Wkanl

Hoe je jezelf te houden na een lange strijd in een gewelddadige relatie

Gefeliciteerd! Als je dit leest heb je ofwel recent verlaten of overwegen het verlaten van een gewelddadige relatie. Ongeacht wat goedbedoelende vrienden en familie kunnen hebben gezegd, de beslissing om te vertrekken is niet gemakkelijk te maken. U bent zeer moedig voor het feit dat maakte zo ver.

Stappen

Hoe je jezelf te houden na een lange strijd in een gewelddadige relatie. Het misbruik dat je doorstaan ​​was niet jouw schuld.
Hoe je jezelf te houden na een lange strijd in een gewelddadige relatie. Het misbruik dat je doorstaan ​​was niet jouw schuld.
 1. 1
  Het misbruik dat je doorstaan ​​was niet jouw schuld. Er is nooit een rechtvaardiging voor misbruik. Alle mensen verdienen te worden behandeld met waardigheid en respect.
 2. 2
  Trachten begeleiding om u proces te helpen en omgaan met de wervelwind van emoties die het verlaten van een gewelddadige relatie produceert. Praten met vrienden is nuttig, maar het is belangrijk om iemand die volledig niet voorgespannen is hebben. Iemand die geen emotionele banden aan u of uw misbruiker. Veel gebieden hebben misbruik counseling of schuilplaatsen beschikbaar tegen weinig of geen kosten.
 3. 3
  Wees geduldig met jezelf. Misbruikers chip weg bij hun slachtoffers zelfrespect en zelfbeeld. Het zal tijd kosten om te herstellen en de wederopbouw van de schade als gevolg van het misbruik dus wees lief voor jezelf, en niet verwachten dat het allemaal een keer gebeuren.
 4. 4
  Verwen uzelf. Doe iets dat je geniet, of het nu een warm bad of een favoriete film, is het belangrijk om jezelf te laten extraatjes tijdens dit genezingsproces. Vooral verwennen alles wat uw misbruiker verbood. Je kunt echt je favoriete muziek op en dansen terwijl je opruimen, lachen om uw favoriete komiek, genieten van het eten van het voedsel dat je misbruiker haatte. Reclaim die kleine vreugden in het leven een voor een voor jezelf.
 5. 5
  Herontdek uw favoriete dingen. Een voor een, verken activiteiten en interesses die je misbruiker stilgelegd door je te vertellen dat je niet goed in hen, het is een dom ding om te doen, enz. De kans is groot dat zijn precies de dingen die je schitteren in die je een goed gevoel over jezelf. Zelfs persoonlijke keuzes zoals wat te eten of hoe u uw kleding te regelen zijn dingen die je kunt laten verwennen in en waardeer het hebben van hen zonder angst of conflict. Dit is een tijd om de pindakaas en banaan sandwich of kijken die "domme" genre van de film die u zo graag.
 6. 6
  Zorg om jezelf te omringen met positieve en ondersteunende mensen. Zoeken steungroepen voor mensen die uw situatie gedeeld. Ze zijn er geweest en begrijpen, zullen ze het niet erg hoorzitting over het meer dan eens als je weer op te bouwen wie je bent. Vrienden maken binnen deze groepen en gaan dingen die je graag doet. Breng tijd door gewoon te socialiseren, is het niet allemaal te gaan over het misbruik.

Tips

 • Naarmate je sterker emotioneel te worden, zal uw misbruiker waarschijnlijk proberen om je terug te winnen. Beperken of contact met deze persoon volledig te beperken, ongeacht hoe charmant of zoete hun acties lijken te zijn. Genezing van misbruik is een zeer kwetsbaar moment. Het is natuurlijk voor de mens nodig te hebben, vooral in tijden van transitie. Omring jezelf met vrienden, dieren, of nieuwe ervaringen, in tegenstelling tot het reageren op de aanbiedingen die mogelijk worden gemaakt door uw misbruiker.
 • Het is beter om alleen te zijn dan misbruikt.
 • Herstellende van misbruik is een pijnlijk proces. Het kan niet worden gehaast en mag ook niet worden geminimaliseerd. Healing is het werk waard, en er is een hele wereld voor u klaar!

Waarschuwingen

 • Als je niet begint jezelf te houden, en diep het accepteren van jezelf, begint hier.
 • Veel verslaafden kunnen zeer charismatisch, goed bedoelende vrienden en familie - niet bewust van hoe slecht je situatie was - kan proberen om u te overtuigen dat je moet blijven met de dader, vaak onder vermelding van zulke dingen als "voor de kinderen" of "ze zijn een aardig persoon, proberen te werken doorheen. " Je hoeft niet grof te zijn, en je hoeft niet meer informatie dan je prettig bij voelt te geven, maar laat ze niet van gedachten veranderen. Zelfs als - vooral als - kinderen betrokken zijn, is het erg belangrijk om ze te verwijderen uit de situatie. Vergeet niet, door een verblijf met een misbruiker, je leert het kind dat het goed is om te worden misbruikt.
 • Neem alle bedreigingen die uw misbruiker maakt serieus. Het meest gevaarlijke moment van een gewelddadige relatie is aan het eind. Aarzel niet om de politie indien nodig bellen en hebben altijd een back-up plan klaar om te implementeren.
 • Indien nodig, dienen een straatverbod tegen je misbruiker.