Wkanl

Hoe om eerlijk te zijn

Het is al gezegd dat eerlijkheid is het beste beleid. Het klinkt als de eenvoudigste zaak van de wereld, maar het zijn echt met anderen en kan een echte uitdaging zijn. Politieke correctheid, gevoelig van andermans gevoelens, en geconfronteerd met ongemakkelijke waarheden over jezelf meestal vereist veel geduld, waakzaamheid en hard werken.

Stappen

Hoe om eerlijk te zijn. Begrijp de werking van oneerlijkheid.
Hoe om eerlijk te zijn. Begrijp de werking van oneerlijkheid.
 1. 1
  Begrijp de werking van oneerlijkheid. De meesten van ons geleerd om oneerlijk als. De werkwijze begon vaak het besef dat verschillende gedragingen leiden tot verschillende resultaten. Bijvoorbeeld, zeggen bepaalde dingen (of bepaalde dingen niet te zeggen) oogstte wenselijk goedkeuring en lof, of de ongewenste afkeuring en afkeuring, zo niet straf. Verwennerij in oneerlijk gedrag om gewenste resultaten te krijgen was slechts een kleine stap verwijderd. Met de tijd de gedachte processen achter dergelijke acties worden zo verankerd in ons onderbewustzijn dat men niet eens bewust van hen. Er komt een tijd wanneer men het vermogen om te weten wanneer en waar de lijn te trekken en hoe negatief doet oneerlijkheid ons leven beïnvloeden (zie hieronder waarschuwingen) verliest. Oneerlijkheid wordt vaak een instrument om:
  • Beweren dat er niets mis is met ons.
  • Verschuiven de schuld aan anderen.
  • Voorkomen verlegenheid.
  • Afleiden onszelf.
  • Minimaliseren.
  • Vermijd verantwoordelijkheid of werk.
 2. 2
  Opbiechten. Wees bereid om problemen aan te pakken waar je minder dan eerlijk in het verleden zijn geweest, of je nam een ​​en dan ontkende het, of schaamteloos over wiens schuld een auto-ongeluk was. Tijdens het bekijken van je verleden overtredingen kunnen creëren ongemak en, herkennen waar je oneerlijk zijn geweest in het verleden kan je helpen patronen te identificeren en ze te stoppen uit voortgezette.
  • Als je het gevoel te hebben oneerlijk geweest in het verleden, excuses aan de persoon die je belogen en / of zoek een creatieve manier om iets recht te zetten. Bijvoorbeeld, als je geld dat je wist dat was niet van jou en heb een goed vertrouwen in het werk om het terug te keren naar zijn eigenaar niet te maken onderhouden, een inspanning leveren om de eigenaar te vinden en terug te keren van een gelijke of grotere hoeveelheid of, als je niet kunt vinden de eigenaar na het proberen, een donatie aan een goed doel voor een gelijkwaardige of grotere hoeveelheid. Als je hebt gelogen tegen een persoon die een belangrijke rol speelt in je leven (een significante andere, familielid of vriend) het beste (maar moeilijkste) ding om te doen is om schoon schip te maken.
  • Een lijst van de gebieden waar je een zwakte kan hebben. Het kan zo simpel zijn als een neiging om te maken van excuses voor de fouten, of zo ingewikkeld als een voorliefde voor het stelen. Vergeet niet dat oneerlijkheid is geworteld in angst, dus je moet zoeken en het gezicht die angsten. Door een opsomming van gebieden waar u een probleem hebt, en dan werken om te gaan met hen, kunt u bewust strijden deze gewoonten. Als je merkt dat je liegen omdat je bang afkeuring van iemand, bijvoorbeeld, misschien moet je leren hoe om te stoppen met een volk pleaser en wees jezelf. Het belangrijkste is, toegeven uw fouten, zodat u kunt uzelf en gebruik die ervaringen aan uw vastberadenheid versterken om beter te doen. Je kan het niet maken wat je niet erkennen als een probleem.
 3. 3
  Denk eerlijk gezegd. Dit klinkt misschien gek, maar als je niet echt dat, zult u niet eerlijk. Vooroordelen en vooropgezette ideeën kan het moeilijk te onderscheiden wat de waarheid werkelijk is. Geen dingen nemen tegen de nominale waarde. Als je leest, ziet of hoort iets, geen veronderstellingen te maken. Bieden het voordeel van de twijfel, en zijn sceptisch indien nodig. Wanneer u een verbintenis tot het communiceren en het begrijpen van de waarheid te maken, kan het zijn nederig om te beseffen dat de meeste van wat we denken te weten is eigenlijk alleen maar gebaseerd op aannames in plaats van feiten. Houd in gedachten een Joods gezegde: "Wat je niet ziet met je ogen, niet getuigen met je mond."
 4. 4
  Oefen eerlijk over de eenvoudige dingen. Dit is vooral belangrijk in situaties waar "kleur" van de feiten zou er geen verschil in de wereld, die een goede beetje (van het spreken van de waarheid, om te vermijden eenvoudige ondoordachte handelingen, zoals het oppakken van iemands potlood of eet een appel uit de boom van de buren bestrijkt maken te snacken zonder na te denken). Abraham Lincoln werd beroemd voor het gaan tot het uiterste om een ​​paar centen die niet bij hem hoort, vandaar de bijnaam "Honest Abe" terugkeren. Door het toepassen van eerlijkheid aan de kleine dingen, zal je in de gewoonte van het zijn eerlijk in het algemeen.
 5. 5
  Oefenen tact. We weten allemaal dat het zijn letterlijk eerlijk kan gekwetste gevoelens en zuur draaien. Het kan ook worden geïnterpreteerd als kritiek of een gebrek aan steun. Het is erg verleidelijk om een ​​"leugentje om bestwil" vertellen wanneer het gaat om gevoelige dierbaren (vooral kinderen), maar je kunt nog steeds eerlijk zijn door creatief in hoe je de waarheid te uiten.
  • Benadruk het positieve. Verschuiving van de focus weg van wat, in alle eerlijkheid, je denkt negatief is. In plaats van te zeggen "Nee, ik denk niet dat je er goed uitzien in die broek "zeggen" Ze zijn niet zo vleiend als de zwarte jurk-die jurk ziet er echt geweldig uit op je. Heb je het al geprobeerd op met die kousen je droeg op mijn neef's bruiloft vorig jaar? "
  • U hebt het recht om te zwijgen. Als je in een hoek zijn geduwd en weet niet hoe te reageren, zeggen: "Kunnen we praten over een andere keer? ' of "Ik heb echt niet comfortabel voelt praten over dit. Je moet dit echt te pakken met..." Zeg niet: "Ik weet het niet" als je echt weet-het kan terugkomen om u later te bijten in de achterzijde. De persoon zou aanslaan en beseffen dat je iets weet, en ze zouden krijgen opdringerig. Herhaal zelf en laat het gesprek zo snel mogelijk.
  • Als al het andere faalt, eerlijk-maar voorzichtig. Wikkel de potentieel kwetsende waarheid in waardering, lof, en, indien van toepassing, genegenheid.
 6. 6
  Zoek een evenwicht tussen volledige openheid en privacy. Gewoon omdat je eerlijk bent betekent niet dat je hoeft te verluchten al je (of iemand anders) bedrijfsleven. Er zijn een aantal dingen die we niet over praten, want het is geen informatie die de aanvrager mogelijk recht op. Aan de andere kant moet achterhouden van informatie die u weet worden bekendgemaakt liegt door weglating. Bijvoorbeeld, niet een romantische partner te vertellen dat je een kind hebt of dat je al getrouwd in het verleden is bezwaarlijk door de meeste. Beslissen welke informatie een persoon wel of niet moet weten is een persoonlijke beslissing. Alleen maar omdat je denkt dat iemand beter af is er iets niet weten betekent niet dat je je gedraagt ​​in hun belang door het verbergen van die informatie. Volg je darmen, en zet jezelf in de positie van die persoon: "Als ik in hun schoenen, zou ik met recht het gevoel verraden als deze informatie niet werd gedeeld met mij op een geschikt moment?"
 7. 7
  Vergeet niet dat eerlijk is niet eenvoudig. In de kern, eerlijk is moeilijk omdat het maakt ons kwetsbaar. Het laat mensen die we werkelijk zijn en dat we fouten, waardoor ze een kans om te bekritiseren en verwerpen in een kwetsende manier dan wanneer zouden we de waarheid verborgen of gelogen om te beginnen met het Gemeenschapsrecht kan ontlenen. En soms, de waarheid gewoon pijn doet. Maar, eerlijkheid ontwikkelt karakter, evenals de geloofwaardigheid en het vertrouwen, die allemaal zijn de bouwstenen van en gezonde relaties. Eerlijk zijn is niet een doel dat je afvinken van een lijst-het is een continu proces dat zal zowel de uitdaging als voordeel dat u uw hele leven. Niets is zo bevrijdend als het hebben niets te verbergen.

Tips

 • Voor de meeste mensen, bedoeld om te profiteren iemand wordt niet beschouwd als oneerlijk, zolang je bent ervan overtuigd dat de persoon met wie je houdt het geheim van volledig zullen begrijpen als ze erachter komen. Toch is het een vage lijn bepalen welke geheimen zijn oneerlijk-houden van een verrassing verjaardagsfeestje onder wraps is een ding, niet te vertellen dat ze een worden genomen of dat hun gestorven is lastiger, en zal een persoonlijke sortering van ethiek nodig.
 • Wij oordelen, veronderstellingen en theorieën elke dag, maar om eerlijk te zijn, is het belangrijk voor ons om hen te erkennen als wat ze zijn: ideeën over wat de waarheid zou kunnen zijn, niet de harde waarheid zelf. Wanneer u een verklaring af te leggen, proberen om de uitdrukking toe te voegen "In mijn ervaring..." of "Persoonlijk heb ik opgemerkt dat..." aan het begin, of eindigen met "... maar dat is slechts mijn observatie / ervaring, die misschien niet hoe de dingen zijn overal". Bijvoorbeeld: "In mijn ervaring, mensen die fysiek zware beroepen hebben de neiging om meer fit zijn dan die in het kantoor van banen, maar dat is slechts mijn eigen waarneming Dat is misschien niet hoe de dingen zijn overal.". Het laat mensen weten dat u het maken van een waarneming die beperkt is tot uw situatie, in plaats van het maken van een algemene verklaring (dwz stereotype of generalisatie), dat is niet waar.
 • Sommigen vinden het helpt om bij te houden van uw verklaringen voor anderen in schriftelijke vorm (een dagboek of een grafiek van een soort) te houden. Dit kan helpen om te zien hoe vaak je eerlijk bent en hoe vaak je oneerlijk bent. Leren van deze ervaringen. Het hebben van een record van verleden situaties waar je oneerlijk was kan je helpen om te overwegen wat kan je beter doen in de toekomst situaties. Visualiseren hoe het zal zijn als je eerlijk bent en dan laat vooruit vol vertrouwen zijn!
 • Eerlijk zijn kan echt echt moeilijk, maar om een ​​sterker persoon die we nodig hebben om, behalve dat voordat we worden eerlijk moeten we allemaal onze fouten op tafel gezet worden. Daar kunt u hun vragen te beantwoorden over je gevogelte lange fouten bent.
 • Als iemand druk je in het vertellen van de waarheid over iets wat je deed, iets zeggen in de trant van "ik deed het zonder na te denken. Ik verkeerd om dat te doen was. Maar ik weet dat ik een fout gemaakt, dus ik zal nu beter worden! Geven aub me nog een kans om u te laten zien dat ik het niet meende en dat ik kan een goede vriend "te zijn.
 • Houd deze woorden van wijsheid in het achterhoofd:
  • "Doe nooit iets wat je zal moeten later over te liegen. Als je moet erover liegen, moet je niet doen."
  • "Zoon, vertel altijd het. Dan zul je nooit meer hoeft te onthouden wat je zei de vorige keer." Sam Rayburn (1882 - 1961), geciteerd Washingtonian, november 1978
  • "Een halve waarheid is een hele leugen." Jiddisch spreekwoord
  • "Waarheid vreest geen vragen." Onbekend
  • "De wreedste leugens worden vaak verteld in stilte." Adlai Stevenson
  • "Oh wat een ingewikkeld web weven we, als eerste hebben we de praktijk om te misleiden 'Sir Walter Scott

Waarschuwingen

 • Als u vindt dat u uw liegen niet kan beheersen, kan er emotionele problemen op het werk, die buiten het bestek van dit artikel. Overweeg ontmoeting met een hulpverlener of een andere professional die kan helpen het werk door deze problemen op de lange termijn. Het kan zijn dat oneerlijkheid is een gewoonte die je hebt ingesteld voor je hele leven, en het zal een groot deel van introspectie te nemen en te werken om dat patroon te ontrafelen.
 • Wees op uw hoede als iemand je vertelt iets in vertrouwen, en je weet in je darmen, dat je die informatie met iemand anders (kennis van een misdrijf, een leugen, of een schadelijke daad tegen een andere) moeten delen. Deze plaatst u in een moeilijke positie, vooral als de waarheid komt uiteindelijk uit en de persoon die getroffen zijn door het erachter komt dat je al lang wist. Als iemand begint een zin met "Zeg niet dat zo-en-zo over, oke?" bereid zijn om je eigen disclaimer bieden: "Als het is iets dat ik zou willen weten over als ik in hun schoenen, neem me niet vertellen Ik wil niet verantwoordelijk zijn voor het houden van iemand geheimen maar mijn eigen.. "
 • Wees je bewust van de groepen van collega's of vrienden die kan je zwaaien naar "dwalen" van uw keuze om te verblijven op het "rechte pad". Zoals elke slechte gewoonte, kunt u worden gedwongen om achteruit als u ervoor kiest om op te hangen rond mensen die niet integer hebben en geen eerlijkheid niet koesteren. Je hoeft niet om nieuwe, meer waarheidsgetrouw vrienden automatisch te vinden, maar wees je bewust van je kwetsbaarheid voor verleiding als je associaties met openlijk oneerlijke mensen blijven.
 • Oneerlijkheid heeft veel negatieve gevolgen. Ze zijn vaak niet onmiddellijk of merkbaar; ze meestal bouwen na verloop van tijd totdat ze ons sloeg in als een bakstenen muur, op welk punt het moeilijk kan zijn om te zien hoe oneerlijkheid een rol bij ongeluk heeft gespeeld. Gevolgen kunnen zijn:
  • Steeds gevoelloos voor onze eigen gevoelens als we ze te verbergen voor een lang genoeg tijd
  • Steeds diep verward over wat we eigenlijk willen
  • Het maken van een slechte situatie nog erger
  • Niet voorbereid op de consequenties van onze beslissingen en de realiteit van onze situatie gezicht, waardoor steeds meer pijn doen door het in het einde
  • Wordt achtervolgd door en angst dat je oneerlijkheid wordt ontdekt
  • Een emotionele toestand die het best kan worden omschreven als een "zwaar hart"