Wkanl

Hoe maak je een platina ring te kiezen

Platinum wordt ook wel de "King of Metals 'want het heeft een bijzondere uitstraling omdat het zeldzaam is, duurzaam en puur. Niet alle platina gelijk en niet alle platina vakmanschap is hetzelfde. Dit artikel geeft een aantal nuttige tips over hoe je een platina ring van superieure kwaliteit te kiezen.

Stappen

Hoe maak je een platina ring te kiezen. Ken de zuiverheid van uw platina ring.
Hoe maak je een platina ring te kiezen. Ken de zuiverheid van uw platina ring.
 1. 1
  Ken de zuiverheid van uw platina ring. Zoals bij alle edelmetalen dient platina gelegeerd met andere metalen zijn om de vereiste hardheid te bereiken sieraden. Een ring die is gelegeerd met 80% platina en 20% andere metalen is een stuk minder dan een ring die is 95% zuiver platina waard.
 2. 2
  Controleer de uitgifte aan de binnenkant van de ring. Federale regelgeving vereist dat alle platina bands om een ​​stempel of een "keurmerk" op de van de band dragen. Als het zegt "IridPlat", of ".90Plat/Ir" dan is de ring is slechts 90% zuiver platina, en je minder moet betalen dan een ring die is 95% zuiver platina. Als het keurmerk zegt "Plat" of ".95 Plat", dan is de ring wordt beschouwd als zuiver platina en commando's een premium prijs.
 3. 3
  Vraag uw juwelier over de legering gebruikt in uw platina ring. Als u koopt een zuiver platina ring (95% platina), dan moet het gelegeerd met ofwel Cobalt of ruthenium. Deze legeringen produceren een hardere platina dat een spiegel lichte polish kan houden en zijn bestand tegen jaren van dagelijkse slijtage. Veel 0,95 zuiver platina ringen zijn gelegeerd met de minder dure metalen Iridium, maar deze ringen zijn zachter en zal worden gekrast en dof binnen een jaar van de dagelijkse slijtage.
 4. 4
  Zoeken naar een meester platina-smith. Zoek een ultra-specialist gericht op het ontwerpen en handwerk juwelen in platina. Werken in platina zeer moeilijk. De metalen smelt niet totdat het 3223 º, in tegenstelling tot goud, dat smelt op een luttele 1.700 º bereikt. De tools die nodig zijn om te werken in platina zijn totaal verschillend ook. Gegeven deze uitdagingen, zijn er maar een paar getalenteerde meester platina-smeden, die hebben de expertise om hoogwaardige platina ringen maken. Terwijl sommige massa producenten ervoor kiezen om hun platina "kunstenaarschap" uit te besteden aan China om kosten te besparen, het handjevol masters opgeleid in de fijnere kunst van het platina-smithing zijn in de VS en Europa.
 5. 5
  Kijk voor kwaliteit handwerk in het graveren, filigraan, pave of andere fijne details. Platina ringen vandaag zijn er in duizenden ontwerpen met verschillende gegevens aan persoonlijke smaak. Deze gegevens kunnen onder graveren, of diepe sneden in het platina dat een ontwerp te vormen. Sommige sieraden fabrikanten kiezen om bootsen de hand graveren door het inbedden van een ontwerp in casting van de ring. Deze prefab graveren zal uiteindelijk slijten en verliest zijn glans. Daarom, kijk voor een diepe en ingewikkelde hand graveren, die meestal duurt generaties. Filigrein is een ander ontwerp element doet denken aan de Art Deco periode. Nogmaals, om kosten te besparen, veel juweliers prefabriceren filigraan in het gietproces. Het resultaat is een stevige filigraan die elegantie en finesse ontbreekt. Ware kunstenaarschap uit de Art Deco periode vraagt ​​om filigraan die is gemaakt van handgetekende draden en gebeeldhouwde vervolgens gesoldeerd in een stuk. Voor de beste kwaliteit, ervoor dat elke filigraan in de platina ring is handgemaakt. Bezel set met pave is een andere zeer populaire platina ring optie. Bezel set verwijst naar een grens van metaal, vaak bezet met diamanten dat accent het centrum steen - en kan het groter lijkt. Bezel setting met Pave Naast platina zeer specifieke deskundigheid vereist. Juiste instelling zorgt ervoor dat de focus ligt op de schittering van de diamanten, niet de platina tanden die in de stenen. Merken van deze fijne punten vandaag zal zorgen voor de juiste keuze voor de komende jaren.
 6. 6
  Overweeg aangepaste ringen voor een one-of-a-kind erfstuk stuk. Voor degenen die wensen om hun individualisme uit te drukken en zelf een verklaring ring die een familiestuk zullen worden, op maat is de enige manier om te gaan. Veel grote sieraden huizen minachten maatwerk. Als je niet graag een van hun beperkte ontwerpkeuzes, dan heb je te veel fantasie. Op maat gemaakte ringen kunt u werken met de ontwerper om de ultieme weerspiegeling van uw smaak te creëren. De 'bouw je eigen ring "online tools zijn een leuke gimmick, maar ver van de werkelijke aangepaste vakmanschap geassocieerd met een kwaliteit ring. Werken met een deskundige, persoonlijke juwelier die u kunnen begeleiden in het proces.
 7. 7
  Overeenkomen met uw ring aan uw levensstijl. Als hoge stijl en glamour zijn de prioriteiten in je leven, ga dan voor een showstopper die is geladen met prachtige hand artisticiteit en een grote steen in het midden. Indien bergbeklimmen op de Kilimanjaro is uw prioriteit, afzien van de delicate pave werk en kiezen voor een platina ontwerp met een laag silhouet, dat is, een die niet verheffen de steen in het midden, zodat het zal niet geneukt rond op rotsen. Of, kijk naar substantiële platina banden met unieke gravure die modieuze look, maar zijn heel praktisch. Terwijl de meeste vrouwen vallen ergens in het midden, het punt is dat je ring moet passen in je leven. Sommigen voelen zich meer comfortabel in een mooie platina band met een ingewikkelde floral design, terwijl anderen zullen neigen naar een klassiek stuk met een enkele steen in het midden en filigrein of de populaire drie-steen look met graveren. Niettemin, aangezien deze aankoop zal waarschijnlijk worden gedragen voor de komende eeuwen, vermijd de trendy, ultra-moderne ontwerpen die beloven om te kijken gedateerd in een paar jaar.
 8. 8
  Kies een stijl die ziet er het beste op je hand. Nu dat u bepaalde ontwerpen hebt geëlimineerd op basis van uw levensstijl, erachter te komen wat ziet er het beste op je hand. a) Zorg ervoor dat de grootte van uw ring aan de grootte van je hand. Als u grote omlijste met grote, hoekige handen, kies dan niet een sierlijke stuk dat verdwijnt. Liever kijken naar brutaler ontwerpen met een dikkere platina band of overwegen stapelen meerdere ringen. Als je petite bent, kiest u meer delicate stukken en tal van details. b) Wees niet geobsedeerd door de grootte van de steen in het midden. Het is niet van belang dat je beste vriend heeft een drie karaat. Als het was in wit goud of slechte-grade platina, mist stijl en haar diamant heeft zichtbare gebreken, is dit niet een ring te begeren. Denk kwaliteit en stof in het ontwerp, de afwerking, de platina legering en de kostbare edelstenen die u selecteert. c) Probeer op vele ring stijlen om zeker te zijn. Sommige vrouwen zijn er zeker van dat ze willen een bepaalde stijl van de ring totdat het op hun vinger. Wat goed is voor een neef is waarschijnlijk niet wat perfect is voor u. Dit is vergelijkbaar met kleding winkelen. Proberen op een stuk is van essentieel belang om te weten dat het past bij uw vingers en de hand grootte, dat de ring niet verdraaien of worden niet gecentreerd gemakkelijk of dat het er niet goed uitziet wanneer gestapeld met een trouwring.
 9. 9
  Vraag uw juwelier voor een wax schimmel of zilveren replica van uw ring. Als u een aangepaste ring heeft gekozen, kunt u uw juwelier vragen om een ​​wax mal van je ring om ervoor te zorgen dat het ontwerp voldoet aan uw verwachtingen voordat het wordt gegoten in platina. Vandaag de dag, de beste winkels gebruik computer-aided design (CAD) om een ​​driedimensionaal beeld van je ring te creëren. Vervolgens, de juwelier creëert een wassen mal van het stuk en de ambachtslieden te verfijnen zijn dimensies met uiterste precisie. Zoek uit of uw juwelier biedt deze service, die geen teleurstelling dat uw aangepaste ring is niet wat je gedroomd kan elimineren. Een paar juweliers maak een sterling zilver en zirconia versie van een cliënt op maat ring voordat het gieten in platina te zorgen dat de ring is precies wat de klant wil.

Tips

 • Bekijk hier een grote verscheidenheid van platina designer ringen op diverse websites.
 • Het is de moeite waard het opleiden van jezelf over de finesses van het kiezen van een platina verlovingsringen om ervoor te zorgen dat uw testament te houden - en investering in een belangrijke familie-erfstuk - is de juiste keuze.
 • Als het gaat om 0,95 zuiver platina, het geheim van een helderder platina ring is de legering.

Waarschuwingen

 • Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een antieke platina ring, zal het waarschijnlijk voorzien van het keurmerk "IridPlat" of ".90Plat/Ir" aan de binnenkant van de band. Het is pas in de afgelopen 15 jaar dat 0,95 zuiver platina populair is in Noord-Europa.
 • Als uw platina ring moet worden gerepareerd, moet u het naar een master platina-smith. De meeste juweliers hebben niet het vermogen om goed te herstellen platina ringen en je ring zou kunnen worden geruïneerd als ongeschikt gereedschap of de verkeerde platina legering wordt gebruikt om het te repareren.