Wkanl

Hoe veilig te zijn op het internet

De prijs van bankieren, winkelen en online interactie is het gemak waarmee andere mensen uw gegevens nu kunnen stelen. Om veilig te blijven op het internet, gebruikt u de volgende strategieën.

Stappen

Hoe veilig te zijn op het internet. Gebruik geen lui wachtwoorden.
Hoe veilig te zijn op het internet. Gebruik geen lui wachtwoorden.

Bescherm uw identiteit

 1. 1
  Gebruik geen lui wachtwoorden. Kiezen wachtwoord of 1234 is als het zetten van een bagage-slot op de voordeur van uw huis. Ook zullen mensen in staat zijn om het te raden en hacken. In plaats daarvan, komen met een langer wachtwoord dat zowel letters als cijfers / letters bevat, bij voorkeur een die verwijzingen iets belangrijks alleen voor u. Bijvoorbeeld, als de naam van je geliefde kindertijd goudvis was Sir Bubbles, swap uit een aantal van de letters voor cijfers en je kunt eindigen met een zeer mooie wachtwoord zoals s1rbubb735 dat alleen u begrijpt. Zorg ervoor dat al uw wachtwoorden beneden ook schrijven.
  • Gebruik nooit hetzelfde wachtwoord voor verschillende accounts. Als u niet wilt om te komen met en bijhouden van tientallen verschillende wachtwoorden, komen met een base wachtwoord (ex. s1rbubb735) en tack een logische modifier op het voor elke rekening (ex. op Amazon, gebruik amzns1rbubb735; op gmail, gebruiken gmails1rbubb735 of voor Twitter twitt1rubb735).
 2. 2
  Bij het ​​aanmelden voor / installeren / in te stemmen met iets, lees de kleine lettertjes. Als u niet wilt junk mail ontvangen of krijgen op een telemarketeer lijst, op zoek naar een kleine doos in de buurt van de onderkant van de pagina die vraagt ​​of u wilt informatie en aanbiedingen te ontvangen van andere bedrijven. De beste sites hebben een verklaring opgenomen dat ze je naam niet zal verkopen aan andere bedrijven (al zijn ze nog steeds spammen je zelf). Sommige sites vereisen dat u al uw informatie te geven aan het product te krijgen. In verplichte velden die zijn gemarkeerd met een enkel invullen *. Als de infobox een sterretje heeft, het is optioneel en u kunt deze leeg laten.
 3. 3
  Geef niet uw volledige naam, adres of telefoonnummer aan iemand online die u niet vertrouwt of persoonlijk kennen. Dit vooral belangrijk in chatrooms of bij onderhandelingen banen of aanbiedingen via meet-up sites. Pas op voorraad letters (dwz zeer algemene respons brieven die niet echt aan te pakken op een van de punten die je hebt gemaakt), iedereen die wil een overschrijving, of iedereen die wil uit te werken van een zakelijke overeenkomst, terwijl ze onderhandelen " het buitenland. " Lees Hoe oplichting op Craigslist te vermijden en hoe internet dating oplichting voor meer details te vermijden.
 4. 4
  Houd je ogen open voor online oplichting. Pas op voor spoof email beweert te zijn van eBay, PayPal of een bank of een bedrijf dat u vertrouwen vragen om persoonlijke of gevoelige informatie. Dit heet phishing. De e-mail kan u informeren dat er een probleem is met uw account / wachtwoord. Er kan een link naar de binnenkant klikken zijn. Forward een van deze e-mails naar het bedrijf beweert te worden verzonden vanaf. Zij zal bevestigen of de e-mail die u ontving was echt of niet. Ook in gedachten houden dat de e-mail programma's zoals Yahoo!, MSN, Hotmail en Gmail zal je nooit vragen om uw e-mail wachtwoord. Val niet voor. Lees Hoe kun je jezelf beschermen tegen phishing voor meer informatie.

Bescherm uw verbinding

 1. 1
  Zorg ervoor dat u (en regelmatig bijwerken) een anti-virus programma, een anti-spyware programma, en een firewall. U kunt gebruik maken van de firewall die standaard wordt geleverd met het besturingssysteem of een third-party software programma naar uw wens. Gebruik geen twee firewalls tegelijk, omdat ze kunnen interfereren met / verzwakken elkaar.
 2. 2
  Bij gebruik van een openbaar draadloos netwerk, zorg ervoor dat het delen van bestanden en het netwerk discovery uit te schakelen. Deze beide zet je bestanden en systeem in gevaar door iedereen op het draadloze netwerk wordt geopend, niet alleen hackers. In Windows kunt deze opties te vinden onder Configuratiescherm> Netwerk en internet> Netwerkcentrum. In Mac OS X, zijn ze onder System Preferences> Sharing. Als u zich binnen het bereik van openbare draadloze netwerken, maar hoeft niet online te zijn, zet uw draadloze mogelijkheden helemaal. Op sommige apparaten, is er gewoon een aan / uit-schakelaar, aan anderen, moet u dit zelf te configureren (bijv. op een Mac, klikt u op het Wi-Fi-pictogram en schakel AirPort).
 3. 3
  Controleer altijd voor een veilige transactie info. De beste bedrijven zullen veel veiligheidsvoorzieningen op zijn plaats. U kunt een gouden slot aan de onderkant van de pagina te zien naar een beveiligde site aan te geven. Bij opgave van bankgegevens of andere informatie, zorg ervoor dat de verbinding beveiligd is (URL's als deze te beginnen met http s:/ / in plaats van http://) en de site betrouwbaar is. (Niet elke site die HTTPS loopt of accepteert betalingen betrouwbaar is, zelfs als de verbinding is.)
 4. 4
  Configureer uw browser uit te filteren of blokkeren ongepaste inhoud, vooral als je kinderen hebt. Lees Hoe te surfen op het web te beperken met behulp van internet explorer / Block websites op firefox / blokkeren van een website op de mac, indien nodig.

Veilig te downloaden

 1. 1
  Alleen bestanden te downloaden of software van sites die zijn beoordeeld / geverifieerd door betrouwbare bronnen. Kies downloaden van bronnen die up-front over de prijs en ratings en dierenarts hun downloads (ex. download.cnet.com). Als je twijfelt, google de naam van de site of download samen met het woord "scam" om te zien of u een of meer treffers. Niet illegaal downloaden (auteursrechtelijk beschermd materiaal zonder te betalen).
 2. 2
  Open nooit e-mailbijlagen van vreemden, tenzij je ze kunt vertrouwen en hebben de beveiliging instellingen op uw computer. Sommige ongewenste e-mails kunnen virussen of spyware die uw computer kunnen schaden bevatten. Deze e-mails kunnen automatisch worden gemarkeerd als "spam" of "junk", maar virus geteisterde e-mails van onwetende vrienden kunnen ook een vrije doorgang.
  • Als u een e-mailprogramma zoals Outlook of Thunderbird te gebruiken, zorg ervoor naar previews gehechtheid schakelen. Deze weg te nemen uw vermogen om te beslissen al dan niet om een ​​bijlage te openen. Kijk door de instellingen van uw e-mailprogramma's en opties, zoals Toon Attachment Previews uitschakelen, Display Attachments Inline, enz.

Tips

 • Het beste is om drie accounts hebben. Een voor vrienden en websites en de andere voor de job alleen en de andere voor uw persoonlijke klanten, bank correspondentie, een baan en andere veilige dingen. Gebruik een goede naam en een moeilijk wachtwoord voor de laatste twee. Sommige bedrijven kunnen willen uw werk rekening te houden dus zorg ervoor dat u een back-up van uw persoonlijke carrière bouwwerkzaamheden.

Waarschuwing

 • Geef uw rekening als deze is gecompromitteerd nadat u een back-up wat u kunt besparen. Informeer uw bank, baan en anderen van deze veranderingen, onmiddellijk. U zult waarschijnlijk moeten alle wachtwoorden of rekeningnummers of zo direct te wijzigen (als het ooit in je e-mail). Meld het probleem aan uw e-mailprovider.
 • Als uw computer werd gehackt via het internet, dan kan al uw gegevens zijn gecompromitteerd. Update uw antivirussoftware en verwijder het virus. Als belangrijke documenten en informatie is gestolen of aangetast, informeer uw bank of werk dienovereenkomstig. Meld eventuele misdrijf bij de politie.
 • Gebruik goede hints dat alleen u het antwoord te weten.
 • Bewaar een back-up van belangrijke e-mails en documenten op een USB-stick, of in print of beide.