • Kies een "zeer goed" of "uitstekend" waardering diamant voor een iets minder dure en toch kwalitatief hoogwaardige steen.
  • Overweeg een "goede" kwaliteit als je wilt de balans van de andere C's en nog steeds vasthouden aan een budget.
  • Koopt nooit een redelijk tot slecht kwaliteit diamant, vooral voor verlovingsringen en andere geschenken. Diamonds op deze niveaus ernstig gebrek aan glans.

Helderheid

Duidelijkheid verwijst naar de zuiverheid van een diamant. De meeste diamanten hebben een oppervlak vlekken bekend als "insluitsels," maar zeer hoge kwaliteit stenen hebben geen zichtbare sporen en worden beschouwd onberispelijk.

 1. 1
  Vraag de juwelier over de helderheid van een diamant die u overwegen de aankoop. Een gerenommeerde juwelier zal eerlijk zijn over een steenworp graad zijn en zal alle vragen over wat die rang betekent beantwoorden.
 2. 2
  Vraag een blik op een steenworp GIA sortering rapport.
 3. 3
  Koop een steen zonder zichtbare onvolkomenheden. Veel imperfecties zijn niet zichtbaar voor het blote oog, echter, en kan alleen gezien met een vergroting 10 glas.
  • Kopen vlekkeloze, FL, of intern vlekkeloze, IF, voor stenen zonder enige inwendige onvolkomenheden. Deze zijn zeer zeldzaam, maar, en erg duur.
  • Overweeg VVS1 of VVS2 zuiverheidsgraden voor hoge kwaliteit diamanten met een zeer, zeer kleine insluitsels die zijn onzichtbaar voor het ongeoefende oog, zelfs met een 10-vermogen vergrootglas.
  • Kijk naar VS1 of VS2 kwaliteiten voor diamanten die vlekkeloos met het blote oog met zeer kleine insluitsels.
  • Overweeg een diamant met een SI1 of SI2 rating voor een steen met kleine insluitsels die nog steeds onzichtbaar voor het blote oog, maar gemakkelijk te herkennen met een vergrootglas zijn. Deze stenen lijken hoge kwaliteit om de overgrote meerderheid van de individuen op zoek naar hen, en zijn ook minder inspannend op uw budget.

Kleur

De hoogste kwaliteit diamanten zijn kleurloos, omdat kleurloze stenen zijn zeldzaam en reflecteren het licht beter dan getinte ruiten. De meeste diamanten hebben lichte tinten van geel, die vaak niet te zien met het blote oog.

 1. 1
  Koop een diamant die kleurloosheid balanceert met de prijs. Aangezien de meeste tinten zijn zeer moeilijk te zien, heeft een hogere rang voor kleur niet veel verschil in kwaliteit te maken. Het kan echter een groot verschil in prijs.
  • Selecteer een D gehalte (blauw wit) voor een absoluut kleurloze diamant alleen als de prijs is van geen belang voor u.
  • Kijk naar E (ice white) of f (fijn wit) diamanten als je niet kan veroorloven een D-klasse diamant, maar toch wil een steen die is kleurloos aan een oog.
  • Vraag naar G (wit), H (bovenkant commerciële wit) of I (commerciële wit), vlak kleurloos zien. Deze diamanten lijken kleurloos in een open positie, maar weer een vage gele tint wanneer bekeken tegen een perfect witte achtergrond. De tint is bijna onmogelijk om te zien eenmaal gemonteerd tegen een metalen omgeving, echter, vooral als de instelling is goud.
  • Overweeg J (top zilver), K (bovenkant zilver), L (zilver cape) of M (lichte cape) kleuren voor de stenen die nog relatief kleurloos set tegen een gele metaal, maar meer natuurlijk getint wanneer gematched met een witte metalen zoals platinum.
 2. 2
  Vraag de juwelier over fluorescentie van een diamant. Fluorescentie wordt weergegeven als een diamant wordt blootgesteld aan ultraviolet licht, maar heeft meestal geen effect op een diamant in gewone lichtomstandigheden. In zeldzame gevallen kan sterke fluorescentie het uiterlijk van een diamant kleur te veranderen, waardoor het soms om melkachtige of vettig uitzien.
  • Overweeg een diamant met medium fluorescentie of sterke fluorescentie als op een krap budget, omdat deze diamanten worden vaak verdisconteerd.
 3. 3
  Als je het budget, overweeg dan de aanschaf van een "fancy" diamant, dat is een soort van zeldzame steen met een bijzonder diepe tint. Rood en roze fancy diamanten zijn zeldzaam, mooi, en duur.

Karaat

Het gewicht of grootte, van de diamant wordt gemeten in karaat. Hoe meer karaat een diamant heeft, hoe duurder het zal worden.

 1. 1
  Neem karaat gewicht in aanmerking laatste. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van de steen op enige wijze, dus een zwaarder gewicht betekent niet noodzakelijk een hogere kwaliteit steen.
 2. 2
  Overwegen het selecteren van een populaire grootte karaat. De meest voorkomende maten voor verlovingsringen zijn 1/2 karaat, 1 karaat, en 2 karaat.
 3. 3
  Als het kopen van een verlovingsring of andere gift, erachter te komen wat de ontvanger geeft de voorkeur in grootte. Niet alle vrouwen verkiezen vele karaat. Sommigen kunnen de kwaliteit plaats over omvang, terwijl anderen bereid zijn om een ​​beetje kwaliteit te offeren voor een meer opvallende diamant met meer karaat kan zijn.
  • Vraag de ontvanger zelf over haar voorkeur.
  • Vraag vrienden of familie over de voorkeur van de ontvanger.
 4. 4
  Denk aan de grootte van de hand van de drager als het kopen van een diamanten ring. Vrouwen met meer petite handen kan het uiterlijk van een kleinere steen liever grotere stenen die een neiging om overweldigen hebben.

Aanvullende overwegingen

Voordat je gaat winkelen voor een diamant, zijn er een paar andere tips die je in gedachten moet houden.

 1. 1
  Stel een budget voordat u begint met winkelen. Daarbij helpt u kiezen voor de hoogste kwaliteit diamant je kunt vinden voor uw geld.
 2. 2
  Doe je onderzoek. Leer zoveel als je kunt over diamant kwaliteit en prijs om jezelf te voorkomen van het krijgen bedrogen.
 3. 3
  Winkel rond. Bezoek verschillende juweliers voor een bredere selectie.
  • Bezoek alleen gerenommeerde juweliers.
  • Vermijd winkelen voor diamanten via het internet, vooral als de aankoop van een belangrijk stuk, zoals een verlovingsring. Altijd op zoek naar een diamant in persoon, zodat u de kwaliteit uit de eerste hand kunnen onderzoeken.
 4. 4
  Vraag naar officiële indeling rapporten, zoals een GIA rapport, zie voor de aankoop van een diamant.

Tips

 • Als je besluit om een ​​diamant online koopt, zorg ervoor dat de diamanten worden gecertificeerd door een onafhankelijk laboratorium of dat het bedrijf u koopt van heeft geloofsbrieven. Kijk voor bedrijven met lidmaatschappen tot opmerkelijke samenlevingen zoals de juweliers van Europa en de Europese Gem Society.
 • Vraag naar "Conflict Diamonds Gratis"-beleid van de verkoper. Veel winkels krijgen hun stenen uit laboratoria die hebben de diamanten vingerafdrukken of geregistreerd om ervoor te zorgen dat de stenen zijn Conflict gratis.
 • Overweeg een lab-gemaakt diamant over een natuurlijk gedolven diamanten, omdat lab gemaakte diamanten zijn vaak minder duur zijn.