Wkanl

Hoe je vrienden blijven met je ex

Scheidingen zijn hard. Het verliezen van het gezelschap van je ex is een onderdeel wat maakt de sloop zo moeilijk, vooral als je vrienden voordat je begonnen met daten. Dit artikel zal je leren hoe om te bepalen of u bent klaar om vrienden met je ex te zijn, en hoe om te gaan over de oprichting van een platonische vriendschap met hem of haar.

Stappen

Hoe je vrienden blijven met je ex. Zorg ervoor dat je echt geïnteresseerd bent in een platonische relatie.
Hoe je vrienden blijven met je ex. Zorg ervoor dat je echt geïnteresseerd bent in een platonische relatie.

Deel een: vragen om te overwegen

 1. 1
  Zorg ervoor dat je echt geïnteresseerd bent in een platonische relatie. Als u wilt een vriendschap met een ex in de hoop dat je weer bij elkaar te krijgen beginnen, dan bent u zeker niet klaar om vrienden te zijn. Neem de tijd om serieus te overwegen of je echt klaar te zijn platonisch.
  • Als u niet zeker bent van je gevoelens, overwegen deze vraag: Hoe zou jij je voelen als je geleerd dat je ex is het zien van iemand nieuw? Als verbeelden je ex met iemand nieuw maakt je gezicht rood van woede, dan bent u waarschijnlijk niet klaar om vrienden te zijn.
 2. 2
  Bepaal of je genoeg tijd hebt besteed elkaar. Als de breuk is nog vers, dan moet je besteden een paar weken, of zelfs een paar maanden, zonder te praten met of het zien van je ex op een regelmatige basis. Deze fase is essentieel bij het leren van de relatie van de vriendschap te scheiden, en geeft zowel u als uw ex genoeg tijd om te rouwen de breuk.
 3. 3
  Niet haasten. Terwijl je misschien te popelen om je ex weer te zien, let op dat je nog zou kunnen zijn emotioneel afhankelijk van deze persoon. Wacht tot je gevoelens voor je ex zijn verdwenen.
  • Focus op je hobby's, goede vrienden, en de school / werk. Hoewel het moeilijk kan zijn, zal je uiteindelijk leren om gelukkig te leven zonder voortdurend in contact met je ex.

Deel twee: uitreiken

 1. 1
  Laat je ex weet dat je vrienden wilt zijn. Zodra er voldoende tijd is verstreken, contact opnemen met uw ex en laat hem of haar weten dat je graag een vriendschap te onderhouden.
  • Stuur een vriendelijke e-mail, tekst of telefoontje.
 2. 2
  Wees geduldig. Als uw ex niet klaar is om vrienden te zijn, wordt hij of zij waarschijnlijk nog steeds rouwen om de dood van de relatie. Laat je niet boos als dit het geval is. Geef je ex de tijd die hij of zij nodig heeft om te gaan met de resterende gevoelens van de breuk.

Deel drie: hoe zich te gedragen rond je ex

 1. 1
  Maak niet-romantische plannen. Niet voldoen aan 's avonds laat, of op een plaats die je gebruikt om frequent als een koppel. In plaats van uit te gaan voor een diner bij kaarslicht, bijvoorbeeld, ontmoeten voor een kop koffie.
 2. 2
  In het openbaar. Dit zal de kans op vechten of het krijgen intiem met je ex te verlagen.
 3. 3
  Houd het gesprek licht. Vermijd de opvoeding van aspecten van je oude relatie, of praten over de persoon die je momenteel een relatie, als je ziet iemand. In plaats daarvan, praten over wat je hebt de laatste tijd geweest, wederzijdse vrienden, plannen voor de toekomst, en / of actuele gebeurtenissen in het nieuws of popcultuur.
 4. 4
  Wees vriendelijk, maar niet flirterig. Terwijl je wilt zijn leuk om je ex, probeer dan niet te worden overdreven flirterig of suggestief.
  • De juiste kleding. Iedereen wil er goed uitzien voor hun ex, maar dressing te provocerend zal een verkeerd signaal.

Deel vier: dingen om te vermijden

 1. 1
  Geen seks te hebben met je ex. Dit zal ongetwijfeld leiden tot de vraag weer bij elkaar, en zal uw kans op de oprichting van een platonische vriendschap saboteren.
 2. 2
  Niet terug te vallen in oude patronen. Met behoud van een vriendschap met iemand, ex of niet, verplicht om nu contact via telefoon of computer, niet beginnen sms'en of te bellen je ex op een dagelijkse basis. Dit zal onvermijdelijk zorgen voor een valse hoop op het krijgen van weer bij elkaar.
 3. 3
  Weten wanneer je terug te trekken. Als u of uw ex wordt te aangehechte en oude gevoelens beginnen te ontstaan, dan forceer de vriendschap. Dit is waarschijnlijk een teken dat de breuk is te vers, en dat je nodig hebt om meer tijd apart door te brengen.

Tips

 • Overweeg of u nog steeds na te denken over je ex constant. Als je dat doet, dan bent u waarschijnlijk niet over de breuk en moet niet proberen om een ​​vriendschap te stellen nog niet.
 • Probeer te voorkomen dat die informatie zoeken over je ex via vrienden of het internet. Dit zal alleen maar leiden tot u te obsederen en misschien zelfs je gevoelens te kwetsen.
 • Wacht tot je dating iemand nieuw zijn begonnen voordat het zien van uw ex. Dit geeft je meer zelfvertrouwen geven, en u helpen om over je ex, zodat u kunt beginnen om hem of haar te bekijken in een platonische manier.

Waarschuwingen

 • Wees bereid om te leren dat je ex is dating iemand anders. Terwijl de algemene vuistregel is om niet praten over een nieuwe relatie, zou je ex niet weten dat. Bereid je voor op de mogelijkheid dat hij of zij is verhuisd.