Wkanl

Hoe zich te ontdoen van grote poriën en puistjes

Maakt niet uit hoe goed je zorg voor je gezicht te nemen, kan grote poriën altijd pop-up, die de verschijning van vlekken nog groter te maken. Indien grotere poriën en lelijke vlekken zijn last van hebt, hier zijn enkele goede manieren om ze te krimpen.

Stappen

Hoe zich te ontdoen van grote poriën en puistjes. Was je gezicht elke dag, en let niet te overwash.
Hoe zich te ontdoen van grote poriën en puistjes. Was je gezicht elke dag, en let niet te overwash.

Remedies voor het maken van poriën kleiner

 1. 1
  Was je gezicht elke dag, en let niet te overwash. Poriën te vergroten als ze verstopt raken met vuil, olie, of bacteriën, waardoor ze ontstoken raken. Wassen van je gezicht regelmatig, maar niet te vaak - een keer in de ochtend, een keer 's nachts - zal helpen om je poriën kijken kleiner en beter te voelen.
 2. 2
  Toepassing ijsblokjes op je gezicht. Plaats de ijsblokjes zachtjes langs uw poriën gedurende 15 tot 30 seconden. Dit zal een verstevigend effect op je huid hebben.
 3. 3
  Maak een zuiveringszout pasta. Visagisten zweren bij zuiveringszout, als het kan helpen bij het minimaliseren van de verschijning van poriën terwijl het bestrijden van acne op hetzelfde moment. Als u een zeer gevoelige huid, echter worden gebruikt zuiveringszout met de nodige voorzichtigheid, omdat het je huid kunnen irriteren.
  1. Meng gelijke delen zuiveringszout en warm water (2 eetlepels elk) tot een pasta.
  2. Met een cirkelvormige beweging, massage plakken in poriën zachtjes gedurende ongeveer 30 seconden.
  3. Spoel af met koud water.
  4. Gebruik dit regime als onderdeel van je normale gezicht wassen routine, elke nacht, voor 5 tot 7 dagen. Na een week gebruik, verminderen regime 3 tot 5 maal per week.
 4. 4
  Drenk een washandje in citroen-en ananassap. Plaats het washandje stevig op je gezicht gedurende een minuut. Vervolgens spoelt u uw huid met warm water. Citroen-en ananassap bevatten natuurlijke enzymen die het gezicht te scherpen en te verstevigen, terwijl ook het zuiveren en verhelderen de huid als je een gevoelige huid hebt gebruik moisturizer voor de hand gewoon om ervoor te zorgen dat de citrusvruchten niet breekt je uit. Lemon heeft met name het vermogen om te reinigen en krimpen verfijnt de poriën.
 5. 5
  Gebruik een lichte scrub. Een scrub, in tegenstelling tot een wash bevat meestal zeer kleine kralen of andere masseren werktuigen (denk fijngemalen abrikoos kernen, bijvoorbeeld) die helpen bij ontstoppen poriën. Bepaald licht scrubs kan nachtelijke worden gebruikt in plaats van gezicht te wassen.
  • Als je gaat om een ​​scrub in plaats van een wasbeurt gebruiken, laat het daarbij. Niet achteraf je gezicht wassen, het is een of / of ding. Overmatig wassen van uw huid kan irritatie en roodheid veroorzaken, waardoor eventuele winst in porie-reducerende vrijwel nutteloos.
 6. 6
  Probeer een yoghurt masker. Yoghurt bevat melkzuur en probiotica, dat bij aanbrenging op de huid, helpen om schadelijke bacteriën die acne in controle en hierdoor het uiterlijk van poriegrootte verminderen.
  • Breng een dun laagje yoghurt over gezicht en laat gedurende 5 tot 10 minuten. Langer dan 10 minuten kan de huid irriteren.
  • Gebruik slechts ongeveer een keer per week. Zoals met de meeste maskers, minder is vaak meer, dus wees niet misleid in het denken dat je nodig hebt om constant te scrubben.
 7. 7
  Eet gezond. Eet een dieet rijk aan magere eiwitten, volle granen, fruit en groenten, en omega-3-vetzuren. Drink veel water in plaats van suikerhoudende, cafeïne-beladen drankjes. Vermijd overmatige melk en zuivelproducten, die hormonen die acne erger maken hebben.
  • Zorg voor voldoende vitamine A, vitamine C en B-vitaminen. Vitamine C kan helpen minimaliseren lijnen, littekens en rimpels, terwijl vitamine A werkt op soortgelijke wijze.
  • Sinaasappelen produceren stevigere huid en de wederopbouw van collageen, wat kan bijdragen tot het verhogen van de elasticiteit van uw huid en het verminderen van uw poriën muren. Mandarijnen hebben ook dit effect.
 8. 8
  Gebruik alfa-en bèta-hydroxy zuren of AHA's en BHA. AHA's en BHA zijn chemische, in plaats van natuurlijke, exfoliërende producten. Ze verzwakken de bindende eigenschappen van lipiden, die de dode huidcellen op de buitenste huid intact, ook nadat zij moeten worden afgeworpen houden. BHA's zijn beter in het echt doordringende poriën omdat ze vetoplosbare, wat betekent dat ze kunnen snijden dwars door de olie of talg in je poriën.
  • Gebruik chemische peelings zoals AHA's en BHA elke vier tot zes weken. Nogmaals, alleen maar omdat je het vaker betekent niet dat het beter is voor je huid.

Remedies voor het maken van vlekken minder zichtbaar

 1. 1
  Gebruik de ongelofelijke kracht van citroenen om vlekken te verminderen. Het citroenzuur in citroenen aanvallen van de pigmenten in de huid die verantwoordelijk zijn voor een rode of verkleurde smet, 's avonds het uit. Citroensap zal vlekken minder opvallend te maken, maar het kan ook lichter je huidskleur en maak je gevoelig voor beschadiging door de zon, draag dus altijd zonnebrandcrème als je gaat.
  • Meng tomatensap en citroensap en breng regelmatig geconfronteerd met een wattenstaafje. Weg te wassen met koud water na 10 minuten. Deze mix zal vlekken te verminderen en te verlichten eventuele gezicht haren in de tijd.
  • Meng 2 eetlepels honing en 1 eetlepel citroensap, samen met een snuifje kurkuma. Weg te wassen met koud water na 10 minuten. Indien regelmatig toegepast, dit mengsel werkt goed.
  • Wrijf een citroenschil samen met een beetje suiker over je huid. Laat zitten voor 10 minuten voordat het wegwassen met koud water.
 2. 2
  Gebruik sandelhout poeder en water om vlekken te verminderen. Meng een pasta van sandelhout poeder en water, van toepassing zijn op het gezicht. Laat gedurende 10 tot 20 minuten voor het spoelen met koud water.
 3. 3
  Wrijf een papaja of bananenschil over je huid. Laat gedurende 15 minuten voor het wegwassen met koud water. Je vlekken moet kleiner worden en / of minder merkbaar.
  • Papaja en bananen bevatten enzymen papaïne en bromelaïne naast andere zuren die helpen bij het minimaliseren van de aanwezigheid van vlekken.
 4. 4
  Gebruik rozenbottel zaadolie. Zeer effectief in de strijd tegen de roodheid van puistjes, kan rozenbottel olie in lage doseringen worden toegepast op het gezicht voor 15 minuten per dag vóór het wassen met koud water.

Medicijnen en professionele behandelingen voor poriën en puistjes

 1. 1
  Neem voorgeschreven medicatie. Uw dermatoloog of arts in staat zal zijn om erop te wijzen medicijnen, zowel actueel als in de vorm van pillen, die in staat zijn om uw breakouts volledig te behandelen in een kwestie van weken.
 2. 2
  Probeer dermabrasie. Dermabrasie is eigenlijk wanneer een arts schraapt de bovenste laag van de huid, of epidermis, met een zeer fijne diamantboor of staalborstel, waardoor "verzachten" de onregelmatigheden in de huid. Goed voor vlekken veroorzaakt door acne.
  • Probeer microdermabrasie. Zoals dermabrasie, maar met een lichtere werktuig. Een zacht schurende wordt verplaatst over de epidermis, het verzachten van de vlekken en het stimuleren van de aanmaak van collageen.
 3. 3
  Probeer dermaplaning. Soortgelijke dermabrasie, behalve de dermatoloog verwijdert de opperhuid niet door schrapen de huid weg, maar "planing" het veranderen met een reeks heen en weer oscillaties.
 4. 4
  Zappen vlekken weg. Uw lokale schoonheidsspecialiste zal een hoge frequentie machine die gebruik maakt van een stroom naar de bacteriën die ontstoken puistjes veroorzaakt doden hebben. Een kleine elektrode wordt overreden de smet en zal beduidend kleiner in een paar uur te zijn.
  • U kunt ook de aanschaf van een Zeno-apparaat, dat is hetzelfde als deze hoogfrequente machines. Het enige verschil is dat ze zijn handheld, op batterijen werkend.
 5. 5
  Hier krijg je een cortisone injectie. Uw dermatoloog kan cortisone injecteren in een smet, die zal verminderen zwelling binnen een dag. Echter, dit wordt meestal gezien als een laatste redmiddel methode voor wanneer uw huid niet reageert op andere behandelingen

Tips

 • Voordat u begint, zorg ervoor dat uw handen schoon zijn.
 • Altijd onthouden om nooit halen bij vlekken. Elke vorm van verstoring van de huid, ongeacht hoe klein, zal de regio waar het zich voordoet irriteren. Aanraken van je gezicht zo weinig mogelijk is de beste manier om potentiële littekens te voorkomen. Uw handen hebben veel natuurlijke, huid geproduceerd olie die kunnen verstoppen de poriën en produceren meer!
 • Zorg ervoor dat de producten die u gebruikt niet vervallen of verrot.
 • Begrijp het citroensap in je ogen, omdat het citroenzuur zal branden.
 • Voordat u begint, zorg ervoor dat je alles binnen handbereik hebt.
 • Sommige huid producten werken ook, een goed merk is Neutrogena.

Waarschuwingen

 • Niet over-stoom je gezicht! Het kan leiden tot droge huid en zelfs brandwonden. * Vermijd suctioning je gezicht met porie-reiniger. Dit is gelijk aan alleen maar meer porie irritatie en de groei van bacteriën, wat betekent meer acne.
 • Probeer niet al deze remedies in een keer. Probeer een tip en als het niet lijkt te helpen, probeer een andere. Overdrijven kan je gezicht nog erger.
 • Als een van deze methoden ongemak of pijn veroorzaken, stop het gebruik ervan. Pijn is je lichaam de manier om je te vertellen om te stoppen.