Wkanl

Hoe om te winnen altijd een argument

Ruzie is een manier van het geven van redenen en het overtuigen van de andere kant van uw punt. Deze gids zal u tonen hoe je ervoor zorgt dat je altijd winnen in een discussie.

Stappen

Hoe om te winnen altijd een argument. De eerste, en belangrijkste punt is om te proberen de sterkste kant van de zaak halen.
Hoe om te winnen altijd een argument. De eerste, en belangrijkste punt is om te proberen de sterkste kant van de zaak halen.
 1. 1
  De eerste, en belangrijkste punt is om te proberen de sterkste kant van de zaak halen. Met de kracht van belangenbehartiging aan uw kant is verreweg de makkelijkste manier om een ​​argument te winnen. Terwijl de meeste argumenten hebben een gemakkelijk herkenbare winnaar en verliezer, sommige argumenten zijn niet zo duidelijk. Proberen om deze argumenten te identificeren en ofwel weg te blijven, of heel voorzichtig zijn over het krijgen in het.
 2. 2
  Denk na over de mogelijke argumenten voor en tegen uw kant, en de andere kant. Als er een grote zwakte in je betoog, moet u deze invullen voordat ze naar een confrontatie met de oppositie, of het risico lopen het argument. Ook proberen om elk argument te nemen tot zijn logische conclusie, en identificeren van alle belangrijke valkuilen je tegenstander in kunt stappen. Een zacht duwtje hier en daar om hen om een ​​soort van verklaring die u toelaat om de beer val dicht te maken is psychologisch schadelijk en kan een argument te winnen op de plek.
 3. 3
  Toen in het argument, houd kalm, en presenteer uw kant van de zaak op een logische manier. Wanneer de andere kant brengt een punt, altijd dit punt tegen te gaan met iets relevante ondersteunende u. Dit artikel zou kunnen helpen
 4. 4
  Neem altijd volle te profiteren van een onlogische of denkfout in het argument van je tegenstander. Breng het onlogisch punten met zoveel mogelijk relevante logische feiten mogelijk, om hun punt volledig te vernietigen. Indien dit niet mogelijk is, nemen hun punt en gebruik het in uw voordeel logisch. (Bijvoorbeeld, wanneer de mannetjes groeien hun haar lang in de westerse samenleving, 'zijn niet natuurlijk' is een veelgehoord argument voor degenen die tegen zijn. Maar het is natuurlijker dan knippen het als haar groeit wanneer het wordt overgelaten. Lang haar, met behulp van hun argument tegen hen, is volledig natuurlijk voor beide geslachten.)
 5. 5
  Als u wijzen op een fout die je tegenstander maakte, en verklaren het een logische denkfout, doe in geen geval dezelfde fout maken. Je tegenstander krijgt een pas omdat hij of zij niet wist dat het een vergissing was, u aan de andere kant zijn schuldig weten wat goed en wat verkeerd is. Het is een snelle manier om uw eigen Ethos of geloofwaardigheid te vermoorden.
 6. 6
  Het is altijd mogelijk om een argument te verliezen, zullen deze tips sterk verminderen van de kans op verlies. Echter, argumenten komen soms tot patstellingen, waarbij geen bijwerkingen sterker is dan de andere en niemand wint of verliest. Wanneer dit gebeurt, leren om het argument te verlaten als er niets kan worden verkregen door te blijven om je tegenstander te confronteren. Wanneer dit gebeurt, niet de controle te verliezen of wanhopig.
 7. 7
  Beslis over een emotioneel aspect van het argument te gebruiken als een hulpmiddel. Als u een manier om je tegenstander te maken kunt vinden om "in hun schoenen, dan in je schoenen", en probeer te laten denken het gevoel een bepaalde manier waarop je betoog ten goede komt, kunt u het vertrouwen squash tegenstander in zijn / haar argument.

Tips

 • Houd controle over jezelf. Lijken kalm, zelfs in een verhitte discussie. Gebruik geen agressieve taal, of bezwijken niet gebruiken om je woede. Dit zal je denken modderen en belemmeren je betoog.
 • Met behulp van 'kinderachtig' tactiek, zoals schreeuwen "Zwijg," zal alleen verminderen de geloofwaardigheid van je betoog. Dit zal zeker ten koste van uw zaak.
 • Zorg ervoor dat u laat de wederpartij afwerking van hun zinnen, en laat hen weten dat je luistert naar wat ze zeggen. Wanneer u in gesprek bent en je tegenstander probeert tussenbeide, probeer je punt afmaken zonder stemverheffing of spreken sneller (en zeker niet stoppen met spreken om je tegenstander te laten praten!). Als ze niet stoppen met praten en proberen hun punt goed te maken door je speech, wijzen erop dat u de beleefdheid om hen te laten hun zinnen af ​​had, en dat u wenst te worden op dezelfde manier behandeld. Je zal uiteraard verschijnen om de meer beleefd en volwassen partij te zijn, en die vaak helpt het winnen van je argumenten.
 • Probeer niet om "wezel woorden" zoals gebruikt: kan, zou kunnen, zou moeten, zou kunnen. Deze woorden laat een wijd open gat in je betoog. Andere voorbeelden zijn zinnen zoals: "Een groeiende hoeveelheid bewijsmateriaal toont aan dat..." (Dit bewijst niets), "Critici beweren..." (Wat critici, wat zijn hun referenties?) 'Ik heb gehoord dat... " (Wie heeft je verteld, waar is de bron?). Hoewel het gebruik van deze woorden is soms onvermijdelijk is, probeer dan altijd om precies te zijn.
 • Denk voortdurend. Door niet iets denken door middel van geheel voor je zegt of doet het in gevaar brengt vaak je betoog. Doe niets in de afwezigheid van het denken.
 • Soms helpt het om gedeeltelijk eens met je tegenstander. Zoek iets dat u beiden het eens over. Bijvoorbeeld: "Ik ben het eens met uw standpunt over X, maar ik denk dat je niet begrijpt Y. Dit proces maakt hen meer open te overtuigen. Echter nooit de fout om eens met hen op te veel dingen te maken.
 • Als je slaagt in het maken van de andere persoon boos, betekent het niet dat je het argument hebt gewonnen.
 • Evenzo is het contraproductief om te proberen om te betogen over emoties ('Je moet niet het gevoel op die manier "). Proberen om mensen om te praten hun gevoelens is niet logisch, het is controlerend en ongevoelig.
 • Maak niet de fout om te proberen om logische tactiek gebruiken om een ​​mening, een theorie, of iets dat in de logica geen basic heeft ruzie maken. Bijvoorbeeld: "Mannen zijn superieur aan vrouwen" is een mening, "superieur" is een subjectief oordeel.
 • Probeer toegeven dat je verkeerd op een punt zo snel mogelijk zijn. Als u en de tegenstander zijn even intelligent en zijn gelijk over 3 punten, maar u beiden besteden 10 minuten te bespreken punten waar je fout bent (omdat je verder gaat snel) en 50 minuten bespreken van de punten waar je hebt gelijk, de tegenstander zal zeer waarschijnlijk kijken en voelen als ze hebben verloren. Als beide leden van een betoog houden aan deze tip, is er de bonus neveneffect dat het argument ook productiever wordt.
 • Als je niet kan schudden de wens om iets dat is gewoon je mening argumenteren, vraag jezelf af waarom. Vergeet niet u kunt kiezen om uw mening voor jezelf houden, of positieve actie op weg naar een sociale of politieke oorzaak, in plaats van alleen te praten jezelf blauw in het gezicht. Trekken niet iedereen die je kent in eindeloze debatten over je huisdier theorie in de hoop dat ze een logische denkfout zal leveren voor u af te breken. Dit is op zich een complexe vorm van de "stroman" drogreden. Trouwens, als je rond ruzie de hele tijd, zullen de mensen je mijden en er zal niemand meer om ruzie met zijn.
 • Als je een stand off eindigen met een aantal zinvolle vraag voor het lopen af ​​om ze te laten nadenken over en besluiten dat ze verkeerd of pleiten later voor u om nog een kans te hebben.

Waarschuwingen

 • Deze aanpak kan ergeren degenen die niet kunnen staan ​​te verliezen, en ze kunnen gewelddadig worden.
 • Als er niemand is er om het argument te beoordelen, of verklaren een winnaar, niet vasthouden aan hoop dat de andere man ziet uw weergave. Bewegen op na het argument is gemaakt, kunt u later terug te gaan en bekijk het argument en beslissen of je gewonnen of verloren, en wijzigen van daar.
 • Verlies nooit controle over jezelf.
 • Kies je gevechten verstandig!
 • Dit is vaak erg moeilijk voor veel mensen. Niet proberen als je halverwege af te breken door.