Wkanl

Hoe om te gaan met Frenemies

Wil je ook weten of u Frenemies gehad? Het zijn de mensen in je leven die bedoeld om een ​​vriend te zijn, maar doe wat vreemd vijand-achtige dingen om je op meer dan incidentele basis, en op een manier die lijkt vrij vooraf aan u ontregelen. Spotting hen en het omgaan met hen is van vitaal belang voor je eigen geestelijke gezondheid te behouden en om te weten wanneer de vriend die duwt dingen gewoon een beetje te ver sloot.

Stappen

Hoe om te gaan met Frenemies. Spot de frenemy in je leven.
Hoe om te gaan met Frenemies. Spot de frenemy in je leven.
 1. 1
  Spot de frenemy in je leven. Voordat je kunt omgaan met een frenemy, je moet weten of je vrienden met een bent. Sommige indicatoren kunnen zijn:
  • Ze zijn nooit in staat om uw geluk te genieten. Als er iets goeds overkomt, hun onderlip krult in een sneer en ze gewoon moeten iets denigrerende en prikkeldraad zeggen.
  • Ze zijn een meester in de kunst van backhanded complimenten, kunnen die complimenten die oke op de oppervlakte klinkt, maar eigenlijk een andere manier om iets betekenen minder dan vleiend (bijvoorbeeld, kunnen ze iets zeggen als worden genomen, "Ik vind het leuk als je wassen je haar, dat is wanneer het is vrij, "want dit suggereert dat je lelijk zonder uw haar gewassen zijn.) En ze lijken om dit te gebruiken" kunst "op u veel.
  • Ze over jou. Toen hij terug aan u en u het verhogen met hen, ontkennen dat ze iets te weten over of liggen door hun tanden en zeggen dat iemand verkeerd begrepen wat ze bedoelden.
 2. 2
  Luister naar je eigen instincten. Hoe werkt dat met deze persoon laat je gevoel? Bent u in hun aanwezigheid of doen ze altijd in om de wind uit je zeilen en laat je je naar beneden en niet-ondersteunde? Als u vindt dat wanneer je naar beneden en ellendig bent, ze zijn rond veel meer dan wanneer je vrolijk en in controle bent, is dit een indicatie dat je met een persoon die opzuigt ellende en ziet iemand neer op hun geluk als doelwit voor besturing en manipulatie. Bovendien, als na verloop van tijd doorbrengen met hen, je bent vertrokken gevoel ondermijnd en slecht over jezelf, dan ben je niet met een goede vriend - goede vrienden te maken je goed voelt over jezelf. Kennis te nemen van iets als het volgende en op zijn hoede:
  • Wanneer je probeert om jezelf te verbeteren, zoals door het verliezen van gewicht, studeren harder, gaan voor een promotie, enz., ze doen hun best om de inspanningen te saboteren. Sterker nog, kunnen ze zelfs aanmoedigen om dingen die je vooruitgang zal schaden, zoals badmouth de baas of snoep eten in het weekend doen. Frenemies neiging het slechtste in een mens naar boven te halen omdat de relatie is een slechte pasvorm.
  • Ze hebben nooit uw belangen op het hart en dat weet je. Sterker nog, je het gevoel dat elke keer als je wilt praten over iets met hen dat ze waarschijnlijk echt argumentatieve krijgen, hun ogen te rollen, maken onvriendelijke opmerkingen of gewoon negatief zijn over alles wat je probeert te doen.
  • Je vroeg deze persoon om u te ondersteunen op iets weken geleden, maar als het zover is, hebben ze een echt lame voor wriemelende uit de belofte. En ze doen het keer op keer aan u.
 3. 3
  Wijzigingen aanbrengen. Als u niet zeker weet of deze persoon een frenemy, praten over uw zorgen met een vriend heb je helemaal zeker over en voel me niet ongelukkig rond. Deze persoon kan nieuw perspectief werpen op de situatie, perspectief dat u helpt om de waarde van uw relatie te realiseren met de frenemy. Uiteraard, er zeker van je praat met iemand die je kunt vertrouwen en is het niet waarschijnlijk dat dit terug te geven aan de frenemy. Een frenemy die vermoedt dat je naar hen door te praten met andere mensen (en daarmee anderen te waarschuwen) kan een zeer onaangename persoon om rond te zijn.
 4. 4
  Praat met de frenemy regelrechte. In plaats van sluipende rond en dragen deze last op je schouders, naar buiten komen en druk uw zorgen aan deze persoon. Vermijd acteren kwetsbare of bedroefd, gewoon vasthouden aan de feiten en uit te drukken hoe bepaalde dingen die zijn gebeurd voel je je. Bijvoorbeeld:
  • "Ik voelde me echt neer te zetten als je suggereerde mijn was te krap voor mij in de voorkant van onze dansles. Heb je echt bedoelt om zo onaardig? '
  • "Ik beschouw u om een ​​vriend te zijn. Als zodanig is het echt pijn me gisteren toen je zei dat ik was te ditzy en gemakkelijk afgeleid naar een goede speechwriter in onze groep praten zijn. Ik weet dat je denkt dat je zei dat het in een grapje en grappige manier maar zoals ik ben een beetje vaag bij momenten, het is echt trof me als een bizarre manier om een, als ik voelde het kwam op mijn kosten. "
  • "Ik voel me echt teleurgesteld als je dingen die een ding zeggen, maar betekenen een ander, zoals vertelde me de jeans ik kocht waren geweldig zeggen... voor de prijs die ik betaalde, alsof je suggereren dat ik goedkope jeans had gekocht, dat heb ' t ziet er echt zo mooi. Waarom is het zo moeilijk voor je om vriendelijk en eerlijk met mij in plaats van de hele tijd? "
 5. 5
  Verwachten dat je frenemy om verrast te worden of in ontkenning. Het zijn openhartig over je gevoelens is eigenlijk roepen van de frenemy en dwingt hen om ofwel zelf tot hun uitvlucht of ontkennen. Het kan alle kanten op gaan en zelfs als ze het ontkennen, kunnen zij het gedrag niet te stoppen en gewoon blijven doen wat ze hebben gedaan om je pijn te doen. Of kunnen ze boos op je geworden en weigeren om het te bespreken, in welk geval je krijgt een zeer duidelijke aanwijzing dat het waarschijnlijk tijd om te laten gaan van deze zogenaamde vriendschap.
  • Vergeet niet dat als ze blazen een zekering, die je veel in hen door dit stadium bent toch niet. Tenminste de waarheid is in de open en stelt u in staat om te beginnen met de nadruk meer op andere relaties in je leven.
 6. 6
  Wees realistisch over de kansen van een verblijf bevriend met de frenemy. Hoewel het belangrijk is om mededogen en beseffen dat je frenemy kan hebben gekregen in een patroon van moeilijke interacties met anderen en zichzelf zien als knap, geestig of beter, het is even belangrijk om goed voor jezelf. Als de frenemy kan alleen maar communiceren als dit, je bent nooit te veilig, ondersteund of gelukkig om hen heen voelen.
 7. 7
  Kijk naar uzelf. Is het mogelijk dat u een aantal van de kenmerken van een frenemy ook? Opknoping rond mensen die gebruik maken van humor en woorden te denigreren anderen kunnen snel af, vooral als er een poging om een deel van de populaire groep of het te wrijven alpha. Wees eerlijk met je zelf-assessment en eigen tot jezelf als je hebt de uitoefening van frenemy-achtig gedrag en houding met je vrienden. En een einde maken aan het.
 8. 8
  Maak de pauze. Zodra je je realiseert dat je te maken hebt met een frenemy en u naar vroeg redenen, maar er is geen kans op verandering in het gedrag en de houding van je frenemy, jezelf dan terug te trekken uit de mislukte vriendschap. Herinner jezelf eraan dat het geen vriendschap je eindigt, maar een ronde van interacties en dat jullie beiden beter af zijn omdat ze uit elkaar en voor het gaan uw eigen manier. Bovenal blijven beleefd en aardig tegenover hen in een ver weg. Er is geen behoefte om zout te wrijven wond.

Tips

 • Het woord "frenemy" is ontstaan ​​in 1977. Het werd in 2009 aan de Merriam-Webster woordenboek toegevoegd.
 • Schrijven wat je gaat zeggen tegen je fr-vijand. Het helpt veel!