Wkanl

Hoe humor te gebruiken om een argument te stoppen

Er zal vaak momenten binnen een argument wanneer de gelegenheid zich voordoet voor u om de spanning te breken en af ​​te wenden van een groot gevecht. Wat je doet in deze momenten is cruciaal, en humor, bij juist gebruik, kan het zeer beste instrument om elk argument richting resolutie redirect zijn.

Stappen

Hoe humor te gebruiken om een argument te stoppen. Begrijp het doel binnen een argument.
Hoe humor te gebruiken om een argument te stoppen. Begrijp het doel binnen een argument.
 1. 1
  Begrijp het doel binnen een argument. Het doel is niet om te kleineren of te tonen van je tegenstander, als dat je doel, dan is dit niet het artikel voor je. Het doel is om de spanning te verlichten en te helpen jullie beiden zien de absurditeiten en tegenstrijdigheden van het leven in het algemeen en van het onderwerp dat je over ruzie in het bijzonder. Het gaat over het helpen van jullie beiden om uzelf niet zo serieus nemen, zelfs als het onderwerp zelf is zeer ernstig. Humor is een geweldige manier om emotioneel drama of de inflatie van een argument buiten haar oorspronkelijke punt te onderdrukken.
  • Zorg ervoor dat je actief luisteren naar wat de ander te zeggen heeft en niet alleen een poging om hun zorgen te buigen met humor als een borstel-off. Actief luisteren zal ervoor zorgen dat u hun zorgen terug kan reflecteren naar hen aan het einde van het argument (zie hieronder).
 2. 2
  Zeker te zijn over de vraag of humor is de juiste aanpak in een bepaalde situatie. Humor kan een moeilijke situatie te verlichten en te verlichten de spanning, maar het heeft ook de potentie om de ruzie escaleert wanneer het wordt gebruikt op een manier die suggereert kleineren van de tegenstander of situatie. Grote zorg moet worden genomen om dit te beoordelen voordat u humor in het argument. Er zijn verschillende principe dingen te overwegen:
  • Stel jezelf de vraag: "Ben ik ruzie met iemand die goed reageert op humor?" Niet iedereen waardeert een grap toen de gemoederen zijn affakkelen en voor sommige mensen, zullen humor gewoon bewijzen dat ze niet serieus genoeg zijn genomen en de vlammen van een argument zou kunnen fan. Gebruik je bewustzijn van de persoon om dit aspect te beoordelen, evenals de vraag of de humor die u wilt injecteren is met respect voor de andere persoon.
   • Dit moet echter ook worden afgewogen met een besef dat een persoon die is zeer kritisch van anderen en toch zeer gevoelig in ruil heeft een intern probleem en je kunt je leven tenen niet uitgeven rond hun hyper-defensief. In dit geval respectvol zijn betekent klaar om het argument te laten vallen van uw kant en niet defensief als ze niet in slagen om rustig te reageren.
  • Stel jezelf de vraag: "Is humor passend in deze context?" Sommige gevechten zijn ook verwarmd of staan ​​op het punt te gevoelig een onderwerp voor humor om passend en effectief zijn. Een poging om humor te gebruiken in de instellingen waar je tegenstander voelt uiterst kwetsbaar, gepassioneerd of dogmatische kan de situatie nog erger te maken, omdat je misschien lijkt te maken van het licht van een ernstig probleem of neer te zetten hun passie of overtuigingen.
   • Echter, dit moet worden afgewogen met de zorg om niet over-voorrecht "taboe" onderwerpen, als je ruzie met iemand die inzet uit een positie van 'niet mijn overtuigingen / meningen raken alhoewel ik kan decimeren van jou ", humor kan het laatste redmiddel verlaten voordat u uw betrokkenheid bij het geschil te beëindigen.
  • Stel jezelf de vraag: "Is dit de juiste instelling voor het gebruik van humor?" In bepaalde instellingen, zoals een werkplaats, humor kan een ongepaste manier om conflicten aan te pakken zijn. Uiteraard zal dit afhangen van de context en het gevoel voor de situatie om je heen.
 3. 3
  Als je hebt besloten dat de situatie passend is en dat de andere partij vatbaar voor je verstand kunnen zijn, blijven zelfs gehumeurd en respectvol als je de juiste moment om humor in te voegen in het gesprek. Uiteraard wil je niet om het argument te verheffen tot een meer serieuze gevecht waarbij humor niet meer passend kan zijn, maar als adequaat beoordeeld, kan humor de montage ontstane spanning weg te helpen bij je tegenstander zien dat het argument van de toss is niet van plan om het oplossen van de grotere kwestie. Een groot deel van dit is het leveren van uw humeur op een beleefde en rustige manier en het vermijden van neerbuigendheid of spot in je toon.
 4. 4
  Steek humor hier! Er zijn een aantal strategieën die nuttig kunnen zijn bij de keuze van je reactie:
  • (1) In perspectief - het maken van een grap die mensen van de wereld doet denken buiten het argument kan tempert verminderen. Bijvoorbeeld, in een betoog over het steeds vergeten om de toiletbril naar beneden zetten, zou je gooien in een commentaar in de trant van: "Ja, het is leuk om indoor sanitair hebben"
  • (2) Be zelfspot - argumenten ontstaan ​​vaak wanneer beide partijen hardnekkig handelen. Het maken van een grap op eigen kosten laat zien dat je jezelf niet al te serieus nemen. Bijvoorbeeld: "Je weet dat ik heb moeite met ingewikkelde mechanismen die zowel de 'down' instellingen 'up' en hebben." Nog effectiever is een verontschuldiging combinatie met zelfspot, zoals "het spijt me zo, het lijkt dat het missen van mijn halverwege de middag snack mijn transformatie heeft geleid tot een gormless halve gare. "
  • (3) Wees flatterende - het veranderen van je toon door te zeggen iets te zoet lijkt alsof je probeert te wezel uit van het argument, maar als je klaar bent met humor het alleen zou vliegen. Bijvoorbeeld: "Je bent zo mooi, zou je vallen in het toilet kijken sierlijk... en toen ik wed dat iedereen zou gaan doen het ook."
 5. 5
  Pluk de kloof. Een goed uitgevoerde grap kan leiden tot een kortstondige onderbreking van het argument, vooral als de andere persoon lacht. Maak gebruik van de pauze na de grap aan het argument volledig onschadelijk. Dit betekent vaak het standpunt van de andere persoon zich te verontschuldigen of te accepteren. Als alternatief, als je niet kunt accepteren hun mening, respecteer hun mening door hen te vertellen dat je begrijpt hun kant van de zaak en dat terwijl het niet veranderd is je eigen mening, het is een veel te denken gegeven en dat je bereid bent rekening te houden met de dingen die ze hebben opgevoed.
 6. 6
  Aanpakken van de onderliggende problemen later. De beste tijd om te sorteren op een argument is wanneer die daarbij zijn betrokken, niet overdreven emotioneel geïnvesteerd in het betoog zelf en de gemoederen zijn gedoofd. De tijd nemen om de problemen die veroorzaakt het argument helpt om toekomstige argumenten over het onderwerp te vermijden pakken. Het helpt ook om de andere persoon dat wanneer je humor gebruiken tijdens een argument, was het niet gedaan om de kwestie helemaal maar net voorkomen dat het formaat van de discussie veranderen tonen. Dit kan humor nog effectiever met die persoon in de toekomst te maken, bijvoorbeeld, uiteindelijk je ofwel niet vergeten om de stoel neer te zetten of uit te leggen waarom je gewoon niet kunt leren om te onthouden...
  • Geef jezelf minstens 30 minuten om te kalmeren en misschien zelfs langer, afhankelijk van de urgentie van het oplossen van het probleem. Maak een wandeling, beluisteren of bekijken iets grappigs of tijd doorbrengen met huisdieren of kinderen.

Tips

 • Wist u dat? Een argument is "onschadelijk" (gepacificeerd of uitgeschakeld), is het niet "diffuus", wat betekent te strooien of verspreiden over.
 • Net als in veel andere dingen: de praktijk van de resultaten beter.
 • Sarcasme is geen humor. Het is het teken van iemand die is behoorlijk chagrijnig en is niet geïnteresseerd in het bezweren van de situatie, maar wil stampen over het en laten hun merk als "het laatste woord".
 • Lachen is het beste medicijn. Denk aan een tijd in je relatie waar je zowel lachten, of waren erg gelukkig samen over iets. Denk aan een film deel dat u zowel grappig en dan doen dat deel uit gevonden. Het zal het brandpunt van het argument te veranderen om een ​​goede gedachte en zal de escalatie van het argument van weerhouden erger.
 • Humor is een creatief antwoord op een moeilijke situatie wanneer gebruikt in ruzie. Wanneer in dit licht gezien, is het makkelijker om het te zien als respectvol en zorgzaam en niet als oneerbiedig of een borstel-off. Het duurt eigenlijk veel talent en dacht aan humor intelligent gebruiken. Houd je hersenen volledig ingeschakeld en houd je defensieve emoties naar een kant.
 • Soms is het niet zozeer wat je zegt als wat je doet. Een grappig gezicht, een onhandige houding, een grimas, etc. kan genoeg zijn om humoristische lichaamstaal dat is je tegenstander pauzeren lang genoeg om de onnozelheid van je betoog na te denken over te brengen.
 • Indien mogelijk, maak humoristische opmerkingen hebt met betrekking tot het laatste wat de andere persoon zegt gewoon. Toevoegend dat kader kan een grap veel grappiger en signalen naar de andere persoon die je aan het luisteren bent ze te maken.

Waarschuwingen

 • Zoals hierboven vermeld, zijn er vele momenten en plaatsen waarop humor niet zal werken en alleen maar erger. Voorzichtig te werk!
 • In de hitte van een argument kan het verleidelijk zijn om een ​​grap ten koste van de andere persoon te maken, vooral als je dat ze onredelijk. Dit meestal alleen dient om nog erger te maken, want het komt over als u handelt superieur en een poging om ze neer te zetten. Gewoon niet doen. In plaats daarvan, altijd onthouden: kritiek op het onderwerp of het gedrag, niet de persoon.
 • Voorafgaand fouten zijn off limits voor humor. Ze zijn niet grappig - ze zijn een scorecard van wrok. Vermijd ze.
 • Ook vermijd generalisaties of absoluten. Zeggen dingen als "je altijd" of "nooit", zelfs in een humoristische context, is een generalisatie regelrecht gericht op het winnen in plaats van te begrijpen en te boeten.
 • Vermomming een belediging nooit onder humor. Dat verslaat niet alleen het doel maar gewoon brandstoffen het argument door een onvermogen om te laten gaan van etikettering.