Wkanl

Hoe om te gaan met eenzaamheid

Mensen voelen zich eenzaam voor een aantal redenen, waaronder eenvoudige sociale onhandigheid en opzettelijke isolement. Iedereen ervaart eenzaamheid. Gelukkig echter zijn er een aantal manieren om te overwinnen.

Stappen

Hoe om te gaan met eenzaamheid. Beseffen dat we allemaal eenzaam.
Hoe om te gaan met eenzaamheid. Beseffen dat we allemaal eenzaam.

Deel een: het begrijpen van uw eenzaamheid

 1. 1
  Beseffen dat we allemaal eenzaam. Het betekent niet dat er iets mis is met je. Mensen zijn bijzonder gevoelig voor eenzaamheid tijdens grote leven overgangen, met name degenen die voor het beter. Als je verandert op een manier zoals het verkennen van nieuwe alternatieven en wegen voor jezelf, bent u gebonden aan een beetje eenzaam als je kijkt naar mensen die je nieuwe interesses en gedachten te delen krijgen.
 2. 2
  Differentiëren tussen eenzaamheid en eenzaamheid. Eenzaamheid is wanneer u niet tevreden bent om alleen te zijn. Eenzaamheid is wanneer je tevreden bent om alleen te zijn. Je bent niet in eenzaamheid wanneer je wilt zijn met mensen. Er zijn mensen die er die je kan betrekking hebben en worden dicht bij.
 3. 3
  Deelnemen aan een online community. Soms kan het helpen. Deel je gedachten en ervaringen, of vragen te stellen aan degenen die gaan door vergelijkbare situaties. Online forums vaak toestaan ​​om anderen te helpen terwijl ze geholpen jezelf. Lees ook de gratis telefoon Buddies-peer begeleiding gemeenschap.
  • Vergeet niet veilig te zijn bij online. Niet iedereen is wie ze zeggen te zijn en roofdieren voeden eenzaamheid.

Deel twee: het overwinnen van eenzaamheid

 1. 1
  Bel of om samen met de mensen die je kent. Zelfs als ze niet zijn wie je wilt zijn met nu, menselijk contact maakt oprichting meer contact makkelijker. Dit geldt ook voor je moeder en de man bij de delicatessenwinkel.
  • Doe meer luisteren dan praten. Luisteren en tekenen mensen zullen je contacten te verdiepen meer dan alleen maar eindeloos praten over jezelf.
  • Niet uitlaat uw bestaande aansluitingen, deze zijn alles wat je hebt op het moment.
 2. 2
  Doe mee aan activiteiten. Word lid van een sport-league of neem een ​​klasse. Vrijwilliger binnen uw gemeenschap. Als je heel verlegen, vinden een groep voor sociale angst, zelfs als het om online te zijn. Kijk op plaatsen zoals Craigslist of lokaal nieuws websites voor activiteiten in uw omgeving.
  • Weet functies niet aanwezig zijn met als enige gedachte van het maken van vrienden of mensen te ontmoeten. Probeer te gaan met geen verwachtingen dan ook en om jezelf te genieten, ongeacht wat er gebeurt. Kijk voor activiteiten die u interesseren en die ook betrekking hebben groepen mensen zoals boekenclubs, kerkelijke groeperingen, politieke campagnes, concerten en kunsttentoonstellingen
 3. 3
  Daag jezelf uit om het initiatief te nemen in de sociale relaties. Wacht niet voor mensen om je aanpak - je mensen benaderen. Vraag de persoon als ze willen kletsen of koffie halen. Je moet altijd tonen interesse in andere mensen voordat ze interesse in je zal laten zien, als ze ooit doen.
  • Vergeet niet dat je probeert om een ​​plek voor jezelf in het leven van een ander te maken, en wees attent. Denk niet dat alleen maar komen opdagen dan win je direct vrienden. Het kan een lange, moeizame proces zijn en de meeste mensen die je ontmoet hebben al hun eigen vrienden en het leven.
 4. 4
  Breng tijd door met je familie. Zelfs als u niet beschikt over een grote geschiedenis met een familielid, is de kans groot dat ze je mee op een uitnodiging. U kunt vrienden delen en nieuwe mensen elkaar ontmoeten. Dit zal helpen verminderen dat onhandige gevoel van alleen in het openbaar.
 5. 5
  Sta jezelf niet toe te wentelen. In plaats van voortdurend stil te staan ​​bij hoe alleen je je voelt, alles doen om je gedachten af ​​het. Maak een wandeling, de fiets of een boek lezen. Ontdek de activiteiten en hobby's, en wees niet bang om nieuwe dingen te proberen. Het hebben van ervaring geeft je een basis waarop je kunt reageren in meer sociale situaties (dus praten met meer mensen) en de staking van gesprekken die andere mensen zullen interesseren.
  • Houd jezelf bezig. Het hebben van down time is wat de oorzaak van gevoelens van eenzaamheid te kruipen inch Gooi jezelf in het werk of buitenschoolse activiteiten.
 6. 6
  Do sociale activiteiten door jezelf. Vele malen is het niet de partner of vriend je mist, maar de activiteiten en hobby's die u hebt gedeeld. Neem jezelf uit voor een date. Bijvoorbeeld, als u zou zijn gegaan uit eten of naar een film op een datum, neem jezelf dan naar een film of naar een leuk restaurant. Hoewel op het eerste, kan het lastig lijken dingen te doen door jezelf die je gebruikt om te doen met iemand anders, niet terug te houden jezelf. Het is niet vreemd te zijn door jezelf en uit dingen te doen! Zodra je nog waarom je deze dingen eerder deed, kunt u weer genieten van de activiteit zelf.
  • Neem een ​​boek, tijdschrift of dagboek met je als je uit eten gaan of een kopje koffie op uw eigen, dus je zult worden bezet als je zou meestal worden converseren. Houd in gedachten dat mensen gaan op hun eigen op doel alleen maar om "mij" tijd te hebben door zich, het is niet zo dat mensen zullen naar je kijken alleen zitten en neem aan dat je geen vrienden hebben.
 7. 7
  Overwegen om een huisdier. Als je echt moeite zonder gezelschap, overwegen een hond of kat van uw lokale dierenasiel. Huisdieren zijn binnenlandse metgezellen al eeuwenlang voor een reden, en het winnen van het vertrouwen en de genegenheid van een dier kan een diep lonende ervaring.
  • Wees een verantwoordelijke huisdier eigenaar. Zorg ervoor dat uw huisdier is gesteriliseerd of gecastreerd, en alleen verbinden tot het brengen van een huisdier in je leven als je bereid bent om de dagelijkse taken van de zorg voor het te behandelen.
 8. 8
  Wees een aangename aanwezigheid. Trekken mensen naar u door het verstrekken van aangenaam gezelschap. Wees gratis in plaats van kritiek. Voor een ongedwongen reactie, hoeft andermans kleding, gewoonten of haar niet muggenziften. Ze hoeven niet te worden herinnerd dat ze een kleine vlek op hun overhemd als ze er niets aan kunnen doen. Ze moeten om te horen dat je denkt dat hun trui is cool of je hun artikel te lezen. Heb een big deal van maken, maar gewoon terloops vermelden als je iets wilt. Dit is een van de beste ijsbrekers rond en het bouwt vertrouwen gestaag in de tijd als mensen gaan begrijpen dat je ze niet zult bekritiseren.
 9. 9
  Als u nog niet, beginnen met sporten, overwegen deelname aan een sportschool. Dit is een goed moment in je leven om te werken aan zelfverbetering.

Tips

 • Leren om gelukkig te zijn met jezelf. Wanneer je wilt / hou van wie je bent, het toont. Mensen willen zijn rond hen die vrolijk en zelfverzekerd.
 • Maak een positieve stemming en sfeer. Realiseer je dat eenzaamheid een juiste tijd om iets nieuws uitproberen, ontspannen of koesteren uw creativiteit kan zijn. Immers, een aantal van de meest beroemde persoonlijkheden besteed veel tijd alleen.
 • Wanneer we spreken over jezelf, voorkomen dat je te persoonlijk. Dit kan mensen afschrikken en nodigen mishandeling. Vertellen van verhalen over uw huisdier is niet te persoonlijk. Dat opent de communicatie met iedereen die dieren en vooral degenen die graag uw kat (of hond) houdt.
 • Heb toevallige kennissen niet nemen om diep echte vrienden die je kunt vertrouwen met alles zijn. Bouwen dat vertrouwen geleidelijk en accepteren ze zoals ze zijn. Er is niets mis met het hebben van veel bekenden, een behoorlijk aantal vrienden zou je comfortabel vergadering in persoon aan activiteiten en een veel kleinere intieme groep van vrienden die je zou vertrouwen met persoonlijke informatie te delen. Denk aan je contacten als een reeks concentrische cirkels.
 • Vergeet niet dat de reden dat je bent zelfbewust is, want iedereen is zelfbewust. Mensen zijn niet gericht op uw fouten - in plaats, zijn ze meer kans focussen op hun eigen.
 • Leren mediteren, zodat je de ervaring van geliefd en gekoesterd emotioneel door andere bronnen dan de mens.
 • Beseffen dat men kan "eenzaam in een menigte." Je kan hebben vrienden, familie en kennissen, maar voel me nog steeds eenzaam. Voor sommige mensen is het moeilijk om met mensen om hen heen. In dit geval kunnen buiten begeleiding helpen.
 • Probeer niet te blijven steken in een sleur met routines, routines kun je gaan op automatische piloot, zodat u dag-droom over 'wat zou kunnen zijn. " Erger nog, heb je minder kans om op te treden op die dag-dromen omdat u comfortabel met uw routines zal zijn. Schudden dingen!
 • Vergeet niet dat uitreiken aan iemand anders eenzamer dan je zou kunnen geven u meer geluk dan je zou denken.
 • Hou van jezelf en verwen uzelf. Ga naar een spa of een schoonheidsspecialist om uw haar gedaan.
 • Lees literatuur en gaan naar musea / theater / dans. Art bereikt binnen.
 • Bewijzen aan jezelf dat je deze eenzaamheid kunnen uitdagen en draai het als een te motiveren om te proberen of het leren van nieuwe dingen, zoals het leren tekenen of gitaar het zal je gelukkiger te voelen.
 • Gewoon luisteren naar zachte rustige muziek, maar niet te verdrietig. U kunt ook gewoon spelen en maak spullen of denk maar aan grappige dingen die gebeurd in je leven.
 • Leer om solitaire activiteiten te genieten. Als u al met een goede tijd, dat de mensen die willen meedoen en krijgen ook graag aantrekt. Het faalt nooit - wanneer u wilt eenzaamheid, zullen de mensen gaan komen met je praten!
 • Voor mensen met religieuze overtuigingen, overwegen gemeenschap met die van uw geloof. De meeste kerken moet hebben een soort van regelmatige gemeenschap. Als uw kerk niet, dan overwegen om te beginnen een.
 • Als je op school of universiteit overwegen om nieuwe mensen in uw klassen om een ​​feestje hebben of hangen ergens. Het is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten!
 • Soms kun je het er zelf een uit te brengen zijn. Laat je niet jezelf te zijn die persoon, zelfs als je moet gaan door lastige momenten voor een korte periode van tijd. Het is beter om de kans om uit te gaan, mensen te ontmoeten en nieuwe dingen te proberen te nemen. Hou van jezelf, zodat anderen je liefde ook.
 • Iemand bellen of tekst iemand. Misschien, je moet alleen weten dat er iemand is er voor u.

Waarschuwingen

 • Als je eenzaam voelt, overwegen het nemen van een pauze van social media websites zoals Facebook en Twitter-ze niet je sociale relaties te helpen. Niet alleen kunnen mensen soms wreed zijn op deze sites, het zien van anderen "hun status bij te werken" met leuke activiteiten kan je het gevoel nog erger. Probeer in plaats daarvan iets te doen buiten. Misschien maak een lange wandeling, spelen met je hond, of hangen met een broer of zus.
 • Eenzaamheid is een staat waar sekten, bendes en andere groepen profiteren van de kwetsbare en zal u negatief beïnvloeden. Wees voorzichtig en te luisteren naar wat anderen te zeggen hebben over welke groep je denkt van toetreding.
 • Te veel afhankelijk is online communities als een sociale stopcontact kan leiden tot verslaving en meer complicaties. Gebruik het als een hulpmiddel om mensen in uw omgeving die uw interesses delen voldoen en de moeite om samen te komen met je online vrienden. Het kan een goede filter te sorteren op wederzijdse belangen zijn, maar verwacht niet dat mensen dezelfde offline als ze online zijn.
 • U kunt slechte mensen in slechte groepen vinden. Probeer om goede mensen te vinden in goede groepen.
 • Als je een blijvende gevoel van eenzaamheid, medische hulp zoeken. Het kan een teken zijn van depressie.