Wkanl

Hoe om te betogen

Argumenten hoeven niet te worden kwetsende, maar ze kunnen gemakkelijk draaien op die manier als je niet oppast. Hier is hoe u uw punt over te brengen zonder dat u het gesprek in een full-on gevecht.

Stappen

Hoe om te betogen. Laat je niet emotioneel.
Hoe om te betogen. Laat je niet emotioneel.
 1. 1
  Eerlijk spelen. Kans groot dat u precies weet hoe u knoppen van de andere persoon te duwen, maar het is belangrijk om weerstand te bieden als je wilt om een ​​civiele argument hebben. Lossen dat het niet uitmaakt hoe boos hij of zij maakt je, zul je niet zeggen dat het een ding dat je weet zou het argument over de rand duwen.
  • Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, vooral als je emoties hoog oplopen in het moment. Oplossen voordat het argument begint dat u niet zal overschrijden bepaalde grenzen, en probeer vast te houden aan die regels niet uit hoe je je voelt.
  • Niet in het stopcontact Een deel van eerlijk speelt is te weten wanneer te stoppen wrijven. Als je hebt "gewonnen" het argument en maakte de ander het met je eens, stop daar. Blijven praten over hoe je hebt gelijk misschien maar wakkeren een ander argument.
  • Luisteren. Weersta de drang om gewoon te praten over de andere persoon totdat hij of zij geeft op, en eigenlijk om wat er wordt gezegd luisteren. Niet onderbreken, en probeer niet om de andere persoon afgesneden.
  • Respecteer wat de ander te zeggen heeft. Een argument moet dubbelzijdig, als je niet naar de andere kant uit te horen, zullen ze het gebaar terug te keren en niet naar je luisteren. Weerleggen mening van een persoon is prima, maar weigeren om te horen het maakt een discussie zinloos.
 2. 2
  Verdeel en heers. Bespreek een onderwerp per keer, over alles wat je wilt zeggen. Als het is al geregeld of je een impasse bereikt hebt, ga dan naar het volgende onderwerp.
  • Sta niet toe dat onderwerp verandert. De andere persoon zou kunnen proberen om van onderwerp te veranderen om te verdoezelen een vergissing. Veel mensen, wanneer bewezen verkeerd op een bepaald gebied, zal eerder afwijzend tegenover hun fout in plaats van te erkennen hun fout. Ofwel verlaat het argument als de persoon die weigert te erkennen fouten (dwz "Het doet er niet toe", "Wat, dat is mijn mening.", Etc), of dringen ze hun fout te erkennen.
  • Stoppen met denken over wat je gaat zeggen. Je kan onmogelijk anticiperen op elk mogelijk moment een persoon zal zeggen, dus als zodanig zul je waarschijnlijk niet aan punten ten opzichte van de andere te creëren. Gewoon vasthouden aan wat je gericht op het nu.
 3. 3
  Laat je niet emotioneel. Als je jezelf toestaat om boos te worden, zul je minder effectief bij ruzie je punten zijn, zoals u zal meer vatbaar voor logische denkfouten en misleiding. U zult ook minder overtuigend aan de andere partij als goed, want het is de menselijke natuur om bedreigende figuren tegen en als zodanig enig moment je die boos is gericht op iemand zal worden genegeerd, ongeacht hoe logisch het is.
  • Gebruik uw woorden, niet uw toon. Zeggen dingen als, "Als je zegt dat, ik voel _____", of, "Het doet me pijn als je _____". Dit maakt de andere persoon het gevoel dat ze geen schuld treft, en ze hoeven niet te defensief. Als je zei tegen hen: 'Ik haat het als je _______ ", het geeft hen het gevoel dat ze moeten zichzelf en jullie beiden uiteindelijk steeds bozer en verder van een resolutie te verdedigen.
 4. 4
  Kijk uit voor retorische drogredenen. De meeste mensen beginnen met drogredenen als ze een argument aan het verliezen bent, vooral omdat weinig mensen hebben een gedegen kennis van retoriek. Wees op de uitkijk voor drogredenen, en wijzen waarom ze vals als je een te vangen. De andere persoon kan worden gedwongen om opnieuw te onderzoeken hun eigen motivering oneens met je.
 5. 5
  Weet wanneer het te verpakken. Als je praat al voor een lange tijd en geen een van jullie goede voorbeeld geeft, beschouwen noemde het een dag. Er zijn een aantal argumenten kun je niet winnen, ongeacht hoe goed je betoog is, als de andere persoon niet bereid is om het probleem te heroverwegen. Als je weet wanneer te stoppen, zou je nog steeds in staat zijn om de relatie te behouden.

Tips

 • Vergeet niet dat mensen kunnen worden goede vrienden, hoewel ze hebben verschillende meningen.
 • Soms een van jullie misschien een paar minuten nodig alleen om te absorberen wat er is gezegd. Dat is oke. Als de andere persoon vraagt ​​om een ​​paar minuten alleen, moet je dat respecteren en afspraken te maken over een tijd om het gesprek voort te zetten. Als je een paar minuten, moet je hetzelfde respect worden verleend.
 • Een argument kan redelijk en zonder boosheid te zijn, zolang beide partijen redelijk zijn. Een gevecht aan de andere kant, verschilt van een argument in de zin dat een argument is bedoeld om te bepalen welke hypothese (punt) waar is (of ware), terwijl een gevecht gewoon bedoeld is om een ​​machtspositie te vestigen over een persoon.

Waarschuwingen

 • Soms is het best niet om te betogen over politiek of religie, tenzij je heel dicht bij de andere persoon, en je weet dat ze uw mening zullen respecteren. De meeste mensen kunnen niet eens worden over deze onderwerpen.
  • Als u ruzie met een redelijk persoon, kan de politiek succesvol zijn en redelijk gedebatteerd. Het is echter moeilijker om vanwege de vermeende belangen van de "winnende" of "verliezen" het argument zijn veel hoger overeenstemming over onderwerpen van religie te bereiken.