Wkanl

Hoe zich te ontdoen van littekens en snijdt achtergelaten door acne

Alsof worstelt met acne was niet hard genoeg, het kan ook achter de diepe sporen en littekens vooral na de puberteit jaar! Hier is hoe te beginnen met het wegwerken van hen en het vrijmaken van je zelfvertrouwen.

Stappen

Hoe zich te ontdoen van littekens en snijdt achtergelaten door acne. Erachter te komen wat voor soort littekens zijn op uw huid.
Hoe zich te ontdoen van littekens en snijdt achtergelaten door acne. Erachter te komen wat voor soort littekens zijn op uw huid.
 1. 1
  Erachter te komen wat voor soort littekens zijn op uw huid. Acne littekens vallen in vier types, en weten wat je mee bezig bent kan helpen bij het kiezen van de juiste behandeling:
  • Ijspriem littekens zijn de meest voorkomende merken achtergelaten door acne. Ze worden gekenmerkt door diepe kuilen die zijn relatief smal aan de oppervlakte.
  • Boxcar littekens ontstaan ​​voornamelijk op de tempels of wangen, en zijn voorzien van diepe, hoekige randen die waterpokken littekens lijken.
  • Rolling littekens geven de huid een golf-achtige uiterlijk en hebben schuine zijkanten, die ondiepe starten en gaan dieper.
  • Keloid (of hypertrofische) littekens zijn dik en opgewekt uit de huid, veroorzaakt door een teveel aan collageen verzonden naar de oorspronkelijke litteken te repareren.
 2. 2
  Probeer actuele behandelingen voor atrofische littekens. Atrofische littekens (of, iets dat is niet een keloid of verhoogde litteken) kunnen goed reageren op actuele behandelingen ontwikkeld om de productie van collageen te stimuleren. Kijk voor verbindingen die bevatten:
  • Retinoïnezuur, of vitamine A. In sommige landen, zoals de VS, moet u wellicht een recept voor Retin-A te krijgen, omdat het kan leiden tot aangeboren afwijkingen als je toevallig zwanger te raken.
  • Glycolzuur, dat een alfa-hydroxyzuur (of AHA). Je zou kunnen vinden zachte AHA peelings verkocht over-the-counter. Zorg ervoor dat zonlicht te vermijden als je deze methode gebruiken. Glycolzuur is veilig voor de zwangerschap.
  • Vitamine C of absorbic zuur. Aantal over-the-counter bevatten absorbic zuur als actief bestanddeel. Vitamine C is ook veilig voor zwangerschap.
 3. 3
  Probeer microdermabrasie voor atrofische littekens. Microdermabrasie zal buff van de huid rondom het litteken, 's avonds uit de oppervlakte en het maken van de pits en de schaduwen minder duidelijk. Microdermabrasie gebruikt om een ​​pijnlijk proces beheerd door een metalen schuurmachine, maar nu de meeste kantoren exfoliëren van de huid met kleine kristallen, die is relatief pijnloos en bijna zonder bloedvergieten.
  • Vraag eens rond voor een aanbeveling. Als het mogelijk is, raadpleeg dan iemand die ondergaan microdermabrasie voor acne littekens.
  • Sommige mensen met diepe littekens slaan de "micro" en ga rechtdoor voor dermabrasie, dat is een meer intensief proces, dat dieper in de huid gaat. Vraag uw arts of dit de beste optie voor je.
  • Wees voorbereid op de hersteltijd. Uw huid wordt rood en gevoelig zijn na de behandeling. Vermijd direct zonlicht voor een paar weken, alsmede alle sporten die betrekken hebben van een bal potentieel geslingerd naar je gezicht (zoals honkbal).
 4. 4
  Krijg een chemische peeling. Een chemische peeling wordt de bovenste laag (of een paar) van uw huid te verwijderen, zodat nieuwe huid kan regenereren zonder pigmentatie of littekens. Chemische peelings moet altijd worden toegediend door een arts, maar ze moeten niet het gevoel te pijnlijk - de sensatie zou een lichte tinteling of branderig zijn.
  • Vraag uw arts over wat voor soort schil je nodig hebt. Er zijn verschillende formules afgestemd op verschillende huidproblemen, evenals hoe diep de schil moet gaan in de huid.
  • Blijf uit de zon en gebruik zonnebrand. Uw huid wordt extreem gevoelig na de schil. Niet ongedaan het goede werk met een zonnebrand!
 5. 5
  Get laser behandelingen. Het goede nieuws is, laser behandelingen werken voor zowel atrofische en keloid (of verhoogde) acne littekens. Overwegen:
  • Laser resurfacing voor atrofische acne littekens. Zoals microdermabrasie, laser resurfacing buffs beneden de huid rond de littekens, het verminderen van de verschijning van putjes en schaduwen.
  • Pulsed dye laser behandelingen voor keloidlittekens, die apoptose (of individuele celdood) kan induceren en breng de littekens beneden.
 6. 6
  Als al het andere faalt, probeer dan een operatie. Een punch excisie, dat de kleine oppervlakte van de huid met een enkel litteken verwijdert, kan een laatste redmiddel zijn voor behandeling. Voor kleine littekens, krijg je waarschijnlijk een zeer zorgvuldige lijn van steken over de punch excisie site; voor grotere gebieden, hoewel, je zou een huidtransplantatie nodig hebt van een ander deel van je lichaam.
 7. 7
  Voorkomen dat er nieuwe littekens. Het is moeilijk om te doen, maar weerstaan ​​aan de drang tot pop, krabben, plukken of anderszins je handen op je gezicht - het zal alleen uw huid erger te maken voor de lange termijn. In plaats daarvan, op te lossen dat je je gezicht twee keer per dag zult raken, als je het wassen 's morgens en' s avonds, en laat u hem voor de rest van de dag. Als je nog steeds vechten actieve acne, kunnen deze artikelen helpen:

Tips

 • Vocht helpt littekens genezen, dus zorg ervoor om te hydrateren. Probeer lotions die niet zijn opgenomen als niet-comedogeen (die mee-eters kan voorkomen).
 • Tred te houden met een regelmatige huidverzorging routine, ondanks de littekens. Reinigt tweemaal daags en hydrateren tenminste voor het slapen gaan. Vermijd het gebruik van veel exfoliërende, zoals deze kunnen de littekens nog meer irriteren.
 • Overmatige blootstelling aan de zon zonder SPF kan littekens donkerder en meer permanent te maken.
 • Als u nog steeds open zweren, probeer dan een drievoudige antibiotische zalf te versnellen genezing en (proberen te) littekens te voorkomen.
 • Om ontpit schaduwen die littekens meer merkbaar kunnen maken bestrijden, probeer dan 's avonds uit je huidskleur met make-up of zelfbruiner.